Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Pocitam s tym ze chutovo to nebude nejaka talianska pizza (ved za tu cenu najlacnejsia z najlacnejsich). Ale tak vecer nieco rychlo zjest kedze vyvarat sa mi nechce ani nemam cas. A to rolovane cesto mi moc nechuti.. Stale to neni pizza ako z pizzerie. Ale tak je to lacne preto to chcem skusit :D

Inac vacsinou kupujem vzdy donaskovu pizzu z pizzerie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa audiotrack »

je milion rýchlych receptov na teplú večeru, ktoré sú chutnejšie ako táto akože pizza. Keď už, tak by som radšej kúpil 3 čerstvé kaiserky z lidlu (pečú každý deň), rozrezal, posypal rovnako ako pizzu a dal zapiecť. A bude to 10x chutnejšie ako pizza z polotovaru a možno ešte lacnejšie

ale tak prosti gustu... ak sa bavíme len v rovine polotovarových pizz, tak za tú cenu sa oplatí táto xxl viac ako normálna. Kupuj
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Čo ja viem, tie lacné mrazené sú fakt nič moc, ale niektoré (Ristorante, Guseppe,...) sú fakt parádne, aj samé o sebe, a keď na ne ešte naložíš viac surovín, tak super. Jediný nedostatok je cena a rozmer, normálne stoja nejak do troch eur, ale často bývajú akcie. Napríklad od dnes je v Bille Guseppe za 1.49 ak kúpiš aspoň dva kusy. Už mám doma štyri. :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ristorante som prejedeny v bille zvykli byt naj akcie, 15 som mal minule v chladnicke :D
z polotovar pizz mi asi najviac chutila alfredo bolonska z lidla
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak ste si niekedy robili pizzu, tak asi viete, ze najvacsia otrava na peceni pizze je prave vyroba cesta. Aj napriek tomu, ze pizza cesto je velmi jednoduche, zaberie dost casu a namahy.

Preto som si zvykol robit taku fastfood pizzu, ze som si riadne vypracoval cesto na asi 10-15 kusov pizze. Kazdy kus som normalne vyvalkal a dal na asi 10minut na 180 stupnov zapiect do rury. Cesto zaroven uz nebolo lepkave a drzalo tvar, ale tiez este nebolo ani uplne upecene. Nechal som vychladnut a takto som dal do mraznicky v sacku tych 10-15 kusov cesta na pizzu. Potom ked som potreboval, tak som len vytiahol jedno zmrazene cesto a nanho nahadzal suroviny (pretlak, sunka, zelenina, syr, pokvapkal oliv olejom, dokorenil). Cela priprava zabrala tak 2-3 minuty, potom to rovno hned este so zmrznutym cestom date do rury a za 10-15 minut mate super domacu pizzu.

Zamrznute predpecene cesto vam v mraznicke vydrzi aj niekolko mesiacov. Je to rovnako rychla a podla mna aj chutnejsia varianta tej supermarketovej mrazenej pizze (nehovoriac o tom, ze je to lacnejsie).
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Nemáš nejaký overený recept na to cesto, aby sa čo najviac podobalo klasickému pizzovému? :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kubaj napísal:Nemáš nejaký overený recept na to cesto, aby sa čo najviac podobalo klasickému pizzovému? :)
Pod klasickym pizzovym cestom myslis, ako to robia Taliani alebo Americania? Lebo uprimne netusim, co Americania davaju do toho hrubeho cesta.

Ale mozem ti napisat, ako to robia Taliani. Presnu davku surovin na tych 10-15 pizza ciest neviem, pretoze ja to robim uz tak "od oka" a vodu alebo muku dodavam podla toho, v akom stave je cesto.

Ono tie suroviny na talianske pizza cesto nie su nejake specialne, ani to nie je ziadne tajomstvo. Skor to tajomstvo spociva v technologickom spracovani...kvasenie cesta, dlhe miesenie a nakoniec kamenna pec.

300g hladkej muky
125ml vlaznej vody
20g drozdia
pol lyzicky soli
2 polievkove lyzice olivoveho oleja

V niektorych regionoch nepouzivaju kvasnice (na Sicilii) a v niektorych zase nepridavaju olej do cesta. Vajicko, mlieko alebo maslo sa do pizza cesta nedava.

Daj si muku do velkej misy, v strede urob jamku a nalej tam kvasok. Trochu kvasok posyp mukou, prikri misu utierkou a nechaj kvasok pracovat. Mali by sa na posypanom kvasku vytvarat v muke take trhliny. Potom mozes pridat olej a sol (cukor kvasenie podporuje, sol ho zastavuje, preto sa sol pridava az neskor). No a teraz si uz zamakaju tvoje bicaky a tricepsy, takze miesit a miesit a miesit... (Alebo mozes dat cesto do robota a miesit na pomalych otackach). Mal by si dostat take pevne, ale zaroven elasticke cesto. Treba to robit na pomucenej doske, kedze pizza cesto byva take lepivejsie. Potom si rozdel cesto na mensie gulocky, take velke aby si z kazdej potom vyvalkal cesto na 1 pizzu. Osobne tieto gulicky necham este pol hodinu kysnut, nech sa trochu zvacsia a do cesta sa dostane viac vzduchu, potom je cesto take jemnejsie a nie je tvrde ako kamen.

Je moznost nahradit cast hladkej muky napriklad grahamovou mukou a podobne. Pripadne sa predavaju muky na pizzu, ktore uz obsahuju kvasnice v prasku. Ja ale preferujem kvasok vyrobeny z klasickeho drozdia, kvalitnu hladku psenicnu muku a odstatu vlaznu vodu.

Problem je napodobnit pecenie pizze v kamennej peci :D Takze v elektrickej rure pouzivam rezim, pri ktorom je nastavene klasicke pecenie len z dola a zaroven pusteny horkovzdusny rezim. Piktogram ciarka dole s vrtulou nad nou, na 180 stupnov.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Ďakujem, talianske som myslel, na internete človek veľa toho nájde, ale problém nájsť to správne. Pár krát čo som skúšal, tak jeden krát bolo relatívne ok a potom podla ďalšieho receptu úplne nanič :) K :plus:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

kubaj, tu je o výrobe cesta na pizzu téma ako-urobit-pizzu-ako-z-pizzerie-t147827.html
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Mne z lidla neskutocne chuti to hot-dog (polotovar)pecivo co tam maju cerstve furt, dalej sa neviem nabazit Pilos cottage cheesu.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ten hot-dog som tu už spomínal, ten je TOP :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Hej, tiez som raz skusil spominany hot-dog kvoli tunajsim odporucaniam a odvtedy bez neho z Lidlu neodchadzam :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne zachutili take biele mini bagetky, co rovno v lidli pecu. Najlepsie su take cerstve chrumkave, este teple ich kupim a pred jedenim necham vychladnut. Zial, dnes ich nemali a nebola tam ani cenovka na ne, asi to bude dlhodobejsie :( namiesto toho som kupil podobne ale celozrnne a tiez neboli zle, ale tie biele mi chutili viac.
A su tam aj dobre slovenske mini paradajky za 1,99€. Viem, ze trochu drahsie, ale chutnejsie, nez tie polystyreny z Holandska a Spanielska...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ako nič v zlom všetci máme svoje praktiky, ale tu si niekto trošku viac zaplatil promo a zase nič svetoborného v Lidli nevymysleli.

Tesco v rámci svojich dvojtýždňových letákov, taktiež prináša "retro" leták, v ktorom sú v akcii predovšetkých výrobky, ktoré sa predávali za socíku. Naposeldy to bolo pod názvom "Hity našej mladosti." Jediný rozdiel vidím akurát v tom, že Lidl si s dodávateľmi dohodol retro prebal výrobkov (aj to len nejakých 60).

Neviem, možno je tam pre nich dôvod na oslavu, lebo na týždeň zaradia do predaja výrobky, ktoré oni bežne nepredávajú, no Tesco či Kauf ich má štandardne zaradené, no i tak mi príde divné, že o tom píše denník.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lidl jednoducho vyuzil sucasnu hipstersku retro modu. A vela ludi si to kupi len tak zo zaujimavosti.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mLuks napísal:Ako nič v zlom všetci máme svoje praktiky, ale tu si niekto trošku viac zaplatil promo a zase nič svetoborného v Lidli nevymysleli.

Tesco v rámci svojich dvojtýždňových letákov, taktiež prináša "retro" leták, v ktorom sú v akcii predovšetkých výrobky, ktoré sa predávali za socíku. Naposeldy to bolo pod názvom "Hity našej mladosti." Jediný rozdiel vidím akurát v tom, že Lidl si s dodávateľmi dohodol retro prebal výrobkov (aj to len nejakých 60).

Neviem, možno je tam pre nich dôvod na oslavu, lebo na týždeň zaradia do predaja výrobky, ktoré oni bežne nepredávajú, no Tesco či Kauf ich má štandardne zaradené, no i tak mi príde divné, že o tom píše denník.
1) taký tesco leták som vživote nevidel. Možno je niekde na internete, ale distribuuje sa aj do schránok? Alebo to myslíš ten obyčajný leták pre obchodné domy (nie hypermarkety) kde je iba ovocie, zelenina a mäso? To nie je retro leták
2) to či vymysleli niečo svetoborného je na polemizovanie. V lidli majú vždy tématické týždne, takže aj keby spravia neviem aký týždeň, napríklad budú predávať kamene z meteoritov, tak to nebude nič nové, lebo je to stále len tématický týždeň aké mávajú každú chvílu. Treba si uvedomiť, že ten prebal výrobkov zatial nebol nikde. V žiadom obchode v takom množstve. Ak aj bol, inicioval to výrobca že si spravili nejakú edíciu, a nie predajca. Takže z tohto uhla pohľadu je to fakt novinka. Ale súhlasím, že nejaké denníky o tom písať nemusia. Nevidím tam že by to bol promo článok, takže to asi nebolo zaplatené ale bolo to z iniciatívy tej redaktorky. A podla mňa reklamné veci nestoja za to, aby sa o nich písalo ešte pomimo reklamy
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

berte to tak, ze Lidl je jednym z najvacsich zadavatelov reklamy na Slovensku (po telco operatoroch). tak sa obcas urobi sluzbicka v podobne neoznacenej inzercie.... rovnako ako sa urobila sluzbicka a nepitvali sa lidlovske pokladnice s cinknutym fiskalnym modulom (a obratom sa menil zakon - retrospektivne, kedze im za to mali vziat licenciu a zrusit podnikanie)

pospolity lud musi papat lacno, inac sa vzburi :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

audio:
Je to klasický leták pre HM čo chodí do schránok alebo si ho zoberieš pri infe na ploche, s tým, že na niekoľkých stranách máš tie "retro" položky, aj tie strany aj marketing na obchodoch v akciovom regaly je ladený do nejakého retro štýlu, napr. ako bolo to "hity našej mladosti". Neviem ti spätne dohľadať, kedy to bolo tento rok. Keď bude na ďalší niečo podobné, tak to tu môžem hodiť, keď si spomeniem.

Som aj napísal, že jedine to, že si vybavili prebal výrobkov u dodávateľov je niečo iné oproti Tescu, čím to môže zaujať. A plus to, že týždeň budú predávať niečo čo doteraz nepradávali, čo sa týka značiek výrobkov.

Celkovo ma ale zarazilo, že o tom píše denník, prípadne som to videl už aj na aktualitách, je to proste klasicky tematicky týždeň Lidlu, o mexickom, talianskom, azijskom a pod. niekde nepísali, bežala len reklama v tv, ako na všetko.
Napísať odpoveď