3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Ja len tak okrajovo k tomu vrtulniku. Ak som dobre videl davnejsie v teme, tak to robis pre seba. Ked to dokoncis, tak co potom? Ides ten model niekde pouzit a zavesit na stiahnutie? Alebo to robis pre svoje potesenie a na zdokolanenie zrucnosti pri renderovani?
Hensym - Veď ja to chápem, no zatiaľ to vyzerá proste takto. Vo finálnej verzií bude mať každá hadička svoj vlastný pattern s nedokonalosťami (zašpinenie, ošúchanie,...), takže pattern budem riešiť neskôr.
heker - Čo potom keď to dokončím? No potom príde veľa renderov vo finálnej kvalite, ktoré pôjdu do môjho portfólia a na všetky významné stránky ktoré sa venujú grafike.
Model určite nebude voľne na stiahnutie, možno neskôr bude na predaj, ale za malé peniaze určite nebude.
Ďalej to robím pre celkové zlepšenie skillu, pretože sa tým chystám živiť. Tým nemyslím nejaké privyrábanie z domu, ale na plný úväzok, buď filmové alebo herné štúdiá.
No a do budúcna neplánujem ostať len pri tomto vrtuľníku, ale ako som už písal, chystám sa vytvoriť celý svet. Takže pribudnú ďalšie úchvatné rendre s vrtuľníkom, dosť možné že aj animácie.
Ale to je ešte ďaleko, uvidím ako to celé dopadne.
Taktiež by som chcel oznámiť že sem budem prispievať poskromnejšie, pretože ma to dosť unavuje a zdržuje.
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2015, 21:10)
Moje úplne prvé video, dúfam že sa vám bude páčiť.
Je to taká testovacia animácia/ukážka, ako bude fungovať nakláňanie čepelí.
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2015, 2:18)
Čo sa týka samotného modelu rotora tak ten je už zrejme finálny, na 95%. Samozrejme textúry a materiály majú od finálnych na kilometre ďaleko. Nuž finálne materiály, to už bude iné potešenie pre oči (tak isto aj textúry, všetko pekne poctivo ručne kreslené).
heker - Čo potom keď to dokončím? No potom príde veľa renderov vo finálnej kvalite, ktoré pôjdu do môjho portfólia a na všetky významné stránky ktoré sa venujú grafike.
Model určite nebude voľne na stiahnutie, možno neskôr bude na predaj, ale za malé peniaze určite nebude.
Ďalej to robím pre celkové zlepšenie skillu, pretože sa tým chystám živiť. Tým nemyslím nejaké privyrábanie z domu, ale na plný úväzok, buď filmové alebo herné štúdiá.
No a do budúcna neplánujem ostať len pri tomto vrtuľníku, ale ako som už písal, chystám sa vytvoriť celý svet. Takže pribudnú ďalšie úchvatné rendre s vrtuľníkom, dosť možné že aj animácie.
Ale to je ešte ďaleko, uvidím ako to celé dopadne.
Taktiež by som chcel oznámiť že sem budem prispievať poskromnejšie, pretože ma to dosť unavuje a zdržuje.
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2015, 21:10)
Moje úplne prvé video, dúfam že sa vám bude páčiť.
Je to taká testovacia animácia/ukážka, ako bude fungovať nakláňanie čepelí.
//autoeditácia príspevku (03 Sep 2015, 2:18)
Čo sa týka samotného modelu rotora tak ten je už zrejme finálny, na 95%. Samozrejme textúry a materiály majú od finálnych na kilometre ďaleko. Nuž finálne materiály, to už bude iné potešenie pre oči (tak isto aj textúry, všetko pekne poctivo ručne kreslené).
Uz vidim, ako ti to pri tom final rendri v roku 2019 crashne, lebo tam mas neuveritelne vela polygonov, alebo ze nemas dostatok ram/vram 
add: textury sa vztahuju na ram/vram
add: textury sa vztahuju na ram/vram
Lenže ja ti takú radosť predsa neurobím.
A ešte si zabudol spomenúť 8k textúry. 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Co tak skusit dat zatial renderovat vsetko dokopy co mas spravene a hodit sem vysledky obrazok aj s tym, ze kolko to ma spolu polygonov, ako dlho to renderovalo atd...???
Rethon- iba ti chcem povedať že tvoja práca je úžasná a chcem ťa v tomto projekte podporiť a dúfam že ti vyjde všetko tak ako si to predstavuješ. Tvoja práca slúži aj ako motivácia pre mňa že raz možno budem tak dobrý ako ty takže dúfam že aj naďalej budeš tu pridávať svoj progres pretože veľa ľudí si určite rado pozerá ako napreduješ aj keď k tomu nič nenapíšu 
Posledný render parádny. To, čo píše hojko by zaujímalo aj mňa, ale asi ťa to pekne zdrží.
hojko - Fajn nápad, tiež som sa na to niekedy chystal, myslím že by už aj bol správny čas.
gorsche - Ďakujem ti za tento nádherný a úprimný komentár, veľmi si ma potešil a motivoval. Už som začínal mať pocit že si tu chce každý do mňa len kopnúť. Po tvojom príspevku sem určite budem prispievať aj naďalej.
Hensym - Vďaka, pomaly sa blížime k víkendu a ako je známe (aspoň dúfam), cez víkend menej modelujem a viac renderujem. Takže prečo nie, na víkend by teda mohla byť skompletizovaná helikoptéra, aj s infom o počte polygónov.
gorsche - Ďakujem ti za tento nádherný a úprimný komentár, veľmi si ma potešil a motivoval. Už som začínal mať pocit že si tu chce každý do mňa len kopnúť. Po tvojom príspevku sem určite budem prispievať aj naďalej.
Hensym - Vďaka, pomaly sa blížime k víkendu a ako je známe (aspoň dúfam), cez víkend menej modelujem a viac renderujem. Takže prečo nie, na víkend by teda mohla byť skompletizovaná helikoptéra, aj s infom o počte polygónov.
Tak skúsim niečo pridať, ešte sa v tom len učím ale celkom ma to baví
Rethonovi ďakujem za motívaciu keď porovnám čo robil keď začínal a čo dokáže teraz
. Mimochodom je to Blender.
// edit: ešte som pridal svetlejšie pozadie konečne som prišiel ako na to
// edit: ešte som pridal svetlejšie pozadie konečne som prišiel ako na to
fraqer - Teší ma keď niekoho motivujem, tvoja práca vyzerá omnoho lepšie než moje začiatky, tak držím palce.
A teraz ako som sľúbil, víkendový render skompletizovanej helikoptéry.
Tu je nejaké info...
Kompletný model bez subdivízie (takže to čo som vymodeloval len ja, manuálne), má zatiaľ 3,5 miliónov polygónov.
Kompletný model s takmer finálnou subdivíziou (to je ten na obrázku) má približne 35 miliónov polygónov, +- pár miliónov.
Vyrenderované cez CPU, využité 7gb pamäte.
Čas renderovania 8 hodín pri 3000 samploch, finálne rendre budú na 10 000 samploch (absolútne žiadny šum). Takže finálne rendre by mali trvať približne 25-30 hodín.
Záver...
Celkom pohodička, ja som zatiaľ spokojný, i-Cube môže o nejakom crashovaní len snívať.
A teraz ako som sľúbil, víkendový render skompletizovanej helikoptéry.
Tu je nejaké info...
Kompletný model bez subdivízie (takže to čo som vymodeloval len ja, manuálne), má zatiaľ 3,5 miliónov polygónov.
Kompletný model s takmer finálnou subdivíziou (to je ten na obrázku) má približne 35 miliónov polygónov, +- pár miliónov.
Vyrenderované cez CPU, využité 7gb pamäte.
Čas renderovania 8 hodín pri 3000 samploch, finálne rendre budú na 10 000 samploch (absolútne žiadny šum). Takže finálne rendre by mali trvať približne 25-30 hodín.
Záver...
Celkom pohodička, ja som zatiaľ spokojný, i-Cube môže o nejakom crashovaní len snívať.
Rethon to co robis je fakt kvalitny kus roboty, klobuk dole a velky respekt. Neporovnatelne s tym co si tu postol pred 4 rokmi 
Na druhu stranu - nemyslis ze tento model ta zbytocne spomaluje v tvojom raste? Realne na tom robis rok a pol a ja v tom jednom modeli nevidim ani kusok tvojho progressu na skille (urcite tam je, ale neviditelny vo vysledkoch ktore ukazujes) Myslis ze to takymto tempom niekedy dokoncis? neomrzi ta to dovtedy? Pises ze to ma byt do tvojho portfolia pre pracu - takymto detailnym modelom budes mat to portfolio hotove o 5 rokov. Nechcem sa do teba navazat alebo co, len mi to pride ako mrhanie neskutocnou kopou talentu a casu. V sucasnosti nikto nezakopne o dokonaly model ktory bol vytvarany 20 rokov, zato o slusny model spraveny za 2 noci sa ludia potrhaju - v hrach, filmoch aj aplikaciach.
Sorry za tayto prispevok, ale uz dlho nemam cas na modelovanie a tak ma len mrzi ze jeden z najvacsich talentov co tu prispieval (a vlastne jediny co aktivne prispieva) tu nehadze rendre ake zvykol - take, nad ktorymi som len slintal ze taky level by som chcel dosiahnut aj ja
Na druhu stranu - nemyslis ze tento model ta zbytocne spomaluje v tvojom raste? Realne na tom robis rok a pol a ja v tom jednom modeli nevidim ani kusok tvojho progressu na skille (urcite tam je, ale neviditelny vo vysledkoch ktore ukazujes) Myslis ze to takymto tempom niekedy dokoncis? neomrzi ta to dovtedy? Pises ze to ma byt do tvojho portfolia pre pracu - takymto detailnym modelom budes mat to portfolio hotove o 5 rokov. Nechcem sa do teba navazat alebo co, len mi to pride ako mrhanie neskutocnou kopou talentu a casu. V sucasnosti nikto nezakopne o dokonaly model ktory bol vytvarany 20 rokov, zato o slusny model spraveny za 2 noci sa ludia potrhaju - v hrach, filmoch aj aplikaciach.
Sorry za tayto prispevok, ale uz dlho nemam cas na modelovanie a tak ma len mrzi ze jeden z najvacsich talentov co tu prispieval (a vlastne jediny co aktivne prispieva) tu nehadze rendre ake zvykol - take, nad ktorymi som len slintal ze taky level by som chcel dosiahnut aj ja
Cicik to pekne zhrnul. Obcas pozdiem do tejto temy a od zimy tu vidim kusok oo kusku vrtulnika vo vysokom rozliseni, s mnohymi detailami. Na co a komu to je? Za ten cas si mohol spravit 30 krasnych modelov, ktore by si mozno niekolkokrat aj predal. Mohol si modelovat bicykel, nabytok, zapalovac, ryl, postrekovac, jablko, fritezu, pneumatiku, lampu, palmu alebo ja neviem co take. Pracu mas fakt krasnu, ale mohol si sa posunut dalej, vymodelovat vela roznorodych veci a mat slusne portoflio.
Vďaka chlapci, v rasťe ma to určite nespomaluje, práveže som nabral toľko skillu za tých 10 mesiacov, že to môžem kľudne porovnať aj s predchádzajucími dvoma rokmy. Ja som veľmi vďačný obom mojím helikoptéram, na tej prvej som sa naučil čo som robil zle, a na terajšej som sa ešte viac zdokonalil. V podstate teraz už nemám problém vymodelovať čokoľvek, na čo si zmyslím.
Ďaľej, tento vrtuľnik je len kúsok oveľa väčšieho projektu. Keď ten vrtuľník dokončím, tak sa stane buď to, že si nájdem vďaka nemu prácu (čo vás asi bude mrzieť, pretože na osobné projekty nebude toľko času. Ale aspoň budem mať prácu o ktorej tak snívam.), alebo si prácu ešte nenájdem (táto varianta je ale menej pravďepodobná.) a budem pokračovať v tvorbe celého toho sveta inšpirovaného filmom. Tam to ešte len bude rôznorodé, budovy, stromy, skaly/hory, tráva, proste všetko. To by ale nemalo byť až také zložité na modelovanie, pretože to nebude úplne highpoly.
A určite budem robiť aj veľa iných vecí a modelov, veď som mladý, život mám pred sebou. Moje najúžasnejšie práce ešte len prídu. A že ich mám zopár v rukáve.
Ďaľej, tento vrtuľnik je len kúsok oveľa väčšieho projektu. Keď ten vrtuľník dokončím, tak sa stane buď to, že si nájdem vďaka nemu prácu (čo vás asi bude mrzieť, pretože na osobné projekty nebude toľko času. Ale aspoň budem mať prácu o ktorej tak snívam.), alebo si prácu ešte nenájdem (táto varianta je ale menej pravďepodobná.) a budem pokračovať v tvorbe celého toho sveta inšpirovaného filmom. Tam to ešte len bude rôznorodé, budovy, stromy, skaly/hory, tráva, proste všetko. To by ale nemalo byť až také zložité na modelovanie, pretože to nebude úplne highpoly.
A určite budem robiť aj veľa iných vecí a modelov, veď som mladý, život mám pred sebou. Moje najúžasnejšie práce ešte len prídu. A že ich mám zopár v rukáve.
Na druhej strane je pravda to, čo hovorí test. S tvojim skillom (úroveň taká, že vieš vymodelovať v podstate všetko na fakt vysokej úrovni), by si mohol mať do roka XY modelov v 3D bankách, a fakt slušne si na tom zarobiť. Keby si tomu venoval len 2 dni z týždňa, ktoré by si venoval vrtuľníku. Nechcem ťa odhovárať od tohto projektu, ale ak zatiaľ nemáš job, toto je cesta podľa mňa. 
No uvidím, teraz je pre mňa najväčšia priorita dokončit helinu a nájsť si prácu. Ak sa mi nebude dariť s prácou (čo by ale nedávalo zmysel, pretože taký vrtuľník v portfóliu sa len tak nevidí), tak by som zrejme uvažoval o tých 3D bankách. Ale zatiaľ dám prednosť vrtuľníku, predsa už som ho dostal tak ďaleko, chcem ho dokončiť. Už by to naozaj nemalo trvať nejak dlho, najhoršie mám za sebou.
Nesnivam o ziadnom crashovani... ale HENTO ti zozralo 7 gb pamate? 8 hodin? Ako brutalne zbytocne. Mozem ti pacnut moj exterier, ktory mi zobral priblizne rovnako vela GB a rndr 2 hod.
Prijde mi to brutalne neefektivne
/add: to crashovanie som myslel, ked uz budes mat plnu scenu. to je velmi realne, kedze iba tato heli ti tolko toho zerie :p
pridavam tu scenu
/add2:
Prijde mi to brutalne neefektivne
/add: to crashovanie som myslel, ked uz budes mat plnu scenu. to je velmi realne, kedze iba tato heli ti tolko toho zerie :p
pridavam tu scenu
/add2:
No to sa naozaj len tak nevidi... rok a pol robit jednu helinu, ktora este nie je hotovaAk sa mi nebude dariť s prácou (čo by ale nedávalo zmysel, pretože taký vrtuľník v portfóliu sa len tak nevidí)
i-Cube, krásny exteriér. Živíš sa týmto? Nech viem, komu napísať, keď budem potrebovať 
Hej i-Cube, krasne. To si modeloval cele sam alebo si pouzil .max ci SketchUp modely? V com je to robene a ako dlho ti trvalo spravit cely dom?
Toto riesenie si videl aj niekde pouzite? V praxi som sa s niecim takym este nestretol (ale nie som mechanikRethon napísal:Tak áno, ak to berieš tak že ten list má byť do nejakej video hry, v tom prípade je high poly, to uznávam. Ale ja predsa nejdem robiť žiadnu hru, ja si kľudne doprajem hustejšiu geometriu.
//autoeditácia príspevku (21 Aug 2015, 9:42)
Takže, teraz sa vrátim k veciam ktoré sú skutočne high poly.
Objímka na hadičky hydrauliky, z tohto pohľadu to veľmi nevidieť, ale v mieste kde sa nachádza objímka je hadička skutočne stlačená.
- Prílohy
-
- 29970.jpg (17.72 KiB) 1432 zobrazení
i-Cube - Ak ti moja práca vadí tak si ju nevšímaj, každý nech si robí podľa svojich možností a ako najlepšie vie. Na konci sa ukáže, kto mal pravdu (jasné že ja
).
Gothar - Nie nevidel som to nikde použité, ale bolo to najjednoduchšie riešenie. Tak či tak je to už minulosť, ale veď o tom viete.
Gothar - Nie nevidel som to nikde použité, ale bolo to najjednoduchšie riešenie. Tak či tak je to už minulosť, ale veď o tom viete.