Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pinco »

Nič ti netreba mixovať. Na každú partiu si dáš jeden, dva cviky tak, aby si v každom tréningu precvičil celé telo. Najlepšie zaradiť komplexné cviky s voľnou váhou, k tomu pár doplnkových a plán máš hotový. A toto cvičíš každý deň.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

takže planu sa nedočkam asi , keď že neviem či možem dať triceps/ramena a take kombinacie
pinco
Darca
Darca

Cvičíš celé telo, každý jeden tréning. Ktorému slovu v tejto vete nerozumieš? Však keď cvičím celé telo, tak v jednom tréningovom dni mám jeden cvik na nohy, ďalší na chrbát, potom na kozy, k tomu si dám niečo na biceps, triceps, ramená a mám precvičené celé telo. Komplexné viackĺbové cviky sú bench press, mŕtvy ťah, drep, rôzne príťahy veľkej činky/jednoručiek, bradlá, zhyby a pod., všetko voľné váhy, teda žiadny multipress, ani kadejaké stroje. Precvičíš tak viac svalových partii naraz. K tomu pár izolovaných cvikov a to je tvoj plán. Cvičíš 6 cvikov, 2-5 sérii, 5-15 opakovaní. Či už je pondelok, streda alebo piatok, stále cvičíš to isté. Môžeš si občas cviky meniť, napríklad v pondelok cvičíš kozy s veľkou činkou, tak v stredu si dáš jednoručky, potom môžeš cvičiť bench hore hlavou, iný deň zase dole hlavou atď.

A keď už si naozaj z toho až tak zmätený a nevieš si spraviť plán sám, tak si nájdi hocijaký full-body tréning (TBT). A ak máš tréning rozdelený len na tri dni, tak ten štvrtý deň cvič to, čo si cvičil v pondelok. Proste tie tri tréningové dni cvič stále dookola a nepozeraj na to, či je pondelok, streda, piatok, alebo sobota.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

aj keby si mal cvičiť 3x do týždňa, čo by si stalo ? Pondelok, streda, piatok cvičíš a zbytok máš voľno. Si začiatočník, to Ti bohato stačí a ak by Ti to predsa len nestačilo, tak cvič každý druhý deň a hotovo. Najdí si ten tréningový plán (full body) a cvič, nie je to fakt nič zložité. Hlavne poriadne jedz..

EDIT: v prílohe Ti posielam môj tréningový plán HST, ktorý som išiel asi pred dvomi rokmi. Dobré by bolo, keby si tie cviky obmieňal tak, ako píše kolega nado mnou, ja to v tom pláne nemám obmenené, ale nič sa nestane, keď to obmieňať nebudeš, je to na Tebe..
Prílohy
My HST training.xlsx
(29.04 KiB) 129 stiahnutí
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

jaaaj chlapci až potom mi došlo že fullbody 4x do tyzdna ale ci to nebude vela

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2015, 23:31)
zhyb nezrobim ani jeden :(

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2015, 23:33)
drtihlav je čo :D
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

"drtihlav" - to som si pomenoval ja "ľudovo" :D ..napíš "skullcrusher exercise" do Googlu -> jeden zo základných a najlepších cvikov na triceps

ak nespravíš ani jeden zhyb, tak rob iba negatívne opakovania, tzn. zavesíš sa v hornej pozícii na hrazdu a čo najpomalšie sa púšťaš nadol ..alebo si môžeš pomôcť takou gumou, ktorú upevníš na hrazdu a natiahneš ju cez seba na nohy, neviem či som to správne vysvetlil, uľahčuje Ti zhyb vlastne ..no jednoducho niečo takéto
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Aha jaj no vdaka za vysvetlenie vravel som kamaratovy o tvojom plane no pozeral divne ked som mu vravel 8tyzdnov fullbody a te bradla bude tez problem
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nie je na tom nič divné. Klasický full-body tréning na 3 mesiace s progresiou (prvé týždne 15 opakovaní s ľahkými váhami, ďalšie týždne 10 opakovaní s ťažšími atď.). Odporúča sa každé 3 mesiace meniť tréning, aby si telo nezvyklo na jeden a ten istý pohyb

..a bradlá/dipy je možné ešte nahradiť týmto cvikom, ale plnohodnotná náhrada to nie je
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

noo toto na triceps som robil to je paradny cvik

//autoeditácia príspevku (07 Sep 2015, 13:09)
expander doma nemam takže asi pomaly zhyb dole budem robiť
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

expander sa to volá, jasnééé :) ..nevedel som si spomenúť. Určite to nie je drahé a pomôže Ti to, ale to je už na Tebe..
pinco
Darca
Darca

To akože 8 týždňov fullbody je veľa? Veď to sú 2 mesiace a to by som povedal, že je ešte hodne málo. Keď budeš FB cvičiť aj rok, tak to nie je na škodu, práve naopak.

Ja osobne by som ten plán trochu skresal. Tým myslím menej cvikov a skôr viac sérii, ale to už si časom prispôsobíš aj sám.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mne to tak vyhovovalo, nepočítajú sa tam zahrievacie série samozrejme, iba pracovné ..aj keď veľakrát som dal o sériu naviac. Za 45-50 min som mal hotovo, čo je ideálne (najmä pre ektomorfa)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no takže pumpy moje, dnes som to bol zacvičiť
drepy som zvladol 40kg aj s tyčkou
mrtvy ťah tiež 40kg
bench bol problem na hornej lavičke musel som robiť s 30kg aby som to dorobil vôbec :(
kliky 1x15
kladka 40kg pohoda
a ta hrazda no po klikoch som mal ruky mimo takže som nešiel hrazdu ale toto čo sediš a priťahuješ na konci rukami k sebe kladku (k hrudniku)
krčenie ramien 15kg na jednu ruku pohoda (zavažie)
tlaky v sede som robil na multi presse bez zavažia len s tyčkou
rozpažovanie neake 5kg mohli mať abo tak (oboma rukami naraz)
upažovanie 7,5kg (jednoručky hej..)
biceps 7,5kg - asi prejdem na 10kg
triceps neboli francuzke ale ta kladka z vrchu lebo po chu*a ludi a nikde voľna tyčka tak som improvizoval
vypony 70kg pohodka
skracovačky tež ľahšie asi dam 2x20

otazka znie že keď som bol hotovy že som nezvladol vobec hrazdu či je chyba že som zanedbal strečing alebo mam jednu seriu robiť na prazdno a potom dať neaku tu váhu
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

neje*e ti? bez strecingu???
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ta keď som mal robiť s ľahkymi vahami tak som to nebral za dôležité
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Chlapce ty si na trojity facepalm, tusim, ze ty sa znicis skor ako ti akykolvek sval narastie.
pinco
Darca
Darca

Som myslel, že ako športovec korčuliar už máš ako-také základy a vieš, čo je dôležité pred akoukoľvek fyzickou aktivitou. No zjavne nevieš.

Vždy sa ponaťahuj, zahrej svalstvo skôr ako začneš cvičiť. Aspoň 10-15 minút. Ja aj keď napríklad nejdem cvičiť nohy, tak aj tak ich ponaťahujem. Pri rôznych cvikoch najmä s voľnou váhou, môžeš zapájať aj také svalové partie, o ktorých skoro ani nevieš, že ich precvičuješ.

Strečing je úplný základ. Keď si dodrbeš napríklad chrbát hneď na začiatku, tak s cvičením skončíš skôr, ako vôbec začneš.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

dobréé dnes to bolo už o.k
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Má niekto skúsenosti s tréningom pre ženy ? Kamarátka začala chodiť do fitka, lebo chce vyformovať zadok a brucho (rozumej - má top zadok a ploché brucho, no chce esšte viac :smt047 ). Takže chceme vypracovať nejaký tréning a moje otázky sú :
Koľko sérií by žena mala dávať a aké váhy ? (cvičiť do zničenia so sparringom alebo to brať skôr tak lightovo ? )
Aké kombinácia cvikov a intenzita tréningových dní ? (rozpis je nižšie, trénuje dosť poctivo, samozrejme každý deň, čo jej vytýkam, lebo nestíha regenerovať)
Uvažoval som nad cvikmi : Legpress / drepy , predkopávanie, zakopávanie, stepper, výpady s jednoručkami. Na brucho nejaký kruhový tréning.
Ak by niekto vedel urobiť rozpis, bol by som rád. Lebo ja s týmto nemám skúsenosti a nechcem ju odradiť hneď na začiatku zle navrhnutým tréningom.
Je dosť chudá, takže kľudne môže pribrať hmotu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

energy00
ked zacala len teraz chodit do fitka tak nema zmysel riesit ci "do znicenia alebo lightovo".
Nech najprv aspon 2-3mesiace /ale radsej dlhsie/ cvici iba mierne s nizkymi vahami /skor dbat na kvalitu techniky/ a ked sa jej prirodzene spevnia šlachy,svalove upony atd. tak mozete zacat uvazovat nad niecim narocnejsim.
Napísať odpoveď