nový notebook a občasný problém s displejom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

nový notebook a občasný problém s displejom

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravím, mám nový ntb a spozoroval som občasný "rozpad" obrazu displeja. Ukáže sa hlavne zelená farba a celkovo sa obraz rozrzní v určitej časti. Keby sa to deje stále tak by som ho rovno poslal s5 predajcovy ale zaujímavé je že sa to deje len pri pozerané youtube videa vo fullhd na celej obrazovke a občas hneď pri bootovaní notebooku. Ešte som to nezaznamenal inak ani raz a to som si za týždeň pozrel tak 3 filmy a pekných pár hodín za PC odsedel.

Je to dôvod na riešenie reklamácie/vrátenie alebo to má skôr niečo s prenosom dát na youtube a pri bootovaní je to normálne?? Díky za odpoveď.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: nový notebook a občasný problém s displejom

Príspevok od používateľa heker »

Chybna ram pamate na grafickej karte, pripadne poskodena doska. Urcite je to dovod na reklamaciu a najma vymenu kus za kus. Len bude problem to dokazat, ze sa to deje. Problem YouTube skus cez iny prehliadac, pripadne live Linux. YouTube by mohol blbnut aj pre ovladace grafiky. Ak to blbne pri boote, tak reklamacia.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Pri boote to spravilo na pol sekundy možno tri krát. Frekventovanejšie to bolo pri youtube ale tam som tomu nedával veľkú váhu. Notebook ešte nemám 14 dní tak mám podľa vás počkať či sa to zhorší alebo ho rýchlo vrátiť bez udania dôvodu?? Inak notebook šlape ako hodinky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vrat ho a kup si hoci aj ten isty model znova
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Už ho nemajú v tej cene v ktorej bol. Rozhodol som sa počkať pretože mi to robí len občas pri youtube a pri bootovaní už vôbec. Ak to spraví čo i len raz pri niečom inom ako youtube tak automaticky riešim reklamáciu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tieto veci sa sami od seba nezlepšia, iba zhoršia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tak. teraz ho mozes vratit a kupit si iny, potom on prides na 30 dni
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ja som si toho vedomý lenže aktuálny rozdiel medzi vtedajšou cenou a aktuálnou je 60euro. Pri 540 euro je to dosť, preto chcem radčej počkať hlavne ak to prestalo okrem youtube robiť úplne. Čo sa týka tých 30 dní tak možno som naivný ale keď priateľka reklamovana Ideapad tak ho mala za 2 týždne doma, ja mám thinkpad a podľa page lenova má samostatný servis ktorý by mal byť rýchlejší. Ale to je z mojej strany zatiaľ len dohad/názor :)

Keby tam ale nebola tá cenová zmena určite by som ho hneď poslal a objednal druhý.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Keby si ho kupil z alzy a do 14 dni ho reklamujes tak ti vymenia kus za kus.
Neviem odkial si kupoval.. ale mozno to spravi aj tvoj obchod.
Na 100% by som si nenechaval pokazeny notebook :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mozno sa to teraz 2 roky nebude prejavovat a ked skonci zaruka, tak ho ani nezapnes. Ries to teraz ked sa da, veci treba riesit za horuca. Radsej ho vratit, kupit ho inde drahsi a mat ho v top stave. Alebo v com je problem? Bojis sa, ze si tam dal SSD?
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

No prvý dôvod prečo sa mi do toho nechce je že to prestalo robiť. Druhý že tam nie je pôvodný HDD a OS a tretí že tak ako ste povedali sa to ťažko dokazuje takže len by som ho musel vymeniť a kúpiť drahšie o 60euro. Dal som si predsavzatie že ak to spraví mimo youtube čo i len raz tak ho radčej vymením a doplatím, inak to ale prestal robiť a odvtedy som menil ovládače na grafiku takže to možno vôbec nebola mechanická chyba. Celý ten začiatok používania bol dosť chaotický keďže som tam dával vlastný SSD/OS a s ovládačmi to bol veľký boj, keby to robil len tak od výroby tak by som to pravdepodobne radčej riešil vymenením.

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2015, 22:58)
Znova to spravil. Rozhodom som sa ho vrátiť a doplatiť za lepšiu konfiguráciu. Vie mi niekto poradiť či mi môžu povedať že ho nezoberú kvôli naformátovaného disku? Zatiaľ som zaklamal a povedal že mám kópiu pôvodného OS na novom SSD a v prípade potreby ho môžem zmigrovať späť na pôvodný HDD. Na SSD je ale čisto nový Windows a nie práve legálne aktivovaný. Ako mám postupovať? Priznať sa alebo sa radčej tváriť že sa nič nedeje? Nemyslím že im uškodím keďže aj tak budú musieť notebook reklamovať. Majú nato ako vôbec prísť že tam nie je použitý pôvodný key ale pirátska verzia??
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

to je úplne jedno, oni si tam nahodia SW na testovanie, poprípade nahodia OS ak by bolo treba, druhá vec, aj tak to pošlú na reklamáciu ako vadu dosky a tam sa veľa robiť nedá, takže oni vedia, že ak tam je vada dosky, tak je to výmena NB za nový kus.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Takže sa prípadnými rečami že nemôžem uplatniť vrátenie tovaru do 14 dní kvôli tomu že tam nie je pôvodný OS nemám nechať odradiť?? Ak by niečo také predsa len prišlo mám radčej zatlačiť na nich že je to hlúposť keď budú notebook aj tak reklamovať alebo tam radčej potichu hodiť pirátsky OS?

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2015, 23:35)
Tak mi o 10 večer v piatok odpísali z e-shopu :)

"Co sa týka nás, zasiela sa spať veľkoobchodu, ktorý posudzuje stav notebooku a zásahy doňho. O všetkom rozhodujú oni. Jedna vec je nárok na vrátenie do 14dni, v pôvodnom stave a druha je pripadný zásah do notebooku. Ako som napísal, vsetko záleží na nich, obchodne podmienky atd. mame uvedené na webe - časť vrátenie produktu. Verím, ze to prebehne cele bez problému a vrátenie bude bez problémov odobrene."

Myslíte že tam mám hodiť dáky win 8.1 ako tam aj bol alebo ho radčej poslať späť bez OS?? S čím narobím menej problémov? Díky :)

//autoeditácia príspevku (01 Sep 2015, 9:17)
Tak nakoniec z toho nič nebude kvôli nepôvodnému windows, pri vrátení 20/30% zrážka a pri reklamácií by som aj tak musel čakať. Takže pôjde nový notebook rovno na reklamáciu :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak ten Win tam vedia predsa dat spat cez recovery. Ty si nedostal k tomu recovery cd/dvd???
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ja som sa k recovery nedostal a oni to spraviť vedia ale už si účtujú tú zrážku. Technik/vlastník e-shopu s ktorým som komunikoval bol ochotný ale problém nastal v tom veľkosklade kde to on kupuje, na druhej strane nepríde mi to nelogické že nemôžem vrátiť notebook so zformátovaným hdd a čakať plnú sumu späť bez opletačiek.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla mna je chyba hardware jedna vec, chybajuci software druha vec. Tebe sa pokazil jasne hardware, ci uz doska, grafika na nej, mozno displej, kto vie. Co ich po tom aky je tam Windows a vsetko ostatne??? To je len typicka finta na odradenie zakaznika. Ak ten notebook aj vratis, tak ci tak ten Windows pojde prec a budu tam musiet dat cisty Windows, teda taky, ktory nahodia z recovery a daju tym padom notebook do povodneho stavu. Ak to odmietli, no tak to daj na reklamaciu, budes mesiac bez notebooku a som si isty, ze aj tak dostanes novy kus notebooku. Vsak si pozri seriove cislo notebooku ake teraz mas a potom seriove cislo toho co dostanes po mesiaci spat.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ono pri reklamácií ten windows nemá žiadnu váhu to je pravda a presne tak ako si opísal to aj dopadne, bohužial s tým ale nič nespravím pretože sa s nimi nemôžem hádať keď teoreticky majú pravdu. Nemôžem ako zákazník čakať že kúpim počítač, odstránim operačný systém a potom ho za týždeň budem chcieť vrátiť :D je to moja chyba a nie ich, čo už poučil som sa.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Princip je rovnaky. Kupim si pocitac, mam 14 dni na pouzivanie. Nainstalujem si tam programy, hry, dostanem 4 virusy, pocitac do 14 dni vratim, lebo mi to umoznuje zakon. A potom co??? Spravne, tak ci tak musia system dat do povodneho stavu cez recovery, uplne rovnaky priklad ako ten, ked tam neni Windows.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lenze tu ide o vratenie bez udania dovodu v ramci 14 dni. V pripade reklamacie je to jedno, ale pri vrateni bez udania dovodu sa to riadi zakonom 102/2014: http://www.sevt.sk/zakon-o-ochrane-spotrebitela.pdf
A tam sa pise:
§ 10
(4) Spotrebiteľ zodpovedá len za zníženie hodnoty tovaru, ktoré vzniklo v dôsledku takého zaobchádzania s tovarom, ktoré je nad rámec zaobchádzania potrebného na zistenie vlastností a funkčnosti tovaru.

A do tohto podla mna jednoznacne spada preinstalovanie OS. Ak by bol povodny OS iba aktivovany, tak sa to da povazovat za zaobchadzanie potrebne na zistenie vlastnosti a funkcnosti, ale jeho odstranenie je uz vaznejsi zasah.

Mr-Freek: co myslis tym, ze si sa k recovery nedostal? Povodny HDD si uz aj kompletne naformatoval?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha GothaR, tento paragraf nepoznam a v tomto pripade sa da suhlasit s tym, ze vymena disku za SSD a nasledny format povodneho disku je uz zaobchadzanie nad ramec.
Napísať odpoveď