Aka vysoka skola ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Jasne ze ta na bc nenaucia to co tam. Naucia ta viac
Degradovať? A ja som si vždy myslel, že inžinier je v podstate viac, ako magister - respektíve, inžinier spravidla vyšiel z lepšej školy, ako magister (sú výnimky, napríklad Ing. ekonómovia, a Mgr. ajťáci alebo elektrikári). Ono je to aj kvôli tomu, že slovenské preklady týchto slov postrádajú logiku a sú celé zle.mirak2 napísal:master of science je magister, tak sa hadam nebudes degradovat na inziniera
-
audiotrack
VIP
inžinier je obecne menej ako magister. Ing je viac do šírky (majú aj základy ekonomie, práva a podobne aby sa vedeli uplatniť - založiť si firmu napr.) a magister je viac do hlbky. Takže ak sa pozeráme iba na vzdelanie v danom odbore, mgr je viac ako ing. To ponímanie ktoré je opačné je typické pre bývalý východný blok a slovensko. Inžiniera inde vo svete nepoznajú, magister je celosvetový titul. Inžinier vznikol v komunizme, a preto bol v tej dobe každý inžinier. Spája sa nám to teda s vysokoškolským vzdelaním viac ako magister
wiki:
wiki:
An engineer's degree is an advanced academic degree in engineering that is conferred in Europe, some countries of Latin America, and a few institutions in the United States.
-
guess.whoo
Redeemer
tak s takymto nazorom sa stretam prvy krat
-
mirak2
Hardcore addict
len si spomente ako si Sheldon utahuje z Howarda, lebo ma degree z inzinierstva 
nie celkom iba v komunistickom bloku, tu vedla v rakusku su tiez MSc a DI (diplomovany inzinier) ako Mgr a Ing
nie celkom iba v komunistickom bloku, tu vedla v rakusku su tiez MSc a DI (diplomovany inzinier) ako Mgr a Ing
mirak2: Sheldon a ostatní sa mu smejú, lebo má len mastra, zatiaľ čo oni všetci sú PhD. To s týmto nemá nič spoločné.
Neviem čo riešite. Ing, alebo Mgr, to je úplne fuk. Záleží na tom, z akej školy to máte. Na ČVUT tiež našu fakultu často kritizujú, že udeľuje Ing. absolventom informatiky. Ale drží sa to z nejakých historických a iných dovodov, nesúvisiacich so vzdelaním.
Neviem čo riešite. Ing, alebo Mgr, to je úplne fuk. Záleží na tom, z akej školy to máte. Na ČVUT tiež našu fakultu často kritizujú, že udeľuje Ing. absolventom informatiky. Ale drží sa to z nejakých historických a iných dovodov, nesúvisiacich so vzdelaním.
-
audiotrack
VIP
ja som sa zatial stretol presne s opačným "problémom". Každému keď poviem že mám informatiku, automaticky ma má za inžiniera. A keď poviem že mám mgr, automaticky zo mňa spraví učitelaBX napísal:... Na ČVUT tiež našu fakultu často kritizujú, že udeľuje Ing. absolventom informatiky...
audiotrack hovori pravdu, vo svete ked sa povie inzinier tak je to ten co vystudoval inzinierstvo.
tiez sa na slovensku casto stretavam s nazorom ze inzinier je lepsi titul nez magister. vacsinou to hovoria stari komunisti alebo novi inzinieri
ale ruku na srdce, je to uplne sumafuk, ako pise BX, je ovela dolezitejsie aku skolu si vystudoval nez aky titul mas. este som sa nestretol s tym ze by sa niekde pytali aky mas titul, pytaju sa iba ci mas ukonceny druhy stupen VS studia.
tiez sa na slovensku casto stretavam s nazorom ze inzinier je lepsi titul nez magister. vacsinou to hovoria stari komunisti alebo novi inzinieri
ale ruku na srdce, je to uplne sumafuk, ako pise BX, je ovela dolezitejsie aku skolu si vystudoval nez aky titul mas. este som sa nestretol s tym ze by sa niekde pytali aky mas titul, pytaju sa iba ci mas ukonceny druhy stupen VS studia.
Nám zase hovorili, že Mgr. je pre "čistú" informatiku lepší, než Ing. Ten je pre strojárov, dopravákov, elektro apod., proste doslova inžinierov
Ale holt, sme technická univerzita, tak máme Ing. Na ekonomke a matfyze dávajú za informatiku Mgr.
ano, totiz "cista" informatika je prirodovedny odbor nie technicky.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%ADrodn%C3%A1_veda
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%ADrodn%C3%A1_veda
-
mirak2
Hardcore addict
viem a trochu ma. ostatni traja robia vedu, takze presli cez MSc. ak to spravne chapem, v USA z MEng priamo na PhD ani ist nemozes.BX napísal:mirak2: Sheldon a ostatní sa mu smejú, lebo má len mastra, zatiaľ čo oni všetci sú PhD. To s týmto nemá nič spoločné.
no viem tak že na TUKE je to bieda že ajtak robota dá viacej
vies co je najlepsie? aj aj
tak, bud studovat a popri tom brigadovat alebo pracovat na pol uvazku, alebo TPP a externe studium.
-
Fabo
Hardcore addict
Ked chces ist robit support, tak mozno aj to Tcko. Skola ak by sa dala popri tom by bolo pre teba idealne.
beardie napísal:vies co je najlepsie? aj aj
kdeze
Spoiler
pokial si teda nerobis srandu
ono ja neviem ake su pracovné pozicie v IT respektíve čo aka pozicia obnáša a v akej pozicii sa dá robiť karierný rast cez iné firmy
Mam iné skúsenosti
japaja: prvé delenie, chces programovať alebo spravovať systémy?
japaja: prvé delenie, chces programovať alebo spravovať systémy?
zdravíčko, nerád narúšam vyššie rozbehnutú diskusiu ale tento rok maturujem a pre všetky tri vybrané školy (FI MUNI, FIT VUT, FIIT STU môžem namiesto prijímačok absolvovať test všeobecných študiíjnych predpokladov od SCIO. Mám v pláne sa prihlásiť hneď na prvý termín testovania a chcel som sa spýtať či nemá niekto dobrú/zlú skúsenosť. Či už s výberom termínu (ide mi o percentil tak možno na prvom bude viac inteligentov ako na poslednom
) alebo celkovo s testom. Díky moc.
Kde študovať informatiku?
Zdravíčko, najprv som sa nechcel ani pýtať ale nakoniec som si povedal že si rád vypočujem názory iných a možno to zmení moje rozhodnutie.
Tento rok maturujem z bilingválneho gympla s takou strednou úrovňou ale kvalitnými matikármi. Niesom kockáč a tak to aj vyzerá, predmety ktoré ma bavili ako dejepis/matika som bez väčšej námahy mal čisté jednotky počas celého štúdia a zároveň trojky z chémie a bioly učenej ala Socializmus je späť(odišiel vôbec?). Čo sa týka môjho smerovania tak ma strašne baví objavovať ako funguje elektronika/PC a taktiež sa vyžívam v riešení logických problémov a programovaní, neviem či by som ale chcel byť práve programátor a ak mám byť úprimný ani neviem ako presne sa tie smery delia a následne aká práca človeka čaká
Ďakujem za rady a usmernenia
nech sa nepodcením alebo to zbytočne neprepálim :S
Tento rok maturujem z bilingválneho gympla s takou strednou úrovňou ale kvalitnými matikármi. Niesom kockáč a tak to aj vyzerá, predmety ktoré ma bavili ako dejepis/matika som bez väčšej námahy mal čisté jednotky počas celého štúdia a zároveň trojky z chémie a bioly učenej ala Socializmus je späť(odišiel vôbec?). Čo sa týka môjho smerovania tak ma strašne baví objavovať ako funguje elektronika/PC a taktiež sa vyžívam v riešení logických problémov a programovaní, neviem či by som ale chcel byť práve programátor a ak mám byť úprimný ani neviem ako presne sa tie smery delia a následne aká práca človeka čaká
Ďakujem za rady a usmernenia