Foxconn 661fx7mj+intel pentium e2140

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Dominic176
Amateur
Amateur

Foxconn 661fx7mj+intel pentium e2140

Príspevok od používateľa Dominic176 »

Pekný den prajem mám túto zakladnú dosku v pc ktoré slúži vo firme ale to je vedlajšie no bol tam celeron ten začal byť nepostačujúci, tak som na stránke výrobcu našiel že by mala podporovať pentium d no tak som zohnal ale intel pentium e2140 a podla nápisu na procesore dual-core som sa mýlne domnieval že je to pentium d.Je nejaká šanca ho rozbehať v tej doske ak by sa aktualizoval bios?Na stránke výrobcu som našiel niečo ale to mi nejde flashnúť.Skúšal som ho vložiť do dosky ale tvári sa to mŕtvo,ak by to nešlo nemal by niekdo dosku v ktorej by fungoval spomínaný procesor ale musela byť mať ddr1 a agp slot, ďakujem.
lukostrel77
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Foxconn 661fx7mj+intel pentium e2140

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Do tej zakladnej dosky e2140 nedostanes ani po flashnuti biosu.Ddr1 ramky e2140 nepodporuje
Bud tam kup pentium 4 alebo kup novu dosku v bazare k tomu e2140 a ddr2 ramky.
Dominic176
Amateur
Amateur

Tak to by som musel kúpiť aj grafiku a neviem či by to potom šlo s xp rovnako spoľahlivo ide to stále celý rok.
lukostrel77
Star
Star

Dominic176 napísal:Tak to by som musel kúpiť aj grafiku a neviem či by to potom šlo s xp rovnako spoľahlivo ide to stále celý rok.

Podla mna bi to slo tak isto spolahlivo mozno lepsie.grafiku by si nemusel kupovat na zakladnej doske su integrovane ak sa nechces hrat tak ti postaci aj ta.
Dominic176
Amateur
Amateur

Integrovaná grafika by asi nestačila vo firme sú pc len s xp/2000 a vetšinou pentium 3 alebo pentium 4 skúsim ešte pozhánať ešte ten pentium d.
lukostrel77
Star
Star

verdio
Novice
Novice

Príspevok od používateľa verdio »

Dominic, staré pentium D je o poznanie slabšie. takisto DDR1, neviem čo chceš na tom púsťať, ale je ti úplne jedno či pri takej starej zostave budeš mať integrovanú grafiku. bavíme sa o zhruba 12-13 ročnej matičnej doske a Foxconn boli dosky úplne spodnej rady. Pokiaľ nechceš meniť celú matičnú dosku a ddr1 za novšie choď do pentia 4 HT. Zoženieš ho skorej a podľa mňa je rýchlejší ako pentium D. Pokiaľ máš otázky, pošli mi pm a rád ti poradím, servisujem počítače 17 rokov :)
lukostrel77
Star
Star

verdio napísal:Dominic, staré pentium D je o poznanie slabšie. takisto DDR1, neviem čo chceš na tom púsťať, ale je ti úplne jedno či pri takej starej zostave budeš mať integrovanú grafiku. bavíme sa o zhruba 12-13 ročnej matičnej doske a Foxconn boli dosky úplne spodnej rady. Pokiaľ nechceš meniť celú matičnú dosku a ddr1 za novšie choď do pentia 4 HT. Zoženieš ho skorej a podľa mňa je rýchlejší ako pentium D. Pokiaľ máš otázky, pošli mi pm a rád ti poradím, servisujem počítače 17 rokov :)
Pentium 4 rychlejsi mozno ale pentium d je aspon dvojjadro aj ked uz stare :?
Ale podla mna uz do toho pc nema zmysel investovat vela penazi.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

verdio napísal:Dominic, staré pentium D je o poznanie slabšie. takisto DDR1, neviem čo chceš na tom púsťať, ale je ti úplne jedno či pri takej starej zostave budeš mať integrovanú grafiku. bavíme sa o zhruba 12-13 ročnej matičnej doske a Foxconn boli dosky úplne spodnej rady. Pokiaľ nechceš meniť celú matičnú dosku a ddr1 za novšie choď do pentia 4 HT. Zoženieš ho skorej a podľa mňa je rýchlejší ako pentium D. Pokiaľ máš otázky, pošli mi pm a rád ti poradím, servisujem počítače 17 rokov :)
foxcon nielenze boli uplne spodnej rady, bol to absolutny suteren PC komponentov tej doby a myslim ze to plati aj teraz... nieco ako Asrock ked zacinal, pripadne Manli a ine podobne chutovecky

btw autor temy, kolko si myslis ze chces do toho dat ? a co od toho cakas ?
Napísať odpoveď