Pocitac mrzne este pred POST

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bcxxx
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Pocitac mrzne este pred POST

Príspevok od používateľa bcxxx »

Nazdar hojkaci,

Dostal som do daru PCcko (E2180, 1x1 GB RAM, D945GCNL), malo od minuleho majitela vady : pipala doska - odstranene (zle zasadnuta RAM), nedetekovalo nic na IDE porte - odstranene (privelmi dosrobovana doska na skrinku - dokonca bez spacerov, zrejme skrat, potom uz nabehol aj system z HDD). Spustil som Memtest z Ultimate boot CD asi tak na 20 minut, nenaslo ziadne chyby, spustil som si este XP PE live CDcko, pozrel Everest - a tam bol zadrhel, lebo mi ukazoval teplotu CPU 82 stupnov - co je dost nad tepelny limit toho CPU, ale nic nethrottloval, tak som si povedal, ze mozno zly snimac...PC som vypol, vybral grafiku aby som mohol vopchat oba disky do kosika, vsetko pozapajal a zapol. Klavesnica preblikla, zaplo monitor, vetraky isli vsetky, bez pipania, ale monitor zaplo az po chvili - a na obrazovke bola v lavom hornom rohu iba jedna ciarka (neblikajuca), zamrzol takto este pre POST screenom. Skusil som teda IGP, no ta len zapla monitor a hodila iba ciernu obrazovku.... tak som teda dosku ocesal iba na chladic, CPU, RAM a PCIe grafiku, ale stale nic. Resetoval som BIOS, bez odozvy, vybral som RAM - doska pipala, power LED svieti...Co asi ale zavazi najviac, vyzera to tak, ze majitel tym doskrutkovanim az na kov vytiahol horne nozicky pasivu zo socketu, to som si vsimol az potom - a bola tam zaschnuta tepelna pasta a ochlipnuta zakladna pasivu od procesora.... Takze sa asi rovno mozem pytat, ze ktory komponent najpravdepodobnejsie odisiel, ze ? Ale u toho CPU sa mi to nezda, ved tam ma nejake ochranne mechanizmy, ked neni dobre chladeny, no nie ?

Diky za vsetky odpovede

P.S.: Jo a este zdroj je 400W Eurocase :D, ten som skusil na starsom P4, ale len zapnut a len na 20 pin ATX konektore (novsi PC ma 24 pin)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pocitac mrzne este pred POST

Príspevok od používateľa hojko »

Kedze s doskou boli problemy, tak by som to tipoval na dosku. Za predpokladu, ze je zdroj plne funckny.
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Jo, tu dosku zapli aj ine zdroje, takze to nic..ale nakoniec to asi vyzera tak, ze som pri nasrobovani spaceru - a to som nerobil klasicky ze som vsetko vybral, ale len som to strcil pod dosku a utiahol kliestami - tie 2 kusy v rohoch dosky - sa mi trochu smykli klieste a asi som zrusil nejake vytlacene tenke vodice na zadnej strane dosky...ale dik aj za ten komentar....
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

Ahoj, to bude asi problem, pozri sa ci vidis tam nejake poskodenia kde sa ti smykol srobovacik..
ja spacery nepouzivam. skladam pc pravidelne, a nikdy ziadny problem, len neutahuj dosku nadoraz velmi velkou silou :)
bcxxx
Light Expert
Light Expert

No tie vodice su iba odhalene, nevsimol som si nejaky ktory by bol uplne pretaty az do PCB, ale tak mikroskop nemam, takze...
Napísať odpoveď