datacomp.sk
Re: datacomp.sk
a objednával si to cez net a prebral na pobočke, či ty si to kúpil čisto z predajne ?
Objednaval som cez net. Isty som si nebol preto, lebo niektore eshopy vraj taku objednavku beru iba ako rezervaciu tovaru na pobocke. Datacomp to ma ako normalnu objednavku, to som si aj v praxi overil 
Ale nejde len o to, ze odstupenie bolo platne, no aj o to, ze vsetko prebehlo bez problemov. V ramci zakona mohli vyrobok zobrat spat a peniaze poslat na ucet o 14 dni. Ale predavac to normalne zobral, nahodil do systemu a dal mi hotovost. Drobnost, ale potesi.
Ale nejde len o to, ze odstupenie bolo platne, no aj o to, ze vsetko prebehlo bez problemov. V ramci zakona mohli vyrobok zobrat spat a peniaze poslat na ucet o 14 dni. Ale predavac to normalne zobral, nahodil do systemu a dal mi hotovost. Drobnost, ale potesi.
to je absolútny blud, ak zrealizuješ objednávku cez internet (a na stránke to nie je jasne označené ako "rezervácia na predajni" - zatiaľ som sa s takým stretol len v muzikery (majú aj normálne objednávky)), tak to tak platí aj keby neviem čo + posielanie peňazí do 14 dní nefunguje takmer nikde, všade dostaneš na ruku (ak nejde o tovar nad 500€ myslím, za takú sumu by ti nedali ani v datacompe peniaze - akože zabudni, čo by potom vydávali), prípadne prevod trvá do 48 hodín a zoberú to okamžite bez otázok
-
rocketter23
Medium Expert
No mne dosli peniaze niekedy na 14. den od nich (tovar som vracial prvy krat). Neviem ci naschval alebo len nedopatrenim ale uz u nich neplanujem kupovat nic hlavne kvoli ich zaruke a casu ktory vzdy stravim v rade.
ja osobne im ostanem verný (ak budú mať dobrú cenu) pri monitoroch...to je sortiment, kde sú všade po slovensku on-site autorizované záručné servisy, takže nemusím riešiť záruku v obchode, aj keď na druhú stranu ich vymáknuť 31. deň, že im nedali vedieť, že reklamácia je hotová je tiež lákavá
Hmm.. objednával som niečo z Datacompu, osobný odber, zvolil som platbu platobnou kartou a ono mi nechalo pôvodnú cenu. Príjemné prekvapenie, že zmenili podmienky a už nediskriminujú tých, ktorí chceli platiť kartou.

//ako som písal na predchádzajúcej strane, mne po 3r vyreklamovali ramky bez problémov..
//ako som písal na predchádzajúcej strane, mne po 3r vyreklamovali ramky bez problémov..
škoda, že klamstvá ohľadom toho, že musia reklamovať ľudia veci len na moldavskej a klamstvá o dĺžke záruky a ich solidárnosti pri vybavovaní nad 24 mesiacov (pre produkty s dlhšou zárukou) im ostala
Už si kontaktoval SOI?
pokiaľ budem mať v rukách nejaký čerstvý prípad, tak som ochotný 
Oukej, potom nezabudni dať info.. 
Ako moze predlozit dokaz SOI, ak niekoho poslu reklamovat na inu pobocku?
Pytam sa kvoli OT, ako som pisal v inej teme, reklamne SMS, mam emaily dokazujuce ze mi potvrdili zrusenie SMS niekolkokrat a napriek tomu mi SMSky chodia, to je tiez dokaz, no ak zrusim info a reklamne SMS priamo u operatora, bude to podobne komplikovane dokazovat, ak to nezrusia, ako to, ked poslu zakaznika reklamovat na inu pobocku, mam to nahrat, vyziadat si pisomne potvrdenie na pobocke, ze musim ist na inu?
Pytam sa kvoli OT, ako som pisal v inej teme, reklamne SMS, mam emaily dokazujuce ze mi potvrdili zrusenie SMS niekolkokrat a napriek tomu mi SMSky chodia, to je tiez dokaz, no ak zrusim info a reklamne SMS priamo u operatora, bude to podobne komplikovane dokazovat, ak to nezrusia, ako to, ked poslu zakaznika reklamovat na inu pobocku, mam to nahrat, vyziadat si pisomne potvrdenie na pobocke, ze musim ist na inu?
zavolas na SOI ze stojis v predajni (pred predajnou) datacompu na tej a tej ulici kde si si dany vyrobok zakupil a momentalna situacia je taka ze ti odmietli prevziat reklamaciu a teda ze co mas dalej robit, je to chore...chodit na kraj mesta reklamovat veci
môžeš pánov upozorniť, že si informovaný o tom, čo sa snažia spraviť a že na druhú stranu môžeš vytočiť rovno ŠOI...každopádne, vedel by som si predstaviť, že keby sa pozbieralo pár prípadov, tak sa dá poskytnúť šoike aj obstojná dokumentácia
Ty si cely "ŠOI".
Ja som sa pytal v suvislosti s tym operatorom, ale ani v jednom pripade by som nemal dokaz, predsa zavolam SOI a co pridu ako policia, alebo odovzdam mobil predajcovi aby mi zopakoval co mi povedal?
Kazdopadne, uz tu niekto pisal, ze tuto predajnu informovali a ze vraj preskolia zamestnancov, takze to uz mozno zmenili, v minulosti prikladali k blocku aj papierik, ze reklamacia je mozna na inej pobocke, toto by ako dokaz preslo, ale uz to tak asi nebude.
Kazdopadne, uz tu niekto pisal, ze tuto predajnu informovali a ze vraj preskolia zamestnancov, takze to uz mozno zmenili, v minulosti prikladali k blocku aj papierik, ze reklamacia je mozna na inej pobocke, toto by ako dokaz preslo, ale uz to tak asi nebude.
hopa, ja som myslel, že štátna obchodná inšpekciaheker napísal:Ty si cely "ŠOI".
jj, to bejvávalo niekedy, prevažne staršie ročníky ešte stále hovoria "šoika" a možno sa to nalepilo.. 
SOI funguje od roku 1997 a kompetencie podla legislativy EU sa menili v roku 2002. Je to teda 18 rokov SOI a pochybujem, ze DrobDead je z tych starsich. A aby som to uviedol na pravu mieru, zakon o SOI c. 71/1986 plati od roku 1986, uz vtedy to bola Slovenska obchodna inspekcia. Takze to je 29 rokov co je zakonom urcrna Slovenska obchodna inspekcia a ked nejaky kreten (vratane mojich kamaratov, ktori sa pri svojej praci stretli neraz s kontrolou SOI) povie, ze ŠOI, tak sa mi nozik vo vrecku otvara. Ty si brm pamatas nebodaj ŠOI?
No vtedy som len nastupoval do školy, mal som iné starosti ako riešiť ŠOI/SOI, ale s výrazom ŠOI sa stretávam neustále.. a asi aj Ty, keď Ťa to už tak nervuje. 
Takze tiez poznas len SOI. Ano, zerie.