emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
krasne, presne na toto som cakal ze sem das, taketo nejake super video...
co je na tomto videu? je tam osoba, skoro 100% arabskeho povodu, kedze je to na madarskej stanici, tak je skoro iste ze sa jedna o jedneho z utecencov. a gestikuluje podrezavanie hrdla.
co to ale hovori o utecencoch? znamena to ze vsetci utecenci nas chcu podrezat? nepride ti to ako sprosta generalizacia? to ako keby si si niekto v anglicku pozrel video z devinskej pred 5 rokmi a povedal si ze "do pi*i vsetci slovaci nas chcu postrielat, nepustime sem nikdy ziadneho"...
co je na tomto videu? je tam osoba, skoro 100% arabskeho povodu, kedze je to na madarskej stanici, tak je skoro iste ze sa jedna o jedneho z utecencov. a gestikuluje podrezavanie hrdla.
co to ale hovori o utecencoch? znamena to ze vsetci utecenci nas chcu podrezat? nepride ti to ako sprosta generalizacia? to ako keby si si niekto v anglicku pozrel video z devinskej pred 5 rokmi a povedal si ze "do pi*i vsetci slovaci nas chcu postrielat, nepustime sem nikdy ziadneho"...
kde generalizujem ? uviedol som to ako jeden z prikladov moznej propagandy a podnecovanie toho proti comu si, lenze mam pocit, ze ty to zlahcujes, snazim seba presvedcit (naopak teba nepresviedcam o opaku, je to zbytocne ako som videl posledne strany tejto temy), inak neviem ako by som to povedal, ze ja som mozno zbytocne paranoidny a preto sa ta pytam aj na zdroje informacii, odkial mam cerpat, aby som teda tie svoje obavy pokladal za neopodstatnene. teraz sa bavime o tom, ze mame tu vlnu migrantov a nebavime sa o pricinach ani to kto je za to zodpovedny...
ale co si chcel dokazat tym ze si sem dal to video?
cakaj, ja budem tiez cakat kym odpovies na moju otazku.
nezahovaraj, pytal som sa prvy v tom prispevku ako je to video
doplnil som otaznik.
nie je moj problem ze tomu nechapes a neviem co k tomu mam dodat.
no daj vsetky zdroje na akych zakladas svoju mienku
doplnil som otaznik.
nie je moj problem ze tomu nechapes a neviem co k tomu mam dodat.
ok, odpoviem prvy, potom odpovedz ty prosim ta.
za prve ti nebudem pisat vsetky zdroje, co ja som? si myslis ze ja udrzujem zoznam alebo ze nemam nic lepsie na praci ako ho spisovat?
ja proste beriem informacie od vsadial a nasledne ich filtrujem, podla coho to som uz pisal vyssie.
najcastejsie ale ziskavam informacie z redditu, nie iba odkazy na clanky ale hlavne diskusiu, na reddite sa tozit ludia naucili ze ak tam postnu nejaku kravinu tak behom 5 minut ma -500 karmy a radsej vymaze konto. ked tam chce niekto nieco napisat a aj to tom diskutovat (nie iba blby vtip) tak vacsinou si odpoved premysli, akekolvek nazory podlozi dokazmi..
spravy nepozeram, len ak je vecer nahodou zapnuta telka a nie je nic lepsie pozerat, hlavne nie ziadne jojky ani markizy, ked uz tak rtvs.
no a cez obed si zvyknem citat pravda.sk
(cital som sme.sk ale teraz je uz kazdy druhy clanok zamknuty a dennikn.sk ma pre zmenu zamknuty uplne kazdy clanok, takze tie ignorujem)
len na pravda.sk treba fakt citat iba clanky, diskusia je totalny odpad, asi som nevidel toxickejsiu diskusiu nez pod clankami na pravde.
tak, odpovedane, prosim, netrap sa reagovanim na tento prispevok, najprv odpovedz na otazku
za prve ti nebudem pisat vsetky zdroje, co ja som? si myslis ze ja udrzujem zoznam alebo ze nemam nic lepsie na praci ako ho spisovat?
ja proste beriem informacie od vsadial a nasledne ich filtrujem, podla coho to som uz pisal vyssie.
najcastejsie ale ziskavam informacie z redditu, nie iba odkazy na clanky ale hlavne diskusiu, na reddite sa tozit ludia naucili ze ak tam postnu nejaku kravinu tak behom 5 minut ma -500 karmy a radsej vymaze konto. ked tam chce niekto nieco napisat a aj to tom diskutovat (nie iba blby vtip) tak vacsinou si odpoved premysli, akekolvek nazory podlozi dokazmi..
spravy nepozeram, len ak je vecer nahodou zapnuta telka a nie je nic lepsie pozerat, hlavne nie ziadne jojky ani markizy, ked uz tak rtvs.
no a cez obed si zvyknem citat pravda.sk
len na pravda.sk treba fakt citat iba clanky, diskusia je totalny odpad, asi som nevidel toxickejsiu diskusiu nez pod clankami na pravde.
tak, odpovedane, prosim, netrap sa reagovanim na tento prispevok, najprv odpovedz na otazku
nikto to zatial nezacal riesit, prave naopak to zhorsuje, kedze prijimanim dalsich a dalsich imigrantov moze problem len eskalovataacid napísal:mozno prave preto ze sme uz videli co sa stalo a zoberieme si z toho priklad a budeme sa tomu snazit zabranit...
o tychto vobec nehovorim, hovorim o vsetkych ilegalnych imigrantoch prichadzajucich do Europyaacid napísal:hlavne sa tu aktualne rozpravame o zopar utecencoch co maju prist na slovensko, ty uz z toho robis katastrofu.
nerobi sa nic proti tomu, aby to neskoncilo ako vtedyaacid napísal:neviem ci sa tak stane alebo nestane, uplne presne rovnako ako to nevies ty.
preto je velmi pravdepodobne, ze sa historia zopakuje
skus teda ten 1 racionalny dovod, preco by sa to nemalo opakovat, cakam
cakaj.
Retne nie je schopny argumentovat, ty tu riesis blbosti a begbeee len sem-tam nieco hodi, pricom odpoved ho nezaujima
poprosim obecenstvo, aby vybralo dalsich diskutujucich opacneho tabora, lebo aktualni vyhoreli
poprosim obecenstvo, aby vybralo dalsich diskutujucich opacneho tabora, lebo aktualni vyhoreli
No ja nemám čas vyvracať ti každé bludné video a odkazy z nedôveryhodných stránok, kde články píšu ľudia ako ty, aby si ich medzi sebou zdieľali.
Rovnako diskusia je únavná, lebo vidíte len to, čo chcete vidieť. Pekne to ukázal acid... Ak sú čistý, tak utečenci tak nevyzarajú, ak sú špinavý tak takých tu nechceme.. WTF? Aký má zmysel na to reagovať? Pre mňa žiadny, vidíte len to, čo chcete vidieť. Pritom ich správanie je často úplne logické a ani vy by ste sa nesprávali inak.
Rovnako diskusia je únavná, lebo vidíte len to, čo chcete vidieť. Pekne to ukázal acid... Ak sú čistý, tak utečenci tak nevyzarajú, ak sú špinavý tak takých tu nechceme.. WTF? Aký má zmysel na to reagovať? Pre mňa žiadny, vidíte len to, čo chcete vidieť. Pritom ich správanie je často úplne logické a ani vy by ste sa nesprávali inak.
ak si si vybral z mojich argumentov len tie posmesne videa, tak to je dost chaby sposob ako sa obhajit 
variant A - chcem sa zachranit, robim to, co zvysne 4M emigrantov zo Syrie
variant B - chcem to vyuzit, robim to, co par desiatok tisicov ludi, ktori ohrozuju seba aj svoju rodinu pre nejaky teoreticky osobny prospech
asi by som bol spokojny s variantom A
//este 1 vec, ze variant B je pre nich najlepsie riesenie, musime im v tom vyhoviet?
zalezibegbeee napísal:Pritom ich správanie je často úplne logické a ani vy by ste sa nesprávali inak.
variant A - chcem sa zachranit, robim to, co zvysne 4M emigrantov zo Syrie
variant B - chcem to vyuzit, robim to, co par desiatok tisicov ludi, ktori ohrozuju seba aj svoju rodinu pre nejaky teoreticky osobny prospech
asi by som bol spokojny s variantom A
//este 1 vec, ze variant B je pre nich najlepsie riesenie, musime im v tom vyhoviet?
Ak je neodvrátiteľná, tak svoje úsilie budem smerovať aby som v nej výhody našiel, resp. urobil z toho svoju výhodu. Ak sa to snažíš len oddialiť bez úsilia vytvoriť z toho výhodu, svoj problém akurát prenechávaš deťom.beardie napísal:begbeee: ak vravis, ze je neodvratitelna, pricom v nej nie su preukazatelne vyhody, tak sa ju budem snazit co najviac oddialit
nesuhlasis?
daj mi aspon 3 vyhody teda
lebo keby bolo po mojom, tak by som si vyberal len ludi, ktori by boli prinosom, tym by to bola vyhoda a aj by som ochranil dalsie generacie
lebo keby bolo po mojom, tak by som si vyberal len ludi, ktori by boli prinosom, tym by to bola vyhoda a aj by som ochranil dalsie generacie
No však my si tých ľudí môžeme vybrať, vždy to bolo len o tom, že sa administratívne rozdelia žiadatelia o azyl. Nikdy tam nebolo imperativne povedané, že toľkým musíme azyl udeliť.
Čo sa týka výhod, tak najväčššia je, že kapitalizmus, ktorý tu dnes pestujeme predpokladá nekonečný rast, ktorý už v súčasnosti s vymierajúcim Slovenskom nie je možné udržať, okrem ekonomiky napr. aj dôchodkový systém, ale trebárs aj zdravotníctvo.
Jednak si môžeš vybrať ekonomických migrantov trebárs zubárov a jednak utečenci pred vojnou budú pracovná sila, ktorá potiahne ekonomiku. Napr. Británia tak funguje už dlho. Jednak prisťahovalci zapĺňali miesta, ktoré nechceli Briti, jednak svojou početnosťou vytvárali nové pracovné miesta, odbytište i dopyt po službách.
Čo sa týka výhod, tak najväčššia je, že kapitalizmus, ktorý tu dnes pestujeme predpokladá nekonečný rast, ktorý už v súčasnosti s vymierajúcim Slovenskom nie je možné udržať, okrem ekonomiky napr. aj dôchodkový systém, ale trebárs aj zdravotníctvo.
Jednak si môžeš vybrať ekonomických migrantov trebárs zubárov a jednak utečenci pred vojnou budú pracovná sila, ktorá potiahne ekonomiku. Napr. Británia tak funguje už dlho. Jednak prisťahovalci zapĺňali miesta, ktoré nechceli Briti, jednak svojou početnosťou vytvárali nové pracovné miesta, odbytište i dopyt po službách.
ako poznas kto bude prinosom a kto nie?
daj aspon 10 charakteristik podla coho bude rozdelovat kto bude prinosom a kto nie. cakam.
daj aspon 10 charakteristik podla coho bude rozdelovat kto bude prinosom a kto nie. cakam.
aacid: hned ako odpovies na moju predchadzajucu vyzvu 
begbeee: ale ved to nie je pravda, ved na toto som uz daval konkretne data
argumentovat chybajucou pracovnou silou v Europe, kde je priemerna nezamestnanost 10 % a nezamestnanost mladych v niektorych krajinach 30+ % je, nehnevaj sa, debilina
miesto jednoducheho riesenia, ako zberne tabory v Turecku a Lybii, musia emigranti platit tisice dolarov/eur mafii, riskovat svoje zivoty a nakoniec sa im este bude EU skladat na jednosmernu letenku "domov"
z kazdeho pohladu je to zle riesenie
begbeee: ale ved to nie je pravda, ved na toto som uz daval konkretne data
argumentovat chybajucou pracovnou silou v Europe, kde je priemerna nezamestnanost 10 % a nezamestnanost mladych v niektorych krajinach 30+ % je, nehnevaj sa, debilina
naozaj? ak im azyl neudelis, ako ich chces dostat prec? to bude dost moralne namahave a hlavne ekonomicky zatazujucebegbeee napísal:vždy to bolo len o tom, že sa administratívne rozdelia žiadatelia o azyl. Nikdy tam nebolo imperativne povedané, že toľkým musíme azyl udeliť.
miesto jednoducheho riesenia, ako zberne tabory v Turecku a Lybii, musia emigranti platit tisice dolarov/eur mafii, riskovat svoje zivoty a nakoniec sa im este bude EU skladat na jednosmernu letenku "domov"
z kazdeho pohladu je to zle riesenie
Bude to kresťan, doktor alebo IT a hrať hokej 
no krestan to musi byt urcite, pretoze my tu inu vieru nechceme... sa cudujem ze mna nikto nevyhadzuje ako neveriaceho.
este myslim ze cyklisti su teraz v mode.
som pisal ze dennik n ignorujem, ale toto nebolo zamknute
https://dennikn.sk/234656/prepacte-ale- ... utecencom/
este myslim ze cyklisti su teraz v mode.
som pisal ze dennik n ignorujem, ale toto nebolo zamknute
https://dennikn.sk/234656/prepacte-ale- ... utecencom/
-
Scorpion90
King
Treba si konecne uvedomit, ze:
a) nic nie je cierne alebo biele, ale farebne. Teda nie vsetci imigranti su dobri a nie vsetci su zli. V buducnosti sa kludne moze sa stat, ze v jednej chvili ti jeden z imigrantov pomoze, aby ta o 5 minut neskor dalsi okradol alebo ti ublizil. No ale ako vybrat tych dobrych???
b) lepsie ako tisic videi je vidiet skutocnost nazivo. A tu som mal moznost vidiet nedavno v Budapesti. A nebolo to dobre. Kym ja som hotelovu izbu nechaval v takom stave, v akom som ju preberal - a nie preto, ze som musel, ale proste mi to prislo normalne - vlakova stanica vyzerala horsie ako po vojne. Hanbil by som sa do spiky kosti, keby som taky bordel nechal ja. Ti dobrovolnici musia byt bud velmi dobre plateni alebo musia mat srdce velke ako Big-ben.. Dalsia vec, co mi hrozne vadila, bol neuveritelny hluk - ti ludia po sebe (? alebo po kom ?) kricali, horsie ako nasi cigani. Ak je to ich sposob vyjadrovania, tak dakujem pekne. To, ze som na vlastne oci videl, ako jeden z nich sotil do okoloiducej babicky, az spadla, a nikto to neriesil, je ceresnicka na torte.
a) nic nie je cierne alebo biele, ale farebne. Teda nie vsetci imigranti su dobri a nie vsetci su zli. V buducnosti sa kludne moze sa stat, ze v jednej chvili ti jeden z imigrantov pomoze, aby ta o 5 minut neskor dalsi okradol alebo ti ublizil. No ale ako vybrat tych dobrych???
b) lepsie ako tisic videi je vidiet skutocnost nazivo. A tu som mal moznost vidiet nedavno v Budapesti. A nebolo to dobre. Kym ja som hotelovu izbu nechaval v takom stave, v akom som ju preberal - a nie preto, ze som musel, ale proste mi to prislo normalne - vlakova stanica vyzerala horsie ako po vojne. Hanbil by som sa do spiky kosti, keby som taky bordel nechal ja. Ti dobrovolnici musia byt bud velmi dobre plateni alebo musia mat srdce velke ako Big-ben.. Dalsia vec, co mi hrozne vadila, bol neuveritelny hluk - ti ludia po sebe (? alebo po kom ?) kricali, horsie ako nasi cigani. Ak je to ich sposob vyjadrovania, tak dakujem pekne. To, ze som na vlastne oci videl, ako jeden z nich sotil do okoloiducej babicky, az spadla, a nikto to neriesil, je ceresnicka na torte.