Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa aacid »

sebevrazda to nie je, my sme teraz kupili focus kombi s 1litrom a urcite je to ovela ovela lepsie nez co sme predtym mali 1.6 benzin. vykonnejsie a setrnejsie.

akurat tam automat nekupis, automat je za priplatok 2000 eur a aj to iba ak mas 1.5 ecoboost, na 1.0 to z nejakeho dovodu nedavaju.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

robotizovanu prevodovku som mal na merive a je to neskutocne navykove, velka pomoc v zapchach, noha si oddychne od spojky, podrzi v kopci a necuvas, samozrejme som ju pouzival ako manual, ked ju nechate samu radit je to hroza a kope :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Son-Gohan napísal:... a 1.0 ecoboost na c-max je podla mna samovrazda-chcem normalne jazdit nie zavadzat na ceste a rozmyslat ci mozem obehnut 125skuter
nebudes musiet nad nicim rozmyslat ta 125k verzia ide velmi slusne takmer v akychkolvek otackach, dohodni si testovaciu jazdu uvidis sam, ten motor sa dava aj do mondea, tam je to pochopitelne horsie ale stale by si necelil problemom s obiehanim skutra, mozno by si si musel pockat na lepsi rozhlad pri predbiehani cisterny ;)

(0-100 kmh Focus 1.0 EB 125k urobi za nejakych 9 sekund, ake auto si mal pred tym?)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vela ludi este spaja maly objem s nizkym vykonom..ale zas na druhej strane ktovie aku budu mat tieto motory zivotnost
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

..ale v dnešnej "downsizingovej" dobe už nemáš veľké možnosti kúpiť nové auto s "klasickým" motorom. Čiže buď budeš veriť výkonu a životnosti, alebo budeš musieť kúpiť niekoľkoročnú jazdenku s takýmto motorom, ale tie sa už tiež míňajú.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak ten motor je na trhu uz 3 roky, zatial sa nejake vazne problemy neobjavili.

predpokladam ze ta zivotnost bude nizsia ako nejake diesle, minimalne to turbo tam bude kriticke. to ale rozpravam o 200-300 tisic najazdenych kilometroch.
ak najazdi rocne 6000 km ako pise, tak zivotnost nemusi vobec riesit aj keby ho chcel na 10 rokov...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

presne tak, konstrukcne je vsetko riadne premyslene, maju napr. el. vodne pumpy ktore dochladzuju aj turbo vodou po tom co sa motor vrely vypne takze je to aj blbuvzdornejsie
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

jazdim na saxe 1.4 robot a naozaj je to navykove a pohodlne ale je to 3dverak rocnik 00, takze potrebujem nieco vacsie a zvykat si na manual hlavne ked pomali ide zima nejdem skusat, rozbil by som to niekde najskor na snehu na lade, navyk nemam absolutne ziadny naposledy autoskola takze pocitam aj s tym ze sa mozem pozabudnut a nedobrzdim,nieje tam ten casovy odhad na zareagovanie spojka brzda podradovat nemyslim len extremne situacie, taktiez v pripade potreby bude pouzivat auto priatelka aj matka obe maju odjazdene asi tak dokopy 100km...no nic pockam si na nejake akcie, minule mali na fabiu monte carlo combi z 17000 na 14000trvalo to ale len par dni
Paci sa mi ten cactus za zhruba 13500 je tam robot a stredna vybava aj s auto-klimou 1.2 ale tie zadne sedacky doje-babrali dost bol som ho pozriet v citrone a ked som si to vsimol tak ma to dost neprijemne prekvapilo, z casu na cas sa moze stat ze budem musiet viezt nieco vacsie v kufri a v tom pripade 3 clovek moze ist peso
meriva bola fajn hlavne ten kufor a posuvne sedacky aj vzadu ale ked som sedel za volantom tak mi vadil vyhladhlavne tie ramy po bokoch, tiez fajn vyzeral seat s tou skodou ale tie 1.0-1.2tsi nic dobre som o tych motoroch nepocul, netesnia,tratia olej atd
nenajde sa niekto co sedel v cactuse,merive,fabii,ibize alebo aspon v nieco z toho,zeby by popisal skusenosti
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

caute, este by ma zaujimalo ako to funguje s poistenim pri kupe noveho auta. Ci sa da normalne uzatvorit havarijne poistenie u nami zvolenej poistovne priamo pri kupe. Vzdy je tam totiz riziko ze kym vybavime poistku tak nam auto mozu napr. ukradnut atd.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Meffisto - Auto ti poistia aj v predajni maju z toho biznis a zmluvy s poistovnami. Alebo si ho mozes dat poistit sam a vopred pred kupou, potrebujes udsje o aute, kopiu TP ti vedia poslat aj na mail, ty rano poistis auto a poobede si ides po auto.

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2015, 11:25)
Chlapi, auto do 23 tisic + DPH, teda skoro 28 tisic aj s DPH. Podmienky - rok 2011 a novsie, najazd do 100 tisic, idealne 4x4, koza, navigavia, diesel, mozny odpocet DPH. Webasto velkym plus.

Predbezny vyber - Jaguar XF (problemom je predny nahon, velke minus teda), Peugeot 508 (detto 4x4 minus), Audi A6.

Vase navrhy, tipy, rady a skusenosti? Alebo co ine? Dakujem.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

F10 xD? MB C W204 FL 4Matic? GLA (neviem, či aj so 4kolkou v tej cene, asi skôr nie)?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

heker napísal:Meffisto - Auto ti poistia aj v predajni maju z toho biznis a zmluvy s poistovnami. Alebo si ho mozes dat poistit sam a vopred pred kupou, potrebujes udsje o aute, kopiu TP ti vedia poslat aj na mail, ty rano poistis auto a poobede si ides po auto.

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2015, 11:25)
Chlapi, auto do 23 tisic + DPH, teda skoro 28 tisic aj s DPH. Podmienky - rok 2011 a novsie, najazd do 100 tisic, idealne 4x4, koza, navigavia, diesel, mozny odpocet DPH. Webasto velkym plus.

Predbezny vyber - Jaguar XF (problemom je predny nahon, velke minus teda), Peugeot 508 (detto 4x4 minus), Audi A6.

Vase navrhy, tipy, rady a skusenosti? Alebo co ine? Dakujem.
niesom sice zastanca diesla, takze moj vyber by bol nieco taketo (ale v benzine, maju ich vo verziach 3,6 V6):

-Skoda Superb v L&K, cenovo sa tam zmestis a vybava je brutal za tu cenu
http://skoda-superb.autobazar.eu/20-tdi ... 36952.html
-Passat CC, diesel nebude urcite v 4x4, vybavy o nieco menej ako v superbe
-Passat
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked niekto najazdi 800km tyzdenne a z toho je 500-600 po dialnici, tak si nebude kupovat predsa benzin. Ja hladam auto, ktore ma spracovanie na urovni a nie nejaky rozhrkany Passat s lacnymi plastami. Uznavam, ze nove Passaty su pekne, ale ta cena je 2x taka ako je rozpocet. CC urcite nie, pretoze je dost neprakticke (sedenie vzadu). Ten SuperB nevyzera zle, ale za 3 tisicky naviac je uz Audi A6 a ta kvalita bude zrejme lepsia u Audi (205 koni, 7-st automat a vlastne kopa veci naviac).
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Kup si volvo s80 D5 :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Ja by som šiel do niečoho takého, ale v AMG pakete. Myslím, že do budgetu sa zmestíš aj so slušnou rezervou, malým nájazdom, vyšším ročníkom, prípadne aj silnejším motorom a nekompromisnou výbavou. V prípade Junge Sterne aj s 1-2 ročnou zárukou...

Toto je len asi druhé auto, ktoré som otvoril.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Ked niekto najazdi 800km tyzdenne a z toho je 500-600 po dialnici, tak si nebude kupovat predsa benzin. Ja hladam auto, ktore ma spracovanie na urovni a nie nejaky rozhrkany Passat s lacnymi plastami. Uznavam, ze nove Passaty su pekne, ale ta cena je 2x taka ako je rozpocet. CC urcite nie, pretoze je dost neprakticke (sedenie vzadu). Ten SuperB nevyzera zle, ale za 3 tisicky naviac je uz Audi A6 a ta kvalita bude zrejme lepsia u Audi (205 koni, 7-st automat a vlastne kopa veci naviac).
netrep p*coviny, chod sa na tom previezt

http://volkswagen-passat.autobazar.eu/2 ... 04807.html
jedine to 4x4 co je vec co by podla mna mala byt v kazdom aute...

v tychto novsich zacali davat uz do diesla biturbo a ma to 240k spolu so 4x4, ale este ich vela na predaj nieje.. ale pred koncom roka myslim ze ich pribudne viac a za priaznivejsiu cenu
http://volkswagen-passat.autobazar.eu/2 ... 35037.html
treba chvilu pockat :) cena pri tychto modeloch pada velmi rychlo a zvlast po tejto aferke
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

heker napísal:Predbezny vyber - Jaguar XF (problemom je predny nahon, velke minus teda)
to si kde nabral, ze predny nahon ? urcite to ma zadny, alebo 4kolku
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak ten passat sa na ten medak co postol smejo nechyta ani horolezeckym prislusenstvom
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem cim to bude ale tie interiery medvedov od cca 2009 do 2013 akoby zaspali dobu, ale je to vec vkusu, vybavovo je slusny...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jazdne vlastnosti, odhlucnenie, priestor...
Napísať odpoveď