Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa heker »

Ja ti nevim Karle, ale to C je nic moc podla mna. Okrem toho combi, ktore sa mi nepacia. C by som kupil, ak by clovek uvazoval nad Octaviou alebo niecim podobnym. Mystique, na Passate CC som sa vozil a stojim si za tym co som napisal, nehovoriac o katastrofalnom nastupovani do toho auta. Mas pravdu Mrk, Jaguar ma zadny nahon. Poprosim, aby do temy pisali ludia, ktori co to o autach vedia a nie tento sasko Mystique s jeho Passatmi.

Zatial som sa pozeral po tychto dvoch kuskoch.
http://jaguar-xf.autobazar.eu/30d-v6-21 ... 07396.html
http://audi-a6.autobazar.eu/30-tdi-dpf- ... 71977.html
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

servisovat Jaguar? ale ked na to niekto ma, preco nie..
heker
Redeemer
Redeemer

Preco myslis, ze je to taky problem? Kolko stoja tie diely v porovnani s tym co pytaju za napriklad Superb, Passat alebo A6? Servis robi Jaguar, ale robi to napriklad aj Peugeot.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neviem kolko stoja nahradne diely Jaguar, ale ani na tie ostatne co si vymenoval nie je vecsina dielov lacna. Aj hodina prace bude asi dost mastna. /nasiel som ze napr zrkadlo stoji cca 600€,spojka 2000€,turbo 1600€-a to vraj vsetko vo vypredaji/
heker
Redeemer
Redeemer

Tak ked nevies co to stoji, tak sem o tom prosim nepis, lebo nevies o com pisat. Kedze mam skusenosti so servisom podobneho auta, tak v tom nevidim ziadny problem a tvrdim to co som uz tu aj na fore kedysi pisal, ze tento servis nie je o moc drahsi ako na nejaku Octaviu. Mozno autorizovany servis ma vyssiu normohodinu, ale su servisy, ktore kvalitne opravia skoro vsetko a za uplne ine ceny. Mas pravdu v tom, ze zrkadlo je strasne drahe, ale o toho je predsa havarijna poistka. Spojku pri automate neriesim a o turbo sa vobec nebojim. V najhorsom sa to da stale poriesit cez eBay alebo Allegro, kopa ludi to tak riesila vratane mna alebo mojich kamaratov. Prave pre Jaguar XF sa predava turbo na Allegre od 500 do 1000 zlotych, to je teda ani nie 250 eur. Skor dodide turbo v takom Passate ako v Jaguare alebo A6, to hovori historia Passatu sama o sebe a je to nepopieratelny fakt. Ako som teda napisal vyssie, servis neriesme, ten je pre mna druhorady.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja mam vo Forde rovnaky motor ako sa daval do niektorych Jaguarov. Vo Forde si za pretlakovu hadicu sania zapytaju cca 120€, v Jaguari ~50€ :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

To sú fakt fotky tej audiny robené ešte na jar a odvtedy akože neprešla ani km ? ...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Mal som C S204 (aj predfacelift, aj facelift - čiže veľmi podobný tomu z linku), aj BMW F10 525d, pričom 5er bola až po C-čkach a vnútorným pocitom ich vôbec nepredčila. Je to už loď, Cčko je limuzína a motokára zároveň, z môjho pohľadu ideál auta, chcel by som ho naspäť :D .
Cčko, predtým než som ho mal, na mňa tiež pôsobilo interiérovo fádne/nemoderne, aj sedadlá ako "lavice", ale pokiaľ s tým autom nemáš osobnú skúsenosť, tak odporúčam aspoň obhliadku. Sedadlá sú ultra pohodlné, interiéru tiež nemám čo vytknúť, jedine, že som si nemal kde dať okuliare :D . O jazde ani nehovorím, strašne pohodlné a aj 100kW C200vka so 7AT s autom slušne hýbala.
Mne sa páči viac kombík, preto som ho poslal, ale to je vec vkusu. Ani sedan s AMG paketom a dobrou výbavou (napr. hnedá koža, panoráma a pod.) by nebol na zahodenie a myslím, že by sa dalo nájsť aj s V6.

V konečnom dôsledku mi je to jedno, či sa ti to páči alebo nie, len dávam alternatívy. Jag je Jag, nikdy som v tom nesedel, ale punc exkluzivity na pohľad má určite väčší ako MB. Keď už pre nič iné, tak minimálne kvôli tomu, že to človek nevidí každý deň.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Hegy si si isty, ze ten Jaguar ma motor z Mondea? Lebo som uz cital aj to, ze tam dodaval motor Peugeot (407/508/607) a ze neskor dosiel Jaguar s vlastnym dieslom.

Lubenečko ta Audi co hodil link je majitela firmy, on ma firmu na dopravu, bazar a ine. Auto som videl, vyzera velmi dobre, len vodicova sedacka je mierne skrabnuta od opacku akebo od kovovych cvokov z rifli na vrecku. Majitel ma uz ine auto na ktorom jazdi, toto je na internete 3 tyzdne. Kolko najazdil neviem. Je to komplet servisovane v Porsche Inter Auto v Bratislave, vsetky vymeny olejov (vratane prevodoveho oleja). Jediny servis fakticky co bol pomimo je, ze bola menena ziarovka a 2x dobijana bateria.
DaniKK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa DaniKK »

Zdravim poradili by ste auto pre mladeho chalana 23 rokov. Sedan, lepsia vybava, koza-polokoza, diesel, moze byt aj strsie ale nech ma peknu vybavu a hlavne spolahlive. Na dlhsie trasy do rakuska cca 1000 km cize pohodlne. Za rady vopred vdaka :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DaniKK: Aha, hento o tri prispevky nad tebou splna vsetko co pozadujes: http://audi-a6.autobazar.eu/30-tdi-dpf- ... 88291.html
DaniKK
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa DaniKK »

Zabudol som podotknut do 8000 € :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

heker, ten jaaaag je parada :) keby som teraz mal kupovat priblizovadlo na dlhe vzdialenosti, tiez je vo finale. Dalsia moznost co by som uvazoval je Mercedes, ale E-klasse. No a Arkazom spominana S80 D5 tiez nemusi byt zla volba.

DaniKK: Mondeo alebo spominane S80 (ale starsia)
heker
Redeemer
Redeemer

Ecko je otrasne z vnutra, CLS su krasne, ale stale drahe s vykonnejsim motor a Jaguar by mal mat motor od Peugeotu. Volvo S80 vyzera tiez dobre, len ten stredny panel posobi, ako keby ho tam niekto rano vygrcal.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

test napísal:Hegy si si isty, ze ten Jaguar ma motor z Mondea? Lebo som uz cital aj to, ze tam dodaval motor Peugeot (407/508/607) a ze neskor dosiel Jaguar s vlastnym dieslom.
V rokoch cca 2002-2007 Jaguar pouzival motor Ford 2.2 TDCi.
Prílohy
jaguar.png
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

k tomu motoru len kratka info, poznal som dvoch ludi co mali ten motor v aute, jednalo sa o mondeo kombi 2.2 a v oboch pripadoch malo auto cca okolo 150-180tis km vaznejsi problem na vstrekoch, motor furt v nudzovom rezime (oprava okolo 400eur)... za dalsie, vo firme boli fordacke TDI v Cmaxoch, auta boli pravidelne v servise, opet vstreky, trisky atd...
verim ze na fore je tiez par ludi, co ma s fordackym dieselom, nie prave idealne skusenosti...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

otec ma na tom motore 550 000km ja zatial 340 000km
CR trysky su neduhom prevazne vsetkych starsich common rail dieslov, s tym treba pocitat dnes uz to nie je take drahe ako kedysi
heker
Redeemer
Redeemer

Mas pocit Hegy, ze ten Jaguar o ktorom sa pise vyssie spada do rocniku 2002-2007 alebo len ja som retardovany?
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gabo10 »

V XF je motor Ford AJD-V6/PSA DT17 ktorý sa dával do peugeotu neviem typ a citroen c5,c6 neskôr si ho jaguár doladil pre svoje potreby ale v základe aj veľa častí je rovnakých s peugeotom/citroenom.3.0D sa v rôznych úpravách montuje aj do Land Roveru a do nejakého amerického fordu ktorý nieje dostupný pre europu neviem názov.Prevodovka ZF

XF má kamarát síce 2.7D čo je staršia verzia s nevychytenými muchami ale tahá to na 230 tisíc km +- myslím a šlape to slušne (nesťažuje sa) z môjho názoru fajn auto dobre odhlučnené,priťahuje pozornosť,drží si vyššiu a dlhšie cenu ako Audi.Podvozok úplne úžasný..za mna veľké mínus sedačky možno mal len nejakú slabšiu výbavu ale očakával by som že sa dajú lepšie - pohodlnejšie nastaviť
a ten dekor sa hroznne rýchlo poškriabe najmä v priestore voliča automatu

Ale viem že sa chalan často sťažuje na elektroniku že mu tam vyhodí vždy nejakú chybu hovoril niečo o tom že predFL na toto trpí to si už dohľadaj na nete niekde

Inak výrazne odporúčam mať havarijnú poistku za karosárske diely sú to slušné ceny
Napísať odpoveď