Jazda bez VP
Jazda bez VP
Zdravím, mám takú otázku, pred týždňom som spravil autoškolu, no vodičák mi ešte neprišiel, a súrne potrebujem ísť s autom. Klasifikuje sa to ako zabudnutie vodičského preukazu, alebo je to ako keby som ho vôbec nemal. Za rozumné odpovede vopred ďakujem
Re: Jazda bez VP
To zalezi. Pokial ta uz stihli zapisat do registra vodicov a povies ze si si ho zabudol, tak to bude "len" pokuta. Pokial este nie, tak si v prdeli.
takto sa spýtam ... vodičák skupiny A1 už mám, a keby ho pri kontrole predložím, a s ním aj žiadosť o vydanie druhého so skupinou B ... nestačilo by to ? Tu pokutu tých 60€ za to že ho nemám pri sebe už by som prekusol, len aby z toho nebol väčší problém
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Klasifikuje sa to ako jazda bez VP.
-
audiotrack
VIP
toto sa už velakrát riešilo na rôznych fórach, a tuším aj na našom. Klasifikuje sa to ako keby si ho nemal. Zápis do registra vodičov ako melonSVK písal sa robí až keď si ho vyzdvihneš a podpíšeš jeho prevzatie. Takže ani také veci že ti už prišla sms že ho máš hotový ťa nezachráni. Kým si si ho neprevzal, tak ho nemáš.
pokuta je od 300€ do 1300€ + zákaz činnosti od 1 roka až do 5 rokov.
pokuta je od 300€ do 1300€ + zákaz činnosti od 1 roka až do 5 rokov.
-
ZappBrannigan
Darca
A ked vodicak mam, mam aj 18r, ale stale som v tzv. skusobnej lehote 3 mesiace (ktora my vyprsi za 6dni.) Ake su postihy keby ma stopli? Dik 
rovnake ake pre teba platili do teraz, to že máš už len 6 dni do konca tej lehoty, tie posithy nijak nemení
-
ZappBrannigan
Darca
Ja to viem, ale neviem ake su tie postihy, ked uz mam 18r, ale stale som v tej lehote.
-
Fabo
Hardcore addict
Aka skusobna lehota? Myslis to ze si si spravil vodicak este pred narodeninami?
No tak proste musis jazdit s doprovodom.
No tak proste musis jazdit s doprovodom.
-
ZappBrannigan
Darca
A ked ma chytia ked budem bez doporvodu?
staci ti to takto alebo ta zaujimaju aj sadzby?Vedenia vozidla bez kvalifikovaného spolujazdca sa bude pokladať za závažné porušenie pravidiel cestnej premávky
-
ZappBrannigan
Darca
sadzby hlavne
nech sa paci:
Priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky sa dopustí ten, kto
c) vedie motorové vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia, bez osoby spolujazdca alebo počas zadržania vodičského preukazu okrem prípadu, ak sa učí viesť motorové vozidlo v autoškole, podrobuje sa skúške z vedenia motorového vozidla alebo má v čase zadržania vodičského preukazu povolenú jazdu,
(pokuta od 300 eur do 1 300 eur a zákaz činnosti od jedného roku do piatich rokov)
-
guess.whoo
Redeemer
ked mas 18 a mas uz vodicak tak ti nic nehrozi..ci?
/mmm to som netusil. ale je to blbost nie? niekto spravi vodicak 2 tyzdne pred 18 a nemoze 3 mesiace sam jazdi a niekto spravi den po 18tke a moze jazdit sam? kde je rozdiel?
/mmm to som netusil. ale je to blbost nie? niekto spravi vodicak 2 tyzdne pred 18 a nemoze 3 mesiace sam jazdi a niekto spravi den po 18tke a moze jazdit sam? kde je rozdiel?
-
Fabo
Hardcore addict
ee, ked spravis skusky pred 18, tak musis jazdit so spolujazdcom do veku 18r. ale minimalne 3 mesiace.
tzn. ked urobis skusku na 17 rokov 11 mesiacov, tak este 2 mesiace po 18 musis jazdit so spolujazdcom.
tzn. ked urobis skusku na 17 rokov 11 mesiacov, tak este 2 mesiace po 18 musis jazdit so spolujazdcom.