predaj starsich veci aj nepouzivanych

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

predaj starsich veci aj nepouzivanych

Príspevok od používateľa dako77 »

Ahojte,
Robíme doma troska poriadky a našli sme veľa nepouzivanych veci v originál obale napríklad ponožky, pancuchy, oblečenie ale aj kopec starých počítačov monitorov, tlaciarne,rôzne suciastky elektro,kable pánty na dvere, a kopec podobnych drobnosti, ktoré spolu by mohli mať hodnotu aj stovky eur...
Mate nejaký nápad co s tym by sa dalo robiť, alebo kam to zavesiť, nafotit, alebo ak by sa niekto našiel, piste aj do správy o co by ste mali záujem a možno doma najdem :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: predaj starsich veci aj nepouzivanych

Príspevok od používateľa hojko »

Co ma z toho podla teba hodnotu stovky eur??? Stare pocitace sa vyhadzuju, chod sa pozriet k pocitacovym predajniam ako to riesia. Castokrat cela zostava konci v kosi, maximalne sa tak vyberie disk, pripadne RAM, ktora sa da este pouzit. Cize tam ziadnu cenu nevidim. Tlaciaren detto, kedze naplne su drahe. Kto ti kupi pouzite dvere alebo koberec??? Ty by si si kupil zabalene ponozky ci pancuchy, hoci aj v origo obale niekde z Bazosu??? Ja urcite nie, radsej si kupim tiez zabalene, ale z obchodu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Chcelo by to specifikovat, stary PC, monitor, co to je, 14" CRT, ci 19" LCD, stare pentium, alebo trojrocny funkcny PC?

K ostatnym veciam, mozno by to chcelo vyfotit v skupinach, mozno si tam niekto nieco najde, ale ponozky urcite nefot, to nikto nekupi, ked to stalo niekde v skrini, mozno su aj derave, ani o tom nevies.

Moznost ako zistit cenu, ci aj predat je aj na hojku:

bazar-f68.html
dako77
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dako77 »

Ok, díky za info :) Tak si to ešte premyslím, a možno niečo časom aj sem dám, niečo možno porozdávam,dám do zberu, povyhadzujem :) a hojko, myslel som, že celkovo všetky veci, keby sa podarí predať, dať do zberu a ked sa to nasladá tak by to aj sve stovky dalo určite...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako som pisal, zalezi ci mas tucet 20-rocnych pocitacov, alebo tucet 2-5 rocnych, funkcnych, mozno by vazne aspon nejaky obraz spravilo par fotiek.

Ku elektronike, ak mas nefunkcne veci, tak myslim ze NAY ti to zadarmo odnesie a ekologicky zneskodni a oblecenie ako ponozky a pod., myslim ze v dnesnej dobe bude mozne to odovzdat do nejakych zbierok.

BTW, ja som na bazaroch predaval rozne veci a niektore som tam dal iba kvoli sutazi a na moje prekvapenie sa ich mnoho predalo, dokonca niektore netradicne a pouzite veci, takze ak mas chut, kludne to vyskusaj, ale pouzi minimalne 2 najvacsie bazary, ja som na nich predal veci asi 50 na 50.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

bazos.sk
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak nechcel som takto priamo, ale ako som pisal, polovicu veci som ja predal u konkurencie bazareska, pritom vsetky inzeraty som mal na oboch strankach. Vlastne mozno to bolo aj viac ako polovica.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hojko napísal:Co ma z toho podla teba hodnotu stovky eur??? Stare pocitace sa vyhadzuju, chod sa pozriet k pocitacovym predajniam ako to riesia. Castokrat cela zostava konci v kosi, maximalne sa tak vyberie disk, pripadne RAM, ktora sa da este pouzit. Cize tam ziadnu cenu nevidim. Tlaciaren detto, kedze naplne su drahe. Kto ti kupi pouzite dvere alebo koberec??? Ty by si si kupil zabalene ponozky ci pancuchy, hoci aj v origo obale niekde z Bazosu??? Ja urcite nie, radsej si kupim tiez zabalene, ale z obchodu.
nevidis hodnotu starych pc? v kazdom pc je kopa vzacnych kovov. pc sa recykluju bezne a tie kovy sa zo suciastok tazia. na youtube su navody ako extrahovat napriklad zlato z mikrocipov. neviem ale ci na slovensku existuju firmy zaoberajuce sa recyklaciou pc v takomto smere, ze tie kovy vytazia a potom srot. taktiez, vela starych pc komponentov ma aj zberatelsku hodnotu.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Netreba sa nechat odradit, takmer vsetko sa da predat a okrem oblecenia, ktore by som ja osobne asi nepredaval. Hlavne treba vediet co ludia chcu a dat tomu normalnu cenu, dobre je predavat napr. cez Susedsku Burzu na FB, tam som predal asi 90% vsetkeho. Treba si uvedomit, ze existuje kopa ludi, co maju hlboko do vrecka a su odkazani na taketo veci.

Ja ked som kupoval byt a preberal ho, tak sa ma predavajuci pytal, ci tam chcem nieco nechat, inak vsetko vyhodi. Ja s vidinou dakych penazi navyse som si tam nechal kopu veci, hlavne nabytok, staru pracku, starsie svetla, stoly, stolicky a vsetkeho som sa zbavil. Este aj 6 kluciek z dveri starych, co som daval komplet nove som predal. V podstate za par minut namahy, co to clovek pofoti a hodi na net som ziskal vyse 100e, co nie je zle. Proste ludia potrebuju veci a ked nemaju na nove, musia aj takto. Len treba vediet co predat, stare haraburdy typu PC, oblecenie a veci velmi opotrebene uz nikto chciet nebude ani na darovanie. Schvalne pozri tu susedsku burzu a budes prekvapeny coho sa ludia zbavuju. Teda ak to este funguje, ja tam mam uz BAN :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, treba si s tym dat trochu prace pri foteni a umiesnovani na bazarove stranky. Idealne je to jednotlivo a vsetko musis spravne zaradit, vtedy mas najvacsiu sancu najst kupcov.
Niektore veci sa nepredaju, tie mozes potom vyhodit. Ja som si tak privyrobil po minulorocnom velkom upratovani domu, ked som predal kopu veci, ktore sa uz u nas nedali vyuzit, ale inym sa hodili (par m2 obkladaciek, asi 10 m2 dlazby, 2 bicykle, 2 postele, atd. :) ).
Niekedy je to otravne, ked volaju urciti spoluobcania. Viackrat sa stalo, ze hovorili, ze pridu a neprisli, ale to je tak 50 na 50.
Ak sa ti nieco po mesiaci nepreda a cenu mas uz dost nizko, tak to mozes s pokojnym svedomim vyhodit.
Najhorsie je to s elektronikou, ale mozno budes mat stastie ak to nie su velmi stare kusky, ktore este nemaju zberatelsku hodnotu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

nevidis hodnotu starych pc? v kazdom pc je kopa vzacnych kovov. pc sa recykluju bezne a tie kovy sa zo suciastok tazia. na youtube su navody ako extrahovat napriklad zlato z mikrocipov. neviem ale ci na slovensku existuju firmy zaoberajuce sa recyklaciou pc v takomto smere, ze tie kovy vytazia a potom srot. taktiez, vela starych pc komponentov ma aj zberatelsku hodnotu.[/quote]

Old Dirty Bastard: Nie, nevidim hodnotu starych pc. Tie pc su stare a nepouzitelne, ak to niekto pouzije, tak len v skutocne nutnej krize. Kopa pocitacov, pritom funkcnych, sa vyhadzuje, ludia to na Bazosi daruju za odvoz. Ak niekto recykluje PC vo forme zlata ci striebra, nech sa paci, nech to robi aj nadalej. Myslis, ze taky Celeron, Duron ci P4 ma zberetelsku hodnotu??? Rozhodne nie a nebude ju mat ani za 50 rokov, kedze v obehu boli miliony, ak nie desiatky milionov tychto procesoro a k nim adekvatnemu hardware. To nebola limitovana edicia 100 kusov na celom svete.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

samozrejme už dopredu vieme, že autor témy disponuje "Celeron, Duron ci P4" z tej najmasovejšej produkcie :) ja tiež hneď netvrdím, že má doma starý apple 1 PC, ktorý by mohol predať za takmer milión dolárov (čo sa stalo), len chcem dať na známosť, že niektoré staré komponenty majú značnú zberateľskú hodnotu.
keďže nepovedal čo to má doma, tak predpokladám zatiaľ všetko.
možno má doma nejakú starú ruskú mašinu..
čipy, ktoré sa kupovali pred 20 rokmi za desiatky teraz stoja stovky a niekedy aj tisíce.
tu je o tom článok v angličtine http://www.chipsetc.com/computer-memora ... ctors.html
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no stara elektronika sa recykluje, este na VS som tam bol na exkurzii (v KE). Je to celkom zaujimave co vsetko sa da vytazit a nieje to len zlato a striebro, ale to treba robit vo velkom, nieze doma vysekam z maticnej vsetko co sa blisti :)
tieto veci treba davat do zbernych dvorov, nie do bedne.

btw, hovorili, ze najlepsia vytaznost bola pri starych ruskych komunikacnych zariadeniach, na modernych je uz toho minimum.

cez bazos a podobne predas hocico. minule som predaval stary netbook od hp, za 500CZK, predany za 2-3 dni. verim, ze aj stare pc ak su funkcne sa predaju hoc len za par eur a z odvozom. clovek sa toho zbavi bez namahy, zarobi na pivo a niekomu spravi radost. win-win
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard: Sam tomu neveris, ze ma doma staru rusku masinu, ktora ma historicku hodnotu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vieš čo, stáva sa občas. Raz som kúpil od chlapíka na inzerát prístroj ktorý zdedil po otcovi, ktorý v čase uvedenia na trh atakoval cenu nehnutelností.
Občas sa ešte nájdu staré rádiá zpred WW2, na aukciách končia pri chutných cenách, popr. súčiastky z nich. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Andi_Cibula: A urcite to bol pocitac, ktory sa ti valal doma medzi "kopec starých počítačov monitorov, tlaciarne,rôzne suciastky elektro,kable"... Koncim debatu na tuto temu, kym autor temy nenapise co to ma za hardware doma.
Napísať odpoveď