Vybavenie rodinneho domu - co vsetko treba nakupit

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Vybavenie rodinneho domu - co vsetko treba nakupit

Príspevok od používateľa test »

Kamarat ide stavat rodinny dom, nic velke, plocha 100 metrov. Je tam kuchyna, obyvacka, spalna, dve mensie izby, vacsia kupelka s vanou, mensia kupelka s kutom, maly sklad (technicka miestnost), spajza, chodba a altanok vonku. Potreboval by zoznam vsetkych veci s ktorymi treba ratat do domu, aby si to vedel pozriet, spocitat a aby vedel urcit vysku hypoteky podla toho. Bol by nerad, ak by mu chybalo 15 tisic na to, aby tam mohol plnohodnotne byvat. Takze ak niekoho napada, skuste doplnit co koho napadne. Pojde o standard, takze nic extra netreba vymyslat.

1. kuchyna
kuchynska linka
umyvacka
sporak
chladnicka
radio
riad
kavovar
mikrovlnka
rura
kanvica
digestor
stol + stolicky

2. obyvacka
gauc
stol
tv
dvd
maly nabytok

3. spalna
izba
vstavana skrina
tv
nocne stoliky
postel
lampy
stol?

4. izba 1
postel
stol
skrina
lampa
stolicka

5. izba 2
postel
stol
skrina
lampa
stolicka

6. velka kupelka
vana
wc
umyvadlo
pracka
skrinka so zrkadlom
susicka

7. mala kupelka
sprchovy kut
wc
umyvadlo
skrinka so zrkadlom

8. sklad
wifi router
kamerovy system
kotol (sucast kurenia/vody)
bojler (sucast kurenia/vody)
vysavac

9. spajza
policky
hrnce
pekac
kuchynska vaha
friteza
mixer

10. chodba
policka na topanky
satnik
obuvak pre gangyho

11. altanok
stol
stolicky
gril
tv?
radio
kosacka

Napada niekoho nieco na co zabudol? Alebo co by sa zislo a do coho investovat do vybavenia domu?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vybavenie rodinneho domu - co vsetko treba nakupit

Príspevok od používateľa Dreamer »

1. rychlovarna kanvica, elektricka rura.

2. koberce, tie aj inde.

6. susicka, urcite min. tak uzitocka ako uvedena umyvacka.

8. chyba mi tu vykurovanie, teda kotol.

11. to zartujes, tv??

Inak vseobecne, uzitocne veci, ktore usetria dost, zateplenie, dnes samozrejmost, mozno solarne panely min. na teplu vodu sa udajne oplati. Dalej lampy bude treba vsade, samozrejme, ale to su male polozky. Inak ku vykurovaniu, radiatory do celeho domu, podlahy a farby na steny, stropy, s tym asi pocita, ale pre istotu...

Napriek vsetkemu to chce rozumnu rezervu, urcite bude potrebovat vela dalsich veci.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Dreamer: zateplenie, kotol svetlá a pod. sú pravdepodobne počítané ako súčasť domu. zateplenie určite nie je vybavenie RD :wink:

k téme: jesť sa bude v obývačke? jedálenský/kuchynský stôl so stoličkami tam nevidím. V spálni stolík so stoličkou a zrkadlom pre manželku :) V izbách nejaké poličky, v kuchyni digestor
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Cca mi to vychadza na nejakych 12-15.000,-EUR.
V podstate tam ma vsetko nutne na zivot, ale doplnil by som:
Kuchyna:
digestor
stol + stolicky
Obyvacka:
osvetlenie, nie vzdy bude chciet svietit velkym svetlom
Kupelne(a):
Urcite maly nabytok - aspon do jednej, je to prakticke

Inak, zit sa tam dat bude. Jedine, co by som ja este z takych vacsich veci dokupil, je alarm.

Btw, to su veci, ktore mu hypo nebude kryt. Banka stanovi hypo podla odhadcu, ktory posudi projekt a tam drobne vybavenie nespada.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

da sa to navysit aj nad vysku hodnoty nehnutelnosti. mal by si vsak nakupit vstavane spotrebice a podat cestne prehlasenie, ze peniaze, ktore si ziadal navyse si pouzil na tie spotrebice.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

neviem ci bude stacit iba cestne prehlasenie, skor aj dokladovanie bločkami
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zase tie tvoje domnienky...
zalezi od banky, niekde chcu foto, niekde nie
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

2. zavesy... polozka ktora moze byt lahko okolo 500 eur ked pocitas aj vcetne spalne
2.6.7. baterie, co moze byt od 150e do 400e
3.4.5. matrace, povlecenia + aspon jedno nahradne + vankuse, periny, plachty, deky - 200~300 minimalne

nikde nevidim dvere + zarubne, opet polozka ktora bude 500+ v zavyslosti dveri, posuvne, klasicke, vstavane atd...

navyse ktomuto vsetkemu dopocitaj tak 5000-10 000 ako rezervu... lebo ti to nevyjde, ked pozistujes co vsetko este potrebujes
ked uz myslis ze mas vsetko, tak zistis ze stale ti nieco chyba...
vacsinou sa jedna o p*coviny ktore ta nenapadnu hned, ale casom nedokazes bez nich byt (od kefy na hajzel, po sparatka)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

500 za zavesy je trosku moc. v mercury kupis na jedno okno za 15€, ale zas tie dvere a zarubne by som minimalne zdvojnasobil
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:500 za zavesy je trosku moc. v mercury kupis na jedno okno za 15€, ale zas tie dvere a zarubne by som minimalne zdvojnasobil
pocitaj robotu, kolajnice atd, samozrejme mozes kupit aj lacnejsie, ale ked zastres a zistis ze mas stale svetlo, tak potom tie zavesy neplnia ucel... mna vysli na dve miestnosti 630 vcetne prace, ale ked zastrem tak je tma

dvere - opet zalezi, napr v dvojizbaku, troje dveri so zarubnou, vsetky posuvne - 720euro
v dome to bude zrejme aj za dvojnasobok, ale moznosti je viac, keby bral obycajne, tak ich ma za 70eur jedni
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu, ze som nepocital garnize..ja som kupoval pred pol rokom do celeho bytu garnize+zaclony+2ks zavesov a vyslo ma to okolo 200€ na 2 balkonove dvere + 3 klasicke velke okna
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:da sa to navysit aj nad vysku hodnoty nehnutelnosti. mal by si vsak nakupit vstavane spotrebice a podat cestne prehlasenie, ze peniaze, ktore si ziadal navyse si pouzil na tie spotrebice.
<> staci blocek, pripadne FA ze si to tam minul... v csob to je 10% nedokladujes 90 dokladujes, tych 90 mozes mat polku v blockoch, a dalsiu vo fakturach na tvoje meno... to bol uver na byvanie
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hovorim, ze zalezi na banke, vo vacsine blocky netreba ked sa jedna o spotrebice
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zalezi od banky, tak ako bolo povedane. Kamarat kupoval byt a mal tam peniaze na prerabku. Dokladoval to obycajnymi fotkami, ktore posielal na mail niekomu z banky. A tu by som problem nevidel s dokladovanim, ved ako uz napoveda uvodny prispevok teme, ide o hypoteku a chce to spocitat, aby vypytal dost. Takze z toho chapem, ze to bude kupovat nove a teda bude mat k tomu aj blocky/faktury.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

guess.whoo

ano zavisi od banky a co mam osobnu skusenost tak chceli aj dokladovanie. Samozrejme ze nepoznam presne postupy vsetkych registrovanych bank na Svk a nemyslim ze by boli ani verejne dostupne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

bral si si hypoteku? pochybujem, lebo na taketo veci nepotrebujes poznat interne postupy. ja ked som si bral tak som bol skoro v kazdej banke sa pytat na podmienky a toto je dost dolezita cast. ci uz samotne dofinancovanie alebo financovanie zariadenia pokial nevyjde z vlastneho kapitalu.
navyse odpovede na tieto otazky sa ziskavaju jednoducho pretoze aj ten clovek za stolom ma nejake plany, ktore musi splnit a snazi sa potencionalnemu zakaznikovi vyjst v ustrety co najviac
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Nezabudajte na vybavenie kuchyne/kuchynskej linky: hrnce, taniere, pribory, pohare, tie rozne veci co sa pouzyvaju k vareniu, krajaniu bla bla bla. Dokopy to tiez urobi par stoviek.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ano, aj TV v altanku, ktora bude odlozena v skladovacej miestnosti pri altanku s kosackou. Chce to, pretoze rad pozera futbal a sadnut si do altanku, vylozit nohy na stol a pozerat futbal s napojom v ruke je skoro taky dobry pocit ako keby si sedel priamo na stadione. Solarne panely, lampy, koberce, baterie, dvere, postel s matracmi+vankusmi+paplonmi a neviem co tu este padlo, tak to vsetko povazuje za sucast domu vratane zateplenia. Zavesy do domu nechce, bude mat zaluzie a jemne tonovane skla, takze cez den vidiet nebude a vecer zatiahne zaluzie. Prave preto to chce teraz rovno spocitat, aby vedel o aku sumu treba ziadat naviac. Vsetko dokladuje blockami a fakturami, ak bude treba, pretoze vsetko bude objednavat uplne nove z internetu alebo kupovat v kamennej predajni.

energy00 - Pribory, taniere a ine veci tam uz boli pod oznacenim RIAD v kuchyni.

Zoznam hore som aktualizoval a doplnil o veci, ktore tu padli. Karma pre vsetkych, aj za tie hluposti typu zavesy a obliecky.

Otazka - Oplati sa vobec investicia do solarnych panelov na takto maly dom? Neni lepsie rozmyslat nad tepelnym cerpadlom? Zahrnut do toho klimatizaciu, ktora by chladila aspon obyvacku a spalnu?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Obuvak. V kazdej normalnej domacnosti musi byt obuvak, nech sa plesne po vrecku a rovno kupi aj dva. Ostatne je druhorade.

A nikde tam nevidim vysavac.

//wladas - ty vole ved ja som si robil srandu...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Gangy - teraz som kupil obuvak na Pezinskom vinobrani za 5€ klasicky zelezny, slovenska vyroba. Cize toto moc polozka nieje :) Ale babka k babke...
Napísať odpoveď