Iphone 6s/6s plus

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Iphone 6s/6s plus

Príspevok od používateľa cORP. »

No ludia diskutujte o tomto novom modelovom rade, idem do iphonu, len po predstaveni naozaj neviem ci ma pre mna zmysle kupovat novu generaciu alebo kupit lacnejsiu povodnu 6tku
co na to vravite vy ?

Faceliftovaný iPhone zostal verný minuloročnému dizajnu, ponúka však odolnejšie telo a 12-megapixelový zadný či 5 Mpix zadný fotoaparát. Zostala šikovná čítačka odtlačkov, pamäťové verzie so 16 GB základom i NFC pre Apple Pay

chipset: Apple A9 s 64-bit. architektúrou
procesor: dvojjadrový, M9 motion coprocessor

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE
rozmery: 138 x 67 x 7,1 mm,
hmotnosť: 143 gramov
displej: LCD IPS, Retina HD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 750 x 1 334 b., 326 ppi, uhlopriečka 4,7'' (119 mm), oleofóbny povlak, 3D Touch
fotoaparát: fotoaparát 12 Mpix, dvojfarebný LED blesk, autofókus, f/2.2, nahrávanie 4K videí (3 840 x 2160 b., 30 fps, slow motion až 240 fps),
predná kamera: 5 Mpix s HD videom, HDR
pamäť: pamäť 16 GB, 64 GB alebo 128 GB + ??? GB RAM
globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), LTE do 150 Mbps
lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), AirPlay, NFC, Lightning konektor,
hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,
ostatné: gps GPS, čítačka odtlačkov
batéria: Li-Ion batéria pravdepodobne 1 810 mAh
SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 739 € / 849 € / 128 € (16, 64, 128 GB verzia), predobjednávky od 12. 9. 2015
hd_
King
King

Re: Iphone 6s/6s plus

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja osobne by som asi nenašiel využitie u 3D Touch, keďže reálne to ušetrí asi tak štvrť sekundy pri bežných interakciách v appkách. Ja mám momentálne 5S a zatiaľ ani 6 či 6S ma nepresvedčili o potrebe upgrade-u. Pozeral som dnes to ospevovanie všetkého možného, samozrejme z hľadiska marketingu sú takéto aktivity potrebné, ale priemerný spotrebiteľ apple výrobkov nespozoruje rozdiel medzi 6 a 6S + to platí aj o funkciách, ktoré 6S ponúka. Natáčanie v 4K? Kto potrebuje natáčať, tak už asi dávno má svoju kameru/fotoaparát. Bežnému človeku stačí 1080, prípadne 720p.
Ale aby som len nehejtoval, páči sa mi pevnejšia konštrukcia, ktorá by mala zabrániť nechcenému samoohýbaniu. Myslím, že pokiaľ nie si úplne za vodou, tak tie 1-2-3 stovečky k dobru by som kludne ušetril a išiel len do 6tky.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ohľadom 3D Touch, kým to ukazovali, tak som úprimne rozmýšľal, kde sa to dá využiť, potom prišlo to demo, a práveže mu kvôli tomu všetko trvalo šialene dlho. Neprirodzené gestá (funkcie), naozaj nevidím využitie. Potom prišla tá hra, kde naraz hýbal kamerou a keď pritlačil, tak strieľal - tam to naozaj význam má, ale to je skôr len také, že poteší ak to tam je, a ak nie nevadí.

Inak ma moc nepresvedčilo nič. Určite by som na tvojom mieste šiel do 6-ky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

znova urobili telefon, ktory je o nieco malinko lepsi ako predchadzajuci a chcu zan neskutocne prachy. to iste plati aj o Samsungoch ci LG. Ten 3D touch mas aj pri Huawei telefonoch. Super, ze spevnili konstrukciu? WTF ta mala byt za tu cenu pevna aj u 6-tky.

Jediny novy telefon, na ktoreho predstavenie cakam je nova vlajkova lod HTC. uz aj Sony chrli tie telefony ako na beziacom pase, nestihne si clovek ochytat predchadzajuci model a uz je novy s minimom vylepseni, ale zato za premiovu cenu

corp. ak chces silou mocou iPhone tak si ozaj kup predchadzajuci model, tie 2 kila co by si dal navyse za tento vyuzi radsej inak ;)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

cORP. oprav cenu tej 128GB verzie :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

HTC ide dole vodou v poslednom case, tak nejaky zazrak by som necakal.

Livestream som nepozeral, lebo apple ho nedokaze v 2015 normalne spravit. To, ze sa mobil moc nezmenil sa vycitat neda, kedze takto je to uz u kazdej firmi. HW bolo dostatocne uz 2 roky dozadu, cize su to len male vylepsenia. Ten force touch me pride, ze je len long press, a z toho co som videl, to vyzera dost nemotorne.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

V skratke neprišli s ničím čo by vyrazilo dych, alebo stálo za upgrade :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no mne v podstate ten rozdiel 100€ ktory je pri novom a predoslom modeli nic take nerobi, pri novsom ma nejake 3d touch nezaujima az tak ako to ze ma 2gb ram, zatial to sice stale nieje oficialne ale uz par webov s tym prislo, mal som 5s, krasny telefon, stale sa mi paci aj v dnesnej dobe no pre mna neskutocne slaba vydrz na bateriu a rovnako aj mensi displej uz nieje pre mna, chcem ist konkretne do 6s plus 64gb, o rok predam a vezmem 7micku kedze mam v praci kazde dva roky nejaku tu zlavu na telefony :), kubiak je tam chyba mas pravdu no kopcil som to z fony.sk kde zjavne tu chybu mali v tej dobe, force touch od huawei ? to nebudem komentovat pretoze to predstavenie stalo za vsetky slova :)
Napísať odpoveď