strapaty
neexistuje davna a dnesna moralka ... je len moralky pravdy (zivota) a moralka lzi (smrti) nemoralnost
vieš si toto tvrdenie aj nejako
logicky odôvodniť, alebo si si to len vycucal z detského dudlíka? ...mimichodom, chutí?
samozrejme ak chapes moraku ako zasady ktore odlisuju dobre od zlého..
to čo bolo v takom 16. storočí dobré, je dnes zlé ....to si odporuje s tvojím tvrdením, že dávna a dnešná morálka neexistuje
ci katolikov v 16 storoci
presne tých, tí asi potraty nepovažovali za morálne, no upaľovanie živých ľudí, mučenie a vešanie pre nich morálne bolo....predpokladám, že všetky tieto dávne činy sú dnes pre teba nemorálne....čo opäť odporuje tomu, že dávna a dnešná morálka neexistuje
presne tak je to ako u hetakov... cirkev aj to zakazuje... dovolene je to len v manzelstve... nijak homosexualov v tomto nediskriminujeme
čiže cirkev zakazuje heterákom heterosexuálne správanie mimo manželstva? čiže mimo manželstva sa nesmieš držať za ruky so ženou, bozávať so ženou, objímať, či inak fyzicky si prejavovať svoje heterosexuálne cítenie (mimo sexu)? pretože o tom som písal, len o homosexuáloch...ty aj chápeš písanému textu?
bohuzial nie su schopni manzelstva z samotnej podstaty tejto sviatosti ...
manželstvo je sviatosť len pre veriacich...všobecne je to právny štatút, ktorý upravuje spolunažívanie dvoch osôb, ktoré im dáva práva ale aj povinnosti...
ano suhlasim ... len som necakal ze sa ateista uspokoji s takymto vysvetlenim ... ale v kazdom pripade je to progres...
nie je to progres, pretože si absolutne nepochopil kam tým mierim, napísal som to takto naschvál, aby si sa zamyslel nad tým aké je to nezmyselné, že boh stvoril niečo, proti čomu teraz všetci veriaci zbroja, že boh stvoril niečo, čo robí ľudí nešťastných lebo spoločnosť ich nechce prijať, takých akých su, že boh stvoril niečo, čo ľudí ničí...a vôbec, že boh stovril niečo, čo je proti jeho pravidlám rozmnožovania sa a tým pádom aj stvoril niečo čo je proti jeho podstate manželstva
a pokiaľ ti to ešte stále nedošlo,
tak ja som sa s týmto neuspokojil, ja zámerne napádam celý tento koncept a poukazujem na jeho nezmyselnosť a nelogickosť...ale to by si asi potreboval otvoriť oči
podstatu veci cize ci je to geneticke, vrodene, psychycke ,vychovou atd...
ak sú genetické alebo vrodené, tak za homosexualitu môže boh - predsa on život dáva - on nás tvorí, takých aký sme
psychycké - to ako myslíš čo? že budeme mučiť heteráka do vtedy, kým z neho nebude homoš? WTF?
výchovou - výchovou si tak môžeš zo svojich detí vychovať kvázi kresťanov, ale vychovať z heteráka homosexuála?...to chce už iný level skillu - vyskúšaj to na svojích deťoch, ak si myslíš, že je to možné
predomonou sa nemusia urcite skryvat ... ja si s homosexuálmi dobre vychadzam .. a zaiden sa predomou skryvat ani tajit nikdy nemusel.
z tvojich názorov a skutkov ale určite nadšený nie sú
len mam skusenost ze su vacsinou nestastny az na jednu vynimku
jasné, že sú nešťastný...keď za chvíľu ideš proti ním pochodovať do BA...a kričať po nich spolu z ďalšími tisíckami "vyvolených" aké sú to zvieratá, ako ich treba vyhubiť a podobne...už si zabudol ako si im v referende chcel zakázať to čo ani nemjú dovolené, len ako "prevenciu", presne kvôli tomu sú nešťastný...keby si sa ty a tebe podobní starali o seba, takaby aj tí homosexuáli boli šťastní...ale to opäť treba si nejakú mega žiarovku, ktorá by sa ti rozsvietila nad hlavou aby si to pochopil...
tak pacien si to cely zivot plati ... preco by nemal mat posledne slovo ak je este pri vedomi a zmysloch
tak nech si pacient predpisuje lieky celý život sám, nech si sám robí aj diagnózi a nech sa sám aj operuje, veď si za to všetko platí....preto by nemal mať, lebo ten paciet vie zvyčajne prd o medicíne...má len svoju vieru, že sa uzdraví, tzn subjektívny názor a pocit, pud sebazáchovy...čo je nič oproti doktorovmu know-how...chápeš?
nema to zaklad v logike ale v samotnom zivote .. kedze zivotna skusenost je neprenosna mnohym ostane skryta ... bud preto ze ju odmietli alebo ich ego bolo vacsie ako zjavovana pravda...
nemá to základ v ničom....prečo zase robíš závery a odsudzuješ cudzích ľudí, ktorých ani nepoznáš "ich ego bolo vacsie ako zjavovana pravda" ...opäť, kto si ty, že si to môžeš dovoliť niekoho súdiť? kto si ty, že vieš so stopercentnou istotou určiť, čo je pravda a čo nie? či je zjavovaná pravda naozaj pravdiná alebo nie?
už sa ťa to pýtam x-tý krát, no stále si mi neodpovedal...odkiaľ berieš tú svoju stopercentnú istotu, že práve to čo vidíš ty je pravda, tá pravdivá pravda a na zálkade toho ideš vynášať verdikty, určovať čo je morálne, správne, súdiť kto má aké ego?
a to ani nespomínam, že opäť reaguješ len na časti, na ktoré vieš zareagovať svojími bláboli...