lenze si znova sklzol do fantasy scenara. on sa pytal konkretne na seba, resp. na pripad slovaka
no daj nejaku vlastnu skusenost ako to tam funguje
ake je to zlozite? prevedies si peniaze na ucet na kajmanoch a pomaly nenapadne ich uzivas. ak budes vlastnikom sro-cky, ktora bude robit ksefty so zahranicim tak to zlozite nie je vobec
neviem kto sklzol do fantasy scenara ked ty tu pises o hypotetickom priklade slovaka ktory zdefrauduje milion €. Myslis ze firmy su padnute na hlavu a ze ich majitelia nemaju osetrene aby ich vlastni zamestnanci neokradali? Kazda vecsia firma ma na to samostatne vyclenenych ludi ktori sleduju kazde €
a samozrejme raz zacas externe audity. Neexistuje aby vecsia suma len tak sa premiestnila niekam na neregistrovane bankove ucty-to je uplne absurdna predstava niekoho kto vobec netusi ako nieco take funguje. Na to su zlozite kontrolne mechanizmy a systemy ktore nielen sleduju pohyb ale aj zabranuju zneuzitiu vecsich sum.
ty si reťko alebo co? pisem, ze keby to spravil majitel sro-cky nie nejaky radovy zamestnanec podniku s 200 ludmi. ci mas predstavu, ze sro-cku nemoze vlastnit jeden clovek alebo robit milionove obraty aj mensia firma s 10timi zamestnancami?
vyborne, tak sme sa nakoniec dopracovali k tomu co si asi povodne myslel:
konatel firmy presunie financne prostriedky z firemneho uctu vlastnej firmy na svoj ucet niekde inde.
super, ale kde je pointa vzhladom k teme?
kazdy to asi okrem teba pochopil na prvu supu.
kde je pointa? autor sa pytal, co by sa asi stalo, keby si konatel/majitel firmy nechal zaplatit za sluzbu od zahranicnej firmy, ktoru by nasledne nevykonal a peniaze si nechal. pytal sa, ci by ho niekto prenasledoval, ale stihal. Ja som napisal ako by sa tomu dalo vyhnut
http://www.aktuality.sk/clanok/304745/m ... -znamkach/
sranda ako to padlo vhod. a to ide dokonca o slovakov, pricom ho riesil interpol a nasli ho v mexiku. to som teda necakal. ale zase len nejde o korporaciu, ktorej by taku stratu nahradilo urcite nejake poistenie, tento typek obral priamo stat a milion pre slovensku republiku ma inu hodnotu ako milion pre nejaku korporaciu. a len tak mimochodom, za ten milion by som si asi ochotne 6 rokov odsedel.