emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa butthead »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal:Nikto ich sem nevozi...
Ti nevzdelani, lopatu do ruky mozu zobrat, ti vzdelani, naucit jazyk a mozu robit to co doma...
"domovine budu chybat", ako toto si myslel vazne?
vidno, ze mas zahmlene pred ocami
vozia ich sem od pobrezia Lybie, priamo od pobrezia, beru ich este v ich vysostnych vodach
brat lopaty do ruky? nezil si nahodou vo FR? nevies ako to tam vyzera? nestaci, ze ma EU nezamestnanost 10 % a ty ju chces este prehlbovat?
samozrejme, ze budu domovine chybat, si myslis, ze sa ta Syria alebo Juzny Sudan postavia a obnovia same od seba? tam treba tie ruky hned po skonceni vojny a vybojov
rastie vplyv a zisky mafie, nehovoriac o tom, ze podporovanim prevazania uz tento rok zahynulo cez 2500 ludi, mas na rukach krv, ano ty!

nehraj sa na samaritana
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

cital som reportaz v tyzdni o tom ako to vyzera v budapesti na stanici... prekvapivo ziadne vytrznosti ani nasilie, ziadne "sami muzi", ziadne ploty ani armady, iba dvaja policajti a aj ti tam boli dobrovolne pomahat tym utecencom, nie ich tam strazit.

tuto slovenska xenofobia ziskava informacie zo xenofobnych portalov, pritom staci skocit na vlak a za 3 hodiny a mozte o tom "konci europskej kultury" presvedcit sami na vlastne oci.

aj toto si precitajte:
http://svobodneforum.cz/krize-v-cislech/
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:vidno, ze mas zahmlene pred ocami
vozia ich sem od pobrezia Lybie, priamo od pobrezia, beru ich este v ich vysostnych vodach
brat lopaty do ruky? nezil si nahodou vo FR? nevies ako to tam vyzera? nestaci, ze ma EU nezamestnanost 10 % a ty ju chces este prehlbovat?
samozrejme, ze budu domovine chybat, si myslis, ze sa ta Syria alebo Juzny Sudan postavia a obnovia same od seba? tam treba tie ruky hned po skonceni vojny a vybojov
rastie vplyv a zisky mafie, nehovoriac o tom, ze podporovanim prevazania uz tento rok zahynulo cez 2500 ludi, mas na rukach krv, ano ty!

nehraj sa na samaritana
Ano kazdeho jedneho emigranta caka europska lod uz na ich pobreziach?

Vies ako sa dostali arabi do Francuzska? Francuzi po druhej svetovej vojne si ich tam sami pozyvali, aby im znova pomohli vybudovat krajinu, problem nastal ale vtedy ked sa dostavalo, Francuzi si mysleli ze pojdu domov naspat, bohuzial, nestalo sa a teraz je tam taka ista situacia ako medzi Slovakmi a ciganmi. Kazdy arab ma take iste prava ako kazdy Francuz, no jedine na papieri. V ziadnej situacii sa nestane ze by bol Arab rovny Francuzovi, tak potom sa necuduj, ze su tam mladi tak lahko zradikalizovani, ked ich jedina mozna praca je byt roznasacom pizze... Neviem ako by sa tebe zilo, kebyze mas taku nadhernu buducnost vydlazdenu hned po porode...

Syria, tam uz vojna skoncila? Vsetko je tip top mozu sa vratit naspat?

Kde ja podporujem prevazanie? Ak su krajiny, ktore su odhodlane, prijat cudzincov, tak nech krajiny ktore o to zaujem nemaju, nech vytvoria koridory a moznosti pre migrantov aby sli kam len chcu...

Zahmlene oci nemam, zijem s tym na rozdiel od teba...
beardie
Redeemer
Redeemer

presne o tych Araboch hovorim, tak ako zostali Turci v Nemecku, tak isto zostali Arabi vo FR, ak sa tam raz dostanu, uz ich nikdy nikto nevyhodi, kedze ani doma uz po nich nikto nebude tuzit, ani v Syrii
ak by to bolo len o krajinach, ktore imigrantov chcu, tak je to jednoduche, lenze oni ich chcu distribuovat po celej Europe, kedze to uz sami nezvladaju, to je nanutena "solidarita", to je to tvoje podporovanie
mas pocit, ze je Nemecko schopne integrovat 500k imigrantov rocne, ked si doteraz neboli schopni poradit ani so svojou 3-milionovou tureckou mensinou?
ti imigranti vo vyraznej vacsine nemaju cim prispiet

ak sa ti taky zivot paci, ok, netlac ho ale aj nam, ktori o to zaujem nemame
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:presne o tych Araboch hovorim, tak ako zostali Turci v Nemecku, tak isto zostali Arabi vo FR, ak sa tam raz dostanu, uz ich nikdy nikto nevyhodi, kedze ani doma uz po nich nikto nebude tuzit, ani v Syrii
ak by to bolo len o krajinach, ktore imigrantov chcu, tak je to jednoduche, lenze oni ich chcu distribuovat po celej Europe, kedze to uz sami nezvladaju, to je nanutena "solidarita", to je to tvoje podporovanie
mas pocit, ze je Nemecko schopne integrovat 500k imigrantov rocne, ked si doteraz neboli schopni poradit ani so svojou 3-milionovou tureckou mensinou?
ti imigranti vo vyraznej vacsine nemaju cim prispiet

ak sa ti taky zivot paci, ok, netlac ho ale aj nam, ktori o to zaujem nemame
Ja nehovorim, ze europe by sa nedarilo lepsie, bez migrantov, to urcite nehovorim, ale my nestojime pred otazkou s migrantom alebo bez migranta. Europa stoji pred otazkou ako vyriesit situaciu tejto vlny migracie. Ak si ty myslis, ze ked ku nam nepride ziaden migrant ked nastolime politiku, ze nechceme nikoho, sa velmi milis a dokazom toho by ti malo byt to v com zijes teraz... Tusim ze si Kosican, ak nie priblizim, ti ako vyzerala hlavna pred 7 rokmi ked som odisiel zo Slovenska, nebol tam ziaden arab... teraz bez toho zeby Kosicania o tom vedeli, uz ich tam mate dost...

Ver tomu, ci nie, o 10 rokov, ich tam bude 10 x krat tolko, ked nie viac. Ja som s arabmi robil, mozno som ich vedel pochopit viac ako nacionalisticki francuzi, kedze aj na mna mali zbytocne ubohe otazky. Ale aj teraz by som najradsej dal cez pisky tym zasranom co skoncia skolu v desiatich a len sa poflakuju vonku, robia bordel, riesia drogy, a potom ako 20 rocni maju napady ist bojovat za ISIS. Na zaciatku som si hovoril, ze cigani oproti arabom su jeden luxus, dobre ze ich nemame na Slovensku, no neskor som pochopil ze za to vsetko mozu len a len Francuzi, skryty rasizmus je svina a jeho vysledkom je dnesny stav vo Francuzsku.

Opakujem, ci sa ti to paci alebo nie, komunita arabov na Slovensku bude stupat, no je len na tebe, ci z nich spravis kadidatov pre ISIS, alebo tretia generacia uz ani nebude vediet ze niekedy mali predkov arabov...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie:
to je presne ta logika, ked pomahat, tak jedine sebe, ze?
uprimne by som ti prial aby si prisiel o vsetko co mas, pretoze tvoja krajina bola v podstate znicena a potom bez cohokolvek sa budes snazit si zachranit zivot utekom do inej krajiny a vsade ta budu len vyhadzovat, robit ti naprieky a urazat ta, ze si mas pomoct sam.

ja nie som ziadny veriaci, ale verim tomu ze ako ludia si mame pomahat. je uplne jedno komu, preco, ako, ak mozes, treba pomoct.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne toto je vec, ktorú si nechcú odporcovia imigrácie alebo ako ich mám nazvať, nechcú pripustiť.
Migráciu nezastavíš, lebo je prirodzená. Hranica s Mexikom je ako frontová línia, napriek tomu máš v USA desaťtisíce...milióny ilegálov.

Nad Vietnamcami sa nikto nepozastavuje, sa čudujem, že Kotleba a jemu podobní ešte nevytiahli túto tému.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:Europa stoji pred otazkou ako vyriesit situaciu tejto vlny migracie. Ak si ty myslis, ze ked ku nam nepride ziaden migrant ked nastolime politiku, ze nechceme nikoho, sa velmi milis a dokazom toho by ti malo byt to v com zijes teraz...
prave naopak, ja imigrantov chcem, ale len tych, ktori vedia krajine pomoct, pripadne vojnovych emigrantov
ale urcite nie ekonomickych migrantov, ti v Europe nemaju buducnost a bude kvoli nim trpiet
skryty rasizmus je svina a jeho vysledkom je dnesny stav vo Francuzsku.
rasizmus, nerasizmus, ide o skusenosti vsetkych zapadnych a severskych europskych krajin, multi-kulti nefunguje a ani nikdy fungovat nebude, je kontraproduktivne to podporovat nadalej, treba sa snazit o integraciu tych, co tu su, nie pustat dalsich, v tychto pripadoch som ochotny prekusnut aj pozitivnu diskriminaciu len z toho titulu, ze je ista sanca, ze sa to vyplati
Opakujem, ci sa ti to paci alebo nie, komunita arabov na Slovensku bude stupat, no je len na tebe, ci z nich spravis kadidatov pre ISIS, alebo tretia generacia uz ani nebude vediet ze niekedy mali predkov arabov...
so zvysujucim poctom moslimov to bude stale tazsie a tazsie, chces ich tu mat viac?
V com nie je moj nazor racionalny?

nie som z Kosic
aacid napísal:ked pomahat, tak jedine sebe
samozrejme, najskor svojej rodine, potom svojmu okoliu a az potom neznamym ludom, ktori predstavuju riziko - zdravotne, bezpecnostne, ekonomicke
begbeee napísal:Nad Vietnamcami sa nikto nepozastavuje
Vietnamci makaju a integrovali sa do spolocnosti presne tak, ako to ma byt, ich 2. generacia je poeuropstena tak, aby si sice zachovavali svoje zvyky, ale pritom sa uz citili sucastou spolocnosti a spolocnost s tym nema (okrem par tupych hlav) ziaden problem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:samozrejme, najskor svojej rodine, potom svojmu okoliu a az potom neznamym ludom, ktori predstavuju riziko - zdravotne, bezpecnostne, ekonomicke
ak niekto z tvojej rodiny prave prisiel o domov, nema kde zit, ostavanim vo svojej domovine kazdodenne riskuje smrt a radsej riskuje smrt niekde v stredomori na lodicke ci udusenie v dodavke na mrazene kurence tak potom samozrejme, pomoz najprv im.

z mojho okolia na tom nie je nikto tak zle a ani na celom slovensku nebude moc ludi co su na tom tak zle, tak preco by teda slovensko nemalo pomoct?

mam pocit ze najviac nenavisti kricia ti co nikdy nikomu nepomohli, naopak ludia co mozno maju malo ale niekdy v zivote sa ocitli v situacii ked mali este menej alebo nic, su ovela ochotnejsi pomoct aj tym malom co maju.
beardie
Redeemer
Redeemer

kolkym si uz pomohol ty? kolkych si uz ubytoval a zarucil sa za nich? :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A koľkých si ty otočil na hranici? Koľko lodí si potopil?
EDIT: A neskrývaj sa za smajlíky.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Aky to rozdiel medzi urovnou podobneho projektu v Cechach a u nas. Echo24 a DennikN
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:kolkym si uz pomohol ty? kolkych si uz ubytoval a zarucil sa za nich? :)
zapojil som sa do iniciativy ktopomoze.sk, tiez sa pokusim v robote prelomit viac ludi a vedenie aby sme sa ako firma tiez zapojili do tejto iniciativy tym ze by sme poskytli ludim skolenia, ci uz IT gramotnost alebo mozno pre pokrocilejsich aj nejake zaklady programovania. mozno takto najdeme aj buducich zamestnancov.

nie, nikoho som neubytoval ani neubytujem, mame male dieta v byte fakt nemozeme mat dalsich ludi, ale snazime sa pomoct ako sa da, sme ochotni pomoct aj financne na dobru vec.

lepsie pomoct nejak ako nepomoct vobec, lepsie nepomoct vobec ako ich vyhanat a urazat.

dalsi clanok o tych hnusnych ekonomickych utecencoch.
http://hn.hnonline.sk/svet-120/utecenci ... sto-895471
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Retne napísal:no neskor som pochopil ze za to vsetko mozu len a len Francuzi, skryty rasizmus je svina a jeho vysledkom je dnesny stav vo Francuzsku.
Pripomina mi to tie nekonecne debaty o ciganoch jak my bieli mozme za ich mizernu socialnu situaciu.

Rasizmus neexistuje bez priciny je to dosledok, reakcia na urcite vzorce chovania konkretnej skupiny ludi.

A ci to nebude nahodou tak ze francuzi nemaju radi arabov, preto lebo sa jedna o problemovu skupinu ludi?
aacid napísal:uprimne by som ti prial aby si prisiel o vsetko co mas, pretoze tvoja krajina bola v podstate znicena a potom bez cohokolvek sa budes snazit si zachranit zivot utekom do inej krajiny a vsade ta budu len vyhadzovat, robit ti naprieky a urazat ta, ze si mas pomoct sam.
Presne o tychto patetickych vylevoch som hovoril v predoslom prispevku.

A ked uz chces tak velmi pomahat mohol by si zacat u tychto http://www.mojevideo.sk/video/24e11/poz ... antov.html istotne tvoju pomoc ocenia.

Inak uprimne oni ti na tvoju pomoc z vysoka seru, v skutocnosti ta nenavidia preto lebo zijes vo vacsom luxuse ako oni sami.
begbeee napísal:Presne toto je vec, ktorú si nechcú odporcovia imigrácie alebo ako ich mám nazvať, nechcú pripustiť.
Migráciu nezastavíš, lebo je prirodzená. Hranica s Mexikom je ako frontová línia, napriek tomu máš v USA desaťtisíce...milióny ilegálov.
Ci je prirodzena alebo nie na tom nezalezi, podstatne je ze tento druh migracie ohrozuje existenciu tohoto kvazi "civilizovaneho sveta".
Nad Vietnamcami sa nikto nepozastavuje, sa čudujem, že Kotleba a jemu podobní ešte nevytiahli túto tému.
Jeden dovod tu vytiahl beardi, ale ten hlavny je inteligencia. Aziati su v priemere rovnako inteligentni ako europania, lachsie zapadnu, o araboch a africanoch sa to neda povedat.

Znova davam do pozornosti video
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:kolkym si uz pomohol ty? kolkych si uz ubytoval a zarucil sa za nich? :)
Ziadnemu som nepomohol priamo, no tu v Taliansku ich stretavam na parkoviskach ked vychadzam z prace, niektori vedia po francuzsky, niektori po anglicky, pokecam s nimi, som k nim slusny. Jeden cernoch vkuse sedi a predava male prkotiny pre obchodom u nas v stvrti, je mily nevtiera sa nikomu ako to byva v Milane na namesti... Stale sa mu pozdravime aj on nam...
Zatial nemozem financne pomoct, no mozem mu dat aspon pocit, ze ho nepovazujem za nieco co tu nechcem...

Ty si dal co okrem nenavisti a sirenia xenofobie?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kali520 napísal:Inak uprimne oni ti na tvoju pomoc z vysoka seru, v skutocnosti ta nenavidia preto lebo zijes vo vacsom luxuse ako oni sami.
no ty si mi ale inteligent, podla tvojej vlastnej mierky inteligencie, budes este niekde pod arabmi a africanmi.

odkial viez ze nas nenavidia? ze nasu pomoc nechcu? si sa rozpraval aspon s jednym z nich? ci len googlis nenavistne videa a cerpas informacie z nich?

ako som uz pisal vyssie, sadni na vlak do budapesti a porozpravaj sa so zopar tymi ludmi tam na stanici...
ale ty to nespravis, radsej si pojdes najst nejake dalsie video, mozno das like na nejaky kotlebov prispevok na facebooku a potom sa ti bude dobre zaspavat, ze?
beardie
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:A koľkých si ty otočil na hranici? Koľko lodí si potopil?
nie je nahodou ochrana statu jeden z hlavnych dovodov, preco hranice existuju? snad navrhujes, aby sa prijali vsetci, ktori sa rozhodnu prist? naco existuje Schengen, ked je juzna hranica na cucky vdaka podpore Talianska?
aacid napísal:zapojil som sa do iniciativy ktopomoze.sk, tiez sa pokusim v robote prelomit viac ludi a vedenie aby sme sa ako firma tiez zapojili do tejto iniciativy tym ze by sme poskytli ludim skolenia, ci uz IT gramotnost alebo mozno pre pokrocilejsich aj nejake zaklady programovania. mozno takto najdeme aj buducich zamestnancov.
uprimne ti prajem, aby ste nejakych nasli, snad budu lepsi ako ti nezamestnani Slovaci z hladovych dolin z tvojho okolia, sice o tom pochybujem, ale budiz
co ale s tymi, ktori sem pridu len uzivat si slobodu, volnost a nebudu mat zaujem zamestnat sa? co s nimi planujes spravit?

btw, ake iniciativy si rozbehol na integraciu nasich nezamestnanych a ciganov? nebolo by vyhodnejsie postarat sa najskor o nasich nezamestnanych a az potom sa upriamovat na cudzincov?
aacid napísal:lepsie nepomoct vobec ako ich vyhanat a urazat.
chces snad naznacit, ze ja niekoho urazam alebo vyhanam? nie, ziadne take, nechcem nikoho vyhanat, iba nechcem, aby sem prudili dalsi ekonomicki migranti, ak nie su schopni preukazat svoje schopnosti relevantne pre europsky pracovny trh, kedze uz teraz ich je tu prilis vela, dalsi situaciu len a len zhorsia
Retne napísal:no tu v Taliansku ich stretavam na parkoviskach ked vychadzam z prace
kolko z nich je zamestnanych a zamestnatelnych? nebolo by lepsie prijimat na podradne prace ludi z inych krajin, ci uz europskych, alebo aspon z krajin s europskymi hodnotami kompatibilnymi?
Retne napísal:Ty si dal co okrem nenavisti a sirenia xenofobie?
cituj kde sirim nenavist a xenofobiu, dakujem
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:nie je nahodou ochrana statu jeden z hlavnych dovodov, preco hranice existuju? snad navrhujes, aby sa prijali vsetci, ktori sa rozhodnu prist? naco existuje Schengen, ked je juzna hranica na cucky vdaka podpore Talianska?
Ja sa len pýtam, že keď iným kážeš pomáhať v mene svojho názoru, tak či si tiež taký akčný, ak ide o tvoje presvedčenie. Takže nevysvetľuj mi o čom je hranica, ale ako si ju chránil TY.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty ozaj vyzeras na sprosteho cloveka, tak ako je mozne ze ta tak zblbly media?

kazdy tu toci iba o "ekonomickych imigrantoch"...
za prve, fakt pochybujem ze akykolvek "ekonomicky imigrant" bude riskovat smrt v prepchatej dodavke alebo rybarskej lodicke. takto utekaju do europy ludia co nemaju o co prijst, pretoze vsetko uz stratili a je pre nich lepsie zomriet v na ceste sem ako ostat tam kde su.

ekonomicky migranti sa nezacali do europy valit teraz oni sa sem valia uz desiatky rokov a valit sa sem este aj budu.
do britanie sa tlacia uplne rovnako ako nasi cigani.

ja rozpravam o vojnovych migrantoch, tym treba pomoct. ak niekto videl tie zverstva co sa deju v syrii a do oci mi povie ze by tych ludi utekajucich odtial s cistym svedomim poslal naspat tak pre mna nie je ani ludskou bytostou.

nasi cigani a nezamestnani maju 1000x viac moznosti ako zlepsit svoj zivot nez tito imigranti. pomozem tomu kto pomoc potrebuje a pomoc chce.
Napísať odpoveď