Smartfón strednej triedy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Smartfón strednej triedy

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa mozem vyjadril k tej lumii, mam 640 xl, celkovo som spokojny, za tu cenu je to super telefon.
fotak ma dobry, predtym som mal lg g2 a mam pocit ze fotia dost podobne, hlavne teda cez den, bohuzial lumia ma dost biednu prisvetlovaciu diodu.
displej je fajn, samozrejme sa najde plno ludi co ti povie ze hd rozlisenie je dnes zastarale a bieda, ale mne neprekaza ani na 5,7" dospleji a na 5" bude vyzerat este lepsie.

o notifikacnu ledku sa nestaraj, lumie maju glance screen co je ovela lepsie nez ledka.

este sa mozes poobzerat po nejakych cinanoch a objednavat priamo z ciny, za nizku cenu dostanes vynikajucu vybavu, ale samozrejme objednavas z ciny a to ma svoje nevyhody.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

fotakom sa nechyta na G2 ani lumia 830, nieto este 640
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja to pisem z vlastnej skusenosti. mozno to bola chyba u mojej g2, ale opticka stabilizacia tam vobec nefungova, aspon som ju nijak nepostrehol.

tu je porovnanie fotiek:
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone2=7085

ta kvalita je dost podobna, g2 ma tie fotky take nejake zosednute...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Mam ciernu P8 Lite. Spracovanie je luxusne, 640 oproti nemu vyzera ako hrackarsky telefon :) Vydrz baterie je tiez v pohode. S emui nie je problem, nahodil som nova launcher a vsetko po starom. Jediny problem mam s apkou na sms. Defaultna sa mi nepaci vzhladon a ked ju nahradim napr. Textrou, funguje to asi hodinu a nasledne telefon opat prepne nazad na povodnu apku.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja som tiez planoval nejaky mobil zo strednej - stredne nizsej triedy (+- 220€). Nakoniec som si ale povedal ze urcite chcem FHD display takze vyber padol na Huawei Honor 6 za 290€. Mam ho uz skoro dva mesiace a som spokojny. Fotak super, display neskutocny a baterka ma prijatelnu vydrz. Prostredie ma neprekvapilo nakolko EMUI som uz mal pri Honore 2. Nieje to sice tip top ale postaci.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aacid - ale ty si postol 640 XL, ktora ma 13mpx. klasicka 640 ma 8 a tam je to uz dost velky rozdiel. on rozmysla nad klasickou verziou
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone2=7055
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Držal som tú lumiu a neprišla mi ako hračka. Ja sa nepotrebujem vyťahovať telefónom pred kamarátmi ale cítiť v ruke že je pevný a kvalitný. Keby bola tá p8 lite kovová tak ju určite vezmem ale takto je mi to ukradnute ako vyzerá. Nad tými fotákmi si ešte doma v klude spravím research. Aký telefon ale teda ešte môžem brat do úvahy aby mal kvalitnejšie fotky??
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

prave tu P8cku lite
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no to je pravda to som si neuvedomil.

pokial ti teda nevadi velkost, tak ber radsej 640 XL, ma lepsi fotak aj vacsiu baterku (2 dni vydrzim vzdy, pokial sa s telefonom moc nehram tak aj 3).
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

5,7 palca už je riadne delo. Otec má lenovo a7000 ktpré je 5,5 palcové a nesedí mi extra do ruky. Pozriem si tie porovnania foťákov a rozhodnem sa medzi lumiou 640 a p8 lite.

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2015, 13:50)
No pozrel som sa tie fotky a veľa mi to nepovedalo :D oba foťáky mi pri tom 100% zoome prišli strašné, asi to chce vycvičenejšie oko. Aktuálne som objavil P8 lite na www.mobilonline.sk za 180 euro ale údajne "iba vrátane konfigurácie" čo netuším čo znamená. Snažím sa tam dovolať a zistiť, inak si to ešte premyslím a vyberiem si buď teda Lumiu alebo P8 lite.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A nebude lepsi Honor 6? Lepsi procak, displej, viac ram, fotak vraj dobry... A cena podobna.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

wladas napísal:Ja som tiez planoval nejaky mobil zo strednej - stredne nizsej triedy (+- 220€). Nakoniec som si ale povedal ze urcite chcem FHD display takze vyber padol na Huawei Honor 6 za 290€. Mam ho uz skoro dva mesiace a som spokojny. Fotak super, display neskutocny a baterka ma prijatelnu vydrz. Prostredie ma neprekvapilo nakolko EMUI som uz mal pri Honore 2. Nieje to sice tip top ale postaci.
Čo znamená prijateľná výdrž ? :) Všimol si si nejaké iné nedostatky ? Kde si ho kupoval ?
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Honor 6 je zase o 50€ vyššie takže nie. Už tych 220 za p8 lite sa mi nepozdáva. Nechám si to prejsť hlavou.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dnes tu niekto predaval za 190 trojmesacny
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Mr-Freek napísal:Honor 6 je zase o 50€ vyššie takže nie. Už tych 220 za p8 lite sa mi nepozdáva. Nechám si to prejsť hlavou.
No jo. Ked som pisal prispevok, este bol na heureke v jednom ceskom shope za 203 €. Preto som aj pisal ze stoji podobne prachy. Uz ale medzitym zmizol aj ked cena este svieti. http://m.heureka.sk/mobilne-telefony/honor-6/
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

K-u-b-i-a-k napísal:Čo znamená prijateľná výdrž ? :) Všimol si si nejaké iné nedostatky ? Kde si ho kupoval ?
Ak ho nezmykam viac tak dokaze s odretymi usami vydrzat cele dva dni. Kupovany v Alze. Par nevyhod: nema NFC, vsetky aplikacie na ploche (EMIU), hmatovo sa neda lahko zistit na ktorej strane je display
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ono čo sa týka toho Honor 6 tak by som doňho už išiel skôr ako do tej p8 lite. Keď už kvalitný tak poriadne, pozriem sa aj v tom bazáre. Ešte nemám so slovenským bazárom zlú skúsenosť tak uvidíme. Len ma to dosť serie lebo tú slabšú strednú triedu som mal dosť dobre omrknutú a vybraté tú Lumiu 640/Honor 4C prípadne ten p8 lite. Keď ale pôjdem do 250+ tak sa zase ukáže úplne iné modely telefónov :D ja si väčšinou užívam nakupovanie a vyberanie elektroniky ale s týmito telefónmi je to BOJ!! :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

V tej cene to bude aj tak najlepšia voľba.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Keď som si čítal ďalšiu recenziu na p8 lite tak som zistil že má ešte aj nevymeniteľnú batériu čo mi veľmi nevonia. Rozhodol som sa zobrať lumiu 640 a ak to bolo naozaj zlé rozhodnutie a budem mať z nej zlý pocit tak ju vrátim do 14 dní a zainvestujem už do honor 6, predsa len tých 280eur už je pekná suma pre mňa :) tak nech nelutujem. Ďakujem za rady a pomoc aj keď som ju vlastne veľmi nepočúval :D, prípadne ak sa niekto má na mysli iný model nech sa zapojí. Aj tak budem telefón objednávať až v pondelok/nedeľu.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

A načo ďalšiu radu keď aj tak robíš po svojom ? :D
Napísať odpoveď