LED sa vlni
LED sa vlni
Zdravím som tu nováčik .
Môj problém: Mám 24 palcovú led obrazovku BENQ a obraz pri záťaži grafiky a cpu sa vlní, ani nie vlní ako preblikáva obraz , hm neviem ako to opísať, proste ako keby frekvencia bola zlá a to mam 60 Hz niečo to ako keby ruší, neviem, pomôže kúpiť šnúru na zdroj dvoj kolíkovú ?
Ďakujem pekne za všetky rady .
Môj problém: Mám 24 palcovú led obrazovku BENQ a obraz pri záťaži grafiky a cpu sa vlní, ani nie vlní ako preblikáva obraz , hm neviem ako to opísať, proste ako keby frekvencia bola zlá a to mam 60 Hz niečo to ako keby ruší, neviem, pomôže kúpiť šnúru na zdroj dvoj kolíkovú ?
Ďakujem pekne za všetky rady .
Re: LED sa vlni
U mňa v práci sa obrazovka zavlní, keď sa farebná laserová tlačiareň prebudí zo spánku.. a celý komp mám zapojený na upsku..
Budeš mať problém s elektrikou, skús použiť inú zásuvku.. prípadne inú na komp a inú na LCD.
Budeš mať problém s elektrikou, skús použiť inú zásuvku.. prípadne inú na komp a inú na LCD.
Ďakujem, skúsim .
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2013, 16:45)
Paráda brm, dal som do inej zasuvky a pohodička
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2013, 16:45)
Paráda brm, dal som do inej zasuvky a pohodička
-
Sorta15
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Nejaké iné nápady k problematike vlniacej sa obrazovky? Mám nanovo nainštalovaný windows a vymenený zdroj. Pred tým s týmto problém nebol, na 2krát som nahadzoval driver pre grafiku, lebo som si myslel, že to je v tom, no bezo zmien
Nevlní sa stále, pozorujem to pri scroll-ovaní, ak pohybujem stránkou pomocou lišty, tak nepozorujem problém.
Nemas nainstalovany nejaky software k mysi? Napriklad setpoint.
Ja mam napojený monitor zo zásuvky na chodbe, dosť blbé je to preto by bolo treba kúpiť nejaký stabilizovač napätia .
Sorta15
to preto lebo máš asi výkonnejší zdroj a tak isto aj procák a sieť pri väčšom odbere je menej stabilná a ak skroluješ tak proceor sa zaťaží ten zaťaží zdroj a zdroj sieť ona nie je stabilná a začne sa vlniť . Pomôže len nájsť slabý spoj v niektorej zástrčke .
Sorta15
to preto lebo máš asi výkonnejší zdroj a tak isto aj procák a sieť pri väčšom odbere je menej stabilná a ak skroluješ tak proceor sa zaťaží ten zaťaží zdroj a zdroj sieť ona nie je stabilná a začne sa vlniť . Pomôže len nájsť slabý spoj v niektorej zástrčke .
Sorta, je tvoj ovládač na grafickú kartu určite nainstalovaný správne ? ... Myslím že rovnaký problém som mal ked som inštaloval nie práve kompatybilný ovládač grafickej karty.
Ak si si istý že je všetko v poriadku skús preinštalovať systém (kedže problém sa objavil pri reinštalácii) je velmi pravdepodobné že je nejaká chyba práve v OS a jeho reinštalácia tento problém vyrieši.
Ak si si istý že je všetko v poriadku skús preinštalovať systém (kedže problém sa objavil pri reinštalácii) je velmi pravdepodobné že je nejaká chyba práve v OS a jeho reinštalácia tento problém vyrieši.
Znamy ma rovnaky problem, obraz sa vlni na monitore, asi po zmene PC, kde je mozne ze je silnejsi zdroj, rovnaky PC na inom mieste, no aj s inym monitorom fungoval bezchybne, takze prip. nespravne ovladace su malo pravdepodobne.
V rovnakom byte je podobny problem aj pri telke so STB aj bez bez STB na spolocnej antene, ale nie som si isty, ci to suvisi.
Vsetky kable na monitor aj STB, telka su analogove, d-sub, scart, antenny.
Skusal som iny dsub kabel, oddelit dsub aj napajaci kabel od monitoru, aj vzdialit monitor od PC a repro, taktiez odpojit reproduktory zo zasuvky, nic nepomohlo. Inu zasuvku zatial nebolo mozne vyskusat, je zablokovana a predlzovacka kratka.
Neviete kde moze byt problem, ci ako to riesit, ak by nepomohla ani ta zmena zasuvky? Iny tieneny dsub kabel?
Prip. mam este nejake fotky ak by bolo treba...
V rovnakom byte je podobny problem aj pri telke so STB aj bez bez STB na spolocnej antene, ale nie som si isty, ci to suvisi.
Vsetky kable na monitor aj STB, telka su analogove, d-sub, scart, antenny.
Skusal som iny dsub kabel, oddelit dsub aj napajaci kabel od monitoru, aj vzdialit monitor od PC a repro, taktiez odpojit reproduktory zo zasuvky, nic nepomohlo. Inu zasuvku zatial nebolo mozne vyskusat, je zablokovana a predlzovacka kratka.
Neviete kde moze byt problem, ci ako to riesit, ak by nepomohla ani ta zmena zasuvky? Iny tieneny dsub kabel?
Prip. mam este nejake fotky ak by bolo treba...
napoj zariadenia na rozdielne rozvody
Zalezi ako su robene rozvody, ak je to len dvojvodicove vedenie (kolik zo zasuvky je napojeny na nulak), tak prepojenie nepomoze. Ak ide o monitor, tak treba pouzit DVI alebo HDMI a nie VGA. Ak to nie je mozne, tak staci pripojit napajanie bez kolika, idealne cez rozdvojku bez kolika, ak taku zozenies.
OK, dakujem, inu zasuvku som chcel vyskusat dnes, ale neslo to, ten monitor ma len d-sub, ziadny digital, uz by som to zapojil urcite cez digital, kde take rusenie nie je mozne.
Co sa tyka toho triku, je to bezpecne? Resp. co by sa mohlo stat?
EDIT: K telke plati to iste? Co je takto treba pripojit, telku, STB, ci aj aj?
Inak som zabudol, ze som skusal odpojit aj antenny kabel od TV, kedze kablovky zvyknu sposobovat podobne rusenie, ale nepomohlo to.
Co sa tyka toho triku, je to bezpecne? Resp. co by sa mohlo stat?
EDIT: K telke plati to iste? Co je takto treba pripojit, telku, STB, ci aj aj?
Inak som zabudol, ze som skusal odpojit aj antenny kabel od TV, kedze kablovky zvyknu sposobovat podobne rusenie, ale nepomohlo to.
-
Ryan Giggs
VIP
Zemna slučka. Možno by stačil len galvanicky oddeľovač na ten kabel z anteny.
Ryan Giggs - toto pomoze ak to sposobuje prave spominana kablovka, mam to overene, ale rusenie, vlnenie je aj po odpojeni antenneho kabla, takze galvanicky oddelovac pred antennym kablom nepomoze.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 23:41)
Tak vybraty kolik nepomohol, teda najskor ano, asi 5 min. bol obraz uplne bez vlnenia, no potom to pokracovalo, mate este nejaky napad?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2015, 21:21)
Ma niekto este nejaky napad? Momentalne sa to mierne zhorsilo, privitam akykolvek navrh, radu, ci informaciu co moze toto vlnenie, rusenie sposobovat, dakujem.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 23:41)
Tak vybraty kolik nepomohol, teda najskor ano, asi 5 min. bol obraz uplne bez vlnenia, no potom to pokracovalo, mate este nejaky napad?
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2015, 21:21)
Ma niekto este nejaky napad? Momentalne sa to mierne zhorsilo, privitam akykolvek navrh, radu, ci informaciu co moze toto vlnenie, rusenie sposobovat, dakujem.
-
dobi235
Light Professional
mne to robilo ked som mal slabsi zdroj ako bol odporuceny na graf kartu, najprv sa pri zatazi zacal obraz vlnit a potom mi vsetko zamrzlo
dobi235 - dik za reakciu, no nemyslim ze to bude tym, vlnenie sa prejavuje vzdy, nie len pri zatazi, nikdy to nezamrzne, pri zapojeni rovnakeho PC k inemu monitoru sa to nikdy neprejavovalo. Mohlo by to nepriek tomu byt zdrojom?
Mam este otazku, rozmyslam o tom, ze by som tam zobral iny monitor, alebo pocitac, prip. notebook, aby som zistil ci je problem v monitore, alebo v PC, aj ked sa monitor moze chovat rozne po pripojeni ineho PC, takze na 100% mi taky test asi nepomoze, ci ano?
Mam este otazku, rozmyslam o tom, ze by som tam zobral iny monitor, alebo pocitac, prip. notebook, aby som zistil ci je problem v monitore, alebo v PC, aj ked sa monitor moze chovat rozne po pripojeni ineho PC, takze na 100% mi taky test asi nepomoze, ci ano?
-
dobi235
Light Professional
ja som vymenil zdroj za silnejsi a vlnenie v zatazi prestalo, takze u mna to bolo zdrojom
Problem s vlnenim sa vyriesil! Vymenou grafickej karty so 128MB VRAM na GF 9500 GT s 1GB VRAM. Dakujem vsetkym ktori sa snazili pomoct.