Webkamera 30fps

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Webkamera 30fps

Príspevok od používateľa MFa »

Nazdar,

zaujimalo by ma, ci existuje sposob ako dostat 30fps z integrovanej webkamery v notebooku (konkretne Acer Aspire 5750G). Je tam 1.3M HD webka, pri dobrom svetle je obraz perfektny s 30fps, ked je svetlo slabsie, fps znacne klesnu na ukor zvysenia svetlosti. Nikde vsak nedokazem nastavit, aby tento light boost / white balance bol vypnuty. Takisto sa mi nedari preinstalovat ovladac (metoda pokus-omyl, skusam nejake ovladace, ktore najdem na nete) - stale napise, ze najvhodnejsi ovladac uz je nainstalovany (nejaky velmi vseobecny ovladac od Microsoftu z roku 2006). Neda sa tam nainstalovat iny ovladac.

Prikladam obrazky nastaveni, ktore sa (ne)daju nastavit na spominanej HD webke + starucickej Logitech XYZ, kde sa to nastavit da (low light boost) a teda sa da ziskat konstantnych 30fps. Skor sa teda pytam, ako nainstalovat ovladac, ktory chcem, bez toho, aby windows papuloval o tom, ze vhodnejsi ovladac tam uz je?
Prílohy
hd1.png
hd2.png
Hensym
VIP
VIP

Re: Webkamera 30fps

Príspevok od používateľa Hensym »

Fu, neviem, ale viem, že keď som to potreboval v Skype, tak tam sa to nastavuje osobitne, v Nástroje - Možnosti - Nastavenie videa - Nastavenie webovej kamery - Camera Control - Low Light Compensation.

Teraz mám nový book, a tam mám tú možnosť dokonca zašednutú a kamera ide stále plynulo. Pamätám si ale, že na predošlom booku som to musel nastavovať po každom použití, lebo jak keby si to nevedelo tú možnosť zapamätať. A ešte si pamätám, že som to oje*** tak, že ak som to vypol v Skype a hneď potom zapol akúkoľvek inú appku, ktorá využíva kameru, tak to išlo plynulo. Ale po prvom reštarte zase zle.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Re: Webkamera 30fps

Príspevok od používateľa MFa »

V tych skype nastaveniach sa mi zobrazi presne to, co som popisal vyssie (tie screenshoty). Tam je jednoducho problem s tym, ze windows tam silou mocou trepe svoj vseobecny 9 rocny ovladac a nijak nemozem nainstalovat akykolvek iny ovladac (ktory by mal byt konkretne k tejto webkamere).
Napísať odpoveď