Chipovanie nového auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Chipovanie nového auta

Príspevok od používateľa smejo »

Má niekto skúsenosti s chiptuningom? Osobne mám pár známych, ale jedná sa o staršie autá (Octavia I, Golf V), takže to nerátam.

Uvažujem nad tým, ale neviem sa rozhodnúť. Verím tomu, že ľudia/firmy, ktorí sa tomu venujú, to vedia odhadnúť a odladiť tak, aby to bolo bezpečné z hľadiska životnosti. Ja sa bojím skôr toho, že ak sa mi pokazí niečo, čo by sa pokazilo aj tak (EGR, DPF, niečo iné s motorom/spojkou), či potom nebude problém v servise. V RJ sa vraj zapisuje, koľkokrát bola prepálená. Keď som sa pýtal predajcu, tak ten mi povedal "nič nebudete spomínať a keď náhodou, tak poviete, že o ničom neviete". V prípade problému by sa vrátil pôvodný SW, jeho odpoveď bola na to, že vedia zistiť koľkokrát sa menil SW v RJ.

Chipoval niekto nové auto? A ak áno, kedy je vhodný čas? Auto má ešte len 5000km. Občas sledujem Profituning na FB a párkrát robili aj nové autá, naposledy napr. nový Superb.

PS: ide o Leon 1,6 tdi 105k
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Chipovanie nového auta

Príspevok od používateľa p4ra »

smejo
Addict
Addict

Celkom drahé, v Profituningu by som to mal za 300€ aj s meraním pred/po, resp. u známeho za polovicu bez merania. :)
Zatiaľ mi ide skôr o to či vôbec, nie kde/čím. Hlavnou výhodou nového auta je záruka a ja sa bojím, že by som sa o ňu ukrátil - to je zámerom tejto diskusie. Primárne teda dúfam, že na tú záruku nebudem odkázaný, ale keď už, tak nech sa o ňu nepripravím sám...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Pri Bluefin je dobre to, ze ked si to auto spravis s ich pristrojom, tak sa ti stiahne z ECU original mapa, ktora povodne v aute je a nahradi sa touto. A, keby si nieco potreboval riesit, tak ju proste len vratis naspat a je to. Dalej je vyhoda to, ze tato mapa uz bola na brzde naladena optimalne tak, aby nebola pod ani nad limitmi. Ja osobne som to mal na mojom ex FoFo od stage 1 po stage 3 a funguje to bez problemov.

Co sa tyka evidencie. Aj ked vratis mapu, tak v samotnej riadiacej jednotke bude zaznam do jej zasahu a je to jedno, ci to bude robit nejaky garaznik, Profituning alebo Superchips.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Zaruka, aka zaruka je na auto? Lak ti zamietnu, lebo sol, kamienky, podnebie. Motor? Nemenil si olej, neskora servisna kontrola, vytacanie za studena. Spojka? Nevies ju pouzivat. Toto je zaruka, je ti na nic, nic neurobis s tym autom a urcite nie pri Seate. Toto neni Mercedes S, ze ti po 100 000 km zadarmo vymenia motor ako mojmu znamemu ked odisiel.
smejo
Addict
Addict

To si s tym pesimizmom trošku prehnal, nemyslíš? C'mon, v Kii mi bezplatne vymenili napríklad tyčky stabilizátora a to mohlo mať auto už aj cca tri roky (dajme tomu 50-60 tis km).
T.j. nepochybujem o tom, že ak mi pri 60 tis. km kľakne EGR, tak to proste vymenia.

Ale no, schválne, zadeľ koľko nových áut si mal, čo sa v nich pokazilo a reklamácia bola zamietnutá (a za akých okolností - vek auta, počet km, odôvodnenie).

p4ra napísal:Co sa tyka evidencie. Aj ked vratis mapu, tak v samotnej riadiacej jednotke bude zaznam do jej zasahu a je to jedno, ci to bude robit nejaky garaznik, Profituning alebo Superchips.
Viem, o tom som písal aj v prvom príspevku a moja otázka znie, či sa takéto "detaily" skúmajú pri reklamáciách nejakých komponentov motora/pohonu (spojka/prevodovka/poloosi atď.).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

VZDY, ked prides do autorizovaneho servisu, tak prve co spravia je, ze napichnu auto na diagnostiku, pretoze im to jednak kaze protokol, ale aj preto, ze si vedu kompletne zaznamy. O tom, ze ci na diagnostike vyskoci (ja silne pochybujem) hned hlaska, ze tam nie je povodna mapa, ako z tovarne ti povedat neviem, lebo to fakt neviem. Ale nemenny fakt je, ze nech uz menis cokolvek, na diagnostiku ta napichnu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Len doplnim v PT vedia pocitadlo reflashov RJ resetovat neviem ci pri vsetkych RJ ale VW konc a BMW su im tam blizsie znacky v ktorych sa orientuju viac ako u inych

Co sa chipovania Fordov tyka tak ten ponuka upravy Mountune kt. su v sulade so zarukou (celoeuropskou) a lokalne u Ford Koiš ti da hore spominanu upravu od Bluefinu, zaruka ostava platit ale iba u Koiša.
Napísať odpoveď