24" monitor
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: 24" monitor
Caute, je toto dobry monitor? https://www.alza.sk/24-iiyama-prolite-e ... 485117.htm
Viac ako tych 170 by som za monitor davat nechcel, nie som nejaky nadseny hrac ani za PC doma tolko casu netravim. Preto by som chcel vediet, ci je to za ten peniaz dobra volba. Alternativy uvitam, ale nie typu monitor za 250 a podobne jak je tu zvykom. Diky
Viac ako tych 170 by som za monitor davat nechcel, nie som nejaky nadseny hrac ani za PC doma tolko casu netravim. Preto by som chcel vediet, ci je to za ten peniaz dobra volba. Alternativy uvitam, ale nie typu monitor za 250 a podobne jak je tu zvykom. Diky
-
Ryan Giggs
VIP
Nic take tu zvykom nie je, neprehanaj.
Je to TN monitor, to sa v dnesnej dobe kupovat vobec neoplati kedze za tie peniaze su monitory s daleko lepsou technologiou zobrazenia.
Dell P2414H, alebo Benq EW2440L
Je to TN monitor, to sa v dnesnej dobe kupovat vobec neoplati kedze za tie peniaze su monitory s daleko lepsou technologiou zobrazenia.
Dell P2414H, alebo Benq EW2440L
https://www.ediscomp.sk/produkt/24-dell ... nu/256512/
http://zdomu.sk/lcd-24-palcove-monitory ... 238-L.html
pri objednávke im pripomenúť, že pribaliť daný Ergotron stojan
http://zdomu.sk/lcd-24-palcove-monitory ... 238-L.html
pri objednávke im pripomenúť, že pribaliť daný Ergotron stojan
čaute, zháňam si druhý monitor k mojmu 15,6" FullHD notebooku (čiže HDMI alebo VGA), čo hovoríte na BenQ GW2470H?
má AMVA (a nie TN), 4ms (kvôli hrám) a Flicker Free (kvoli očiam, dufam že to bude mat aj prakticky efekt, moc recenzii som na tuto funkciu nenasiel)
má AMVA (a nie TN), 4ms (kvôli hrám) a Flicker Free (kvoli očiam, dufam že to bude mat aj prakticky efekt, moc recenzii som na tuto funkciu nenasiel)
-
Ryan Giggs
VIP
4 ms odozva je samozrejme blbost, kazdopadne to nehra rolu. Benq ma poslednu dobu dobre monitory, tak by som sa toho nebal.
Flicker free znamena ze tam rychlo blika podsvietenie, rychlejsie ako u monitorov ktore flicker free nie su.
Flicker free znamena ze tam rychlo blika podsvietenie, rychlejsie ako u monitorov ktore flicker free nie su.
díky
ale ma ten Flicker free aj prakticky účinok? lebo monitor bez toho vyjde o 20 až 40€ lacnejšie:
ASUS VS247HR dokaze 75Hz ale cez hdmi to aj tak nepotiahnem pri 1080p
LG 24EN43VQ tento by som bral (edit: v alze LG nie je medzi odporucanymi znackami tak neviem, ani recenzie nemá)
Philips 243V5LHAB to je už asi moc lacný
ASUS VS247HR dokaze 75Hz ale cez hdmi to aj tak nepotiahnem pri 1080p
LG 24EN43VQ tento by som bral (edit: v alze LG nie je medzi odporucanymi znackami tak neviem, ani recenzie nemá)
Philips 243V5LHAB to je už asi moc lacný
-
Ryan Giggs
VIP
To ti ja nepoviem či vidiš nejaky rozdiel. Väčšina ťažko.
Tie čo si teraz vybral su všetko TN. To sa už neoplati kupovať.
Tie čo si teraz vybral su všetko TN. To sa už neoplati kupovať.
Spixy...môj posledný príspevok...je to monitor hodný aj 250€
a flicker-free..je dôležité rozoznávať flicker-free a pwm-free, flicker-free nie, pwm-free áno...avšak nechcem ťa zaťažovať s detailami, len ti poviem to..ak je monitor PWM-free (flicker-free to nemusí indikovať), tak hlavne pri nižšom fps sa obraz, resp. napríklad pohyb kamerou v hre sa nebude zdať trhavý (len optický jav, nie nejaké pády fps)
a flicker-free..je dôležité rozoznávať flicker-free a pwm-free, flicker-free nie, pwm-free áno...avšak nechcem ťa zaťažovať s detailami, len ti poviem to..ak je monitor PWM-free (flicker-free to nemusí indikovať), tak hlavne pri nižšom fps sa obraz, resp. napríklad pohyb kamerou v hre sa nebude zdať trhavý (len optický jav, nie nejaké pády fps)
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pani,
hodil som do reklamacie moj starsi 24" monitor, a rozmyslam keby mi ponukli vratenie penazi, co si zaobstarat do ~150 eur. Podmienka je vstup HDMI, inak nejake zvlastne poziadavky nemam. Idealne datacomp.sk, pripadne Alza, Shark.
hodil som do reklamacie moj starsi 24" monitor, a rozmyslam keby mi ponukli vratenie penazi, co si zaobstarat do ~150 eur. Podmienka je vstup HDMI, inak nejake zvlastne poziadavky nemam. Idealne datacomp.sk, pripadne Alza, Shark.
Ja tiez hladam nejaky novy monitor 24". Povodne som chcel IPS Dell ale vsade pisu, ze ma nejake problemy s podsvietenim, farbami, IPS glow. Nevyznam sa do toho tak neviem ci to ma nejaky vyznam. Oplati sa dat 250 - 300 euro za taky Dell monitor? Pouzitie je na beznu pracu, web, obcas hry a filmy.
napriklad tento BenQ GW2470H, ktory si chem kupit (153 €)
-
Ryan Giggs
VIP
Monitory od Dellu rozhodne s farbami ziaden problem nemaju, to je cisty blud. IPS glow je zalezitost kazdeho ips monitora. To je ale problem len ked sa divas na monitor z vacsieho uhla. A podsvietenie je vec konkretneho kusu ktora nijako nesuvisi s pouzitym panelom.Markoff napísal:Ja tiez hladam nejaky novy monitor 24". Povodne som chcel IPS Dell ale vsade pisu, ze ma nejake problemy s podsvietenim, farbami, IPS glow.
Co to znamena? Ze mozem mat stastie na kus s dobrym podsvietenim, alebo nemusim? To su fakt az take rozdiely medzi jednotlivymi kusmi?Ryan Giggs napísal: Monitory od Dellu rozhodne s farbami ziaden problem nemaju, to je cisty blud. IPS glow je zalezitost kazdeho ips monitora. To je ale problem len ked sa divas na monitor z vacsieho uhla. A podsvietenie je vec konkretneho kusu ktora nijako nesuvisi s pouzitym panelom.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano znamena to presne to. A netyka sa to Dellu ale monitorov obecne.
Aj v ramci jedneho modelu su rozdiely. Napr. ak v recenzii (alebo nejaky majitel) podsvietenie pochvalia a ty si kupis rovnaky model, na tom tvojom to moze byt mizeria. Alebo opacne, kde hodnotia podsvietenie negativne, tvoj kus moze byt ok.
Aj v ramci jedneho modelu su rozdiely. Napr. ak v recenzii (alebo nejaky majitel) podsvietenie pochvalia a ty si kupis rovnaky model, na tom tvojom to moze byt mizeria. Alebo opacne, kde hodnotia podsvietenie negativne, tvoj kus moze byt ok.
Zdravim,nechcem zakladat novu temu,tak sa spytam tu. Co hovorite na tento monitor?
https://www.alza.sk/27-aoc-i2757fm-d2260531.htm?o=1
Pripadne mozte navrhnut iny v podobnej cene a s podobnym designom s uzkym ramikom,dakujem
pouzitie : filmy,hry,web
https://www.alza.sk/27-aoc-i2757fm-d2260531.htm?o=1
Pripadne mozte navrhnut iny v podobnej cene a s podobnym designom s uzkym ramikom,dakujem
pouzitie : filmy,hry,web
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. BenQ EW2750ZL, Dell P2714H Professional.
Ten BenQ od ryana sa mi velmi paci,chcem sa len spytat, ci bude full hd rozlisenie na tak velkom monitore vyzerat dobre,zdroj bude notebook s fullhd rozlisenim
-
Ryan Giggs
VIP
FHD ma aj ten AOC co si chcel. Neviem ci to rozlisenie bude vadit. Zalezi na sledovacej vzdialenosti.
Pri vyssom rozliseni musis pocitat s tym ze sa ten NTB viac zapoti.
Pri vyssom rozliseni musis pocitat s tym ze sa ten NTB viac zapoti.
nie, 1080p už tak dobre na takom monitore nevyzerá dobre (pokiaľ sa na ňom len nehraje alebo nepozerajú filmy) - pre aj ostatné používanie - čítanie, tak tam už v tom prípade musíš mať vzdialenosť podľa môjho názoru aspoň 70-80cm
tvoj NB, hoď model, špecifikácie, či by to utiahol..nakoniec 27" 1440p je 350+€
+ dúfam, že daný AV panel je dobrý performer a nie je to ďalší model, ktorý ťaží len z dizajnu
tvoj NB, hoď model, špecifikácie, či by to utiahol..nakoniec 27" 1440p je 350+€
+ dúfam, že daný AV panel je dobrý performer a nie je to ďalší model, ktorý ťaží len z dizajnu