Škola - Programovanie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Škola - Programovanie

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

ja som isiel na elektrotechniku kde v prvom rocniku sme mali len zaklad ako pracuje PC dopodrobna cely hardver v druhaku pascal (lahky to bol ten druhy rocnik :D) a teraz v tretiaku asembler a stym spojene programovanie TEMSu, ina to mašina a v stvrtom rocniku az C. A to som isiel na taky odbor kde som myslel ze C bude v druhom rocniku ale to som bol "mlady a sprosty". :)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Neviem či vám mám závidieť, alebo nie. Vám čo ste na týchto technikách. Ja na jazykovom gymnáziu, kde sa v septime začína s pascalom a zatiaľ som iba druhý ročník, ktorý má v oktáve delphi (dovtedy sa maturovalo v konzolovom pascale, až odnedávna v objektovom)
Všetko som sa učil sám a nikdy som nemal nikoho, kto by mi vedel niečo osobne vysvetliť (Základy som prebehol rýchlo a za chvíľu som vedel viac, ako náš učiteľ informatiky. A na jazykovom gymnáziu sa nenašlo veľa programátorov a keď áno tak web, čo som nechcel) Ako to beriete na tých technikách? Neodrádza vás od samoučenia škola? Mám totiž známeho, ktorý šiel kvôli počítačom na technickú strednú a škola mu IT doslova zhnusila...
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

blboooost skor preto ze nevedel do coho ide
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

neodradza i ked teraz by som mal radsej C ako asembler. a asembler je JSA (jazyk symbolickych adries) a povedal by som ze to nieje take programovanie na ake som bol zvyknuty z pascalu. ale vsetko sa zide :)
sipik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sipik »

Silno uvažujem o elektrotechnickej do Piešťan. Je tam nejaký odbor IT hádam nie len tie základy ale aj niečo viac. Totalne neviem kde mam íst. :(
Chcel by som sa zamerať na programovanie webstránok a do webstránok programovanie aplikácii.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

to sipik:
Nechcem ta odradzat, ale pre buduceho programatora je najlepsia volba informaticky gympel,ktory je hned vedla. Ja som o nom nevedel a do dnes trochu lutujem... Ked prides na vysoku, zistis, ze gymnazialnu matiku potrebujes omnoho viac nez nejake vedomosti z oblasti IT,ktore ziskas na tejto priemyslovke.

Na zaver citacia prednasajuceho z prvej prednasky predmetu Uvod do informatiky z MU Brno:

"Studium informatiky neznamená jen "naučit se nějaký programovací jazyk", nýbrž
zahrnuje celý soubor dalších relevantních předmětů, mezi nimiž najdeme i matematicko–
teoretické (formální) základy
moderní informatiky.
Právě odborný nadhled nad celou informatikou včetně nezbytné formální teorie odliší "řadového programátora“, kterých jsou dnes spousty i bez Vš vzdělání, od skutečného a mnohem lépe placeného IT experta."
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

Tu strednu by som ti odporučil nejaku elektrotechnicku priemyslovku myslim si ze tie veci co nas ucili sa mi dost hodili... pascal zaklady naucili ma tvorit algoritmi... assembler ukazali mi co papa procesor ... na elektronike sa mi zas ratali chrobaky (IO 7400...) aj ked to nebolo programovanie bolo to dost zaujmave ... neskor HTML, CSS, Pascal ako praca z externymi zariadeniami naprogramovali sme si program pre osciloskop ktory sa pripajal ku pc... access ako zaklad pre databazy ... celkom ma to bavilo a teraz maju odbory este viac zamerane tymto smerom ku programovaniu...

Aj ked vsetko zavisi od ludi ked to proste nechce tak sa to nenauci aj ked mu to daju na-servírované na zlatom podnose a tak to je aj na strednej aj na vyške... ja na školy v tomto ohlade nenadavam jedine v tom ze popri tejto "zabave" ti tlačia do hlav kapusty okolo ktore nepotrebuješ vediet hlavne mam nervy na Fyziku a krutú matiku (ale len na vyške na strednej som ani nevedel ze som taky predmet mal )
alebo mi celkom vadia aj predmety na vyške čo si presadia katedri ktore nemaju moc studentov tak aby nejake peniaze dostali tak daju Aplikovanej informatike predmet "meranie v informatike" a meria sa tam to čo na strednej za prvaka a druhaka na elektrotechnike :D presnost meracich pristrojov to ako nema nič spoločne z tou informatikou proste iba nemaju studentov tak si ich potrebuju nejako nahnat

Ale ako Technika(technicke odbory) celkovo je super len nebudeš mat tolko času ako ty čo studuju nejake netechnicke smeri stíhaju taketo dve školy naraz a ešte pri tom robit v nejake praci (MCdonald alebo dokladat v tescu) a byt kazdy viked naliaty v liehu :) tam sa ucia 1 den na jednej skole a 2den na druhej a zvysok robi a za tri roky si moze z dvoma Bc titulmi vytret r..

PS: sorry trocha som sa vykecal...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Suhlasim z c-ice -om ,
priemyslovka ti da najmä technicke myslenie, o ktorom na beznom gympli ani nechyrovali a nemusis sa ucit somariny ako NOSka.
A z matikou je to tak, na VS sa ju aj tak budes musiet ucit, ci si bol na gymli alebo priemyslovke.
( Poznam ludi ktori z nej vyleteli a boli z matematickeho gympla. )
sipik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Fuha, tak teraz som zavalený radami. No super. Teda pojdem na Elektrotechnicku. No len taky hacik ze ci ma tam vobec zoberu :D Zo mojimi znamkami toho ruzoveho moc nevidim. Radsej programujem nejaké scripty alebo si niečo skúšam než aby som sa radšej učil nepotrebne predmety ako biologia.... ... Z matiky vzdy 1 . No slovenčina vždy 3 alebo 4. Všetko na vypočty a taketo veci to ide dobre. Dufam že mi tieto ****** neskazia priemer ...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...čo mám informácie od profesoriek, tak v dnešnej dobe sa na priemyslovky berú všetci, lebo žiakov je málo...na dopravnú do Trnavy berú aj štvorkárov...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

asi tak, zoberu vsetkych a po prvom rocniku sa to trocha preriedi ako aj u nas dvaja prestupili na iny odbor (lahsi), ale su aj taky co prejdu zo 4 zmaturuju a nevedia zo skoly absolutne nic
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ono dnes ta v skole nenaucia nic, ja uz ani nwm naco tam chodim, aj tie dochodkine ucitelky su niektore zmyslov zbavene, my sme sa ucili v prvom Nic tusim zaklady PC, v druhom pascal,v Tretom Assembler a html css, to tusim aj skor. A php sme zacali, ale to je take ucenie ze naozaj len zaklady, co sa clovek nenauci sam. Skolam by mali prestat davat peniaze na ziaka a by si rozmysleli ci budu brat kazdeho, lenaby boli peniaze. Potom beru vsetkych a cuduju sa ze maju rozbitu skolu.

sharky-no: tak ale kedy si chodil do skoli ty, kedze vysku mas uz asi zasebou, teraz sa to uz pomali uci na kazdej skole, a nwmnejak moc som sa natych hodinach nenaucil, moli to naozaj naozaj zaklady, viac som sa naucil sam z w3school, aj to tiez len zaklady. Ale akoze nestazujem si, len viac menej len opisujeme nieco a to je cele.
Sarhan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sarhan »

skus Gymnazium Golianova 68 Nitra , kazdorocne otvaraju triedu zo zameranim na informatiku
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

sa stazujete ze vas neucia nic a pri tom vam davaju dobre zaklady..
html css, som ja na skole nemal, az na VS som k tomu pricuchol...
zaklady PHP na strednej? kokos, co by som za to dal... a este nadavat bude...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Sarhan, to robíš reklamu, nie? :D

Tento gympel som absovoval, naučili nás tam slušné základy programovania, ale brali sme 5 rokov iba Pascal + "neprogramovacie" veci ako HTML a Corel Draw.

Matiku sme mali dosť kvalitnú, takže si myslím, že mi poskytla dobrý základ pre vysokoškolskú matiku, s ktorou nemám väčší problém.

Avšak je to gympel, takže sme boli všeobecne zameraní, tzn. nemali sme iba programovanie a matiku. Brali sme zo všetkého všetko. Preto by som doporučoval sa gymplu vyhnúť, pokiaľ ťa nič iné okrem programovania nebaví...
sipik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Aha no okej. Tak chcel by som hlavne zameranie na IT . A stzoho hlavne programovanie. No viem že nemôžem mať iba to musia tam byť aj iné predmety ale tak aby toto bolo rozsiahlejšie.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

To sarhan a Pilifo
ja som presne ten pripad vedel som ze budem robit nieco s programovanim/pc (tiez som z nitry) najskor som chcel ist na golianko... aj som tam spravil prijmacky ale ked som videl co tam robia.... nezdalo sa mi to nejak zaujimave tak som radsej isiel na animus.... ano aj ked sa bere ta skola ako sa bere ale som tam len druhy mesiac a v pascale uz davno bereme podmienky.... teda ja nie.... mna to chytilo a profesor ma nenuti robit v pascale vacsinou si robim vo visual basicu alebo tak.... robim obcas aj v tom pascale ked da profesor zaujimave zadanie tak idem si to spravit a som spokojny.
A ako vsetci pisu skola ta programovat nenauci tam ziskas akurat tak nejake teoreticke zaklady.... alebo mozes to robit ako ja ze profesora inf vyuzivam ako zdroj informacii ked mi nieco nejde....
a trosku OT: podla mna ked programator neovlada anglicky jazyk sa moc neuplatni....co je podla mna pre programtora najdolezitejsie je samozrejme vediet programovat ale ovladat cudzie jazyky je urcite velke +
TheVranis
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TheVranis »

Tak keď už je tu tá reč o programovaní.. Teraz sú letné prázdniny a po prázdninách idem do 9. ročníka na základke.. Venujem sa "programovaniu" už od 7. ročníka. Hneď vám vysvetlím prečo som dal programovaniu do "". Od 7. ročníka som si stiahol Visual Studio a robím cez neho v jazyku Visual Basic.. Už si tam viem naprogramovať skoro všetko ale ide o to že s tým sa ďalej nepohnem a chýba tam veľa vecí čo by som potreboval a tak som rozmýšľal že prejdem na C# ale neviem či sa to oplatí.. Lebo obyčaný C# a Visual C# je niečo iné nie? Visual je ulahčená verzia pokial sa nemýlim.. A chcem vedieť či sa mi oplatí programovať v C#, či to má nejakú budúcnosť alebo nie a skôr sa oplatí programovať stránky.. Díky za každú radu
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ak vieš naozaj robiť všetko(čo silno pochybujem), tak ti je jedno na čo prejdeš. Kľudne aj C#, ak sa tomu budeš venovať v budúcnosti, tak sa aj tak toho učiť budeš viac a zistíš, že v základe je väčšina jazykov podobná.
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

Základ je c potom postupne c++ a potom javu/c#

To céčko ti dá hlavne základy do celého programovania a keď ho zvládneš tak ostatné programovacie jazyky ti problém robiť nebudú..
Napísať odpoveď