harrison314
"V tom pripade sa nenarodene dieta neodlisuje"... to hadam nemyslis vazne kde si nasiel taku paralelu... podla tvojej uvahy je aj zabitie kazdeho zvierata vrazda ...co nie je pravda ... vrazda sa tyka len ludi.. ako si z toho vyvdil ale to zatretenie nechapem???
ZABITIE - je take konanie, ktore keby nebolo by zivot pokracoval dalej do prirodzenej smrti...
vrazda - je umyselne zabijanie cloveka...
"Nebojuju proti viere"... nezda sa ti to to iste... ??? nebojeujem proti obezite ale proti zlemu stravovaniu ... nejaku logiku to ma ale ale aj obezita je sucast zleho stravovania ako aj bulimia...
nehovoriac o tom ze "dokazatelne nezmysly"(zle dokazovacie metody zle vysledky... ) su dokazovane nespravnou metodou ... to je ako dokazovat teoriou zlateho rezu krasu vsetkeho umenia .... jednoducho basen co nema proporcie zlateho rezu je dokazatelne zla...
samozrejme ze tie veci spolu suvisia ale nemozes ich miesat ako hrusky s jablkami ... jednoducho nemozes povedat ze veriaci upalovali bosorky ale mozes povedat ze ludia ktory sa hlasili k cirkvi rozhodovali ci nietko je bosorka alebo nie co bol vtedy hrdelny zlocin... cize ich v podstate popravili... (ale nie len cirkev verila ze mala doba ladova je dielom zlych sil... len mali tu smolu ze boli vtedy pri moci .... co bol nasledok expanzie rima... a v tom case to bolo rimske statne nabozenstvo... )... viera je osobiny vstah k bohu .. clovek ktory sa riadi bohom ... ale nie kazdy v cirkvi (alebo ten co sa hlasa k cirkvi je veriaci ... nevynimajuc biskupov a knazou ... ich svatenie im nezarucuje neomylnost ani vieru ... sviatost knaztva sa da urovnovo prirovnat k sviatosti manzelstva ... sice plynu z toho urcite mylosti a sila .. ale clovek musi ich prijat... ako su ludia ktory sa manzelstvom nezemnia tak su aj knazi ... ) nabozenstvo je nauka o bohu ... cize je to sposob ako sa dostat k bohu ... samozerejme moze ich byt viac... to ci je prave sa dozvies len tak ci ta k bohu dovedie alebo nie...
"Dalej Hlava cirkvi je zastupcom boha na zemi" v otazkach vysvetlovania nabozenstva.. cize otazky viery a moralky... inac boh nepotrebuje zastupcu posobi na ludi priamo .. ta osoba boha sa nazyva duch svaty... papez riesi len schizmy.. cize racionalny vyklad ucenia krista...
"Tak sa zas dostavame k tomu,"...skutocne si myslis ze je to len tradicia ??? ze to ludom nic neprinasa?? ze veria alebo chodia do kostola len zo strachu pred spolocnostou ??? hlavne v nasich casoch ked nik nikoho neptrebuje ked ma peniaze ani rodicov???.... nabozenstvo ako aj viera robi ludi lepsimi ... vela krat je to jediny moralny kodex ktory sa ludom dostane... ked zlyha rodina a splocnost a nedaju dobry osobny priklad vela krat jediny kto ludom ukaze pridanu hodnotu moralneho zivota su prave veriaci ktory ziju podla viery a im pomozu...
"Kde si bol pocas februaroveho refenda ?" ..je velmi smutne ak niekto uroci na ludi z akeho kolvek dovodu ... ale opakujem uz asi po 100x referendum nebolo zamerane proti homosexualom ... ale proti LGBTI ideologii... a presadzovaniu v zivote... nerad pouzivam priklady ale zkusim nejaku praralelu ..dufam ze bude pochopena ako ju podam... clovek ktory ma rad alkohol(ale neopija sa lebo vie ze mu to skodi)... alkoholik ... a ten co propaguje alkoholizmus... hemosexualne citiaci(citi pritazlivost ale nepraktizuje) ... homosexual(praktizujuci)... a ti co ani nie su homosexuali ale propaguju to ako zivotny styl ci volbu ... aj v jednom pripade aj v druhom cirkev ako aj normalny ludia ci referendum bojuju len proti tretej skupine... cirkev sa riadi zasadou ..milovat hriesnika nenavidiet hriech ... boh respektuje slobodu ludi preco by sme mi nemali ... ale cirkev ma povinnost hlasat pravdu a ak niekto klame a zavadza ... tvrdi ze nie co zle je dobre nemozeme ostat ticho ... co vsak nema z nenavistou alebo odsudzovanim ludi nic spolocne kazdy z nas si uvedomuje ze je mnoho krat viac hriesny ako nejaky homosexual.. kolky znas dostali dobru vychovu a ine milosti od boha ... a mame moznost sa ozenit a bezproblemou naplnit sexualnu tuzbu a napriek tomu smilnime ... a necisto zijeme... jeden heretosexual ktory smilni alebo cudzolozi je 1000000x vacsi hriesnik ako homosexual... lebo on hresi zo svojej prirodzenosti ... a dosiahnut celozivotnu absenciu je priam nedosiahnutelna zivotna hodnota... ale clovek ktory ma svoj zivotodarny potencial naplnit v rodine .. ktory dostal od boha a moze ho naplno rozvijat ...taky ked zhresi je jeho vina 1 000 000x horsia.. preto kazdeho kto poukaze v zivote na homosexualov by som sa spytal ci je bez viny ked chce hadzat kamenom...
k videu ..zabudol si mi dat ten utok papeza.. ?? ci skutocne hovoril o ateistoch alebo o ateizme... ?? ja mam radsej orginal ako sprostredkovane slova
Hacket
"že na to majú dôkazy" tak ked niekoho takeho stretnes daj mi vediet ja by som ho tiez rad poznal

, ked bude tvrdit ze sa mu zjavil neviem si celkom dobre predstavit ako by si chcel argumentovat ... bud mu uveris alebo ho prehlasis za klamara pripadne za iluzionistu, dusevne choreho atd... tam nie je priestor na argumentaciu
viera v boha urcite nie je zalozena na utilitarizme ... dokonca to nie je ani nic prazdne (aspon pre veriaceho.... ), ak beries nabozenstvo (nauku o bohu ) ako nieco vymyslene ako rozpravky neviem ako chces argumentovat ... totiz viera v boha nie je vedecka discipina ... nie je zalozena na objektivnych faktoch a dokazoch ... ale je jednoznacne preukazatelne ze viera nema vplyv na stracanie sebavedomia... schopnost menit sled udalosti ... ovplyvnovat svet... alebo motivacia rodinou alebo inymi faktormi... jednoducho medzi vedcami co vynasli internet, atomovu bombu, koleso bolo urcite vela veriacich... vela veriacich stavia domy pre svoje rodiny... mozno tazsou a pomalsou cestou (nevyuzivaju rozne skratky cez nepoctivost a kradeze... ) ...
jeden zo základných omylov kresťanstva".. je to tvoj nazor...