Tažký míľnik v živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tažký míľnik v živote

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial nie si sam stastny a nerobis v zivote to co ti robi radost alebo ta akymkolvek sposobom naplna/tesi, tak taky zivot stoji za hovno. Mozno to znie egoisticky, ale na prvom mieste som predsa ja a az potom ostatni. V akej miere, to uz je kazdeho vec.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

p4ra napísal: Spat k tebe. IT ta uplne prestava bavit, ako oblast alebo len sposob prace, ktory je na Slovensku, z ktoreho potom prameni frustracia, nezaujimavost a v neposlednom rade aj platove podmienky? Lebo ak ta to este trosku bavi, preco by si to nemohol robit aj v zahranici?
Spytaj sa sam seba, co je dnes dialka, ked sa da lietat bez problemov? Ja lietam momentalne aspon raz za mesiac domov pravidelne (premyslam, ze to skratim na 2 tyzdnove cesty, ak to pojde dobre s tym dievcatom) a da sa to zvladnut. Ak si v IT a mas moznost aj HO, tak proste ides domov stvrtok, si doma piatok, sobota a v nedelu beries najneskorsi let. Mas cas stihnut priatelku, aj kamaratov. A vdaka Bohu mame aj moderne technologie, ako je Skype, cize ak s niekym chces ostat v kontakte, da sa to.
No upresnim to trochu inak. Citim, ze zbytocne mi odchadzaju oci a praca ako taka ma prestava celkovo co sa IT tyka bavit. Viac ma lakaju nejake prace ako farma, stavba a ine manualne prace. Asi som uz vyhorel v tom IT smere. Nemal by som problem najst ani v BA novu pracu za vyssi plat, ale peniaze ma nejako nelakaju ako nakopnutie, bo sa citim bez chuti do niecoho takeho. Chcem zacat od znova a vystupit z komfortnej zony, aby som opatovne zacal akoby zit na maximum. Tym, ze tu viem co ako funguje a co sa da od vsetkeho ocakavat, vycucalo zo mna energiu z viacerych aktivit.
K tej dialke: poznam sa, premna by to bol problem a letenky cca 100-300eur mesacne si nemozem dovolit z danej destinacie.
guess.whoo napísal:a nestacilo by zmenit mesto a zamestnanie? je vela pekny miest kde sa da zarobit a nie su take ako Blava
Slovensko je krasna krajina, ale ako spominam, uz mi vadi cim dalej viac aj mentalita vacsiny slovakov (vdaka za vynimky)
lumir napísal:nechces s nou deti, nechces svatbu - ona chce?
ak ma podobny pristup k zivotu ako ty, skuste ist spolu:) Ja by som isiel
Nechce ani ona nic z toho. Chce cestovat po svete ako aj ja casom, no stale studuje a ukoncit studium najblizsie 3 roky sa nechysta kvoli mne. Oznamil som jej, ze nad niecim premyslam takymto a povedala nieco v style "To je teraz dost blbe, ked viem, ze raz to pride a mi raz odides."
Grim napísal:Dal by som osobne jednoznačne prednosť kariére. Bohužiaľ ja som príliš lenivý, aby som vystúpil z pohodlného stereotypu.
Kariera ako Kariera. Skorej robit nieco, co cloveka bude viacej bavit, ale bude mat svaty klud a svoj vlastny pokoj, ktory mu tu chyba :)
t0m4s3 napísal:Pokial nie si sam stastny a nerobis v zivote to co ti robi radost alebo ta akymkolvek sposobom naplna/tesi, tak taky zivot stoji za hovno. Mozno to znie egoisticky, ale na prvom mieste som predsa ja a az potom ostatni. V akej miere, to uz je kazdeho vec.
Stastny sam o sebe som. No pracovny zivot ma prestava bavit a pyta si totalnu zmenu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial neplanujes deti, ani svadbu, tak potom akou prekazkou je tvoj vztah??? Dovolim si napisat, ze to nie je prekaza, moze ist s tebou alebo koniec, vsak aj v zahranici si vies najst inu zenu. Alebo sa na to pozeram zle???
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Nie je to len o detoch a o svadbe. Ja tiez nechcem (v najblizsich rokoch) ani jedno z toho a som vo vztahu stastny. A tiez by mi robilo problem sa toho vzdat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vybehni na par rokov teda na farmu do Švajcu a ked ta to omrzi vratis sa. nie je to az taka tazka zmena pokial nemas rodinu/hypoteku. poznam podobneho typka, ale on robil lekara. po x rokoch vyhorel, pobral švestky, siel na par rokov do rakuska robit na stavbu za nizsi plat ako mal tu, vratil sa a pokracuje dalej
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Pokial neplanujes deti, ani svadbu, tak potom akou prekazkou je tvoj vztah??? Dovolim si napisat, ze to nie je prekaza, moze ist s tebou alebo koniec, vsak aj v zahranici si vies najst inu zenu. Alebo sa na to pozeram zle???
To je pravda, ze zena sa da najst aj v zahranici a vztahy celkovo niesu premna tak ci tak, no je tazko najst rozumne dievca a toboz take, co to umna vydrzi a sadne mi celkovo, tak preto ma to stve. Necham si to prejst hlavou, ale mate pravdu, ze moje stastie ma byt na prvom mieste a tym padom by som nemal premyslat, ale jasne ist za svojim snom. Pripadne to skusim sprvu nadialku a neukoncit a keby mi to nevyslo ako planujem, alebo po prichode som mal na danu krajinu iny nazor, tak zbalim svestky a vratim sa na svk ..
guess.whoo napísal:vybehni na par rokov teda na farmu do Švajcu a ked ta to omrzi vratis sa. nie je to az taka tazka zmena pokial nemas rodinu/hypoteku. poznam podobneho typka, ale on robil lekara. po x rokoch vyhorel, pobral švestky, siel na par rokov do rakuska robit na stavbu za nizsi plat ako mal tu, vratil sa a pokracuje dalej
Svajc to sice nebude, ale nieco podobne potrebujem aj ja ako ten typek, ked to tak citam

Diki vsetkym :)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

To je pravda, ze zena sa da najst aj v zahranici a vztahy celkovo niesu premna tak ci tak, no je tazko najst rozumne dievca a toboz take, co to umna vydrzi a sadne mi celkovo, tak preto ma to stve. Necham si to prejst hlavou, ale mate pravdu, ze moje stastie ma byt na prvom mieste a tym padom by som nemal premyslat, ale jasne ist za svojim snom. Pripadne to skusim sprvu nadialku a neukoncit a keby mi to nevyslo ako planujem, alebo po prichode som mal na danu krajinu iny nazor, tak zbalim svestky a vratim sa na svk ..
Podla mna to zbytocne posuvas do polohy BUD tvoj sen ALEBO ona. Zahranicie ti nikam neujde a o karieru ti tiez nejde. Mozes to prediskutovat s nou a navrhnut jej, ze odidete spolu po tom ako dostuduje. Ak ti je to pridlho, mozete cast toho stravit vo vztahu na dialku. Dalsou moznostou je najst si zaujimavu pracu na Slovensku, urcite sa aj tu najdu pracovne prilezitosti, ktore by ta naplnali.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Soviet

podla mna zbytocne spekulujes.To je uplne typicke, mavam podobne pocity aj kolegovia, ze clovek zacne po tych dlhych rokoch stravenych tukanim do compu tuzit po manualnej praci. Kopec ludi by hned odhodilo comp a islo robit lesnika do hory keby ich to uzivilo- otazne ale je ci by ich takato a podobna praca bavila aj dlhsiu dobu. Clovek si proste prilis idealizuje to co nema..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

skus sa prihlasit v meste na aktivacne prace zdarma na vikendy a uvidis, ci ta to bude do marca bavit :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zozen kolegu, ktory stavia dom, ze vezmes dovolenku/neplatene volno a budes mu tam makat...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Niektori ste nepochopili, ze tu nejde len o to robit manualnu pracu. O tu nudzu nemam. To mozem ist aj k starkej kalat drevo a podobne.
Ide o celkovu zmenu klimy a byt v mojej vysnivanej krajine takmer na samote a zit akoby odznova. Ziskat nove zrucnosti, naucit sa novy cudzi jazyk, spoznat inu mentalitu a pristup k ludom a hlavne sa co najviac dostat z tejto zavislosti na case, ktora vo velkomestach panuje. Taktiez ma laka striedat viacere povolania, ktore mi do zivota co to daju, co pri IT moc povedat okrem prachov nemozem (kedze niesom osoba, ktora hlta vsetku najmodernejsiu elektroniku).

Predbezne som sa ale rozhodol, ze skusim pobehat po pohovoroch a zmenit job koncom roka a ak sa situacia ani kus nezmeni v novej praci, tak v skusobnej odidem za svojim snom. a basta :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tvoja vysnivana krajina je ktora, pripadne ktoru oblast preferujes pre tvoj sen???
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

len aby si nebol sklamany. pokial nechces robit v zahranici v IT tak to budes mat tazke. nic ine ako robotu na stavbach alebo v kuchyni velmi necakaj, hlavne ak nebudes vediet jazyk. tam prichadza dalsi problem - v takychto pracach budes robit s poliakmi alebo inymi SK_CZ cize ten jazyk moc nerozvinies a ani nenasajes tu inu mentalitu, ktoru cakas - teda hlavne nie v praci.

z tvojich prispevkov citim taku nerozhodnost - pises, ze chces zit niekde na samote vo vysnivanej krajine - z coho tam chces zit? ci sa chces stat "lesnym muzom" a uzivit sa sam z toho, co ti da priroda? ak chces pracovat na nejakej horskej chate tak tam nie je praca na cely rok (kamaratka chodila brigadovat roky na leto do talianskych alp na taku chatu, kde sa dalo dostat len lezenim alebo lanovkou, ale bola otvorena len 3-4 mesiace podla sezony a potom sla domov)

Ak chces pracovat niekde na farme, tak plati to, co som pisal vyssie - budes robit s poliakmi, im sa na takychto pracach proste neda vyhnut. jedine, ze by si mal nejakeho znameho v tej krajine, ktory by ti vybavil miesto u nejakeho znameho a pod.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Tvoja vysnivana krajina je ktora, pripadne ktoru oblast preferujes pre tvoj sen???
guess.whoo napísal:len aby si nebol sklamany. pokial nechces robit v zahranici v IT tak to budes mat tazke. nic ine ako robotu na stavbach alebo v kuchyni velmi necakaj, hlavne ak nebudes vediet jazyk. tam prichadza dalsi problem - v takychto pracach budes robit s poliakmi alebo inymi SK_CZ cize ten jazyk moc nerozvinies a ani nenasajes tu inu mentalitu, ktoru cakas - teda hlavne nie v praci.
z tvojich prispevkov citim taku nerozhodnost - pises, ze chces zit niekde na samote vo vysnivanej krajine - z coho tam chces zit? ci sa chces stat "lesnym muzom" a uzivit sa sam z toho, co ti da priroda?
Ak chces pracovat niekde na farme, tak plati to, co som pisal vyssie - budes robit s poliakmi, im sa na takychto pracach proste neda vyhnut. jedine, ze by si mal nejakeho znameho v tej krajine, ktory by ti vybavil miesto u nejakeho znameho a pod.
Island. Takze predpoklady o poliakoch a spol su pre tuto krajinu nastastie jemne mimo. Nevravim, ze tam niesu, ale nieje ich vela a aj tak planujem chodit na hodiny do mesta, kde uz mam kontakty na osoby, co vyucuju. A na samote mas rozne prace v hoteloch kvoli turizmu, rybolov,farmy atd, ktore su dobre platene. Ak zozenies taku, co ponuka ubytko zdarma, tak si aj celkom slusne z ich minimalky dokazes zit a usetrit. Do hlavneho mesta sa dostanes bezproblemov. Kedze kazdym rokom tam stupa turizmus o dakych 20-30%, tak je tam roboty habadej v moznych aj nemoznych smeroch :) Preto tam chcem cim skor ist a naucit sa jazyk atd. Vyhodou je to, ze je tam chladno cely rok a v zime "tma", tak vela ludi tam pracovat ist dlhodobo nelaka, no mna praveze naopak. Samozrejme na zaciatok ti tam treba mat nasporeneho dost vela. Teda kym si hladas pracu a vybavujes vsetky tie ich povinne veci moze prejst aj mesiac

Dik ale vsetkym, padlo tu dost dobrych postrehov a citim sa o dost sebavedomejsi v tomto kroku ..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak v tom pripade ano :) nevahal by som byt tebou.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak mas moznost, urcite chod
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

hmm, a preco si nevezmes neplatene volno a nepojdes tam na 2-3 mesiace?
Kamarat tak odisiel do Kambodze, uz nevladal, ale vypoved nedaval.

btw, ked som sa presunul z KE do Brna tak ta zmena menezmentu bola asi najcitelnejsie. Nieje nic horsie ako slovensky kindermanazment.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

toto isté som riešil minulý rok zhrniem ti môj príbeh v skratke
Priateľka + sen ktorý mám hádam od 16tich že konečne vypadnem z tejto krajiny a kúpim si pekný domček kde budem žiť s rodinou :smt033 + mentalita ľudí na slovensku každý každému závidí a niektorý mi prídu mierne švihnutý cez hlavu názormi :? doslova mi to vycuciava energiu

život
Podobne ako tebe sa mi zunovala práca po čase.Teda ani nie práca ale ľudia na slovensku robil som rôzne práce na dome strechy,okná takže stále nová rodina,nový ľudia a všade riešili samé pi**** s prepáčením polovica rodín rozmýšlala kedy pôjdu piť a doslova čakali na piatok,víkend lebo krčma otvorená (mužská časť) a zase celý týžden makať v robote a zase víkend.Však čo sa dá čakať ked otročia za 500eur a 20 dní v robote do mesiaca že?človek časom stratí aj radosť zo života :nono: Po čase ma tie reči unavovali a rozhodol som sa zmeniť prácu

Samozrejme pozeráš inzeráty nič zaujímavé v tom mi kamarát dal ponuku či nejdem do skladu v nemecku robiť.Tu prišla otázka čo s priateľkou (vtedy sme spolu boli asi pol roka možno o trochu viac).Bol som s nou štastný takže prišlo dlhé rozhodovanie či hľadať na slovensku prácu a byť s nou alebo odísť kým som mladý a možno si pekne zariadiť život :) spoznať novú kultúra ľudí,nové kontakty možno...

Náhodou som našiel prácu na slovensku za povedzme platový nadpriemer slovenský na píle s drevom :) nič ťažké v skutočnosti dostatok volna,času na priateľku bol som s nou prakticky vždy ked som chcel nna túto stranu všetko perfektné - Robota,plat čas s priateľkou,ľudia v prácií.Lenže potom prišla zimnná prestávka kde sa zamestnanci prestriedali mnohý si našli inú robotu + nový majster a už to také ružové nieje...v skutočnosti to čo som minnulý rok robil s nadšením tento rok robím len aby bola výplata čiže úplná nechuť k stávaniu potom nejaké pretrpenie v robote a domov.

Ku priateľke s nou som sa rozišiel pred nejakým časom :( čo po odstupe bola dobrá voľba a som zato rád :)
Dal som sa do kontaktu s kamošom v nemecku čo ma volal a dozvedel som sa že postúpil vyššie + ten jeho kamoš čo šiel namiesto mna sa dostal tiež hore.Takže jeden z nnich rozmýšla že tam ostane žiť kedže sa mu nenormálne páči kultúra a ľudia tam (ževraj úplne iná mentalita ako na SK - neviem nebol som)

Vo výsledku?
Nenormálne ľutujem že som vtedy nešiel kvôli nejakým blbým 6tim mesiacom čo som bol vtedy s už bývalou priateľkou a častokrát rozmýšlam či som nepremárnnil životnú šancu z toho ako sa jemu život vyvinul kedže som mohol byť jeho kolega.

A čo som získal tým že som ostal na slovensku? NIČ Som bez priateľky,mám prácu ktorá ma každým dnom baví menej a menej taktiež sa dalej znervoznujem ľudmi v okolí a som bližšie k smrti o další rok.

Vztahy sa menia čo dnes funguje už o mesiac nemusí rovnako aj ľudia v okolí tí ktorí ti vyhovovali sa môžu posunúť dalej a prídu ľudia ktorých nemáš v láske tak prečo by si sa nemal aj ty posunúť??

Ja si pomaly zariadujem veci na slovensku,v novembri mi končí zmluva a dúfam že urobím iba :smt006 slovensku.A pokial je to tvoj sen tak ho treba nasledovať pretože v 50tke už bude pozde
Napísať odpoveď