Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Balvorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Balvorn »

strapaty napísal:" To je totalita." ... nie je lebo aj ako zakony-prikazy dodrziavat robis dobrovolne ... len ich nechape preto su to pre cloveka prikazy... ked ich prime tak uz to nie su pre neho prikazy...
Prosim uz sa priznaj ze toto je troll. ... Uz zatym chyba len " hail hydra" ...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

http://www.mojevideo.sk/video/1f16b/kre ... ekund.html

Presné a výstižné. A najlepšie je na tom to, že to povedal človek, čo o tom niečo vie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Noobsz DJ
typycky povrchny pohlad na krestanstvo .... duchovny rozsah cajovej lyzicky...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pochop, ze nie kazdy sa potrebuje utiekat k imaginarnym kamaratom
niektori ludia to skratka nepotrebuju a vedia zit kvalitny a plnohodnotny zivot
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:" To je totalita." ... nie je lebo aj ako zakony-prikazy dodrziavat robis dobrovolne ... len ich nechape preto su to pre cloveka prikazy... ked ich prime tak uz to nie su pre neho prikazy...
Totalita a tyrania je to kvili neadekvatnym tresom a vynucivani si poslusnosti, nie moralneho spravania. Spone si ake je prve prikazanie.
strapaty napísal: take nieco neexistuje kazde utrpenie ma svoj zmysel (prinos) ...clovek trpi od narodenia az po smrt ... utrepenie nas posuva na cestu bez utrpenia..
To je chore je to doslova sadizmus.
strapaty napísal:ja si myslim ze referendum je nic oproti tomu co robia... aj ked je do toho zaangazovanych ovela menej ludi...
Ani by som nepovedal, a ked hej, tak v tom pripade to je este horsie.
strapaty napísal:..nieje to vycucane z prasta ale z katechizmu ...
vylucili to, vylucili tak netvrd o nemnosti moralnych hodnot, ked si ich menia. Dufam, ze si cital aj ten druhy link.
strapaty napísal:..neviem co je na tom smutne ..ci len kritika pre kritiku ???
V podstate si postavene na tomto principe:
Je to pravda, pretoze to povazujeme za pravdu, a s toho vypliva, ze mame pravdu a s toho vypliva, ze je to naisto pravda. Predsa sa nemozeme mylit.
A to je smutne.
strapaty napísal:... oprava dogmy su neomylne nabozenske pravdy...http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=dogma https://sk.wikipedia.org/wiki/Dogma
Ale "nabozenska pravda" nie je to iste ako pravda.
strapaty napísal:....D ano rimsky biskup je neomylny ale len vo veciach mravov a viery(to je tiez jedna z dogiem...).... co evolucna teoria s ani jednym nema nic spolocne..
Ale so zabijanim nekrestanov ano.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie

plne suhlasim ... ale znevazovanie a vysmievanie sa z niekoho mylsim ze patri do skolky ... vlastne uz ani tam nie ... to ze niekto neveri sa bezproblemov da pochopit a tolerovat ... ale ze sa niekto vysmieva z veriacich a da si tu namahu aby usporaidal sesion kde ukazuje aky su vsetci veriaci hlupaci tak to pochopit neviem .. je tazke tolerovat ze ma niekto "imaginarneho kamarata???"

PS: minule som si nahodou klikol na nick a zobrazil sa mi profil / kramu ci co to je ... co je to vlastne za ubohost si anonymne zanadavat .....???? tu nehovorim o nejakej konstruktivnej kritike ... ale o ubohosti toho najvysieho zrna... vylievani si emocii ... co su ti chdaci tak flustrovani ze si nevedia ulavit inac ... alebo nechapem ...

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2015, 9:54)
harrison314

"Totalita a tyrania" poznas niekoho kto je v cirkvi nasilu ... (vlastne to ani nie je mozne ... :D ) lebo viera je dobrovolny , vedomy a slobodny suhlas podriadenia sa bohu .. niekto moze nasilu chodit do kostola ale nie verit... a chodit na silu moze aj do skoly do krcmy na oslavy ... v tom pripade je pre neho kostol len budova ktora nema iny vyznam ako ine budovy...

sadzmus- je tolen konstatovanie nie je to sadizmus... nik utrpenie nevyhladava(to by bol sadizmus)... ale z toho ktore je na clovek adopustene clovek rastie... utrpenie je vzdy nejaka strata niecoho dobreho (zdravie majetok rodina laska ) a v stradani clovek nachadza a spoznava skutocnu cenu veci a zivota....

"cital aj ten druhy link"....jeden z tych linkov minesiel .. nejaky blog...

"V podstate si postavene na tomto principe"..:D v taku pravdu by nik neveril ... kazda pravda tvrdenie musi byt overene (vyvratene ) zivotom .. myslis ze ja by som veril v boha keby nemam s nim pozitivnu skusenost...???

.... ja som 10 rokov nechodil ani do kostola ... dokonca ani na vianoce ... ale boh si ma nasiel a ukazal mi svoju krasu ... a moju cestu ... to je pre mna potvrdenim bozich pravd..

"Ale "nabozenska pravda" nie je to iste ako pravda." pre neveriacich ... ale pre veriacich je to dolezitejsia pravda ako to ze sa zem kruti okolo slnka ...alebo ze je gula a nie doska... lebo to ci je velka gual alebo veka doska nijak moj zivot nezmeni ... ale to ze kristus vstal z mrtvych mi dava nadej na novy zivot...

"Ale so zabijanim nekrestanov ano." tak samozrejme ze v ostatnych veciach mozu bit omylny .. su to ludia ako ty ... vsak kolko sme mali roznych papezov... ktory mali manzelky (aj ked toto je otazne ... lebo celibat knazov je len prikaz cirkvi.. cize papez by homohol zmenit ... zjavne ma obrovsky vyznam ked to zaiden za 2000 rokov nepravil ... aj ked knaz sa uz nemoze zenit ... ale zenaty by teoreticky mohol bit vysveteny za knaza... ) ... viedli vojny a nebolo vzdy iste ci z dobrym umyslom ... takze ano su omylny a za svoje poklesky budu sudeny...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

strapaty napísal:je tazke tolerovat ze ma niekto "imaginarneho kamarata???"
Teraz hovoris o tolerancii? Ved si pred chvilou obhajoval februarove referendum. To bol prejav tvojej tolerancie? Snaha o neustale prijimanie roznych zakazujucich zakonov, ktore by mali dopad aj na bezne kazdodenne zivoty obcanov (nekatolikov) v state, ktory sa definuje ako nezavysly od akehokolvek nabozenstva a ideologie. To je ta davka tvojej krestanskej tolerancie?
Kedy si uvedomis, ze neustale staranie sa do zivotov inych ludi, neustala snaha obmedzovat ich zivoty alebo ich nejako kontrolovat...to nema nic spolocne s toleranciou. Vacsina ludi ma uplne u prdele tvojho imaginarneho kamosa a jeho nazory na zivot.

Absurdne je aj to, ako vy krestania mate priam patologicku potrebu skryvat svoju nenavist za nieco akoze laskave alebo dobre. Februarove referendum bolo "za rodinu" a potom sa v kostoloch rozdaval letak plny klamstiev o tom, co vsetko homosexuali robia a aki su strasne nebezpecni a nechutni a preto treba dat 3krat ANO. Internetove diskusie plne prispevkov o plynovani alebo strielani homosexualov, ze pedofilni buze**** kradnu deti a preto treba dat 3xANO. A teraz si organizujete dalsi pochod "za zivot" a uz ste tam boli nastupeni, vsetci do jedneho riadne nasrati, s fotkami ludi ktorych nenavidite (aby ich videlo a mohlo pranierovat cele Slovensko) a striekame cervenu farbu (akoze krv) a hadzeme krvave rukavicky na budovu. No uzasne.

To si ako neuvedomujete, ze su to tiez ludia? Ze maju svoje zivoty? Ze maju svoje rodiny? Ze mnoho z nich ma tiez deti ako vy? A takymto spravanim im ten zivot a rodiny nicite? Kvoli comu? Kvoli nazorom imaginarneho kamosa? A ked si taketo nenavistne vycinanie dokazete schovat za dobro a lasku a to ze to robite pre rodinu alebo ze zivot, tak to vas meni na uplne nechutne neludske necitiace bytosti.

Co ked ten tvoj imaginarny kamos, ktoreho pocuvas vacsinu svojho zivota v skutocnosti nie je Boh, ako si si myslel, ale vacsinu zivota pocuvas Satana a konas zlo? :twisted:
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:PS: minule som si nahodou klikol na nick a zobrazil sa mi profil / kramu ci co to je ... co je to vlastne za ubohost si anonymne zanadavat .....???? tu nehovorim o nejakej konstruktivnej kritike ... ale o ubohosti toho najvysieho zrna... vylievani si emocii ... co su ti chdaci tak flustrovani ze si nevedia ulavit inac ... alebo nechapem ...
mozes si ju nechat vo svojom profile zverejnit, aby si ju mohli ostatni precitat
"Totalita a tyrania" poznas niekoho kto je v cirkvi nasilu ... (vlastne to ani nie je mozne ... :D ) lebo viera je dobrovolny , vedomy a slobodny suhlas podriadenia sa bohu .. niekto moze nasilu chodit do kostola ale nie verit... a chodit na silu moze aj do skoly do krcmy na oslavy ... v tom pripade je pre neho kostol len budova ktora nema iny vyznam ako ine budovy...
ano, ak je niekto pokrsteny bez svojho vedomia, tak to urcite neznamena, ze je pricleneny do cirkvi dobrovolne
podriadit sa Bohu? preco? aky by som mal dovod?

okrem toho, ak raz bol niekomu ukazany Boh a on v neho neveri, tak ide do pekla
co je celkom vtipne, kedze dany clovek o Boha nikdy zaujem nemusel mat a aj tak ma smolu
to je tiez nasilu

cital som jeden zaujimavy citat: "kazde rano sa modlim k Bohu, aby tie nevinne deti dostavali choroby a nevyslovne trpeli a on mi to s radostou kazdy den plni"
verit v Boha, toho sadistu, ktory sa vyziva v tyrani ludi, aj tych najmensich, nie dakujem, urcite nemam zaujem

nepis mi na to nejaku obmenu tvojej nasledujucej vety:
v stradani clovek nachadza a spoznava skutocnu cenu veci a zivota....
ak by bol Boh taky milostivy, urcite by nas vedel "vyrobit" tak, aby sme tomu stradaniu rozumeli
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko to zhrnul dokonale.
strapaty napísal:"Totalita a tyrania" poznas niekoho kto je v cirkvi nasilu ... (vlastne to ani nie je mozne ... ) lebo viera je dobrovolny , vedomy a slobodny suhlas podriadenia sa bohu .. niekto moze nasilu chodit do kostola ale nie verit... a chodit na silu moze aj do skoly do krcmy na oslavy ... v tom pripade je pre neho kostol len budova ktora nema iny vyznam ako ine budovy...
beardie to uz zhrnul, ale napriklad ja som celnom cirkvi nasilu, a preto teraz pojdem do pekla
strapaty napísal:"V podstate si postavene na tomto principe".. v taku pravdu by nik neveril ... kazda pravda tvrdenie musi byt overene (vyvratene ) zivotom .. myslis ze ja by som veril v boha keby nemam s nim pozitivnu skusenost...???
Ako napriklad, uved mi konkretny priklad ako sa taka "pravda" overuje.
strapaty napísal:.... ja som 10 rokov nechodil ani do kostola ... dokonca ani na vianoce ... ale boh si ma nasiel a ukazal mi svoju krasu ... a moju cestu ... to je pre mna potvrdenim bozich pravd..
hovoria ti nieco biasy?
strapaty napísal:"Ale "nabozenska pravda" nie je to iste ako pravda." pre neveriacich ... ale pre veriacich je to dolezitejsia pravda ako to ze sa zem kruti okolo slnka ...alebo ze je gula a nie doska... lebo to ci je velka gual alebo veka doska nijak moj zivot nezmeni ... ale to ze kristus vstal z mrtvych mi dava nadej na novy zivot..
Tak nech ich potom nepretlacaju nasilu ostatnym. (pochod za zivot, metalove koncerty, referndum,...).
strapaty napísal:"Ale so zabijanim nekrestanov ano." tak samozrejme ze v ostatnych veciach mozu bit omylny .. su to ludia ako ty ... vsak kolko sme mali roznych papezov... ktory mali manzelky (aj ked toto je otazne ... lebo celibat knazov je len prikaz cirkvi.. cize papez by homohol zmenit ... zjavne ma obrovsky vyznam ked to zaiden za 2000 rokov nepravil ... aj ked knaz sa uz nemoze zenit ... ale zenaty by teoreticky mohol bit vysveteny za knaza... ) ... viedli vojny a nebolo vzdy iste ci z dobrym umyslom ... takze ano su omylny a za svoje poklesky budu sudeny...
Povedal si ze papez je vo veciach moralky neomylni (imho nie je to alibizmus?), a povolenie zabijania nekretabnov je vec moralky a sucasne je to zle.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

mas pocit ze si v cirkvi:DD co to pre teba znamena ??? to ze ta rodicia zaniesli niekde a niekto na teba vylial vodu ??? bez viery je to nic ... deti sa krstia vo viere rodicov ...ale ak vieru nemaju je to len divadielko... prvu sviatost kotru prima clovek sam je pre svete primanie... ale skutocnou sviatostou krestanskej dospelosti je birmovka... ale bez viery to nie je nic... ak ty ides na birmovku koli babke je to od teba pekne empaticke ale nie je to znak tvojej viery nie je to pre teba sviatost .. (nehovorim ze tonie je sviatost celkovo.... ale bolo by lepsie keby si ju nemal ... ) cize nik ta do cirkvi nenuti ... cirkev je v prvom rade spolocenstvo ludi ktory nasleduju (urpimne sa snazia... )krista ... je to zive kristovo telo ... haluz ktora je sucha teoreticky mozno povazovat za sucast stromu ... ale uz ziaden zivot neprinesie ... je to len mrtve drevo ktore zhori v ohni ...

priklad ... cirkev kaze zenam aby sa podriadili muzom .. svet hovori aby boli rovnoceny (byt podriadeny neznamena menej cenny....) ked zazijes vstah v ktorom sa budes musiet o vsetkom dohadovat a handrkovat... ked viac usilia venujes dohadovaniu a ako samotne realizacii.. a ptom zazijes vstah kde ti zena doveruje a kazdy vie co ma robit kazdy ma svoju zodpovednost a citis velky progres vo vstahu tak sa zivotom bozia pravda o tom ze sa ma zena podriadit muzovi potvrdi .. lebo je to pre nich prospesne...

biasy ...mas na mysli nevedomi podvod??? hmmm to mas o mne peknu mienku ...skutocne vypadam ako by som mal IQ 40??

"Tak nech ich potom nepretlacaju nasilu ostatnym " ake nasilu ?? vsetko su to demokraticke a pravne sposoby ... nasilu bol zavedeny potrat... nikoho sa nepytali pani komunisti ... jednoducho si ho uzakonili... a o demokratickosti zvolenia komunistickej strany sa asi dohadovat nebudeme... nic z toho co si pisal nie je cirkevna akcia ale obcianska .. to ze su tam prevazne veriaci je druha vec ...ci uz sa to tyka referenda ci pochdu za zivot alebo metaloveho koncertu...

teraz sa ti to moze zdat zle ... ale ak si dobre pamatam tak kriziacke vypravy boli odpoved na turecke tiahnutie do europy ... cize keby ti turci vyvraz rodinu neviem ci by si nebol zastancom kriziackych vyprav... totiz ono to nevzniklo tak ze sv. otec nemal co robit tak si teraz zmyslel co keby sme na blizkom vychode povrazdili zopar pohanov:::: ci taka je tvoja predstava... ze to bolo bezdovodne??

beardie

mama takych sprav 116:D ..no neprisiel som na ta ako sa to da zverejnit..

krst deti ma svoj vyznam .. deti prijimaju dary ducha svateho a krst vo viere rodicov (cize neprijimaju vieru ) z coho plynu pre dieta osobitne milosti.. prvym slobodnym rozhodnutim na zaklade vieri jednotlivca je birmovka...

"okrem toho, ak raz bol niekomu ukazany Boh a on v neho neveri, tak ide do pekla " toto mas odkial??? nik okrem boha nevie kto pojde do pekla a kto nie ..
to ze ty nemas zaujem o boha neznamena ze nema boh zaujem o teba... ale ked sa rozhodnes zit bez neho je to tvoje rozhodnutie .. a to je v podstate peklo - zivot bez boha...nepritomnost boha v zivote... a kedze clovek bol stovreny na bozi obraz tak bez neho bude nekonecne stradat .. vecny ohen a certi s kotlikmi su oproti tomu uspavanka nadobru noc...

prinos si uvedomi len clovek ktory to zazije.. tiez je otazka ci to zaziva s bohom alebo bez neho ...

ale boh je milostivy .. dokonca aj cloveka takeho stvoril.. bez chorob a bolesti ... nesmrtelneho (ak veris biblii) ... len clovek tuzil poznat aj zlo ...
genezis ..
No had bol ľstivejší ako všetky poľné zvieratá, ktoré urobil Pán, Boh, a vravel žene: „Naozaj povedal Boh: »Nesmiete jesť z nijakého rajského stromu!«?“ 2Žena odpovedala hadovi: „Z ovocia rajských stromov môžeme jesť, 3ale o ovocí stromu, ktorý je v strede raja, nám Boh povedal: »Nejedzte z neho, ani sa ho nedotýkajte, aby ste nezomreli!«“ 4– Tu povedal had žene: „Nie, nezomriete, 5ale Boh vie, že v deň, keď budete z neho jesť, otvoria sa vám oči a vy budete ako Boh, budete poznať dobro a zlo.“

zly tu hned klame 3x 1. Nie, nezomriete /stratia nesmrtelnost 2. otvoria sa vám oči a vy budete ako Boh(boli a su ako boh boli stvoreny na jeho obraz ale uz nie su lebo bohnepozna zlo .. len ludia a padle bytosti.) 3. budete poznať dobro a zlo dalsie klamstvo .. dobro uz poznali .. spoznali iba zlo ..
a rozhovor zacina hned zavadzanim ...Nesmiete jesť z nijakého rajského stromu obvinuje boha ze im nedopraje ze ich vo vsetkom obmedzuje ... no boh ich len chranil pred bolestou utrpeni a smrtou ... a to robi aj dnes...

ephramko On-line
ukaz mi jeden zakon z referenda ktory dnes nepati ... to vsetko co bolo v referende je zakazane a nebolo to zakazane na zaklade krestanstva ... tie zakony totiz uzakonovali este sudruhovia ... a ti nenavideli nabozenstvo viac ako ty... ale chapali zaroven prirodzeny chod aspon v tych najzakladnejsich veciach (rodina, deti, mravna vychova,) ... aj ked vynali z toho boha.. v skutocnosti obvinovanie AZR z vytvorenia referenda proti homosexualom je loz ... dokonca to samotny predstavitelia nikolko krat popreli .. ale ludia veria viac nasim mediam.. bohuzial komunikacia nebola mozna lebo ak clovek zacal normalne argumentovat hned ho vyhodili z fora a zmazali mu jeho prispevky ... to je sposob komunikacie LGBTI komunity... vzdy tu budeme vedla seba zit ... a ked nebudeme medzi sebou komunikovat bude sa anm zit tazko... ako aj ludom veriacim tak aj LGBTI komunite..

"Co ked ten tvoj imaginarny kamos, ktoreho pocuvas vacsinu svojho zivota v skutocnosti nie je Boh, ako si si myslel, ale vacsinu zivota pocuvas Satana a konas zlo? :twisted:" bohuzail vela krat je to tak .. najst skutocneho boha to je makacka... Nie každý, kto mi hovorí: "Pane, Pane," vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:"Totalita a tyrania" poznas niekoho kto je v cirkvi nasilu ...
Hlásim sa ako druhý hneď po harrisonovi.
strapaty napísal:sadzmus- je tolen konstatovanie nie je to sadizmus... nik utrpenie nevyhladava(to by bol sadizmus)... ale z toho ktore je na clovek adopustene clovek rastie... utrpenie je vzdy nejaka strata niecoho dobreho (zdravie majetok rodina laska ) a v stradani clovek nachadza a spoznava skutocnu cenu veci a zivota....
Zdroj už bohužiaľ nenájdem ale čítal som ako sa Matka Tereza doslova vyžívala v utrpení, či už svojom alebo ostatných, ktorí umierali v silných bolestiach. Vraj to malo znamenať, že je to pocítenie a láska Ježiša Krista.

// K- :Alebo si treba o tom trochu prečítať a neveriť Vatikánom idealizovaným postavám.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

strapaty napísal:v skutocnosti obvinovanie AZR z vytvorenia referenda proti homosexualom je loz ... dokonca to samotny predstavitelia nikolko krat popreli .. ale ludia veria viac nasim mediam...
Opat sme pri tej absurdnej rozpravocke o tom, ako Aliancia za rodinu a RKC miluje homosexualov, ako kazdeho ineho cloveka, ale iba v priprade, ze sa nespravaju homosexualne? A proti komu bola asi namierena ta referendova otazka o registrovanych partnerstvach? Preco Chromik tak prskal a prehlasoval, ze po skonceni referenda sa pokusia znova vyvolat dalsie referendum, pretoze sa mu nezda spravodlive, ze mu Ustavny sud zamietol otazku o zakaze registrovanych partnerstvach?

Ono je dost velky rozdiel, ak pravny poriadok nieco explicitne zakazuje a za porusenie uklada tresty, oproti situacii, kedy pravny poriadok nejake situacie a pojmy nepozna a nedefinuje ich.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

94jakub

aj ty sa citis ako krestan :D ..za chvilu zistime ze vsetci sme dobri krestania...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Očividne nechápeš načo obaja narážame. Asi by si chápal keby si na každej strane nezaviedol 4 nové definície každého slova, ktoré si vymyslíš.
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:mama takych sprav 116:D ..no neprisiel som na ta ako sa to da zverejnit..
hore nastavenia, nalavo nastavenia fora => zmenit nastavenie karmy => Ukázať komentáre len pre mňa
krst deti ma svoj vyznam .. deti prijimaju dary ducha svateho a krst vo viere rodicov (cize neprijimaju vieru ) z coho plynu pre dieta osobitne milosti
rozpravky
.. prvym slobodnym rozhodnutim na zaklade vieri jednotlivca je birmovka...
ani nie, na birmovku sa chodi okolo 15tich rokov a povacsine sa to robi pre rodinu
"okrem toho, ak raz bol niekomu ukazany Boh a on v neho neveri, tak ide do pekla " toto mas odkial??? nik okrem boha nevie kto pojde do pekla a kto nie ..
na to ti odpoviem tymto:
nejaka krestanska stranka napísal:Problém je v tom, že: „nik nie je rozumní, nik nehľadá Boha“ (Rimanom 3:11). Ľudia odmietajú poznanie o Bohu, ktoré je viditeľné cez prírodu a ktoré je v ich srdciach, a namiesto toho sa rozhodujú sláviť „boha“, ktorého si sami stvorili. Je nerozumné diskutovať či je fér, aby Boh poslal do pekla niekoho, kto nikdy nemal príležitosť počuť Evanjelium o Kristovi. Ľudia sú zodpovední Bohu za to, čo im On už zjavil. Biblia nás učí, že ľudia odmietajú toto poznanie a samým tým má Boh právo odsúdiť ich do pekla.
je na svete X miliard ludi, ktori v tvojho Boha neveria a svoje zivoty prezivaju bez problemov
ty si sa narodil v Europe a preto si krestan, nie je to nic ine ako indoktrinacia spolocnostou, zmier sa s tym

inak, peklo je dalsie krestanske oxymoron, Boh stvoril vsetko, je vsade, ale peklo je miesto bez Boha => rozpravky
to ze ty nemas zaujem o boha neznamena ze nema boh zaujem o teba
rozpravky
... ale ked sa rozhodnes zit bez neho je to tvoje rozhodnutie
samozrejme, tak ako neverim v ruzoveho jednorozca, tak nemam dovod verit v Boha
.. a to je v podstate peklo - zivot bez boha...nepritomnost boha v zivote...
a kedze clovek bol stovreny na bozi obraz tak bez neho bude nekonecne stradat .. vecny ohen a certi s kotlikmi su oproti tomu uspavanka nadobru noc...
rozpravky
prinos si uvedomi len clovek ktory to zazije.. tiez je otazka ci to zaziva s bohom alebo bez neho ...
lenze to su len priania tvoje, pripadne tvojich sukmenovcov
ale boh je milostivy .. dokonca aj cloveka takeho stvoril.. bez chorob a bolesti ... nesmrtelneho (ak veris biblii)
asi tak ako verim inym rozpravkovym knizkam

skus este nieco k tomu urpeniu nevinnych
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Beardie, na to utrpenie nevinnych som sa pytal par moslimov a hinduistov co sa okolo mna pohybuju... Ze preco ak je boh vsemocny a milostivy deje sa to co sa deje...
Odpoved bola, ze ich skusa.. Neviem.v com, neviem preco a zaco ale skusa... Takze aj po ich vysvetleni si stojim za svojim a myslim ze ani strapateho odpoved nato to nezmeni: ze ak boh existuje, je bud milostivy a bezmocny alebo vsemocny a sociopat/psychopat ...
Alebo ako povedal George Carlin (preklad) "to co sa vo svete deje nepatri na CV vsemocnej, vsemilujucej bytosti, ak to je to najlepsie co boh dokaze, dakujem, ruky prec"
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:mas pocit ze si v cirkvi:DD co to pre teba znamena ??? to ze ta rodicia zaniesli niekde a niekto na teba vylial vodu ??? bez viery je to nic ... deti sa krstia vo viere rodicov ...ale ak vieru nemaju je to len divadielko... prvu sviatost kotru prima clovek sam je pre svete primanie... ale skutocnou sviatostou krestanskej dospelosti je birmovka... ale bez viery to nie je nic... ak ty ides na birmovku koli babke je to od teba pekne empaticke ale nie je to znak tvojej viery nie je to pre teba sviatost .. (nehovorim ze tonie je sviatost celkovo.... ale bolo by lepsie keby si ju nemal ... ) cize nik ta do cirkvi nenuti ... cirkev je v prvom rade spolocenstvo ludi ktory nasleduju (urpimne sa snazia... )krista ... je to zive kristovo telo ... haluz ktora je sucha teoreticky mozno povazovat za sucast stromu ... ale uz ziaden zivot neprinesie ... je to len mrtve drevo ktore zhori v ohni ...
Som pokrsteny bez mojho suhlasu. Cirkev ma vedie ako svojho clena, s mojho zarobku idu peniaze na fungovanie cirkvi. A prosim nedaj mi sem zas nejaku divnu definiciu. Som ofialnym clenom cirkvi.
strapaty napísal:biasy ...mas na mysli nevedomi podvod??? hmmm to mas o mne peknu mienku ...skutocne vypadam ako by som mal IQ 40??
Nie kriticke myslenie, nie je priamo umerne IQ, skor ide o to, ze nas mozok nie je stavany na zitie podla zolozitych veci, preto sa utieka k jednoduchym riesniam a jednoduchym dovodom, v tvojom pripade Bohu.
No mas seriozny problem s vlastnymi definiciami a pametanim toho co si povedal.
strapaty napísal:"Tak nech ich potom nepretlacaju nasilu ostatnym " ake nasilu ?? vsetko su to demokraticke a pravne sposoby ... nasilu bol zavedeny potrat... nikoho sa nepytali pani komunisti ... jednoducho si ho uzakonili... a o demokratickosti zvolenia komunistickej strany sa asi dohadovat nebudeme... nic z toho co si pisal nie je cirkevna akcia ale obcianska .. to ze su tam prevazne veriaci je druha vec ...ci uz sa to tyka referenda ci pochdu za zivot alebo metaloveho koncertu...
Neboli vsetci veriaci sucastov cirkvi? Netvoria veriaci cirkev äako sa hovori v kostole jej svete telo)?
A vsteky tieto veci sa deju s pozehnanim cirkvi a cirkevnych hodnostarov.
Samozrejme na pochody a protesty maju pravo. No namju pravo klamat a manipulovat verejnost. vyuzivaju strach a klamstva, hoaxi, ... Dalej na jednej strane hovoria o moralke a zlej vyhcove deti, no na druhej ich zenuziju a nechaju ich pochodovat s transpaterntami mrtvych plodov. A este sa pri tom stavaju do pozicie nositelov a ochrancov moralky.
strapaty napísal:teraz sa ti to moze zdat zle ... ale ak si dobre pamatam tak kriziacke vypravy boli odpoved na turecke tiahnutie do europy
Nie vsetky.
A ja ani nerazam na kriziacke vyprvy samotne, ale vyhlasenie papezao tom, ze zabijat nekrestnov je vlastne v pohode. Pretoze sme sa bavili o moralke.
strapaty napísal:"okrem toho, ak raz bol niekomu ukazany Boh a on v neho neveri, tak ide do pekla " toto mas odkial???
Ved to ma od teba :D
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Richard Dawkins napísal: Ó, ale iste príbeh o Adamovi a Eve bol vždycky iba symbolický, že? Symbolický?! Takže Ježiš sa nechal trýzniť a usmrtiť pre symbolický hriech spáchaný neexistujúcim indivíduom? Nikto, kto nebol vychovaný vo viere, by nemohol dôjsť k inému verdiktu než "bláznivé štekanie".
Adam & Eve - symbolic
Adam & Eve - symbolic
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

beardie
karma je verejna...dik
z heslom rozprávky ...mozes prejst cely zivot ale nikdy s nikam neposunies... ale zjavne ani nechces ... cize v podstate nechapem preco sa zapajas do diskusie...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

"Vyberme si jedno slovo, zjednodušme celé vyhlásenie, odvoďme si reakciu druhého bez toho aby sme mu dali priestor,odsúďme ho, nakoniec ho pošlime preč z diskusie, možno si nevšimne, že k tej jeho spomínanej kontradikcii som sa ani nevyjadril." strapaty tactics

Keďže sa jedná o zjavné zjednodušenie a misinterpretáciu Dawkinsa, nedá mi neopraviť ťa.

Sú len 2 možnosti:
a) Genesis sa berie doslovne (alebo skoro doslovne, zamieňajúc dni za tisícročia)
b) Genesis je symbolika pre evolúciu.

Ak si možnosť a), tak sa nie je o čom baviť. Evolúcia bola mnohokrát dokázaná a minimálne toľkokrát bolo stvorenie vyvrátené.

Ak si možnosť b) a máš ešte s čím rozmýšľať, tak si uvedomíš, že Dawkins (čisto pre tento argument) tu predpokladá, že všetko o Ježišovi je pravda. Keďže nepredpokladám, že berieš Genesis doslovne, vlastne sa stavia do tvojej pozície. To tvoje odbitie "s heslom rozprávky" tu teda neobstojí. Ak je to teda pravdou, Ježiš sa nechal zabiť kvôli symbolike. To je ako keby sa nechal zabiť kvôli tomu, aby uchránil vlajku Slovenska pred upálením. Zjavne zbytočná a určite nepodstatná smrť. Oslavovaná každú Veľkú noc miliónmi veriacich. (alebo zmŕtvychstanie je oslavované. Ale to je jedno. Zmŕtvychvstanie z nepodstatnej smrti je ešte viac nepodstatné než samotná smrť. Hlavne to, čo nebolo nikdy dokázané).
Napísať odpoveď