pomoc pri fotení

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
LesnéPlodyProduction
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

pomoc pri fotení

Príspevok od používateľa LesnéPlodyProduction »

Dobrý veČer ľudkovia, vedeli by ste mi poradiŤ kao nastaviŤ foťák na zábavy? mám nikon d5200 a blesk nikon sb 700 a neviem ako najlepšie nastaviŤ foťák aby boli kvalitné fotky tak by som rád ocenil pomoc, čo nastaviť a ako pre čo najlepšie fotky :) ďakujem
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pomoc pri fotení

Príspevok od používateľa masterdead »

Neexistuje nastavenie typu "toto nastav a budu dobre fotky". Aky mas objektiv?
LesnéPlodyProduction
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LesnéPlodyProduction »

ja viem že nie, len chcem aby boli fotky čo najlepšie teda svetlosť a podobné veci ja viem Že to nie je o tom Že nastavím a fotky sa spravia same. mám zákaldný objektív Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V prvom rade potrebujes normalny objektiv, nie hentu setovu chobotinu co mas. Potom by bolo vhodne si precitat clanky a knihy o foteni, uplne od zaciatku a postupne citat. A tiez nieco o blesku, fungovani a nastaveni blesku. A potom fotit, fotit a fotit.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale zase ani tento objektív nemusí hneď hádzať do koša. Pre začiatok môže dobre poslúžiť, čítanie a skúšanie je samozrejmosť.

Všetko je individuálne, závisí, čo fotíš, kde fotíš, v akých podmienkach fotíš, čo chceš zachytiť.

Napr. na svadbách, iných rodinných alebo firemných oslavách v bežných interiéroch ako sú reštaurácie neodpaľuj blesk ľuďom priamo do tváre, ale skús využiť odrazy od stropu, prípadne stien.

Koncerty môžu byť už o niečom inom, tam to bude závisieť od viacerých podmienok, aby si dosiahol správnu atmosféru..
Napísať odpoveď