Monitor rozdiel 1 a 5 ms?
Monitor rozdiel 1 a 5 ms?
Caute, je poznatelny rozdiel ak ma monitor odozvu 1 ms a 5 ms? Ak ano ako konkretne to je poznat?ake parametre si hlavne vsimat pri vybere monitora? Dik
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Monitor rozdiel 1 a 5 ms?
Nie, nieje to poznať lebo su to vymyslene hodnoty. Realne ma každy monitor vyššiu odozvu ako je ta papierova. Ten s udavanymi 5 ms môže mať tu realnu odozvu v skutočnosti nižšiu ako ten u ktoreho je napisane 1 ms. Dnes je ale u všetkych monitorov odozva na takej urovni, že sa tym netreba vôbec zaoberať. Nejakych 15-20 ms je uplne v pohode. To oko nema šancu vidieť. Takisto si netreba všimať ostatne parametre, to su rovnake nezmysly.
Ak chceš vedieť realne hodnoty, tak tie najdeš v recenziach.
Ak chceš vedieť realne hodnoty, tak tie najdeš v recenziach.
https://m.alza.sk/28-viewsonic-vx2880ml-d2826898.htm
Trebars cumel som na tento, kde najdem nanho recenziu ked google mi hadze same predajne? Dik
Trebars cumel som na tento, kde najdem nanho recenziu ked google mi hadze same predajne? Dik
-
Ryan Giggs
VIP
Zahranične recenzie su, každopadne rovno ti poviem že toto sa neoplati kupovať. Je to TN panel čo je najhorši možny a takisto to 4K vie zobraziť len s 30 Hz, čo nie je prave idealne.
Skôr napiš ake požiadavky na ten monitor maš, na čo bude použivany, pripadne aku uhlopriečku by si rad a takisto dôležita vec je rozlišenie, či maš vôbec dostatočne vykonny komp aby ti utiahol napr. hry v tom 4K, rozpočet atd.
Skôr napiš ake požiadavky na ten monitor maš, na čo bude použivany, pripadne aku uhlopriečku by si rad a takisto dôležita vec je rozlišenie, či maš vôbec dostatočne vykonny komp aby ti utiahol napr. hry v tom 4K, rozpočet atd.
mám Lenovo IdeaPad Y50-70 Black je tam hw
Notebook - Intel Core i7 4710HQ Haswell, 15.6" UHD IPS 3840 x 2160 lesklý, RAM 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 860M 4 GB, SSD 256 GB, WiFi, Bluetooth 4.0, Webkamera, HDMI, USB 3.0, Windows 8.1 64-bit + Lenovo Slim DVD Burner
rozpočet okolo tých 300e a uhlopriečka niečo okolo 28 palcov..
Notebook - Intel Core i7 4710HQ Haswell, 15.6" UHD IPS 3840 x 2160 lesklý, RAM 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 860M 4 GB, SSD 256 GB, WiFi, Bluetooth 4.0, Webkamera, HDMI, USB 3.0, Windows 8.1 64-bit + Lenovo Slim DVD Burner
rozpočet okolo tých 300e a uhlopriečka niečo okolo 28 palcov..
To chces na grafiku alebo hry?
Ako to myslis ci na grafiku? Chcem to na hry, filmy..
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Nechcem zakladať novú tému, tiež sa obzerám po novom monitore. Aké parametre by som mal sledovať? Využitie všestranné, grafika, hry, filmy, práca. Pozeral som po veľkosti 27 inch ale zaujali ma ultrawide monitory https://www.alza.sk/29-lg-29um67-ultrawide-d2429434.htm s rozlíšením 2560x1080, keďže momentálne používam dva (22" a 24"). Neviem si ale predstaviť, ako sa hra prispôsobí tomuto rozlíšeniu. Uvažoval som aj nad 4K rozlíšením, ale nie je to zbytočné na monitor do veľkosti 30" ?
-
Ryan Giggs
VIP
Hra sa tomu prisposobi, to je najmenej.
Ci bude mat ten 4k zmysel zalezi od sledovacej vzdialenosti. Pri klasickom sedeni za PC stolom ten rozdiel vidno. Otazka je nakolko mas vykonny PC, ci to potiahne a v akej kvalite.
Ci bude mat ten 4k zmysel zalezi od sledovacej vzdialenosti. Pri klasickom sedeni za PC stolom ten rozdiel vidno. Otazka je nakolko mas vykonny PC, ci to potiahne a v akej kvalite.
-
PhYs0c
King
Momentálne na to nemám najvhodnejší PC, upgrade plánujem budúci rok s releasom nových amd cpu. Na monitore by sa malo dať, predpokladám, nastavovať rozlíšenie medzi FHD a 4K. Budget je však okolo tých troch stoviek. Ja som si práveže myslel, že 4K rozlíšenie je skôr poznať z väčšej vzdialenosti.
-
Ryan Giggs
VIP
Z vacsej vzdialenosti? To hadam nie! Na to si prisiel ako?
myslíš že niečo podobné ako tu hodil physoc potiahne bez problémov hw ako:
Notebook - Intel Core i7 4710HQ Haswell, 15.6" UHD IPS 3840 x 2160 lesklý, RAM 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 860M 4 GB, SSD 256 GB, WiFi, Bluetooth 4.0, Webkamera, HDMI, USB 3.0, Windows 8.1 64-bit + Lenovo Slim DVD Burner??
Notebook - Intel Core i7 4710HQ Haswell, 15.6" UHD IPS 3840 x 2160 lesklý, RAM 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 860M 4 GB, SSD 256 GB, WiFi, Bluetooth 4.0, Webkamera, HDMI, USB 3.0, Windows 8.1 64-bit + Lenovo Slim DVD Burner??
-
Ryan Giggs
VIP
Kedže ma UHD displej, tak samozrejme utiahne. Samozrejme s tym že je to NTB a tie mobilne grafiky su menej vykonne ako desktopove.
-
PhYs0c
King
Keď som vyberal TV, v predajni som odstúpil viac od televízorov a vtedy som videl rozdiel medzi nimi, či si to pamätám naopak?Ryan Giggs napísal:Z vacsej vzdialenosti? To hadam nie! Na to si prisiel ako?
Každopádne meral som 24" monitor a nejaké markantné rozdiely medzi ním a 29" ultrawide v šírke nie sú, o 16cm je širší a výška je rovnaká, tak neviem, či má cenu riešiť kúpu nového.
Chcel som sa spýtať na toto, podľa foto ťamťung vľavo mám dlhšie a bol som naň zvyknutý, myslel som si preto, že vykresľuje farby lepšie ako ostatné, ale myslím, že len zo zvyku. Ako je to teda podľa Vás? Je lepší vľavo, či vpravo?
-
Ryan Giggs
VIP
Je to fyzikalny nezmysel. Asi si to pamätaš opačne.
Takto to nejde vôbec porovnavať. Skresľuje foťak a takisto je otazka ako su tie monitory nastavene.
Takto to nejde vôbec porovnavať. Skresľuje foťak a takisto je otazka ako su tie monitory nastavene.