Nootropiká

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
global
Amateur
Amateur

Re: Nootropiká

Príspevok od používateľa global »

Čau ľudia počujte už teda máte nejaké lepšie skúsenosti s Noopeptom? Ak hej napísali by ste aké su účinky napríklad po mesačnom užívaní - hlavne myslím s hľadiska pamäte a beriete k tomu aj cholín alebo lecitín?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

noopept je uplne super aj ked od piracetamu trochu iny. Ucinky citis v podstate hned, lecitin ci cholin v inej podobe je doporucovany hlavne ked to chce clovek brat dlhsiu dobu, tiez silnejsi B-komplex.
A kto chce experimetovat tak moze skusat rozne kombinacie napr s DMAE, vinpocetin,huperzin,kofein atd.
global
Amateur
Amateur

Ako super skús to rozobrať napr. lepšia pamäť? Ak hej uveď príklad ako lepšia....ja sa učím kvantá vzorcov napr. na fyziku a tak. Kľudne napíš aj dlhší koment ja budem rád.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mas toho plny internet aj odbornych textov, takze najlepsie je orientovat sa tymto smerom.
Sposobuje lepsie okyslicovanie mozgu takze vsetky rozumove schopnosti funguju o nieco rychlejsie,
mozes robit cele hodiny nejaku nudnu intelektualnu cinnost a stale budes plne sustredeny a bez unavy.
Na pamat je uplne super, ja ju napr mam od prirody taku nic moc, ale s noopeptom si viem rychlo zamapata velke mnozstvo udajov a pod. Treba vyskusat, proste ako ked mas 100w ziarovku na 3/4 prudu a zrazu pustis naplno.. Je to genialna vec, naviac lacna,neškodná a uplne legalna. :)
Vykusal som mnoho existujucich nootropik a toto je asi best. Je lepsi ako piracetam, lebo ten vo vysokom davkovani sposobuje nadmerne prebudenie, ale noopept sa zda ze vyrazne menej.
global
Amateur
Amateur

Aha no dufam, ze fakt to ma take blahodarne ucinky hlavne na rozpametavanie ja aj ked sa naucim nieco ale pametam pol dna a potom cim neskor tym menej pametam a respektive velmi rychlo skoro nic.

Bratranec mi ma doniest s ameriky 25g noopeptu a pol kila cholinu - kolko si spotreboval ty povecme na mesiac?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja som si noopept nechal zaslat v listovej zasielke z UK eshopu,lecitin z eshopu z Usa kde je ovela vyhodnejsi, tiez mega B komplex,z UK 1kg DMAE, huperzine vinpocetine z USA.
Noopept je mnohonasobne silnejsi ako Piracetam, bezne sa dava uplne prtava davka neviem ci 30mg, mam k tomu taku mikro lyzicku a tou naberiem jednu davku a dam pod jazyk rozpustit. Toho noopeptu spotrebujes velmi malo,cholin do 1000mg na den /ale ja si davam skor lecitin/, nejaky silnejsi B komplex. Daj potom vediet aku si mal skusenost a co na to hovoris. :)
global
Amateur
Amateur

Mam este 2 otazky:
Prva otazka je este nejaka latka ktora vyrazne zvysi ucinok noopeptu? Teda jasne budem to brat s cholinom aby som nemal zlu naladu a bolesti hlavy.
Druha je, ze beriem na predpis aj Stratteru (ucinna latka atomoxetine 80mg tabletu kazde rano) lebo mam ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou) myslis ze sa budu ucinky tychto latok nejako nasobit alebo ovplyvnovat?

Inak odkedy to beriem pol roka fakt sa mi lepsie sustredi vidim to natom, ze si viac pametam s prednasok ale aj skor nieco naucim asi to je spôsobene tou sustredenostou. Na druhej strane som za pol roka schudol uz 16kg.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nootropika sa vecsinou vzajomne synergicky posilnuju. Pokial ale uz beries nejake lieky, tak je rizikove si zacat svojvolne "ordinovat" niec ine ak to budes chciet aj napriek tomu skusit tak to bude iba na tvoju vlastnu zodpovednost. Nikto netusi ake ucinky bude mat na teba kombinacia toho lieku s noopeptom.
global
Amateur
Amateur

Caw dnes bratranec doniesol 25g noopeptu a pol kila cholinu. Dal som si asi 20mg noopeptu pod jazyk aj ked s tou lyzickou je to dost nesikovne lebo noopept v nej ostava a nechce sa vysypat ako to riesis ty? dal som si aj jednu odmerku cholinu co je asi 650mg. K tomu beriem Stratteru co mam na predpis. Inak zatiall ucinky asi take jasnejsie vnimanie a presla ma ospalost inak nic viac nepozorujem aj ked napisanie tohto prispevku mi ide akosi lahsie :D
Po tyzdni napisem viac mozno (dufam), ze pridu aj ine ucinky ako lepšie rozpametavanie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

global
ja mam na ten noopept taku mikrolizicku ktora ma asi 30mg a aj si ju davam este mierne vrchovato-neviem kolko je to potom presne ale dam po jazyk a necham rozpustit.
To ze citis "jasnejsie vnimanie a mensiu ospalost" je prave ten ucinok a ked to budes brat dlhsie tak si vsimnes aj pozitivny vplyv na pamat. Nic viacej od toho ani velmi necakaj, nie je to ziadna silna nelegalna droga takze aj tie ucinky su len take mierne. Tie nelegalne veci si ale aj pytaju nepomerne vecsiu dan na zdravy takze to je mimo mojho zaujmu a stym skusenost ani nemam.
Mozno by si ale mohol skusit klasicky piracetam, ktory je s noopeptom chemicky velmi podobny ale ma trochu ine ucinky. Hlavne po stranke stimulacnej je niekde inde, co ma ale zase za nasledok ze ked to clovek prezenie tak to nie je dobre a cloveku v pohode zacne docasne trochu švitoriť,to s noopeptom v podstate nehrozi. Ak si nechce noopept vysypat tak ci nie je nahodou vlhky a to by nebolo dobre..
Teraz po niekolkych mesiacoch som si dal jeden den klasicky piracetam a je to naozaj ine ako noopept, tiez je to volnopredajne a uplne legalne. Velka davka cloveka neuveritelne našlape ale pokial niekto berie lieky ako napr ty tak musi byt velmi opatrny, aspon zo zaciatku urcite. Teraz sa ale snazim Piracetam ani Noopept pravidelne nebrat, pretože si kazdy den davam 1g DMAE a 10-20mg Vinpocetine a toto uz posobi tak stimulacne ze denne spavam max 6 hodin a som stale čuly ale citim ze je to uz trochu moc "našponovane" a necham to mierne skludnit..
global
Amateur
Amateur

Inak pocuj ja to pouzivam tak ze choline rozpustim v deci vody a vypijem a noopept dam 3 mikrolizocky na nomrlanu kovovu lyzicku teda cca 30mg a pod jazyk len neviem ako dlho to mam pod nim drzat tak ja nechavam 10 minut ale medzitym sa mi vytvori v ustach plno slin co je troska neprijemne a ani ta chut za moc nestoji po 10 min to polknem. Ako dlho to nechavas pod jazykom ty nakolko som cital ze polikat to cenu nema kedze noopept je peptid a ten sa v zaludku zvecsa znici.

Poznamka: Beriem 2x denne po 30mg rano okolo 8:00-9:00 a potom poobede okolo 13:00-14:00 ako casto si bral ty? K veceru uz neberiem lebo mam rad spanok a bolo by tu riziko, ze nezaspim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja to nechavam pod jazykom asi tak minutu,mozno dve,viacej nie. Je pravda ze v zaludku to kyselina asi rozlozi, ale ked to prehltnes tak to mas este dlhu trasu cez sliznice kde sa to podla mna ciastocne vstrebava nadalej. Asi sa ti zda ze ten ucinok je iba taky jemný, tak potom opatrne oskusaj Piracetam,tym som zacinal, Noopept poznam iba cca rok ale Piracetam uzivam s prestavkami cez 15rokov. Ked budes starsi tak pocitis ucinok vyraznejsie lebo vekom mozog /ako nakoniec vsetky organy v tele/znizuje svoju vykonnost a kazda barlička je velmi prinosna. Ono povodomboli tieto latky aj vytvorene za ucelom pomoci ludom v starobe ked je v podstate kazdy uz urcitym sposobom dementny /to nie je urazka/ a potrebuje mozog povzbudzovat aby este chvilu vydrzal..

Noopept beriem iba rano, Piracetam som zvykol viackrat do dna, ale max do cca 13-14hod.
Problem je aj v tom ze ked si davas velke davky viackrat do dna, tak posobis cely den trochu inac ako vecsina ludi. Teda nemusis tak posobit, ale lahko sa ti to stane ze si to ludia lahsie vsimnu. A to nie je moc dobre. Clovek ma totiz urcitu sinusoidu:v nalade, vykonnosti,bdelosti a pod. No a ked si riadne naslapany cely den tak sa spravas vlastne nestandardne v porovnani s ostatnymi a oni si to vsimnu.
Ale to su take veci na ktore prides postupne sam. Musel som to znizit a niektore dni uplne vynechavat lebo kolegovia zacinali byt presvedceni ze ficim na tvrdych drogach :D /co je sice pravda, ale plne legalnych/
global
Amateur
Amateur

Tak po tyzdni musim zhodnotit ze ucinky noopeptu su zaujimave. Ako vyhodu hodnotim, ze niesom ospali.
Dalej vnimanie farieb sa mi vzdá zivsie a zmeny vo vnímani su asi take, ze vidim akokeby ostrejsie.
Pozornost je kapitola sama o sebe kedze beriem aj Stratteru a ta sama o seba bola dost silna tak teraz je moje zameranie (focus) ako by povedal asi anglican az neuveritelne. Citim aj nieco na vizualnej pameti napr. ked sa na niekoho/nieco pozerám následne odvrátim zrak tak si viem spomenut napr. akej farby oblecenie mali ludia na sebe alebo presne si viem vybavit ako nejaka vec vyzerala jej tvar atd.

Inak gogo ako to bolo u teba zvysili sa este nejako ucinky napr. po mesiaci oproti tomu co si citil po tyzdni?
gogo956
Redeemer
Redeemer

global

tie ucinky sa uz nijako zvlast asi zvysovat nebudu. Ja to takto presne neviem definovat z casoveho hladiska ze kedy co, pretoze rozne legalne psychostimulancia beriem cez 15rokov a hlavne uz aj navzajom kombinovane. A uz v podstate som asi na hranici moznosti ohranicenych svojim mozgom /kazdy mame svoj stupen vrodenej inteligencie a nijako vyrazne sa posuvat neda/, pretoze pamat sa neda rozsirovat donekonecna a bdelost a schopnost koncentracie tiez pretoze potom uz je clovek "pre-budeny" a ma problemy napr zaspavat,je nervozny az psychoticky atd. Da sa to riesit napr tym ze sa clovek skludni GABA-zaujimavy neurotransmiter. Ale to uz je iba stale vecsie zasahovanie do prirodzeneho chemizmu mozgu co prinasa aj rozne potencialne rizika. Je to potom celkovo zataz na organizmus. Ale vratim sa k tovjej otazke-ano,ono cim dlhsie to clovek berie tym viacej sa mu ta schopnost rozpamatania prehlbuje. Zacal som sa az teraz rozpamatavat na veci ktore som zazil cojaviem pred 15rokmi a tu celu dobu som si ich nepamatal a vecsinou si ich nepamatuju ani ludia ktori ich v tej dobe zazili so mnou.
--
mala odbocka:

v Uk napr som zaregistroval ze prebieha spolocenska debata o tom ci nechat nootropika volnopredajne alebo nie z dovodu ze ich uzivanie prinasa vyraznu vyhodu oproti tym co ich neberu,
noopept sa myslim uz v uk predavat nesmie. Mne osobne to cele pripada malicherne, pretoze neviem co budu hovorit odporcovia "chemickeho upgrade" ked za nie dlhu dobu pridu na trh komercne vyrobky "hardwaroveho upgradu". A nakoniec samozrejme technologicka singularita ako konecny ciel evolucie ako takej a zaniku cloveka tak ako ho pozname. To je transhumanizmus ktori je pre drvivu vecsinu ludi ktorych zivot je ohraniceni chodenim do stereotypnej prace a naslednym travenim volneho casu roznymi vecsinou znacne prostoduchymi aktivitami-ci skor pasivitami znacne vzdialeny a tazko pochopitelny.
global
Amateur
Amateur

Takze znova sa hlasim po 20 dnoch co to beriem musim povedat ze to zacalo byt ovela fakt o dost viac citelne od tohto pondelka pricom utorok som to citil este viac a odvtedy je to priblizne rovnake. Teraz uz stale citim v hlave akokeby mi nieco masirovalo mozog, a predtym to bolo tiez ale skor len nejaku hodku az dve po uziti a urcite to nebolo take intenzivne napr. co to teraz pisem to citim tiez a to som bral druhu davku o pol druhej poobede.

Musim povedat ze celkova koncetracia je super, ale zlepsila sa pamet napr. si spomeniem uplne s lahkostou co ucitel povedal na prednaske alebo ako presne vyzerala schema systemu automatickeho riadenia ake mala prvky ich oznacenia na ktorom mieste sa napajali na schemu co k tomu ucitel vravel aky vzorec napisal na tabulu. Cize noopept so stratterou hodnotim na 10/10 a fakt som take cosi necakal najlepsie na tom je ze ked o niecom vravim uplne jednoducho si vybavim co povedal ucitel. Alebo napr. pri obede sa ma spoluziak pytal aku bakalarku ma dalsi spoluziak a ja som mu povedal nazov, ale aj zadanie akokeby nic a to som ho cital len raz. Alebo ovela rychlejsie rozpravam to si vsimli uz vsetci nedalo mi a skusal som sa aj naucit nejaku tezu s roznych predmetov ktore mam tento semester a je to urcite lahsie, ale mam pocit ze ovela viac to ucinkuje na tu cast pameti, ktora suvisi zo zazitkami respektive spomienkami.

Musim povedat ze fakt super oproti slovenskym vyzivovym doplnkom co som poskusal je toto ako ferari proti skodovke mam zato ze uz mi to asi ucinkuje naplno a fakt najlepsie je natom ta lahkost s akou si viem spomenut. Jednoducho povedane ked si pametam co ucitel vravel na hodine a potom otvorim prezentaciu vidim snimok precitam a viem ze ucitel hovoril toto a toto k tomu konkretnemu snimku ovela lahsie sa to naucim. Doteraz som mal problem hlavne s tou castou chodil som na prednasky ale nevedel som co to ten ucitel hovoril.
gogo956
Redeemer
Redeemer

global

hovoril som ti ze noopept je super, tie ine bezne pripravky co sa ponukaju na slovensku na zlepsenie pamati su nenormalne predrazene. Zo zahranicia si kupis vsetko ovela lacnejsie, ja som napr 1kg DMAE v Uk eshope za cenu v prepocte cca 30€ co je fantasticka cena ked si pozriem kolko pytaju za hotove produkty kde je iba smiesna davka ktora slapat proste nemoze.
Ja som mal vzdy slabsiu pamat a odkedy beriem piracetam resp noopept tak som sa posunul nielen na normalnu uroven ale este dalej. Na celkove nabudenie a podporu aktivity je lepsi piracetam,vo vysokom davkovani potom clovek slape ako raketa, ale nema az take ucinky na pamat.
A teraz si skus predstavit ako sa cloveku rozsvecuje v hlave ked da napr kombinaciu noopept+Dmae+lecitin+vinpocetin+huperzine+kofein+Aakg+betalanin+jodid draselny.Vsetko riadne davkovanie-poviem ti je to tak super ako to aj vyzera :)
Nelegalne povzbudive latky amfetaminoveho typu sa mozu strcit- toto mas vsetko absolutne legalne,lahko dostupne,relativne lacne a iba s uplnym minimom vedlajsich ucinkov.
apropo ake mas davkovanie Strattery?
global
Amateur
Amateur

Stratteru beriem kazde rano 80mg tabletku. Teraz k tomu davam aj noopept rano po jedle a okolo poludnia teda o 12:00 davka je 20mg mozno troska viac teda dokopy 40 mozno 50mg za den. Chcel som davat tretiu davku okolo 15:00 ale to sa mi zdalo uz moc este o polnoci som citil tu masaz potom sice som zaspal ale bol to az moc hardcore. Ak beriem kombinaciu Strattera, Noopept a choline ma zmysel uvazovat este nad niecim co si skusil a dobre ti to podporilo pamäť a ohodnotil by si to ako si uz napisal cost/effective?? Este by som chcel skusit 4 zlozku ak teda mas skusenost s nejakou latkou ktorej ucinok stoji zato pridat do môjho "jedalnicku" sem s nou :-)
gogo956
Redeemer
Redeemer

80mg Strattery je celkom vysoke davkovanie, to sa necudujem ze potom s noopeptom ti to zabera ako Ferrari :)
Co by som este odporucil? nieco lacne,bezpecne a co najefektivnejsie- Kofein. Ale zisti si ci je ho mozne brat so Stratterov- to neviem. Ak ano tak mozes skusit 75mg na den a postupne zvysit na 150mg. Viacej nema velmi zmysel /aspon u seba som to tak vypozoroval/. Do spravy ti poslem kde mozes kofein kupit asi najlacnejsie,nebudem to pisat sem aby niekto nemohol povedat ze robim reklamu.
Kofein je sice dost banalny, ale pri kombinaciach pekne zosilnuje ucinky a hlavne rychlost nastupu.
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

Zdravím skade kupujete piracetam bol som dneska v lekárni a chcel som si ho kupiť a povedala že je na predpis taktiež som si chcel kúpiť brahmi, semax,b-komplex a vazopresin ešte som sa chcel Vás opýtať na nejakú náhradu lecithinu bez soje alebo mi ostáva len jest vajcia

edit// ešte som sa chcel opýtať či ste náhodou neskúšali adderall vyzerá to ako dosť HC je to v podstate upravený amfetamínmi a ma to dosť strašidelné vedľajšie učinky :D
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ja by som GOGOVI napisal aj spravu, lebo tiez by sa mi pacilo zvysit si efektivitu, na nejaku objednavku, ked to je legalne a vsetko v pohode tak preco nie. :smt007
Napísať odpoveď