História čísel po zrušení SIM karty?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
scarface
Light Expert
Light Expert

História čísel po zrušení SIM karty?

Príspevok od používateľa scarface »

Zdravim, dnes som volal do T-comu, a pytal sa, či je možne zistiť historiu čísel, tak mi povedali, že len ak nie je karta zrušena a to len 6 mesiacov do minulosti.
Tak ma potom napadlo, ak by som to riešil na policií, vedeli by od operátora vyžiadať zoznam čisel aj zo zrušenej simky, alebo to plati aj pre nich? :shock:
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: História čísel po zrušení SIM karty?

Príspevok od používateľa test »

Myslis historiu volanych cisel vo forme papieroveho vypisu? Tieto veci stanovovala EU a Telekomunikacny zakon. To iste aj IP adresy pri pc. Je mozne, ze to z 24 mesiacov islo dole na 6 mesiacov.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Mám pocit, že zákon stanovuje, že takéto dáta musia byť uchovávané najmenej 6 a najviac 24 mesiacov. Väčšina inštitúcií volí čo najmenej - takže 6.
Pri zrušenej karte by malo platiť to isté, takže by to malo byť technicky možné. Asi ale len so súdnym príkazom, keď ti to takto povedali.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pdoblemom je zalohovanie tychto dat. Cislo, datum, cas, bts pozicia, dlzka hovoru, sms, dlzka sms, data, prenos dat cez bts a to vsetko pre jeden alebo dva miliony zakaznikov, mesiac co mesiac. Logovat sa mozu aj ine veci a to navstivene stranky pri mobilmom internete, poloha medzi bts kazdych xy minut, takze tych dat na jednu simku moze byt aj dost vela a pokial zakon vyzaduje najmenej 6 mesiacov, tak preco to robit dlhsie?
Napísať odpoveď