Smartphone do 100eur
Smartphone do 100eur
Uvazujem ze kupim Lumiu 535 Dual, ale kazdym dnom cena klesa, neviem ci mam este pockat, resp. pockat do obdobia vianoc, alebo kupit uz teraz. Pripadne by ste mi odporucili nejaky iny? Nebranim sa kupovat cez aliexpress alebo ine zahranicne weby, kamarat mal z ciny nejaky smartphone, konstrukciu mal onicom, ale vykon, display a funkcie dokazali prekvapit a tiez aj cena bola zaujimava. Co by ste mi odporucili? Dam si poradit 
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Smartphone do 100eur
Androidia alternativa z nasich modelov napr. Sony E4 alebo lepsie Honor Holly (aj ked je nejaku dvacku nad limit).
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Tiež som minule hľadal nejaký taký mobil pre mamu a najviac sa mi pozdáva ten Sony E4 ale ten Honor vyzerá tiež fajn.
-
Ryan Giggs
VIP
Honor ma vyhodu lepsieho displeja.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
A fotoaparát ?
Mozno by stalo za to sa zamysliet ci skor ist do optimalizovaneho Windows phone pre Lumiu 535 alebo vsadit na lowcost s Androidom. Windows phone som nikdy v ruke nemal, neviem ci si zvyknem na ten operacny system.
-
Ryan Giggs
VIP
Optimalizacia androidu veľmi nesuvisi s tym, či je to lowcost či highend.
Nejake zasadne rozdiely v kvalite fotiek nie su, ale Nokia vraj nevie natačať HD video.K-u-b-i-a-k napísal:A fotoaparát ?
Lumia 535 Dual - 5 MPX, Video 480p@30fps, tiez som pocul ze tieto lacne Lumie maju velmi slabe baterie, bolo to uz davnejsie.
Tak nejake reakcie, len z jednej stranky:
"the touch sensitivity on this phone is just crap... when charging it's even worse"
"sumtimes mobile data got disconnected automatically"
"Charging problem.....tuch not properly work .."
"Usually my phone is offing one or two times during an hour for the day of I bought"
Osobne by som zvazil cinsky mobil, za stovku sa da kupit mobil s parametrami porovnatelnymi so znackovymi modelmi aj 4-nasobne vyssou cenou. Len si treba zistit viac info, skusenosti, uzivatelske recenzie a pod.
Tak nejake reakcie, len z jednej stranky:
"the touch sensitivity on this phone is just crap... when charging it's even worse"
"sumtimes mobile data got disconnected automatically"
"Charging problem.....tuch not properly work .."
"Usually my phone is offing one or two times during an hour for the day of I bought"
Osobne by som zvazil cinsky mobil, za stovku sa da kupit mobil s parametrami porovnatelnymi so znackovymi modelmi aj 4-nasobne vyssou cenou. Len si treba zistit viac info, skusenosti, uzivatelske recenzie a pod.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Co tak nieco z bazosu prave vytiahnute/ v top stave?. Za daku 100 sa da kupit P6 ktora je spracovanim niekde inde ako Holy alebo 535
ja by som isiel do tej nokie. pokial nechces riskovat kupu z ciny (sanca ze ti prijde vadny kus, ze sa nieco pokazi casom a potom riesit s cinanom reklamaciu...) tak nenajdes nic lepsie.
Tak tie recenzie na tu Nokiu nevyzeraju nijak lakavo. Predsa nemusi objednavat priamo z Ciny, aj u nas, ci v EU sa da kupit slusny cinsky smartphone, drahsie ako priamo z Ciny, ale okolo stovky urcite najde nejaky overeny model.
Sam zvazujem ze dalsi smartphone budem takto kupovat, Cina, 150-200€, z EU eshopu, samozrejme si pozriem recenzie a reakcie uzivatelov, v takej cene sa da kupit model ktory je parametrami porovnatelny s high-end znackovymi modelmi medzi 400-700€, tiez vyrobenymi v Cine BTW.
Sam zvazujem ze dalsi smartphone budem takto kupovat, Cina, 150-200€, z EU eshopu, samozrejme si pozriem recenzie a reakcie uzivatelov, v takej cene sa da kupit model ktory je parametrami porovnatelny s high-end znackovymi modelmi medzi 400-700€, tiez vyrobenymi v Cine BTW.
jasne ze sa najdu zle recenzie, ludia maju tendencie pisat skor ked nieco nefunguje ako ked je vsetko bez problemov... no a predsalen je to telefon za par eur, totalny low end.
ale celkovo je to velice nadpriemerny telefon, staci si precitat zopar recenzii velkych recenzii..
ale celkovo je to velice nadpriemerny telefon, staci si precitat zopar recenzii velkych recenzii..
Prave negativne reakcie su dolezite, pozitivne ludia pisu radsej, clovek si kupi novy mobil, napise aky je super, ignoruje problemy, ale ak uz niekto napise negativnu reakciu a ak sa opakuje, nieco na tom bude a pri tom mobile pise vela ludi o slabsej baterii, problemovom dotykovom dipleji a castom vypadavani signalu, to sa opakuje velmi casto a skor by som take problemy cakal pri neoverenom cinskom mobile ako pri Nokii, teda uz to nie je Nokia a je to vidiet.
Pri cinskom mobile za stovku by nasiel rozhodne vyrazne lepsi mobil vo vsetkych smeroch, pri ktorom ta Lumia moze vyzerat ako hracka spred 10 rokov. Teraz pisem o mobiloch dostupnych u nas, ak by objednaval priamo z Ciny, tak ma okolo stovky uplne klon high-endu, ale do toho by som asi ani ja nesiel.
Pri cinskom mobile za stovku by nasiel rozhodne vyrazne lepsi mobil vo vsetkych smeroch, pri ktorom ta Lumia moze vyzerat ako hracka spred 10 rokov. Teraz pisem o mobiloch dostupnych u nas, ak by objednaval priamo z Ciny, tak ma okolo stovky uplne klon high-endu, ale do toho by som asi ani ja nesiel.
Tak prajem vela stastia s cinou za 100e a parametrami ako totalne high endy
Treba zlozit ruzove okuliare. Ano da sa z ciny zohnat smart lacnejsie, ale za 100 sa high endom nepriblizi ani na mile daleko....
ved je to na nom, ja sa tu hadat nejdem, pisem iba nazor. hlavne pri kupe telefonu na slovensku nemas ziadne riziko, kupis, vyskusas, nebude nieco dobre, vratis... idealne v alze kde za nejake euro ci kolko mozes telefon vratit bez udania dovodu do 2 mesiacov.
ja si totiz myslim ze vacsina tych zlych nazorov su skor vadne kusy ako vseobecne model zly.
pokial si objednas cinu a zistis ze je nieco zle, tak prajem pevne nervy riesit reklamaciu ci vratenie penazi...
no a ako pise laforez, kupujes telefon za 100 eur, nemozes ocakavat zazraky.
ja si totiz myslim ze vacsina tych zlych nazorov su skor vadne kusy ako vseobecne model zly.
pokial si objednas cinu a zistis ze je nieco zle, tak prajem pevne nervy riesit reklamaciu ci vratenie penazi...
no a ako pise laforez, kupujes telefon za 100 eur, nemozes ocakavat zazraky.
Ked si objednam cinu a nebudem spokojny, tak ho vratim rovnako ako tu lumiu, ked budem kupovat v EU, SR...
K tej Lumii, vadny model by to byt mohol pri par reakciach, ale niekolko od roznych ludi z roznych krajin uz na prvych 2 strankach, tak neviem.
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2015, 1:28)
Tak narychlo som nasiel napr.:
Smartisan U1 - 5.5" full HD, Snapdragon 615, 2GB RAM, 16GB vnutorna pamat, 2900mAh, 122€.
Mnoho inych som nasiel za 150€, 3GB RAM, full HD 5-6" display, 13+ MPX fotak a to su prevazne novinky, urcite nieco slusne okolo stovky sa da kupit, lepsie ako ta Lumia, 5MPX fotak, ani HD ready displej, ani 720p video a rozne problemy...
K tej Lumii, vadny model by to byt mohol pri par reakciach, ale niekolko od roznych ludi z roznych krajin uz na prvych 2 strankach, tak neviem.
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2015, 1:28)
Tak narychlo som nasiel napr.:
Smartisan U1 - 5.5" full HD, Snapdragon 615, 2GB RAM, 16GB vnutorna pamat, 2900mAh, 122€.
Mnoho inych som nasiel za 150€, 3GB RAM, full HD 5-6" display, 13+ MPX fotak a to su prevazne novinky, urcite nieco slusne okolo stovky sa da kupit, lepsie ako ta Lumia, 5MPX fotak, ani HD ready displej, ani 720p video a rozne problemy...
-
Ryan Giggs
VIP
Akurat ze do tej Ciny sa ti to pripadne vratenie trosku predrazi.
A takisto je pri kupe treba ratat s pripadnou danou. A razom sa ti ten Smartisan (ci co to je) neoplati, kedze telefon s takymi parametrami kupis tu od nejakych 160€. A s 2 rocnou zarukou miesto 1.
Kupovat telefon z Ciny uz nie je take vyhodne ako byvalo. Plus chce telefon za stovku, nie o polovicu drahsi.
A takisto je pri kupe treba ratat s pripadnou danou. A razom sa ti ten Smartisan (ci co to je) neoplati, kedze telefon s takymi parametrami kupis tu od nejakych 160€. A s 2 rocnou zarukou miesto 1.
Kupovat telefon z Ciny uz nie je take vyhodne ako byvalo. Plus chce telefon za stovku, nie o polovicu drahsi.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Vezmi ten Sony, včera som bol v nayku a náhodou ho tam mali vystavený. Pekný kúsok 
DOOGEE F5 4G Phablet - CHAMPAGNE 145365603
5.5 inch Android 5.1 3GB RAM 16GB ROM 5MP + 13MP Cameras Fingerprint ID FHD IPS OGS Screen
Takze DOOGEE F5 vs Lumia 535 - 13 MPX vs 5 MPX, 8-jadro vs 4-jadro, 5.5" Full HD displej vs 5" ne-full HD, asi qHD, 3GB RAM vs 1GB RAM, 16GB ROM vs. 8GB ROM, 4G vs asi 3G, 3000 mAh vs 1905 mAh, Android 5.1 vs Windows phone 8.1.
Cena 125€ a dovoz zdarma vs. asi 100€.
No a to je len nahodna novinka, vazne neverim ze sa nenajde aspon 2x lepsia Cina za priblizne stovku.
5.5 inch Android 5.1 3GB RAM 16GB ROM 5MP + 13MP Cameras Fingerprint ID FHD IPS OGS Screen
Takze DOOGEE F5 vs Lumia 535 - 13 MPX vs 5 MPX, 8-jadro vs 4-jadro, 5.5" Full HD displej vs 5" ne-full HD, asi qHD, 3GB RAM vs 1GB RAM, 16GB ROM vs. 8GB ROM, 4G vs asi 3G, 3000 mAh vs 1905 mAh, Android 5.1 vs Windows phone 8.1.
Cena 125€ a dovoz zdarma vs. asi 100€.
No a to je len nahodna novinka, vazne neverim ze sa nenajde aspon 2x lepsia Cina za priblizne stovku.
sranda znacka doogee nie je ani na gsmarena.com, este ani nevysiel a neexistuje k tomu ani jedna recenzia alebo uzivatelske nazory...
ale papierovo vyzera dobre, urcite lepsie nez rok stara nokia aj ked je teda drahsi o 25%
ale papierovo vyzera dobre, urcite lepsie nez rok stara nokia aj ked je teda drahsi o 25%