Dell P2414H velky tien / rozmazavanie
Dell P2414H velky tien / rozmazavanie
Zdravim,
v teme "poradna pri kupe" mi bol odporuceny monitor Dell P2414H. Uz od zaciatku som si vsimol, ze prakticky za vsetkymi vertikalnymi ciarami je o par pixelov vedla ich akoby tien. Neviem, ci sa to deje len poslednu dobu alebo som si to proste nevsimal, ale proste som si vsimol, ze najma pri kontrastnych prostrediach cierna/biela je ten tien uplne evidentny a nie len par mm dlhy, ale prakticky az po okraj obrazovky. Je to normalne, alebo je to chyba a dovod na reklamaciu? S monitorom som inak velmi spokojny, ma super farby. A tento "problem" napr. pri hrani, pozerani videi / filmu vobec nevidno. Nic neseka, netrha, nelame sa, len pri statickych obrazoch je tento tien vidno.
Prikladam nejake fotky, v skutocnosti je to este o trosku vyraznejsie ako an fotkach. Dakujem.
v teme "poradna pri kupe" mi bol odporuceny monitor Dell P2414H. Uz od zaciatku som si vsimol, ze prakticky za vsetkymi vertikalnymi ciarami je o par pixelov vedla ich akoby tien. Neviem, ci sa to deje len poslednu dobu alebo som si to proste nevsimal, ale proste som si vsimol, ze najma pri kontrastnych prostrediach cierna/biela je ten tien uplne evidentny a nie len par mm dlhy, ale prakticky az po okraj obrazovky. Je to normalne, alebo je to chyba a dovod na reklamaciu? S monitorom som inak velmi spokojny, ma super farby. A tento "problem" napr. pri hrani, pozerani videi / filmu vobec nevidno. Nic neseka, netrha, nelame sa, len pri statickych obrazoch je tento tien vidno.
Prikladam nejake fotky, v skutocnosti je to este o trosku vyraznejsie ako an fotkach. Dakujem.
Re: Dell P2414H velky tien / rozmazavanie
U mna je tento problem sposobeny zlym kablom k druhemu monitoru, lenze mne sa to 'taha
' do zelena. Obnovovaciu frekvenciu mas nastavenu dobre? Ja to vidim na reklamaciu.
-
Ryan Giggs
VIP
Treba najprv skusiť iny kabel.
Tiež mám P2414H cez DVI a tento jav vôbec neregistrujem. Ak to nie je káblom, určite reklamácia.
Skusil som len pokyvat s tym kablom a je to znacne lepsie. Niekde by som mal mat dalsi VGA kabel a myslim, ze aj DVI. Skusim a dam vediet. Inak, LukasqoO, mam tam normalne 60Hz, nic ine ani nastavit nemozem. Dakujem vam.
zapoj to cez DVI. v robote mám dva identické monitory. jeden zapojený cez VGA, druhý cez DVI. a na VGA mi to robí tiež. ale moc to nevadí. a ani to nemám inak zapojiť 
Vlastne asi vznika problem, na notase mam len HDMI a VGA a nemam redukciu. Ale skusim to na bratovom PC, ten ma DVI. Na 99% to bude kablom, trosku som nim pokyval a je to radikalne lepsie, takmer to nevidno.
Bezny problem pri VGA kabloch.
Len doplnim riesenie, mozno niekomu pomoze do buducna: bolo to VGA kablom. Po jeho vymene za nejaky stary kabel z cias noemovej archy je obraz v poriadku. Resp. momentalne je uz monitor zapojeny cez displayport a vsetko ide tip-top.
Dakujem vam za rady.