Detektor kovov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ricard_12
Light Expert
Light Expert

Detektor kovov

Príspevok od používateľa ricard_12 »

Stalo sa mi pár krát úplne náhodou že som našiel počas prechádzky na poli pár historických mincí a tak ma napadlo že by som si zabezpečil nejaký ten detektor kovov aby som toho možno našiel aj viac keď už je možnosť že sa ti toho nachádza viac. Myslíte že sa s tým dá niečo reálne nájsť ale to bude pískať neustále len pri obyčajných kuskoch železa? Plánujem kúpiť niečo z tých lacnejších cca do 100eur. Máte s tým niekto reálne skúsenosti ?

Našiel som tento, ktorý by mal vedieť rozlíšiť nejaké druhu kovov no ktovie či to tak aj bude fungovať

http://www.meraj.sk/detektor-kovov-boun ... er-vlf-2.1

Vďaka za akékoľvek rady ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Detektor kovov

Príspevok od používateľa gogo956 »

na tej stranke som nenasiel ziadne info ake typy kovov vyhladava. Za tu cenu to mozes vyskusat, ale osobne si myslim ze vykon bude nič moc, pretoze poloprofi zariadenia zacinaju niekde na nasobkoch.
A ani neviem ci je to u nas legalne pouzivat detektor na cudzom poli,asi ani nie,ked ta uvidia tak zavolaju policiu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

V UK je to dost popularne. Poznal som ludi co sa tomu venovali ako hobby. No myslim, ze detektor za 80eur nebude boh vie co. Nebude detekovat az do tak velkej hlbky, a tiez je otazne ako bude rozoznavat kovy.
Typek co to robil tu v UK nachadzal kadejake mince, historicke naboje (teda nie tie z WW2),) nejake bronzove ozdoby/sperky a podobne. Musis ale ist cielene na miesto kde vies ze sa nieco dialo, alebo tam viedla nejaka vyznamna obchodna cesta a podobne. Inac je to ako hladat ihlu v kope sena.
gogo956
Redeemer
Redeemer

na Slovensku uz ludia boli trestne stíhaní za "zatajovanie a prechovávanie historicky cennej veci " ktoru nasli pri takomto sposobe hladania.
Detektor je velky a musis s nim narabat pomali, takze na prezretie vecsieho useku potrebujes dost casu co zvysuje pravdepodobnost toho ze si ta niekto vsimne. A ver tomu ze ludia ta bonznu velmi radi, alebo sa to nepriamo dostane do usi niekomu kto to hlasit musi /polovnik,pracovnik mestskeho uradu, policajt atd/ na dedine nic neutajis. A este nieco:ked ti to zapiska tak nikdy zo zaciatku nevies co to moze byt, kludne aj granat ci bomba.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nerobil by som si vrasky z granatu na poli, ktore sa orie 2 krat do roka traktorom :D

Inac, co je na tom ako trestne, alebo hodne volania na policiu?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

myslim ze ked najdes bombu mozu sa stat len dve veci, bud vybuchne, alebo nie, v oboch pripadoch ti to moze byt jedno.

Ak nevybuchne, zavolas policajtov, sadnes si 50 metrov od toho a budes cakat az pridu robit bordel (nic ine nevedia, to co by mali vediet to vie az pyrotechnik, ktory sa bud poserie od strachu ze to vybuchnut moze, alebo zahra sefa ze nemoze vybuchnut ale preventivne bude strasit policajtov, aby aj tí z PMJ mali nasrate v gatiach .... )

druhy pripad je ked najdes bombu ktora vybuchne. a to ti moze byt tiez jedno, lebo ked pol metra od teba co si to prave vyhrabkal vyleti do vzduchu granat, alebo minometrna strela, popirpade letecka kobercova bomba tak z teba ostanu len topanky, ktore niekto najde niekolko stovak metrov daleko, pri sile danej vybusniny a rychlosti detonacie ktora je superrychla by som si s tym fakt nelamal hlavu. jednoducho sa vyparis za zlomok sekundy.

aby sme si to nazorne ukazali ako vybuchuje taka malicka naloz, nech sa paci.

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2015, 12:14)
Lub0$ --- nevies ako na slovensku? dneska je popularne volat policajtov ako prostriedok frustracie si vlastnej neschopnosti ....

sused ma novy televizor, zavolam policajtov, co ked ho ukradol? suseda ma zasteru od nejakeho prasku, nevyraba drogy? Susedove decko ma helikopteru na dialkove ovladanie, to co je za vymozenost ze my take nemame? zavolame policajtov. Sused odparkoval na parkovisku na mojom mieste (neni moje, ale casto tam parkujem) tak hor sa do toho volat policajtov.
sused sa nudi, co tak zavolat policajtov? mozno pokecaju. Sused videl ze do bytu beriem dve baby, (moja frajerka s kamoskou) co sa to deje ? ved ja som looser ako mozu byt so mnou dve krasne zeny pricom on nema ziadnu, lebo pije pivo od rana do vecera, kuri jednu cigu od druhej, a jeho hlavnou naplou poca dna je robit nic ?
tak zavolame policajtov ze robim kurevsku party a hluk.
niekto ide po lese na bicykli, zavolame na neho policajtov, hajzla jedneho. Niekto ma fotak a ocividne ho vybalil z rupsaku a je na bicykli, ked sa bicykluje preco ma fotak v ruke? co foti? zavolame na neho lesnu spravu a policajtov !!!

sused dostal zbrojny pas, a kupil si pistol, hajzel jeden, zavolame policajtov ze nas ohrozuje zbranou, mozno mu ju vezmu. sused ma nove auto, co tak zavolat policajtov ze je kradnute? sused sa miloval so svojou zenou a druhy sused pocuval s uchom na stene, co tak zavolat policajtov ze robia hluk? alebo este lepsie, ze ssa hadaju a on ju bije, nech je sranda na cely panelak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Lub0$

bez povolenia majitela pozemku nemozes vyhladavat nic s detektorom. A kazdemu je jasne ze ked nieco cenne najdes tak si to nechas pre seba, co uz je porusenie zakona. Stali sa realne pripady ked chlapik hladal s detektorom,niekto si to vsimol a zavolal policiu. Pri sebe nic nemal, ale oni si hned vybavili domovu obhliadku a bum nasli kopec veci. A teraz ty sa spytas-ok nasli nejake predmety ale samoo sebe to nie je dokaz nicoho- co je sice do znacnej miery pravda, ale prokuratorovi to mozno stacit bude a ako to dopadne na sude je iba vo hviezdach. Osobne si myslim ze je to cele zbytocna aktivita, pretoze aby clovek mal nejake slusne sance nieco najst tak si musi kupit slusny stroj a nie nejaky za 100€ a potom tomu musi venovat kopec casu a z toho co najde bude minimalne 90percent bezcenny odpad.
A to co odpad nebude budu polorozpadnute nabojnice a mozno par minci ktorych hodnota ani zdaleka nepokryje naklady a cas.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nesmies sa na to pozerat ako na navratnu investiciu, je to ako kazde hobby, niekto si kupi drahy bicykel, niekto lyze, niekto cestuje...a do vsetkeho dava prachy, no naspat sa mu skrz to nevratia ani peniaze ani cas. S tymto je to to iste. Ano viem, sto eurovy detektor je iba hracka, preto som pisal, ze o tom trochu pochybujem.
Ako vravim, poznal som chlapika co to robil casto, non-stop mal detekrov kufri v aute, vsade kde siel. Mal ich dokonca niekolko.....vsetko kusky za niekolko stoviek, dokonca neviem ci nie aj za tisic libier.
Popritom sa samozrejme musel venovat historii aby vedel co nasiel, dal si mu do ruky nejaky predmet a on vedel urcit z akeho je cca obdobia. Sam vravel, ze vacsinu veci co najdes nemaju cenu, lebo sa nachadzaju dost casto a muzea su preplnene kadejakymi mincami, tak uz ich nevykupuju. No nasledne na to sa stala udalost, kedy iny chlapik (nepoznam ho...bolo to v mediach) nasiel v zemi nejaky prsten s drahymi kamenmi a Britske narodne muzeum to od neho kupilo za 1mil. libier.

To s tymi policajtami je cudne...asi je to fakt ako pise qwerty, zakomplexovanost obcanov co nemaju nic ine na praci. Nehovorim, keby mi niekto scanuje pozemok okolo domu, a je v mojom dvore za plotom tak mu nieco poviem, ale ked to je niekde v strede polia ci lesa, prislo by mi cudne volat policajtov. :|
gogo956
Redeemer
Redeemer

aj to pole,luka ci les niekomu patri, na katastralnej mape ma kazdy pozemok svojho majitela.
Tiez je aj dobre si uvedomit ze zakon je pravdepodobne iny na Svk a iny v Uk ohladom tychto aktivit.

Vsetko co najdes v zemi alebo pod vodou,je vysledkom ludksej cinnosti a pochadza z obdobia pred rokov 1946 spada uz pod pojem "archeologicky nalez" a je to vlastnictvom Slovenskej republiky aj keby si to nasiel na svojom vlastnom pozemku.-nieje to samozrejme presna interperetacia zakona, iba zjednodusene vysvetlenie pre lahsie pohopenie.

Tvarit sa ze ide o hobby a porovnavat to napr s cyklistikou je asi nie moc dobre,nakolko hladanie predmetov s detektorom u nas je uz z povahy cinnosti ak nie hned nezakonne tak urcite aspon na hrane zakona-co cyklistika nie je.

Zakon je zakon a treba ho dodrziavat, lebo to potom by tu vyzeralo trosku inac keby sme si kazdy robili veci iba podla vlastneho uvazenia a podla toho "ci sa nam to zda čudne alebo nie". Napr taky zlodeji vykradaju auta a zda sa im zvlastne ze inym ludom to vadí, ved je to len tak volne na ulici-no nie?"
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Z casti nesuhlasim, je kopec zakonov, ktore sa snad dodrziavat ani nedaju, ked si spominam napriklad na zakaz bicyklovania v lese, alebo nieco take. Ked mi povies, ze ten zakon tam je na to, aby som nesiel do lesa, a snazil by si sa mi to zakazat, mal by som ta za posledneho debila.
Ja viem, ze kazdy kus zeme ma majitela, ale bitch please...kopec ludi nema cas ti to ani poorat ci pokosit, nie to este, ze si to budu strazit non-stop kazdy den.
Ked tu chces moralizovat ohladom zakonov, spomen si na ilegalny software, hry, hudbu a filmy co ti presli cez ruky a chod sa nahlasit na miestnej policajne stanici, to len na margo toho, ze vsetko treba dodrziavat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja som ten zakon nevytvaral, ani nehodnotim ci je opravneny alebo nie. Ale da sa z toho pochopit ze sa nim snazia zabranit vykradaniu cennych nalezisk, preto je taky striktny. Problem nie je len v tom ze hladaci zatajuju svoj nalez ale hlavne v tom ze poskodia veci suvisiace s nalezom. Ked sa robi archelogicky vyskum tak postupuje velmi dosledne, odkryva sa opatrne vrstva za vrstvou, vsetko sa to dokumentuje,nakresy kde co presne lezalo v akej hlbke, urobia sa fotos atd. Davaju do suvislosti historicke fakty a podstata nie je len to ze sa "nieco vytiahne barbarsky zo zeme".
Napísať odpoveď