Herný PC do 1500€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bashnator
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Herný PC do 1500€

Príspevok od používateľa bashnator »

Podla mojho nazoru, je zbytocne tolko utracat za zostavu, hry ti pojdu plynulo aj na zostave za 800-900eur. Na tvojom mieste by som kupil uplne v klude zostavu do tejto ceny, ak budes taktovat budes mat vykonu viac nez dost. Po pol roku / roku dajme tomu mozes spravit mensi upgrade VGA / CPU. Ako bolo hore spomenute v high ende si priplacas za nieco co je ma znacku "top", co sa tyka priemeru ceny a vykonu v tomto segmente, je to najvacsi nepomer v porovnani s mainstreamom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Az na to ze do 1500€ si high-end nekupis :D Mne sa mu tam podarilo narvat GTX 980 Ti, no to je asi tak vsetko co sa len dostalo blizko k High-Endu. Ta zostava je cenovo uplne v pohode, na zostave za 900€ neda minimum 60FPS na vsetkych hrach na maxime a toto on pravdepodobne chce (ked uz to nebude na tej stene).

Pricom samotny CPU by nemusel upgradovat pomerne dlho. Este dnes ked mas i5 2500K tak mozes rozmyslat ci sa ti fakt oplati upgrade na 4690K alebo 6600K (ja osobne som dal 2500K do HTPC a mam 4690K), lebo ten narast vykonu v novych CPU od intelu uz nie je az tak velky a GPU by mu mala vydrzat 3 roky bez problemu aby utiahla absolutne cokolvek na max.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo jo to AMD.... sa mi paci jak ludia v hrach hovoria ze maju 8 jadrak co je lepsi ako moja i5, pricom ja mam 2x vyssi vykon (napr. Space Engineers kde mas Simulation speed 0 az 100% a zavisi od CPU, vcera som to testoval, boli sme dvaja na rovnakom mieste, chalan prave s tymto CPU mal 50% a ja som mal 100% stabilnych). A preco to tak je? Lebo vacsina programov a hier dokaze efektivne vyuzit tak maximalne 4 jadra, takze tie dalsie 4 su ti na prd (zdoraznujem ze hovorim o hrach).

Pri zostave v takejto cenovej hladine by som do AMD CPU nesiel.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

pravda je ta, ze tie 4 jadra v hrach nevyuzije, nie s DX11, mozno tak jedno-dve jadra (niektore tituly)...

Prave DX12 a nexgen by to mali zefektivnit a znizit tak tak load na jedno jadro, v ktorom je intel best - single core vykon... pisal som o tom v sekcii HW... za dalsie, 8320e ma taku bohatu rezervu na vsetky mozne hry, ze zatial neexistuje titul, kde by bol bottleneckom... to iste aj intel v adekvatnej cenovej kategorii
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No, len na to si pomerne dlho pocka kym vyjde dost hier na DX 12 kde by to aj realne vyuzil, co je skoda. Preto prave skor ten intel 6600K, sice je drahsi, ale ta marska mu vystaci na dlhe roky dopredu, rovnako ako dnes stale ludom plne staci 2500K.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

prečítal som celú tému a som zmätený a je tu plno divných informácií

poďme na to - 1500€ budget, to znie vynikajúco - skylake + voda + projekt vešania na stenu ? to je málo, nástenné PC je mimoriadne ale mimoriadne náročný projekt (hlavne, keď si uvedomíš, že po týždni už je prach na všetkom a teraz to utieraj a vysávaj a odfúkavaj stlačeným vzduchom a už máš celú izbu zaprášenú) - nástenné PC okrem toho, že sú neuveriteľne komplikované na konštrukciu, tak je potrebné mať to v napríklad klimatizovaných miestnostiach s prachovými filtrami pre klimu pre redukciu prachu
- potom voda...voda stojí stovky eúr, takže ako hovorím, toto je niečo, na čo by som hneď zabudol..

ináč ma pobavilo, že chalan píše ako ma málo miesta a mystique mu tu dá zostavu do Define XL :lol: ma podržte, lebo sa vykotím zo stoličky...

takže, vráťme sa na Zem a na 1500€ zostavu do čo najkompaktnejšieho formátu, takže aké máme možnosti ? Verte, či nie plno...

- ešte medzizastávka, skylake je perfektný, stačí pozrieť videá od chalanov z digital foundry a je vidieť ten fantastický boost pre fps v hrách - že by kvôli tomu, že to neboli ešte retail sample ??

vybral som tie s OC

1. ATX zostava v Mid-Tower skrinke - použijeme NZXT Source 340 - je to vynikajúci drobec) a pre potešenie zraku aj s bočnicou, ktorá ukazuje celý interiér (neodporúčam to mať pri nohách a šúchať prstami o plexi - poškriabalo by sa) ale pri tých rozmeroch verím, že si miesto na stole nájde, ak nie, tak potom nižšie bude ešte menšia skrinka

CASE: https://www.alza.sk/search.htm?exps=nzxt%20source%20340 vybrať podľa farby, aká sa páči
2. ATX zostava v trošku väčšej ako v NZXT S340 - http://www.tichepc.sk/PHANTEKS-Enthoo-P ... indow.html

3. mATX zostava do mATX skrinky - aktuálne si nie som istý nejakou malou mATX skrinkou, aj niektoré kvalitné sú cca s rozmermi NZXT S340, takže o čom to potom je...

4. mITX zostava do mITX skrinky - http://www.tichepc.sk/Vyhladavanie?arg0 ... volv%2bitx

...autor by sa mal vyjadriť, či na 100% bude nástenné PC, prípadne koľko má miesta, s ktorým môže pracovať...neviem, trebárs aj foto
BrNcO55
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BrNcO55 »

Tak nástenné Pc odvolávam :D akože mal by som nato materiál a všetko čo treba s dobrou cenou ale nemám klimatizovanú miestnosť+ žiaden vysávač na prach a teraz keď som si to predstavil tak aby to bolo fakt premakané musel by som do toho pustiť aspoň ďalších 500€ ale to už je jedno takže bude normálna bedňa. Potom som si doma dohodol že si so sestrou vymením izby lebo ona ma kus väčšiu ale nepotrebuje to tak už nebude problém s miestom len musím pokupovať nábytok ale to je teraz nepodstatné. Proste pc bude v bedni a na veľkosti už nezáleží. Vďaka že ste ma od toho odhovorili lebo potom keby mam robiť údržbu tak by ma to stálo veľa času a peňazí. :) Proste navrhnite hocijakú zostavu len jediné moje podmienky sú aby bol poriadný procesor a grafická karta od GTX970 hore a ešte jedná vec žiadne AMD :D Only Intel & Nvidia :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No divil by si sa, ale v porovnani GTX 970 vs AMD 390 ta AMD kompletne rozdupe nVidiu ;)
Bohuzial Fury X sa na 980 Ti nechyta a na fakt slusny vkon v hrach si kup GTX 980 Ti G1 Gaming, ta karta je na tom vykonovo ako dve GTX 970 v SLI (niekedy je o cosi pomalsia, niekedy ich zasa poraza, zalezi na hre a rozliseni). A nemusiet sa trapit s problemami s SLI, rozhodne je GTX 980Ti lepsia volba.
DropDead
Addict
Addict

to nie je pravda, v 1080p je stále 970 vopred, na 1440p už ide AMD do vedenia a na 4k tiež ale 4k na tých kartách je tabu

taktiež...ako som písal brncovi do správy...treba si stanoviť isté špecifikácie používania - toto je podľa mňa jeden z rozpočtov, ktorý je príliš veľký a využiť ho celý môže byť až jemným plytvaním; samozrejme...

aký máš vôbec monitor ? nie je nič horšie ako zabiť nový HW starým monitorom (mám pocit, že som to pri čítaní témy nevidel, tak sa pýtam)
BrNcO55
Light Expert
Light Expert

Monitor mam BENQ XL2411Z takže ten je v pohode :D a aj tak chcem výkonný PC lebo na druhý rok plánujem kúpiť VR :) A čo sa týka priorít tak mi ide oto aby som mal čo najdlhšie vysoký výkon a nemyslím tým že furt všetko na max detaily to nie len aby mi to bez upgradu vydržalo niekoľko rokov aj stým keby hrám hry na total low kvalite lebo priebežne moc investovať nechcem. Jediná investícia čo by som urobil by bola grafická karta do SLI alebo lepší procesor pokiaľ by bol v tej dobe nejaký výkonný čo by mi pasoval do základový. A v hrách mi ide viacej o FPS ako o grafickú kvalitu takže znížiť detaily není problém. Však teraz som sa tak tešil z Witchera že som sa to pokúsil na notebooku rozbehnúť (Nvidia GT640 a Intel core i5 3210M 2,50Ghz) že som tam mal 12 fps :D alebo GTA V tam mam na low 40fps takže mi to ide a je to hratelné :D takže na detailoch si nepotrpím len aby to malo dostatočný výkon že mi to za pár rokov poťahá hry aspoň na 30fps :D
DropDead
Addict
Addict

tak ohľadom toho je môj názor taký, že každý rok príde nová rada, ktorá môže lepšie implementovať podporu VR a jeho výkonu, takže radšej by som dal kvalitný základ pre všetko okrem grafiky, kde by šlo teraz niečo, čo ulahodí tvojmu oku a nezničí to celý rozpočet, takže budúci rok môžeš čisto GPU meniť, starú predať, novú ešte s menšou stratou kúpiť

CASE: https://www.alza.sk/nzxt-source-340-cie ... 420317.htm
PSU: https://www.alza.sk/evga-supernova-750-b2-d2192750.htm
MB: https://www.alza.sk/asus-z170-pro-gaming-d2905982.htm
CPU: https://www.alza.sk/intel-core-i7-6700k-d2905009.htm
CPU Chladič: https://www.alza.sk/scythe-mugen-max-d2146344.htm?o=1
GPU: https://www.alza.sk/gigabyte-gtx-970-g1 ... 173239.htm
RAM: 2x https://www.alza.sk/kingston-8gb-ddr4-2 ... 920971.htm - alebo teraz 1 a o rok druhú napríklad ale tá cena je veľmi dobrá, teda až veľmi, takže bral by som už teraz
SSD: https://www.alza.sk/crucial-mx200-250gb-d2302706.htm
1361€
za tie peniaze, čo ostanú môžeš napríklad kúpiť myš, klávesnicu, repro, slúchadlá,...alebo ich ako som povedal nechať a potom o rok ísť zase do oveľa výkonnejšej GPU s napríklad lepšou integráciou pre VR

ak by si chcel potom využiť rozpočet aj tak naplno, tak napríklad
SSD na systém: https://www.alza.sk/crucial-bx100-120gb-d2301840.htm
SSD na dáta: https://www.alza.sk/crucial-mx200-500gb-d2302707.htm
s GPU a týmito SSD 1522€, takže už cez limit
BrNcO55
Light Expert
Light Expert

A nebolo by fakt lepšie investovať do tej gtx980 ti a potom za 2 roky pre zase lepši výkon dokúpiť jednu do sli? Lebo fakt nechcem na druhy rok nič dávať do PC pokiaľ by to nemalo význam. Podľa mňa by som hry poťahal na max cely budúci rok aj keby vyšla nová rada a potom račej zase za dva roky by som investoval do upgradu PC. Lebo fakt chcem teraz čo najlepší výkon za tie peniaze a mať aspoň rok pokoj s vylepšovaním PC. Račej by som dal tú lacnejšiu i5 jak hovorili kolegovci vyššie a zainvestoval do tej 980.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak ti az tak nejde o ten vykon, tak to uz skor tu 970 a potom ju bud predat a kupit nejaku novu lepsiu kartu, alebo dokupit 970 do SLI a mas vykon ako GTX 980 Ti.
Zalezi na tebe, no 980Ti je o 400€ drahsia ako ta GTX 970....
BrNcO55
Light Expert
Light Expert

Ale zase keď kúpim do sli 970 tak budem na tej istej cene čo 980 a stáť na jej výkone.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Keby ze kupis GTX 980 Ti G1 Gaming tak si na tom cenovo o cca 60-70€ lepsie ako keby kupis dve GTX 970 EVGA SSC do SLI (735€ vs 800€) a mal by si vyhodu toho, ze sa nebabres s SLI, lenze to by si siel cez limit cca 200€, stiahnut by sa to dalo pod 100€ keby ze kupits 6600K namiesto 6700K.

Zalezi na tebe, ak ti nejde az tak velmi o vykon (minimalne nie teraz), to by som skor usetril a potom predal 970 a kupil nastupcu 980Ti, alebo AMD alternativu (snad HBM v.2 doruci to co slubuju). Kedze taky Oculus Rift bude mat rozlisenie 2160x1200 na 90Hz a aby si mal na takom rozliseni aspon tych 90FPS v hre ti jedna GTX 970 nebude stacit.
BrNcO55
Light Expert
Light Expert

Dal som dokopi toto:
1. Základná doska ASUS Z170 PRO GAMING
2. Počítačový zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2
3. Procesor Intel Core i5-6600K
4. Chladič na procesor SCYTHE Mugen MAX
5. Grafická karta GIGABYTE GTX 980 Ti G1 WINDFORCE 3X Gaming 6GB
6. SSD disk Crucial MX200 250GB
7. Operační paměť Kingston 8GB DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series
8. Počítačová skriňa NZXT Source 340 čierno-červená
Vyšlo by ma to 1600€ na alze ale dalo by sa to zohnat aj do 1500€ a myslim že je to dobrá zostava. A gtx970 do sli nechcem dávať len preto lebo keď si zoberem že do budúcnosti budem potrebovať vyšší výkon tak račej pichnem dokopy dve gtx980ti ako 4 gtx970.
DropDead
Addict
Addict

toto je blud...v skutočnosti nevieš, čo máš od tých GPU čakať a v tom je problém, to isté som riešil s jedným chalanom z roboty, ktorý takto prešiel zo špekulácii z 970 na 980...blud a zbytočnosť, našťastie to pochopil..

tu sa to zbytočne "bludí"

jednoducho už keď skylake, tak ísť rovno na i7-6700k a tam treba mať pevný základ, s ktorým môžeš v následujúcich rokoch pracovať bez obáv

chceš VR, je to ešte neprichádzajúca novinka, ktorá nie je dobré integrovaná v HW features a nielen to, vždy prichádza niečo nové a podobne...hlavne teraz, prišlo kvantum nových vecí a toto je zbytočný prestrel - o rok predáš 970 s 30% stratou ceny a kúpiš s menším doložením trebárs nástupcu 970 a dostaneš výkon o triedu nižší ako 980Ti, a s jednou kartou

no je to na tebe..
Napísať odpoveď