emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa begbeee »

no však jasne, že to povedia, nestojí to ani 5 korún a idioti to budu zdielať z milion debilnych stranok
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je super, ked su spinavi a smradlavi tak je zle, ked su umiti a obleceni a fotia sa, tak je zle...

toto je cista xenofobia, nic ine.

//autoeditácia príspevku (07 Sep 2015, 17:38)
toto mi neda sem nepostnut:
https://dennikn.sk/234656/prepacte-ale- ... utecencom/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Sulik to zhrnul: http://www.europskenoviny.sk/2015/09/07 ... haotik-eu/

Merkelova si ich najskor vsetkych napozyva a potom ich chce nasilne rozdelovat vsetkym krajinam :slap:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uplne by som sa nespoliehal na to ze imigranti sa budu vsetcia hrnut do Nemecka,Francuzska,Uk ci Svedka a do strednej Europy nie. Napr v Cechach uz vyse 60utecencov poziadalo o azyl v CR a nechcu cestovat dalej na zapad. Je to sice iba mala skupina, ale znakom toho ze v blizkej buducnosti moze vznikat aj na Svk celkom pocetna moslimska komunita..Nemci totiz zo zaciatku budu prijimat a stale prijimaju vecsinu ziadatelov azyl ale to bude iba do urciteho bodu a potom nasledne budu pozadovat rovnaky postup aj u ostatnych statov Eu. Takze imigranti zostanu u nas nie preto ze by naozaj vsetcia chceli, ale preto ze to bude jedina moznost ako sa udrzat v EU.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

gogo956
Redeemer
Redeemer

http://www.hlavnespravy.sk/viete-kde-sk ... ska/673336

Teraz by sa malo zistit kto osobne prispieval na humanitarne zbierky a nech pekne aj zaplatia za upratanie tych kilometrov zasvinenych dialnic.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal:uplne by som sa nespoliehal na to ze imigranti sa budu vsetcia hrnut do Nemecka,Francuzska,Uk ci Svedka a do strednej Europy nie. Napr v Cechach uz vyse 60utecencov poziadalo o azyl v CR a nechcu cestovat dalej na zapad. Je to sice iba mala skupina, ale znakom toho ze v blizkej buducnosti moze vznikat aj na Svk celkom pocetna moslimska komunita..Nemci totiz zo zaciatku budu prijimat a stale prijimaju vecsinu ziadatelov azyl ale to bude iba do urciteho bodu a potom nasledne budu pozadovat rovnaky postup aj u ostatnych statov Eu. Takze imigranti zostanu u nas nie preto ze by naozaj vsetcia chceli, ale preto ze to bude jedina moznost ako sa udrzat v EU.
1/ziadost o azyl este nie je znamka toho, ze by si chcel v tej krajine zostat zit a o ten azyl aj stojis...ale je to priepustka ako volne cestovat po Schengene a dostat sa kam chces...
2/ak ziskas azyl v nejakej krajine, tak ta tiez nic nenuti v nej zostat, mozes slobodne odist zit a pracovat do inej krajiny EU

Ako som uz povedal, 10 rokov dozadu sme mali cez 10,000 ziadosti o azyl rocne a kolko tych ludi to zostalo zit?
Minuly rok sme mali ziadosti 300.

A tym par desiatkam utecencov, ktorym rocne prizname azyl a naozaj tu aj chcu zostat zit, tak tych sa neobavam. Myslim si, ze ten nas prehnity statny aparat a system, takemu zanedbatelnemu poctu, je este schopny poskytnut vsetku "pomoc a podporu", ako ju poskytuje aj nam vsetkym, beznym obcanom SR. :D

Merkelova si tam utecencov pozyva a potom ich chce prerozdelovat. Ale akosi este neprisla na to, ako tych ludi realne donutit, aby zostali alebo v lepsom pripade aj chceli zostat zit v krajine, kam ich pridelia (kde si poziadaju o azyl). To by musela zrusit Schengen alebo co...
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko

dobre beriem, ale to je aktualna situacia. Prilev imigrantov v tychto poctoch bude trvat minimalne 5rokov a ani potom sa vyraznejsie neznizi. Vojna v Syrii bude trvat este dlho, nestabilna Lybia detto, ludi z Afriky tuziacich po lepsom zivote na Zapade bude iba pribudat. Skor ci neskor nastane situacia ked Zapad na cele s Nemeckom vyhlasi ze jeho socialny system nie je schopny prijimat novych ziadatelov o zaradenie do ich socialneho systemu. A povedia, ze o tych co ziskali azyl, sa budu musiet postarat soc. system krajiny ktore im ten azyl vydali.Bum. To sa moze stat velmi lahko, ak nie presne v tejto forme tak velmi podobnej. A pri takych poctoch imigrantov a vecsina je s nizkym vzdelanim budu mat problem ziskat pracu na zapade, tak sa lahko moze stat ze zostanu na davkach v krajine kde im bol vydany azyl. To su uz spekulacie, do buducna nevidime, len sa na vec treba zacat pozerat s odstupom viacerych rokov ked v Europe u budu miliony novych imigrantov a problem narastie niekolko nasobne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Lol pekne ju vypiskali. Uz by mohla skoncit konecne, vsetkych tu vola a potom ich ide posielat dalej. No nech si ich domov nastahuje.

//WTF to video je z minuleho roka.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

EK odporučila prijatie záruk voči okamžitej sekundárnej migrácii. Inými slovami, aby napríklad migrant presídlený na Slovensko neodchádzal okamžite v rámci Schengenu do Nemecka. Migrant bude musieť ešte pred presídlením súhlasiť so záväzkom zotrvať v danej krajine 5 rokov. V opačnom prípade by mu hrozila strata právnej ochrany.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

No neberiem ti, ze vojna v Syrii moze trvat este XY rokov, ale povedzme si otvorene, kedy bol blizky vychod stabilny region? Syria nie je nejaka cierna diera s opacnym pohonom, ktora by plula nekonecne zastupy utecencov. Nie kazdy ma moznost platit tisice prevadzacom a nie kazdy je 20 rocny zdravy muz, aby vladal prejst casto aj len peso taku vzdialenost az do EU. Uz teraz je 1,3miliona utecencov zo Syrie iba v susednom 4 milionovom Libanone. A to su ludia, ktori tam prisli peso, casto iba s niekolkymi vecami, ktore uniesli. A su radi, ze sa dostali aspon tam.

Africanov mozes predsa deportovat. To len teraz sa vsetci tvaria, ze su zo Syrie, lebo vedia, ze ludi zo Syrie nebudeme posielat naspat, pokial si tam budu rezat hlavy...

Ja som stale zastaval nazor, ze do tychto moslimskych zalezitosti by sa zapad nemal vobec miesat. Ked si chcu rezat hlavy a hadzat na seba bomby, tak prosim... Zial potom pridu napriklad Francuzi a vybombarduju Libyu. Dodnes nerozumiem tomu, preco to vlastne urobili. Ved ropa odtial tiekla a Kadaffi robil za EU spinavu pracu a v podstate branil nase hranice.

Podla mna by sme mali postupovat ako Australia a na niekolkych ostrovoch v stredozemnom mori zriadit velke utecenecke tabory, kde by svoje zastupenie mali vsetkych krajiny EU, aj napriek tomu, ze by sa jednalo o talianske alebo grecke uzemie. Platilo by sa to zo spolocnych penazi. Mohli by si tam zaziadat o azyl do krajiny, do ktorej chcu ist zit a tam by aj cakali na rozhodnutie. Treba prijat legislativu, aby tieto uzemia mali specialny status a ludia sa tu nemohli len tak prechadzat horedole. Nelegalnych imigrantov, ktorych by chytili v EU by deportovali do tychto taborov. Za nepokoje, nasilnosti, drobnu kriminalitu okamzite zamietnut danemu cloveku jeho ziadost o azyl a udelit mu status neziaducej osoby na 10 rokov, tak aby sa sem za rok zase nedostal a aj keby, tak by sa s nim nemuseli znova zaoberat, ale ho rovno deportovali.

Ale ako vidim, tak najprv sa v EU musia stat velmi hnusne veci, aby bola politicka vola zmenit imigracnu politiku a postupovat jednotne v celej EU.

Zneuzivania naseho socialneho systemu sa fakt neobavam. Ak u nas ziskas azyl, tak mas narok na podporu v hmotnej nudzi, co je teraz nejakych 60 eciek na mesiac, cize fakt luxus...

Skolstvo a zdravotnictvo mame niekde v stredoveku. SMER s kamaratmi to tu veselo rozkradaju a zvolia ich zase. Sudny system nefunguje a stale tam sedia bolsevici alebo meciarovi ludia. Obrovske danove a odvodove zatazenie, na oplatku dostavame hovno, lebo na statnom aparate je prisatych kopa politickych pijavic bez chrbtovych kosti... A nas zaujima to, ze nam sem mozno poslu par stoviek utecencov? alebo ze mozno za XY rokov v buducnosti budeme atraktivnejsi pre utecencov, lebo budeme "bohatsi"? A predtym sme sa polrok kaslali s nejakou agitkou katolickej cirkvi proti gejom a lesbam? Fakt, Slovaci sa nikdy nepoucia...to najprv potrebujeme vyriesit vsetky problemy v tejto galaxii, aby sme sa konecne zacali zaujimat o to, co sa deje teraz a tu v tejto krajine?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Pascalwb napísal:Lol pekne ju vypiskali. Uz by mohla skoncit konecne, vsetkych tu vola a potom ich ide posielat dalej. No nech si ich domov nastahuje.

používanie fake / starých / upravených atď videí je bežná prax, si si ešte nezvykol?

v istých diskusiach ludia vyzaduju vedecke vyskumy a neviem co, tu im staci fotka alebo video
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko

kto vedie Nemecko? nizka obtlstla zena- dokonaly archetyp matky. A co robi kazda matka? je citliva voci utrpeniu kazdehu casto aj na ukor racionalnych argumentov. Bude zachranovat bez hlbsieho rozmyslu kde koho až na kosť lebo jej to tak veli jej psychika a hormony. Tymto nechcem zhadzovat jej celu politiku, len je dobre si uvedomit tieto fakty.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Pascalwb napísal:Lol pekne ju vypiskali. Uz by mohla skoncit konecne, vsetkych tu vola a potom ich ide posielat dalej. No nech si ich domov nastahuje.

mas prosim dokaz, ze je to z minuleho roka? dik
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Boccaccio:

Zobraziť preklad
Páči sa mi to · Komentár · Zdieľať · 8. september 2014
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

wladas napísal:Boccaccio:

Zobraziť preklad
Páči sa mi to · Komentár · Zdieľať · 8. september 2014
Jaj pockat, ty myslis ine video ako ja asi.
Ja som myslel video s bordelom, toto - http://www.hlavnespravy.sk/viete-kde-sk ... ska/673336
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

z pred roka to nie je ani tak davno, praveze uz daleko predtym sa situacia mala riesit a nie teraz...

podla mna vynajst nejaky patent na filter vyberu z masy utecencov tych slusnich, ktori by nemali problem sa integrovat medzi nas, je tak troska utopiou a zial mne zatial nevychadza nic, len nepustat sem nikoho, ci sa jedna o vojnovych alebo ekonomickych, tak ako to robi usrael a ine krajiny v okoli...

skusim rozclenit pojem utecenec a cisto subjektivne ako vnimam ich podiel zo vsetkych:
1.) ekonomicky (80%) - a.) neproblemovy (20%) - b.) problemovy (80%)
2.) vojnovy (20%) - a.) neproblemovy (80%) b.) problemovy (20%)

medzi problemovymi vnimam osoby, od tych ktore si nic nevazia a nerespektuju v novom prostredi az po potencionalnu hrozbu (ublizenia na zdravi, teroristicke utoky). Imho preco vojnovi 20% ? predsa vojnovi budu asi najviac vystaveni (bez energie, bez penazi a zdrojov) na tisice km cesty. kolko ze to milionov utecencov je turecku ? prave tam bude vacsina tych vojnovych, radsej tie kadejake soc davky, humanitarnu pomoc zaslat tam a podporit okolite krajiny, ktore maju zaujem sa postarat.

Zaroven by sa mali vsetky velmoci sveta spojit a postarat sa o napravu v problemovych regionoch.

http://www.ucseonline.cz/products/uprch ... -lhotkach/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

dalsi krasny clanok, fotka ubyteho straznika je uplne z niecoho ineho (nevravte mi ze ta osoba na fotke ma 22 rokov)..
no a samozrejme nevieme podrobnosti co sa stalo... mozno ho ozaj zbili len tak, mozno on bol agresivny... je to zase len sirenie paniky, nic viac.

inac by ma zaujimalo odkial mate vsetky tie cisla ze ekonomickych utecencov je 80% percent... su niekde oficialne statistiky? ako to zistili? ci to len papulujete co fico povedal?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aacid napísal:dalsi krasny clanok, fotka ubyteho straznika je uplne z niecoho ineho (nevravte mi ze ta osoba na fotke ma 22 rokov)..
no a samozrejme nevieme podrobnosti co sa stalo... mozno ho ozaj zbili len tak, mozno on bol agresivny... je to zase len sirenie paniky, nic viac.
netusim co je na tom pravdy, niekto o tom moze vediet viac
aacid napísal:inac by ma zaujimalo odkial mate vsetky tie cisla ze ekonomickych utecencov je 80% percent... su niekde oficialne statistiky? ako to zistili? ci to len papulujete co fico povedal?
nemusis mi vykat, skus este raz precitat, je to moj subjektivny pohlad a nasledne text o tom preco si to myslim

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2015, 10:29)
karmickar, nehanbi sa a pridaj sa do diskusie, ake dokazy chces ? dokaz je relativny pojem a vzdy zalezi od uhla pohladu, kedze nezmysli mas vsade ci je to mainstream alebo alternativa, ja sa neradim na ziadnu stranu a ten kto seba poklada za pravicoveho/lavicoveho situaciu komplikuje a uplne zbytocne, umieraju ludia a ked to chceme zastavit, treba problem riesit inak ako len podavat tabletky proti bolesti ako to robi frau hitlerin, alebo sa pokusa nas presvedcit pan prezident butora, pardon kiska.
Napísať odpoveď