Chalani ako to je s vlastnictvm zdrojaku.
Dajme tomu ze pracuje mrpe firmu a v zmluve mam len uvedene ze som programator. Ziadna zmluva na exkluziviut ani na dielo proste nic rovnaka zmluva ako pre upratovacku.
Ak dam vypoved co to znamena pre mna a mojho zamestnavatela. Predpokladam ze program ako taky moze smelo dalej predavat a ponukat ale ako to je s kodom kto je jeho vlastnik kedze je to moje dielo. Moze ho vlastne dalej spristupnit ostatnym zamestnanocv nech sa v nom babru pripadne si ho nanovo kompilovat a predavat ?
Vlastnictvo zdrojoveho kodu
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vlastnictvo zdrojoveho kodu
áno, môže. Netreba na to žiadne tvoje súhlasy. Práve naopak, ak ty chceš niekde použiť niečo (alebo časť niečoho) čo si vytvoril pre neho, musíš mať na to od neho povolenie. On ako zadávateľ práce je výhradným vlastníkom všetkého čo pre neho vytvoríš, pokiaľ nemáte v zmluve uvedené inak
-
Michaelo
Hardcore addict
Precitaj si zmluvu. Na mojej je jasne napisane nieco v tomto zmysle:
"Zamestnaniec taktiez suhlasi s posunutim vsetkeho kodu co napisal na zamestnavatela a pripadne tretie strany."
Co znamena, ze vsetko co napisem nie je moje ale rata sa to ako vlastnictvo firmy a takto to bude aj ked ty odides.
"Zamestnaniec taktiez suhlasi s posunutim vsetkeho kodu co napisal na zamestnavatela a pripadne tretie strany."
Co znamena, ze vsetko co napisem nie je moje ale rata sa to ako vlastnictvo firmy a takto to bude aj ked ty odides.
-
Runes
Addict
sak prave to ze ja to tam nemam. A podla toho co som pocital horom dolom je to tak ze pokial ja odneho odidem a nemam nic take podpisane nemoze dalej sirit ten zdrojak. Proste moze pouzivat skompilovane exace ale zdrojak ako taky je moje autorske pravo a dusevne vlastnictvo.
-
Michaelo
Hardcore addict
Si myslim ze mne to moj sef aj vysvetloval a hovoril, ze oni to tam maju len pre traansparentnost, ale vobec to tam byt nemusi a stale je vlastnikom firma a nie ty.
https://www.podnikajte.sk/pravo-a-legis ... anci.xhtml
pokial si to vytvoril v ramci normalneho zadania zamestnavatela - teda tvoja napln prace , nemas na to ziadne prava. Pokial ti zamestnavatel povolil pouzivat jeho HW,SW a ty si si spravil nieco pomimo, tak je to tvoje.
pokial si to vytvoril v ramci normalneho zadania zamestnavatela - teda tvoja napln prace , nemas na to ziadne prava. Pokial ti zamestnavatel povolil pouzivat jeho HW,SW a ty si si spravil nieco pomimo, tak je to tvoje.