HDD vs. SSD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Snajper2
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

HDD vs. SSD

Príspevok od používateľa Snajper2 »

ktory disk je lepsi a vyhodnejsi? pytam sa preto, lebo uvazujem nad kupou SSD disku, ale nie som si isty, ci ho mam kupit, alebo radsej ostat pri klasickom HDD. nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: HDD vs. SSD

Príspevok od používateľa 4040 »

SanDisk X300 256GB
ADATA 240GB SSD SX930
Samsung SSD 850 EVO Series 250GB
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ako porovnavat Feliciu s nejakym Porsche....
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Výhodou ssd je sakra rýchlosť, nevýhodou je menšia životnosť.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ono zasa zivotnost tych SSD je naozaj hrozne vysoka pre bezne pouzitie, ti vydrzi dlhsie ako by si ho vobec pouzival.

Skus si pozriet nejake testy SSDciek kde na nich slo 24/7 zapis a citanie a aj tak vydrzali cez 2 roky. Realna nevyhoda SSD je cena a to, ze ked chcipne tak uz data s5 proste nedostanes (u HDD sa to da vytiahnut priamo z platne, I ked to nie je lacne).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes sa o zivotnosti neda uz hovorit. Problem zivotnosti boli prve ssd disk pred par rokmi. Dnes nie je ziadny problem a nasadzuju sa uz aj do serverov, do databazovych serverov a tam je uplne ina zataz ako na beznom pc. Kto skusi ssd, tak normalny disk uz nechce vidiet a nepouzivat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

SSD - rychlejsie, drahsie, tiche, obmedzeny pocet zapisov, nizka kapacita, tak na OS a 1 hru
HDD - "pomalsie", lacnejsie, nie uplne tiche, vysoka kapacita

lepsi - to si musis zvazit sam, je lepsi drahsi ci lacnejsi, rychlejsi ci "len" rychly, 250GB ci 3TB
vyhodnejsi - toto je jasne, cena, kapacita, ci pomer cena/vykon, HDD
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

250GB SSD nie je len na system a jednu hru, ale aj na vsetky potrebne programy a par hier. Na data staci potom obycajny disk, od toho nikto zazraky necaka. Ale mat zapnuty pc za par sekund, prehliadac zapnuty za pol sekundy, spusteny program alebo hru bleskovo, to je na nezaplatenie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak ako trva zapnutie GTA na SSD, vazne by ma to zaujimalo - a ci sa program ktory zapnem raz za den spusti za sekundu, ci 2 desatiny je mi jedno.

Tiez ma zaujima kolko hier podobnych GTA spolu s OS sa zmesti na taky 250GB disk, pritom GTA je zatial bez rozsireni, ktore ale pridu, mozno ze par ano, doslova par.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ked ti to je jedno tak si SSD nekupuj no. Mne sa PC zapne (od stlacenia tlacidla az po nacitanie vsetkych programov) za cca 15 sekund (WIN 7 nepreinstalovany uz asi 4 roky!), na HDD mi to trvalo aj minutu ci dve.
Ja mam v PC 3 SSDcka + 4 HDD a som spokojny :P
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Dreamer napísal:Tak ako trva zapnutie GTA na SSD, vazne by ma to zaujimalo - a ci sa program ktory zapnem raz za den spusti za sekundu, ci 2 desatiny je mi jedno.

Tiez ma zaujima kolko hier podobnych GTA spolu s OS sa zmesti na taky 250GB disk, pritom GTA je zatial bez rozsireni, ktore ale pridu, mozno ze par ano, doslova par.
tie rozdiely su tam vacsie, a celkova sviznost systemu je absolutne neporovnatelna s hdd, ak mas extremne velke hry (wowko - 40+gb atd) tak to nan nemusis davat, pripadne kup dalsi, alebo vacsi :)

kazdopadne, ssd je citit, mam "iba" 120gb ale je to asi najlepsia investicia do pc za posledne roky co som spravil (a cuduj sa svetu mam tam stale 40gb volneho)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

ja_som napísal:Výhodou ssd je sakra rýchlosť, nevýhodou je menšia životnosť.
zasa blud, az ma natahuje... prelistuj si poradnu pri kupe, kde som daval realne porovnanie a vypocet zivotnosti TLC a MLC a pre PC pouzivatela su to roky kamarat, 20 a viac... dovtedy bude zasa ina technologia a SSD bude vybehovy format...

Co sa tyka casov, hlavne pri boote win a hier, je to asi 3x rychlesie, a na PC vobec nebadat syndrom spomalenia windows, loading hier napriklad co loadovalo 30 sec, teraz je 10sec
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Michaelo napísal:Ako porovnavat Feliciu s nejakym Porsche....
Skor porovnavat Tatrovku s Porsche... :) HDD - na velke data, SSD na system. Idealne mat aj aj.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

250GB SSD, na ňom OS, Skyrim asi so 100 modmi (skyrim má 40GB) k tomu fallout 3 a fallout new vegas tiež s modmi a ešte mi ostalo 40 GB miesta. čiže to nie je až taká katastrofa s nedostatkom miesta. A to nerátam photoshop a 3DSMAX a pár iných programov. Výhoda SSD je, že hneď po boote a zadaní hesla do winu si môžem otvoriť operu a surfovať, nemusím čakať kým sa OS ''spustí'', následne čakať na operu a čumieť do bieleho okna, etc.
Napísať odpoveď