Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa STomko »

brm - taku som mal skusenost kedysi, mozno sa to zlepsilo :)
Co sa tyka tych transakcii - otazka je ci je to online ci offline transakcia, a teda ci napr. po platbe, ak ti nepride SMS, vidis tu transakciu v rezervaciach na karte. Ak ju nevidis, bola to offline transakcia, ta sa zauctuje povedzme o den-dva, a po spravnosti by ti az vtedy mala prist SMS.

Z mojej skusenosti je to rozne, niekedy sa transakcia overuje hned online, inokedy offline...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Veď hej, to mám zmáknuté (pozri si moje príspevky v tejto téme a v téme o Zune.. hehe). Teraz som pozeral - do Veľkej noci mi všetky bezkontaktné transakcie hlásilo okamžite smskou (Lidl, Tesco, McDonnald atď).. no všetky bezkontaktné platby po Veľkej noci už akoby boli offline, už mi ich nehlási smskou. Napr. včerajšia a dnešná platba v Lidli sa mi neukazuje ešte ani v rezerváciách. Dúfam, že je to len dočasný stav a že sa to čoskoro napraví. Práve online bezkontaktné platby v mBanku som považoval za najväčšiu výhodu v porovnaní so Zunom..
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No ty povazujes online bezkontaktne platby za vyhodu, ini ich zas povazuju za nevyhodu pretoze trvaju o par sekund dlhsie :)
Osobne som tiez rad ked su platby hned zauctovane, a nie som prekvapeny o par dni neskor. Avsak ci to fixnu? Asi nie, je to totiz o nastaveni POS terminalu a karty...cize niekedy to moze ist online, inokedy offline.
brm
Darca
Darca

Môžu trvať dlhšie asi o 3sekundy.. také sa dá prežiť.. ;)

Ale podľa mňa v tom bude mať prsty skôr mBank, pretože neverím, že by súčasne cez Veľkú noc prestavovali svoje POS terminály Tesco, Lidl (overené viac pobočiek) a aj McDonald (overené viac pobočiek)..

:)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslel som to tak, ze POS terminal moze napriklad vynutit typ transakcie, pripadne to ponechat na nastaveni karty, a podobne.
Sam mam skusenost, ze v jednej prevadzke, na jednom terminali, karta SLSP ide offline, nasledne mBank online... a kludne na tom istom terminale o par dni neskor mBank offline. Cize asi to bude ako pises
brm
Darca
Darca

SMS notifikácie na bezkontaktné platby sú asi opäť funkčné, dnes vyskúšané v dvoch Lidloch..

:)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Chcel som si niečo kúpiť z netu cez VISA, vyplnil som číslo, platnosť a ten 3 miestny kód a vraj to bolo zamietnuté. Treba mi ešte niečo na mbank.sk v internetbankingu zapnúť?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Áno, v IB si musíš povoliť limity na platbu kartou cez internet. Aj peňažný limit, aj limit na počet platieb deň/mesiac.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Nastavenia - Limity a autorizácie - Autorizácia platieb medzi mojimi účtami? Toto zapnúť?

Lebo pri ostatných mám už štandardne nastavené tieto parametre: "Limit čiastky jednotlivej transakcie - 50,00", "Denný limit počtu transakcií - 3", "Dnešný počet transakcií - 0".

edit: niekde som sa dočítal že to ide povoliť iba cez mlinku.
mLuks
Addict
Addict

ak si dáš moje financie -> karty -> klikneš na svoju karu a tam su "Autorizačné limity debetnej karty" - tieto musíš mať povolené dostatočnou sumou aj počtom - mne toto stačilo a platby cez net mi fungovali

autorizácia platieb medzi mojimi účtami je len o tom, že ti budú chodiť autorizačné sms pri prevod medzi svojimi účtami
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

díky, už som si to našiel :)

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2015, 14:46)
Nastavil som si to a stále po zadaní údajov karty mi na konci vybehne hláška:

Nastal problém:

Zamietnuté v autorizačnom centre:
Autorizácia zamietnutá bez udania dôvodu

Nemalo by sa to aktivovať ihneď a zdarma?
mLuks
Addict
Addict

Práve že malo, nastavil si limity aj na platby cez internet, aj na MO/TO platby? Aj podľa čiastky, aj podľa počtu?

Ak to máš a stále to nefunguje, tak skús kontaktovať mlinku.
Prílohy
Capture.jpg
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Zriadil som si v Orange inkasny sposob platenia a musim si to na mbank stranke potvrdit nejakou referenciou suhlasu (nejake cislo). Vie mi niekto povedat kde to tam zadam?
brm
Darca
Darca

Nejakých 7 až 14 dní pred plánovanou platbou Ti príde z mBanku avízo, že máš v IB potvrdiť inkaso. Upozornenie Ti myslím príde cez SMS alebo email. Potvrdzuješ to iba raz na začiatku, ďalšie platby už budú prebiehať automaticky.

http://www.mbank.sk/pomoc/info/sluzby/inkaso_faq.html
jackdaws
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jackdaws »

osobne nepouzivam ziadne karty , este aby som za ne aj platil... asi pol roka pouzivam kreditku od tesca ... ale vracaju 1% zo vsetkych platieb spat...
je zadarmo teda jedina podmienka je platit nou aspon za 100€ mesacne, vacsinou nou platim 200- 600 €ur

a cca 4x rocne posielaju vyuctovanie kedy vracaju spat 1% zo vsetkych platieb...
takto mam kartu zadarmo, a stvrtrocne dostavam cca 15-35 eur spat za vyuzivanie karty
z tohto by si mali brat priklad aj klasicke banky, mali by nam platit za popuzivanie karty , nakolko maju z toho poplatky ktoree im plati obchodnik ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to je u kreditiek celkom bezne, pokojne aj 2 % a niektore sluzby 3 %
jackdaws
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jackdaws »

nie je to bezne, kreditky napr na tankovanie co vracaju 3% su, ale za poplatok mesacny , tato je bez poplatku ...

Vies o nejakej co dava 2-3 % ??????????
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Stedra karta SLSP automaticky percento, u odmena+ aj viac, Diners Club vo forme rewards aj cez 5%, VUB Nakupna Karta 3% do 100 eur 5% nad 100 eur platby
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Je to OT, ale ked ste to uz otvorili, tak ta VUB ako konkretne funguje, su mesacne poplatky, tych 5% nad 100€ kdekolvek??

Podotazka, pri kreditke je mozne ist do minusu, potom je nutne splacat s urokmi a pod., ale ako to funguje, ku kreditke je aj ucet, cislo uctu a mozu tam chodit peniaze, alebo to funguje inak? Len strucne staci, mne vzdy prislo ze kreditka je rizikova, je tazke kontrolovat stav, takze druha podotazka, ako sa da kontrolovat stav uctu, aj cez net, IB, resp. je mozne nastavit max. minus, napr. nastavim 50€ a ak pojdem viac do minusu, uz by to neslo?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dreamer

pri kreditke mas tiez nejaky typ internet bankingu ci klientskej zony, funguje to vsetko plus minus rovnako ako pri debetnej karte./to pisem vseobecne, neviem ako presne pri Mbank asi v ramci toho isteho konta/
Kreditka ma vyznam hlavne vtedy ak vies dodrziavat bezurocne obdobie lebo ak to nestihnes tak tie uroky su velmi vysoke. Cela kreditka je z mojho pohladu nezmysel, staci si totiz nasetrit tu sumu a potom s nou pracovat rovnako ako pri kreditke s tym ze neplatis ziadne uroky, poplatky nic-staci len porozmyslat.
Inac pokial viem tak ta suma co vracaju banky je mesacne obmedzena stropom, takze nejake velke peniaze na tom clovek nezarobi ani keby tam pretocil mesacne milion.. ak je to inac tak ma opravte
Napísať odpoveď