Koľko kalórií prijať za deň?

O športe...
quartz
Light Star
Light Star

Koľko kalórií prijať za deň?

Príspevok od používateľa quartz »

Chcel by som sa opýtať ľudí, ktorí sú viacej skúsení ako ja, koľko kalórií prijať za deň, ak každý deň vykonávam nejakú fyzickú aktivitu (futbal, korčuľovanie..) Nechcem priberať, ale zas ani veľmi chudnúť, chcem si udržiavať váhu, čo mám teraz (65kg). Na internete som si našiel pár článkov, ale v každom písali niečo iné. Ďakujem za každú odpoveď.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Koľko kalórií prijať za deň?

Príspevok od používateľa japaja »

priprav sa na to že aj tu budú odlišné odpovede a možno aj nejaké OT bude
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

To sa podľa mňa vôbec nedá povedať, že koľko. Niekto priberá už pri 2000 kcal, niekto naopak pri 3000 ani nepriberá. Každý je iný a záleží to od veľa faktorov. Na čo ti je to vlastne dobré vedieť? To si ideš teraz počítať každé jedlo? Nie je jednoduchšie si to len odsledovať? Však to už musíš aj vedieť, kde máš svoju hranicu, kedy nepriberáš ani nechudneš. Číslo je zbytočnosť.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Prijar by si mal potom tolko, kolko je tvoj vydaj.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

V deň, ktorý cvičíš, pracuješ, namáhaš sa - prijmi toho viac, pred aktivitou a tesne po nej môžeš aj zhrešiť.
V deň, ktorý necvičís a len oddychuješ prijmi toho menej.
Toto sú veci, ktoré si musíš odsledovať sám. Ja si svoj stravovací režim dolaďujem už dobré dva - tri roky. Počas toho som vyskúšal veľa spôsobov stravovania, niekde je tu o tom celá téma. Na čísla sa vykašli. V prvom rade sa musíš cítiť dobre ty sám.
ErikK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ErikK »

myslim si ze u kazdeho je to ine, hlavne to zalezi od toho kolko za den clovek vyda energie
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

energy00 napísal:V deň, ktorý cvičíš, pracuješ, namáhaš sa - prijmi toho viac, pred aktivitou a tesne po nej môžeš aj zhrešiť.
V deň, ktorý necvičís a len oddychuješ prijmi toho menej.
Toto sú veci, ktoré si musíš odsledovať sám. Ja si svoj stravovací režim dolaďujem už dobré dva - tri roky. Počas toho som vyskúšal veľa spôsobov stravovania, niekde je tu o tom celá téma. Na čísla sa vykašli. V prvom rade sa musíš cítiť dobre ty sám.
Telo čerpá energiu v daný deň zo dňa predchádzajúceho, čiže toto je celkom nezmysel. Treba si to vyvážiť a nastaviť podľa všeobecnej aktivity.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Prečítaj si to ešte raz a pomaly.
Niesom odborník na stravovanie, ale mám čo to naštudované, odskúšané a prediskutované s viacerými ľudmi - ktorých postavy hovoria sami za seba. Všetko si musí zistiť sám. Odsledovať to na sebe. Či sa mu lepšie cvičí bez raňajok nalačno, alebo si dá hodinu predtým ovsené vločky a dva poháre vody, alebo 2-3 hodiny predtým sa poriadne naje, alebo si dá len nejakú pumpu 15 minút pred tréningom. Akej je postavy, aký má metabolizmus, aké sú jeho stravovacie návyky a v neposlednom rade aj denný režim. Či spí denne 8 hodín, alebo robí nočné a jeho biorytmus je rozbitý. Či chce ísť viac do objemu alebo skôr mať len vypracovanú postavu, silu a výbušnosť (čo asi skôr, keďže hrá futbal a korčuluje). Skôr by som sa zameral na naštudovanie si článkov o nutričných hodnotách, čo má ktorá za následok. A podľa toho si vieš zostaviť ideálny jedálniček pre seba. Času máš dosť, môžeš skúšať a vyhodnocovať.
Samozrejme súhlasím aj s tebou, treba si jedlo načasovať a vedieť čo má kedy zjesť. Dať si nedeľný obed a ísť o hodinu na zápas asi nieje ideálne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

otazka je si sice dobre myslena ale vo svojej podstate nezmyselna, viacmenej to vysvetlili uz ludia vyssie. Pocitat si prijate kalorie a merat celodenny vydaj energia a potom to davat do nejakych suvislosti aby boli aj uzitocne nema cenu a v podstate v beznych podmienkach sa to ani neda.
Napísať odpoveď