Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa beardie »

Dreamer napísal:je mozne nastavit max. minus, napr. nastavim 50€ a ak pojdem viac do minusu, uz by to neslo?
ak potrebujes 50 euro, nastav si na beznom ucte precerpanie, take smiesne sumy dava snad kazda banka aj pre novozalozeny ucet
kreditky su pre ludi, ktori vedia tu kartu vyuzivat poriadne, otocit na nej 1000+ eur mesacne
standardne sa dava kreditka s 2-4 nasobkom cistej mesacnej mzdy ako zakladny limit, pri pravidelnom splacani ti to radi navysia
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dakujem za odpovede, pytal som sa preto, ze Fabo pisal, ze citujem "5% nad 100 eur platby", to mi pride az prilis "super" aby to bola pravda, ak by to bolo bez inych podmienok, spravim nakup za 101€ a dostanem 5% spat, teda asi 5€ - a to len tak, to by predsa kazdy pouzival, ak by tam neboli vazne brutalne haciky IMHO, ved stovku minie mesacne prakticky kazda domacnost.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

prestuduj si podmienky konkretnej karty, mozes zacat tu: https://www.dinersclub.sk
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Keby sa mi chcelo, vidim dam BODY a to sa mi nepaci, zaujimala ma reakcia ludi, ktori to realne pouzivaju, 5% za platbu kartou kdekolvek pri nakupe nad 100€ mesacne je prilis atraktivnych, aby to bola pravda, snad sa ozve Fabo...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ten dinersklub nie je podla mna zaujimavy: dostavas body ktore potom mozes minut iba za urcite tovary/sluzby,je tam strop za zuctovacie obdobie aj poplatok za "doručenie odmeny".
jackdaws
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jackdaws »

Dreamer napísal:Keby sa mi chcelo, vidim dam BODY a to sa mi nepaci, zaujimala ma reakcia ludi, ktori to realne pouzivaju, 5% za platbu kartou kdekolvek pri nakupe nad 100€ mesacne je prilis atraktivnych, aby to bola pravda, snad sa ozve Fabo...
rocne najlacnejsia stoji 59€ ... takze sa to s tesco clubkart kreditkou neda porovnat ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pouzivam sluzobnu Diners a obcas si na nej objednam nejake vino, whisky, a pod. pricom taketo veci si kupujem bezne raz za cas, cize mne osobne to vyhovuje...

tu kartu od VUB nepouzivam, len som ti ju sem dal ako priklad.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pouzivam kreditku od RB, ziadne poplatky, vracaju 1%, 2% (z celej sumy!) pokial spravim obrat 330E. Jediny hacik je, ze sa nezapocitavaju platby cez internet, iba u obchodnika s POS terminalom. Dovod je jednoduchy, mohol by som si napr. cez paypal posielat peniaze hore dole v lubovolnom mnozstve a generovat tak zisk.
jackdaws
Novice
Novice

to nie je kvoli tomu ale banka ma poplatok z kazdej platby cez POS + urcite percento z platby. pri platbe cez paypal alebo ine nema taky vysoky poplatok resp
tolkko nezarobi aby ti mohla vratit...

//autoeditácia príspevku (14 Sep 2015, 17:47)
RB karta ? to je aka ? reifensen bank ???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, je to jedno s druhym. V skutocnosti banka ma poplatky do 1,5%, cize ak mne vracia 2% tak na mne preraba. Samozrejme jej to "zaplatia" ti, ktorym vracia "iba" 1%.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Pouzivam kreditku od RB, ziadne poplatky, vracaju 1%, 2% (z celej sumy!) pokial spravim obrat 330E.
Ta kreditka je vazne bez poplatkov? Za debetnu sa plati asi 4€, za kreditku nic? A ked neminies 330€, tak tiez neplatis ziadne poplatky?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

V ramci uctu eKonto komplet je kreditka Style bez poplatkov. Poplatky nie su zavisle od velkosti utraty. Na velkosti utraty zavisi iba odmena za dany mesiac, do 330E je to 1%, nad 330E su to 2% Ale myslim, ze je zbytocne to vysvetlovat, pretoze som si myslel, ze portfolio Slovenskej a Ceske Raiffky je rovnake, ale podla webu ani zdaleka nie.
jackdaws
Novice
Novice

preto vravim ze je najvyhodnejsia na SK tesco kreditka, kedy ti vracaju vzdy 1% (resp 2% za nakup v tescu)

je vzdy zadarmo

jedina podmienka je za mesiac aspon 100€ ....

inak ak niekto viete o lepsej bez poplatkov alebo bez nutnosti mat nejaky full plateny ucet dajte vediet...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

jackdaws napísal:inak ak niekto viete o lepsej bez poplatkov alebo bez nutnosti mat nejaky full plateny ucet dajte vediet...
Lyoness cashback karta, nie je platobna a neplati vsade, ale je zadarmo a u vybranych partnerov je mozne zaroven platit platobnou kartou, takze okrem 1-2% na kreditke, je mozne ziskat dalsich 1-5%, podla partnera, obchodu, plus dalsich 0.5%, prip. dalsich 0.5%, ak sa niekto zaregistruje na partnera, rodinneho prislusnika, peniaze sa vyplacaju priamo na bankovy ucet ked sa nazbiera 10€.

Ziskat tych 1-5% (+0.5, +0.5%) je mozne aj pri nakupe z e-shopov, co pri platbe kreditkou asi nie je mozne, aspon nie kazdou.

Inak Lyoness tiez planuje kreditku, ale nemam aktualne info.

//autoeditácia príspevku (14 Sep 2015, 21:59)
Inak tu je porovnanie kreditiek, aj ked tam nie su prave tie percenta z nakupu, odmena, ale tie uroky su vazne vysoke, takze to chce pravidelne kontrolovat, hlavne ak ju pouziva viac ludi, partner a pod.

http://banky.sk/kreditne-karty/
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

už choď do .... s tým Lyoness, Fabo ti to minule už napísal....user sa pýta na nejakú lepšiu kreditku ako má teraz a ty tu drbneš nejakú kratu čo s kreditkou má tak maximálne tvar spoločný... ty nie si teraz OT? ...či ty OT môžeš byť? ...v téme o McD - Lyoness, v téme o mBnak - Lyoness, otvorím na hoteli teraz chladničku a bude tam Lyoness? promo si rob niekde inde, kto má v každej téme čítať o Lyoness..

a tvoje informácie o tom čo Lyoness plánuje ani nekomentujem, dodnes sa neudialo to o čom si rozpával pred skoro rokom a pol...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

viete o lepsej bez poplatkov alebo bez nutnosti mat nejaky full plateny ucet
Lyoness toto splna, ziadna kreditka, ktora da viac ako 1% bez poplatkov, neexistuje AFAIK, ak taku poznas, odpovedz mu, ak nie, tak ty chod tam kde si ma poslal, lebo tvoje utoky na mna porusuju pravidla fora, konkretne #6 a #7 a zaroven si ty v predoslom prispevku OT, kedze si nereagoval k teme, len utocil na mna, ja som OT nebol, kreditku lyoness som spominal v suvislosti s touto temou a myslim ze v zahranici uz aj funguje, ale nemam podrobne info.

EDIT: taktiez sa tu spominala dinersclub, ktora neplati vsade a zbieraju sa tam len body, navyse je za poplatok, dost vysoky, zaujimave ze na uzivatela ktory spomenul tuto kartu si neutocil ze je OT, utocis len na mna, bezdovodne, uz ma to nebavi, ak si myslis ze porusujem pravidla, tak ma nahlas, ak nie, tak prestat utocit, lebo nahlasim ja teba.
mLuks
Addict
Addict

preto vravim ze je najvyhodnejsia na SK tesco kreditka, kedy ti vracaju vzdy 1% (resp 2% za nakup v tescu)
inak ak niekto viete o lepsej bez poplatkov alebo bez nutnosti mat nejaky full plateny ucet dajte vediet...
v prvej vete hovorí o kreditke, v druhej sa pýta či niekto vie o nejakej lepšej...logicky ak v prvej hovorí o kreditke tak sa v druhej bude pýtať či niekto vie o nejakej lepšiej kreditke...a ty mu spomenieš cashback kartu? trafil si sa do temy o kreditke? NIE, tou jedinou vetou si to nezachranil, pretože väčšinu tvojho príspevku si venoval cashback karte a MLM systému nebarania rodiných príslušníkov atď..

a na margo nejakej vízie Lyoness kreditky, to je asi taká vec jak mobilná appka na Windows Phone od mBank...a keďže som v tomto príspevku spomenul mBank a ich nemohúcnosť vytvoriť jednu appku už niekoľko rokov, tak nie som OT (tvoja logika :) )

a ešte mi napíš čím konkretne som pravidlá porušil? :D urazil som ťa nejako? .... že som napísal, že si v každej téme robíš promo na Lyoness? a nerobíš?

//keby si s tým Lyoness nebol ako jehovista, nikto by neútočil ;) ...skús sa najprv zamysleť nad sebou
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Napr.:

"Pravidlo 7:
Akékoľvek útoky a obviňovanie bez dôkazov vedenia fóra a užívateľov s cieľom ich zneváženia, poníženia, pokorenia, zastrašenia, šikanovania a zosmiešnenia je zakázané."

Co sa tyka Lyoness, rovnako by si mohol utocit na uzivatela ktory pisal o dinersclub, tiez samotne spominanie inych bank v teme mbank sa da povazovat za OT a v inych temach je vela jednoznacneho OT a na nikoho ineho neutocis, len na mna.
keby si s tým Lyoness nebol ako jehovista, nikto by neútočil
V tejto vete si ma opat obvinil ze som ako jehovista (co je zakazane pravidlom, ktore citujem vyssie) a zaroven si priznal, ze si na mna utocil.

Dalej by som sa chcel venovat teme, kedze som nasiel dalsie info (netyka sa to lyoness), takze by som bol rad, aby som nemusel reagovat na tvoje prispevky a mohol dalej pisat k teme.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

jackdaws napísal:inak ak niekto viete o lepsej bez poplatkov alebo bez nutnosti mat nejaky full plateny ucet dajte vediet...
Nasiel som este toto, pisal o tom uz niekto, len som nasiel viac info:

VÚB banka - Nákupná karta
Mesačný poplatok 1,30 €

Bonusový program Nákupnej karty

5% cash-back z každej platby kartou nad 100 €
3% cash-back z každej platby kartou do 100 €

Ročne môžete získať bonus maximálne 200 EUR.

Lenze pozor, je tam pasca, Bezúročné obdobie pri ostatnych kreditkach je 45-55 dni, no pri VUB to je 0 dni! ... Takze som to este overoval a niekde je to viac, niekde 0 dni, na VUB stranke su 3 karty, ta s nizkym poplatkom, je tam uz len 1,20€, ma bezurocne obdobie 0 dni, dalsie karty maju viac dni, ale su tam vyssie poplatky za vedenie, mesacne/rocne.

Nakoniec som nenasiel na VUB stranke ani ten cashback 5 ci 3%, takze je to pravdepodobne uz neaktualna informacia.
mLuks
Addict
Addict

uzivatela ktory pisal o dinersclub
diners bol spomenutý v téme len kvôli percentám, čo súviselo s príspevkom nad diners (prečítaj si to ešte raz)
tiez samotne spominanie inych bank v teme mbank sa da povazovat za OT
už slovičkariš a ideš do extrému ;)
v inych temach je vela jednoznacneho OT a na nikoho ineho neutocis, len na mna.
nevšimol som si aby tu niekto iný robil promo niečomu, teda až na ancikrista čo ospevuje kaufland, ale aj jemu som to už vysvetlil...takže sa mýliš
V tejto vete si ma opat obvinil ze som ako jehovista
:D topiaci sa aj slamky chytá?
co je zakazane pravidlom, ktore citujem vyssie
pravidlom je tak isto zakázané reagovať OT, pýtam sa ťa a chcem jasnú odoveď: Bolo tvoje promo na Lyoness OT, ak si reagoval na niekoho, kto sa pýtal na kreditky? Ano/Nie ...kvôli tomu vznikol tento flame
Napísať odpoveď