pomoc pri fotení
-
LesnéPlodyProduction
Novice
- Kontaktovať používateľa:
pomoc pri fotení
Dobrý veČer ľudkovia, vedeli by ste mi poradiŤ kao nastaviŤ foťák na zábavy? mám nikon d5200 a blesk nikon sb 700 a neviem ako najlepšie nastaviŤ foťák aby boli kvalitné fotky tak by som rád ocenil pomoc, čo nastaviť a ako pre čo najlepšie fotky
ďakujem
-
masterdead
SysAdmin
Re: pomoc pri fotení
Neexistuje nastavenie typu "toto nastav a budu dobre fotky". Aky mas objektiv?
-
LesnéPlodyProduction
Novice
ja viem že nie, len chcem aby boli fotky čo najlepšie teda svetlosť a podobné veci ja viem Že to nie je o tom Že nastavím a fotky sa spravia same. mám zákaldný objektív Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR
V prvom rade potrebujes normalny objektiv, nie hentu setovu chobotinu co mas. Potom by bolo vhodne si precitat clanky a knihy o foteni, uplne od zaciatku a postupne citat. A tiez nieco o blesku, fungovani a nastaveni blesku. A potom fotit, fotit a fotit.
Ale zase ani tento objektív nemusí hneď hádzať do koša. Pre začiatok môže dobre poslúžiť, čítanie a skúšanie je samozrejmosť.
Všetko je individuálne, závisí, čo fotíš, kde fotíš, v akých podmienkach fotíš, čo chceš zachytiť.
Napr. na svadbách, iných rodinných alebo firemných oslavách v bežných interiéroch ako sú reštaurácie neodpaľuj blesk ľuďom priamo do tváre, ale skús využiť odrazy od stropu, prípadne stien.
Koncerty môžu byť už o niečom inom, tam to bude závisieť od viacerých podmienok, aby si dosiahol správnu atmosféru..
Všetko je individuálne, závisí, čo fotíš, kde fotíš, v akých podmienkach fotíš, čo chceš zachytiť.
Napr. na svadbách, iných rodinných alebo firemných oslavách v bežných interiéroch ako sú reštaurácie neodpaľuj blesk ľuďom priamo do tváre, ale skús využiť odrazy od stropu, prípadne stien.
Koncerty môžu byť už o niečom inom, tam to bude závisieť od viacerých podmienok, aby si dosiahol správnu atmosféru..