emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
dragon883
Expert
Expert

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa dragon883 »

Uz aj v Cesku sa najdu media, ktore idu proti prudu, lebo si uvedomuju, ze kam vedie tato medialna slnieckovska smrst. Slovensko zatial stale spi...http://echo24.cz/a/wJab5/ceska-xenofobi ... orektnosti
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

lumir: cakam
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

"gogo.. ano, zdegenerovali sme. dostali sme sa do spiraly politickej korektnosti, z ktorej nesmies vystupit." - dne strany dozadu
.
alebo narazas na kuracinku? :D (najkrajci prispevok dna som cital na idnes.cz :"ten prevoznik sa volal charon" :))

je stale cakam kym pochopis, ze na tom, co tu prskate nezalezi. urcite nie africanom. kym sa im oplati tuto cestu podstupit (nech uz je motivacia akakolvek: financie/bezpecnost/podnebie..), tak tu prudit budu

stale cakam, kym pochopis, ze:
- europu neoplotis
- nikto nebude aktivne nicit lode s imigrantami ani bez nich
- nelegalnych imigrantov odtialto nedostanes inak ako nasilim
- nikto ich odtialto nasilim vyhadzovat nebude
- nebudu ani koncentraky, vyhladzovanie, vlaky smrti (na to uz existuju kontrolne mechanizmy narodne aj nadnarodne)
- ked k tomu priratas hore spomenutu "spiralu politickej korektnosti" nielen v mediach, politike ale aj v beznom zivote..tak nikto nahlas ani len nepovie svoj nazor - nie aby zacal aktivne likvidovat imigrantov

Kolko ludi ma v EU pozicky, hypoteky? Kolko ludi pracuje v korporatnom prostredi alebo je na toto prostredie aktivne napojenych (dodavatel, odberatel)? Skus v dnesnej dobe verejne povedat taky nazor, ze do veducich pozicii maju ist ludia podla schopnosti a nie podla kvot na muzov/zeny... a ty chces deportovat/vyhradzovat imigrantov?

...o tyzden spracas hypoteku z uspor.
Takze tato korektnost pracuje na vsetkych urovniach spolocnosti a ziadne prevratne riesenia sa diat nebutu, lebo kazdy sa boji aj svojno tiena. kazdy caka na chybu toho druheho, aby ho mohol utopit. Nadherna krizova kontrola, ktoru by nevymysleli ani najvacsi konspiratori:)
.
15 stran sraciek, 1 troll prispevok a uz nas cervene pred ocami.

Nadych, vydych a zamysli sa nad tym, co som napisal :)
beardie
Redeemer
Redeemer

nadych, vydych
pises blbosti
skor ci neskor prepukne nasilie a budu umierat nevinni, ich smrti mohlo byt zabranene triezvym uvazovanim

si debil, kedze nechces pre svoje deti a okolie bezpecnost a prosperitu, snad budu mat ostatni viac rozumu ako ty
lumir
King
King

drzim palce.. ved ty to tu vybojujes za nas debilov (si si mohol odpustit:)
beardie
Redeemer
Redeemer

sorry, nemohol
clovek bez pudu sebazachovy, priam este podporujuci zhorsenie svojho prostredia, nemoze byt mentalne v poriadku
lumir
King
King

tak snad uz len ... na straz
.
ako blondak s modrymi ocami prezijem aj vas scenar (aj ked.. mam okuliare. je tu nejaky fanda pol pota? by som dal rychlo zoperovat:)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Pri Parndorfe sa stala obrovská tragédia. V dodávke našli desiatky mŕtvych utečencov
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/pri ... cov-892618

http://medzicas.sk/50-mrtvych-imigranto ... tatistika/

potom vzniklo taketo cosi, samozrejme domena registrovana vcera:
http://www.vyzvakludskosti.sk/

http://www.konzervativnyvyber.sk/odpove ... sti/12547/

no a samotna tema uz tak nabrala na otackach, ze niektori ludia neskryvaju nenavist, samozrejme je to dosledkom zlej politiky a ziadne systemove riesenia
https://dennikn.sk/blog/to-naozaj-zelat ... t/?ref=top

a dakujem vopred za -k :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Vyzývame vládu SR, aby ihneď podnikla kroky, ktoré pomôžu zmierniť bremeno krajín, ktoré sú najviac vystavené utečeneckej vlne a zmiernila utrpenie utečencov.
suhlasim, najrychlejsie to spravia tak, ze sem nebudu dalsich vozit
lumir napísal:tak snad uz len ... na straz
heh, skus aj nejake argumenty, preco by som mal nechat svoje okolie trpiet
lumir
King
King

no ved daj konkretne kroky, program, daj alternativy, riesenia...kludne mozes v par bodoch (ako by si zamedzil vstup imigrantov, ako by si sa vysporiadal s tymi, ktori tu; ako nastavit imigracnu politiku do buducnosti; ako urobit EU menej atraktivnu pre chudobne krajiny z okolia, ako nastavit zahranicnu politiku EU vzhadom ku krajinam, z ktorych emigranti prochadzaju)
.
vyuzi situaciu, ked sa masy buria. vypocuj hlas ludu a zmen nieco. ved v takom grecku sa na vlne nespokojnosti zviezol jeden niemand a stal sa dokonca premierom.

(preklikal som celui diskusiu, ci ti nahodou nekrivdim, no objavil som len zopar copy-paste linkov na clanky v novinach, par bonmotov a otazok. ziadne konkretne formulovane nazory a navrhy rieseni)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Aha uz som pochopil, lumir neni podporca emigracie on to len velmi cynicky a triezvo hodnoti, my bad :) Cize vlastne s nim suhlasim aj ja, to co popisal krasne funguje. Ani ja by som si nemohol dovolit povedat svoj nazor "nahlas", pretoze by som pravdepodobne letel, kvoli roznym pravidlam firmy :) Ti, co sa verejne vyjadruju na FB pod svojim menom bud pracu nemaju, alebo maju nejaku primitivnu pracu, z ktorej ich nevyhodia (napriklad maloobchod), alebo aj keby ich vyhodili, tak si najdu hned rovnaku pracu u konkurencie.

Riesenie:

1. Postavit tabory priamo v tych krajinach niekde pri mori, ktore budu strazene vojskami OSN/NATO/...
2. Deportovat tam ludi, ktori tu uz su v existujucich taboroch. Pokial si ich mozeme v Europe prehadzovat medzi tabormi v Madarsku/Rakusku, urcite sa to bude dat aj medzi tabormi v Rakusku/Syrii + Lybii.
3. Naliat stovky milionov do ochrany juznych hranic, resp. patrolovat s lodstvom priamo pred (alebo aj vo) vysostnych vodach severnych africkych statov a otacat tie lode uz na zaciatku a davat ludi do tychto taborov.
4. Rozbehnut normalny azylovy proces v tych taboroch a pustat sem tych, ktori splnia podmienky. Pokial nesplnia, mozu byvat v tych taboroch donekonecna. Alebo sa vratit domov, alebo sa obesit...to uz je jedno.
5. Neviem aka je imigracna politika teraz, k tomu sa neviem vyjadrit.

K tym bodom, jedine by to z pohladu tych krajin mohlo byt brane ako nejake porusenie suverenity, alebo co. Ale to si myslim ze je uplne marginalny problem, proste ked sme zvladli zbombardovat Lybiu a ponicit Syriu podporov rebelov tak taketo nieco by nebol problem. A ak by sa aj ozvali, tak by ich silna EU + silne vojska NATO mohli mat v prdeli. Ak by moc vyskakovali, miestny diktatori by dostali uplatok aby drzali hubu a akceptovali tie tabory na svojom uzemi, aj tak by to platila EU.

Taktiez by sa muselo mozno trosku poohybat niektore zakony a paragrafy, ale opat, nevidim v tom problem. Tie zakony pisali ludi a ludia ich mozu aj zmenit, alebo ignorovat pokial je to v sulade s prezitim EU ako takej.

Podla mna tie body co som vymenoval su uplne v poriadku, relativne jednoducho preveditelne a nevidim v tom nic nehumanne.
beardie
Redeemer
Redeemer

lumir napísal:preklikal som celui diskusiu
klikal si zle: post2170531.html#p2170531
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Vyzývame vládu SR, aby ihneď podnikla kroky, ktoré pomôžu zmierniť bremeno krajín, ktoré sú najviac vystavené utečeneckej vlne a zmiernila utrpenie utečencov.
mozno tak v paralelnom vesmire by sa nieco pohlo, v tomto nasom vlada len kecaaa a kecaaa aaa a kecccaaaa aaaa :smt015

Taka zaujimavost http://www.hlavnespravy.sk/rozhovor-s-k ... zia/666440
Nic so parchansti nezasluzia, len velky bic a maly dvor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vyborny clanok- vystizny, je vidno ze dotycny skutocne pozna situaciu priamo z realu.
Ale vecsina Europanov si neuvedomuje nebezpecenstvo ktore sa nenapadne rozsiruje, preto aj na to doplatime a budeme my a nase deti za to niest tazke nasledky. Bude to dan za nasu nevsimavost, povrchnost a nedostatok zmyslu pre realitu-holt, za chyby sa plati.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Moj nazor - toto s demokraciou, rozhodnutim a volou Europanov nema nic spolocne ... Je to cielena operacia, najprv zapredane potkany, ktore momentalne ovladaju zapad pomahali vytvorit trojskeho kona Kosovo, Isil a teraz cielene importuju islamskych bojovnikov do Europy. Europa sa ma tiez zmenit na vojnove uzemie. Chcu jednoducho vojnu
Prebudenie do reality bude krute
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Jediná otázka prečo sa každý snaží druhým nanútiť jeho názor.

Solidarita je dobrovoľná nikdy nie nanútená. Nanútená solidarita nieje solidarita.

Normálny človek ktorí súcití s imigrantmi si ich zoberie do vlastného domu a bude ich chovať za vlastné peniaze, nebude okolie dráždiť moralistickými rečami a kecami.
Nepýta peniaze od štátu a nesie plnú zodpovednosť za svojich hostí.

Všetko ostatné je hrubý totalitný nátlak a porušovanie osobnej slobody jednotlivca. Kto imigranta nechce ubytovať ani živiť nemá prečo prispievať cez dane a štát tým, ktorí imigrantov živiť a šatiť chcú. Pravda je ale taká že rôzne mimovládky a morálni križiaci akurát finančne ťažia z imigrantov česť tej minorite ktorá naozaj platí imigrantov zo svojho. Ostatní sú iba príživníci ktorí cucajú z verejných zdrojov, teda z peňazí nás všetkých bez nášho vedomia. Mnohí z nich sú oportunisti ktorí nevidia cigánov, nevidia slovenských bezdomovcov a rodiny nevidia napríklad Ukrajincov a utečencov odtiaľ, účelovo vidia iba afrických a blízkovýchodných utečencov.

Možno by bolo dobre keby si samozvaní moralisti radšej zavreli ústa a začali konať sami z seba a nie sa snažili iným vnútiť to čo nechcú. Každý kto dobrovoľne pomôže imigrantovi si zaslúži úctu ale tým to hasne. Nikto nieje povinný byť solidárny a už vôbec nie cez štát.

Cnosť nesmie byť nikdy odmeňovaná lebo prestáva byť cnosťou a začína byť iba bohapustým oportunizmom.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »