Účet v banke zadarmo - Ficov zakon

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Účet v banke zadarmo - Ficov zakon

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Rad by som otvoril diskusiu na tuto temu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.teraz.sk/ekonomika/r-fico-ludia-s-nizsimi-prijmami-ucet-uad/152589-clanok.html
Moji stari rodicia maju nizky prijem, ani ja nie som vynimka :lol: platim poplatky za vedenie učtu. Nechcem otvarat temu na vernostne programy banky, ze ak splnim to, alebo to, tak mam ucet zadarmo. Budem rad aby sa kazdy, kto sa zapoji do temy, drzal meritka temy.
Nikde vsak nebola vysvetlena finalna podoba tohto zakona. Kontaktoval som svoju banku za ucelom vysvetlenia dostal som takuto odpoved:
Vazeny klient,

dakujeme, ze ste sa na nas obratili s Vasou ziadostou o poskytnutie informacii. Nakolko zakon nie je v platnosti, nemame moznost Vam poskytnut vyjadrenie k danej zalezitosti ani blizsie informacie.
Mna zaujima nasledovne, ako to bude vyzerat od 1.1.2016?

A) pridanim noveho bankoveho produktu do portfolia uz existujucich tradicnych bankovych produktov

B) jeden bankovy produkt, cena sa bude posudzovat podla prijmu do 400eur (ucet zdarma) alebo nad 400eur (ucet za 3 euro) zarabajuceho klienta, ostatne bankove produkty pre retail zaniknu
- zaroven ma zaujima akym sposobom budu posudzovat, nakolko je v zakone podmienka, ze to plati len vtedy, ked ma klient len jeden ucet. akym sposobom sa dozvie napriklad Tatrabanka ze vyuzivam ucet zaroven aj v Slovenskej sporitelni?

Som zvedavy na Vase nazory.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Účet v banke zadarmo - Ficov zakon

Príspevok od používateľa wladas »

Na populisticke balickovske Fico sprostosti nema vobec zmysel nad nimi premyslat, nie to este reagovat.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

a co tak si otvorit ucet v zune? :wink:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Celý tento účet zadarmo, prikázaný nejakým zákonom, je postavený totálne na hlavu. Banky sú spoločnosti nejakého súkromného vlastníka, poprípade nejakej skupiny. To je presne taká vec, ako keby si mal ty nejakú firmu, ktorej produkty by využíval každý, a teraz by ti štát prikázal, že určitej skupine musíš ten produkt dať zadarmo. Pokiaľ by sa ma takýto nejaký zákon mal dotýkať, spravil by som všetko pre to, aby som ho obišiel.
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Presne som nechcel taketo odpovede ake ste mi dali, neporozumeli ste na co sa pytam, ano mam aj mbank, ktora je zdarma, ale mat kamennu pobocku od 1.1.2016, s vkladmi a vybermi zadarmo, internet banking zadarmo, platby kartou zadarmo, tak ma to omnoho vacsiu pridanu hodnotu ako nejake zuno ci mbank. Ten zakon bude v platnosti od 1.1.2016, aj zakladny bankovy produkt je zdarma len ma mnozstvo limitov, toto ma byt bez limitov.

Ja potrebujem jednoznacnu odpoved na moje otazky
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Vazeny klient,

dakujeme, ze ste sa na nas obratili s Vasou ziadostou o poskytnutie informacii. Nakolko zakon nie je v platnosti, nemame moznost Vam poskytnut vyjadrenie k danej zalezitosti ani blizsie informacie.
Odpoveď ti nedali ani z banky, ktorej sa to priamo týka a ty od nás očakávaš, že si všetky informácie vytiahneme z čarovnej gule?
...ale mat kamennu pobocku od 1.1.2016, s vkladmi a vybermi zadarmo, internet banking zadarmo, platby kartou zadarmo, tak ma to omnoho vacsiu pridanu hodnotu ako nejake zuno ci mbank...
...aj zakladny bankovy produkt je zdarma len ma mnozstvo limitov, toto ma byt bez limitov...
Toto je typická Slováč. Nespraví nič preto, aby sa mala lepšie, ale len bude naťahovať ruku, že chce všetko zadarmo a bez limitov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Noobsz DJ napísal:Toto je typická Slováč. Nespraví nič preto, aby sa mala lepšie, ale len bude naťahovať ruku, že chce všetko zadarmo a bez limitov.
Nehnevaj sa, ale musim reagovat, to ze su u nas mizerne platy, za to nemozu ti zamestnanci, ti radsej drzia hubu aby nestratili ani tu mizerne platenu pracu, tiez autor temy je mozno absolvent a nemoze tak ocakavat super plat, to ze hladaju moznosti kde usetrit je logicke, nechapem preco sa do nich navazas, to mozes zacat do vsetkych co vyuzivaju nieco "zadarmo", ale nechcem uz ist prilis OT.

K teme, mbank nie je uz celkom zadarmo, zuno nema tiez vybery zdarma, v oboch pripadoch su tam podmienky.

Odporucam FIO, aj ked nie som zakaznikom (zatial), ta ma stale 1 vyber mesacne zadarmo, navyse ma moznost vybrat hotovost na pokladni od 50€, taktiez pre internetovu banku neobvykle vklady v akejkolvek sume (v mbank a zuno prakticky nemozne), pobocky su len vo vybranych vacsich mestach, no je to uz viac-menej kompromis medzi internetovou a kamennou bankou. Samozrejmostou su platby kartou, internetbanking, smartbanking, zalozenie, vedenie uctu a karta mastercard, vsetko bezplatne.

Viem, ze je to len kompromis, ale podla mna ten ucet zdarma bude mat tiez limity a rozne vybavovacky okolo toho, tiez co ak sa zvysi prijem, zabudnes na to, nasledne pokuty, prip. bude nutne dokladovat prijem opakovane, osobne by som zvazil FIO, aj ked nema pobocku v tvojom meste, ak chces platit kartou, mozes a prip. 1 vyber mas zdarma, ak chces pouzivat hotovost, nechas si urcitu sumu na ucte, na nejake internetove platby a zbytok vyberies zdarma.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

IQpalenka napísal:...Nikde vsak nebola vysvetlena finalna podoba tohto zakona. Kontaktoval som svoju banku za ucelom vysvetlenia dostal som takuto odpoved:
myslím že banka ti to jednoznačne zodpovedala. Ten zákon neexistuje, nemá ešte finálnu podobu. Ty nevieš ako bude znieť, nikto z nás to nevie, žiadna banka to nevie, ani fico to nevie. A tým pádom ti nikto nedá konkrétne odpovede kým sa ten zákon nedostane do platnosti.
Na 90% si ale odvážim tvrdiť, že sa ten zákon bude meniť aj po uvedení do platnosti, lebo je to jedna z predvolebných nedomyslených kravín r. fica podobne ako tie vlaky zadarmo a plno iných zákonov z ficovej škrtacej tabule
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Co ludi drzi v bankach, kde platia poplatky za vedenie uctu? Internet banking, vydanie karty a platby kartou do aleluja su napr. v ZUNO a mBank zadarmo. Jedine, co nemaju zadarmo z toho co si spomenul su hotovostne vklady a vybery. Ale v mBank je minimalne jeden vyber mesacne zadarmo a vklady na ucet mozes riesit postovym poukazom, pripadne cez znameho, ktory to ma vo svojej banke zadarmo (alebo tou hotovostu proste zaplat v obchode).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie je pravda, ze len nestastne ZUNO alebo mBank su dobre. Staci, ked ti kazdy mesiac chodi na ucet aspon 400€ v UniCredit Bank a mas pokoj na 10 rokov:

* Spravovanie konta bez mesačného poplatku
* Neobmedzené výbery z bankomatov všetkých poskytovateľov v SR i zahraničí bez poplatku
* Všetky štandardné SEPA platby (tuzemské a cezhraničné do EHP) zadané jednorázovo cez Online Banking či Smart Banking bez poplatku
* Všetky SEPA platby (tuzemské a cezhraničné do EHP) na základe trvalého príkazu a inkasa bez poplatku

A je to normalna banka, s pobockami, full servisom atd. :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

A co tak FIO? vedenie uctu, vydanie karty ci platby kartou zadarmo. 1 vyber zadarmo z ktorehokolvek bankomatu, moznost vyberat na pobocke (od 50 EUR) zadarmo, cashback zadarmo. Moznost vkladat na ucet na pobocke taktiez zadarmo.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

p4ra - o podobnych produktoch viem, tusim aj CSOB ma nieco podobne, no autor temy hlada naopak ucet pre ludi s nizkym prijmom, tiez spomina ze zdarma by ten ficov ucet mal byt prave len pri prijme do 400€, takze toto mu asi nepomoze, aj ked ktovie...

STomko - tiez myslim ze by bola FIO pre nich idealna a preto som ju odporucal uz vyssie, snad im vydrzi to zadarmo dlhsie ako mbank a zuno.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

v ČSOB to mozes riesit tak, ze ak ti mesacne pride 200€, ty tie peniaze vyberies a opatovne si ich vlozis na ucet, tak to beru ako kredit 400€ a vedenie mas zadarmo. myslim, ze pre autora idealne riesenie.
takto to robi jeden znamy. teoreticky by to teda malo fungovat aj so sumou 20€. akurat, ze by si to musel stale vyberat a vkladat 20krat hore-dole. pochybujem, ze ma banka prostriedky na to, aby taketo veci odkontrolovala.
+ musis mat min. tusim 2 trvale prikazy na nejake dalsie ucty. tiez je jedno aka suma... trebars budes posielat po eure ocovi a mame.
pokial viem, tak v tom vedeni uctu su zahrnute este aj informacne sms o vkladoch a vyberoch.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Human. napísal:Co ludi drzi v bankach, kde platia poplatky za vedenie uctu? Internet banking, vydanie karty a platby kartou do aleluja su napr. v ZUNO a mBank zadarmo. Jedine, co nemaju zadarmo z toho co si spomenul su hotovostne vklady a vybery. Ale v mBank je minimalne jeden vyber mesacne zadarmo a vklady na ucet mozes riesit postovym poukazom, pripadne cez znameho, ktory to ma vo svojej banke zadarmo (alebo tou hotovostu proste zaplat v obchode).
V mojom pripade to bolo napriklad to, ze par korun za vedenie mi nestoji za to, aby som to riesil, ked som za to dostal najsirsiu siet pobociek a bankomatov v CR a SR. resp. aj zotrvacnost.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo - aky ma vyznam vyberat z bankomatov, ked mozes platit priamo kartou a v niektorych pripadoch ziskat aj peniaze spat z nakupu, no a ked uz vyberat, tak vyberies celu vyplatu v ramci 1 vyberu zadarmo, ktora je vo FIO automaticky, v inych bankach pri urcitych podmienkach a mas popri tom ucet zdarma.

Takze vazne nevidim dovod platit 50 ci 100 Eur rocne kamennej banke, urcite nie kvoli bankomatom a ani nie kvoli pobockam. Ludia si po prechode na Euro prestali uvedomovat hodnotu penazi, "par" Eur sem, par tam, ale rocne su to TISICKY korun ktore platit nemusite.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Neviem odkial beries sumy 100 eur rocne. Tolko neplatim ani ked zaratam karty co mam za extra priplatok.

Vyber z bankomatov ma dovod velmi jednoduchy, nie vsade sa da platit kartou, ostatne skus prist niekam na diskoteku na intrak a podaj vyhadzovacovi visu, ze nech ti stiahne vstupne. A niekde kde sa da, tak je to proste neprakticke z dovodu casoveho, v restauracii na obede necham bud listok + drobne na stole, alebo cakam kedy sa dostanem na rad k terminalu, co niekedy predlzi obed aj o 10 minut, co pri trochu napatej prestavke nie je vobec sranda.
A vyberat X stoviek naraz mi pride este vacsia blbost, ostatne dopredu vobec netusim kolko miniem v hotovosti a kolko z uctu, to potom budem chodit vkladat spat, ked nieco potrebujem zaplatit cez net? To mi za tych usetrenych 50 korun mesacne fakt nestoji
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

50 korun, hm.. ale kde? Za 50 korun mas aj tu "najsirsiu siet pobociek a bankomatov v CR a SR"?

Vacsina tych bank, ktore maju siroku siet bankomatov ma standard okolo 5€, co je 60€ rocne, za extra balik je bezne okolo 9€, rocne teda 108€.

Zober na vedomie, ze autor temy ma nizky prijem a chcel ucet zadarmo, takze ci uz 30, 60, ci 100€ rocne je dost, navyse chce asi aj ucty pre starych rodicov, takze ak si to znasobis, rozhodne to nie je zanedbatelna suma, pri priemernej to je asi 150-180€, v korunach, ktore si spominal, to je takmer 5 000.

FIO, ktoru som radil ja a este niekto, ma okrem 1 vyberu z bankomatu zdarma aj neobmedzene vybery nad 50€ a tiez vklady, na pobockach, takze min. ak je v pokryti pobociek, tak myslim ze je to pre nich idealna volba.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

napr. obycajny osobny ucet SLSP plus par eur bonus z platby kartou. Sporoziro sice v zaklade nema nic (tusim jednu kartu?) ale je za 2.50. CS stoji bezny ucet okolo 60 korun IIRC a tiez si mozes znizit poplatok na nulu bez nejakych zvlast velkych problemov.

plus pre skupiny seniorov a mladeze mas dalsie produkty, ucty pre studentov su napriklad zdarma v prakticky kazdej banke.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo napísal:plus pre skupiny seniorov a mladeze mas dalsie produkty, ucty pre studentov su napriklad zdarma v prakticky kazdej banke.
Nechcem otvarat temu na vernostne programy banky, ze ak splnim to, alebo to, tak mam ucet zadarmo.
Moja rada, FIO, nema ziadne podmienky, je zdarma pre vsetkych, splna podmienku zakladatela temy.

K tym akciam, nevies ci ti stari rodicia maju pozadovany vek a splnaju podmienky, tiez nevies ci zakladatel je student a ci ma pozadovany vek.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak sa bavime o dochodcoch, tak mam za to, ze splnaju podmienku byt dochodcom :D

zase raz sa snazis odbocit od temy a pretlacas svoj oblubeny brand. Od coho je to vobec dobre? Vsimol som si toto spravanie uz vo viac temach.
Napísať odpoveď