Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
mLuks
sexualita a vyznam sexuality sa v zivote precenuje...
sexualna absencia je uplne normalna... nie len u hmomosexualov ale aj u heterosexualov...
mas pocit ze niekto zatvara homosexualov... alebo ich nejak za to prenasleduje ... ??? kazdy homosexual sa moze rozhodnut ci bude zit podla evanielia alebo podla seba ako kazdy iny..
...domy ...ty si si vobec precital na co reagujem... ??? Hacket pisal : "...ktoré naopak môžu byť motivované aj tebou (rodina, partner, ale aj napríklad víkend) motivujú ťa žiť atd"aj veraici maju rovnake motivacie stavaju domi.. lebo clovek stavia dom pre rodinu nie pre seba... a vsetko ostatne co som napisal... co sa tyka kradnutia ... ak clovek skutocne veri v boha a chce zit podla jeho prikazani tak kradnutie je pre neho totalna blbost ... lebo ak spravi clovek hriech tak aby mu bol odpusteny musi ho uprimne olutovat vyznat a vykonat napravu ... cize ak ukradne musi vratit aj s pokutou ...ak to vratit nejde musi to nahradit v skutkoch milosrdenstva ... cize da tu sumu na charitu pripadne an iny uslachtily umysel... aj s pokutou (bezne 50%)... neviem ako su na tom neveriaci ale maju oni nieco take co ich takto striktne drzi... ??? nehovorim konktetne o tebe ale celkovo... jedine co je tak su zakony a policajti ... ak nemaju pozitivnu motivaciu (chcu bit dobry a moralny) nemaju ziadnu ...
sexualita a vyznam sexuality sa v zivote precenuje...
sexualna absencia je uplne normalna... nie len u hmomosexualov ale aj u heterosexualov...
mas pocit ze niekto zatvara homosexualov... alebo ich nejak za to prenasleduje ... ??? kazdy homosexual sa moze rozhodnut ci bude zit podla evanielia alebo podla seba ako kazdy iny..
...domy ...ty si si vobec precital na co reagujem... ??? Hacket pisal : "...ktoré naopak môžu byť motivované aj tebou (rodina, partner, ale aj napríklad víkend) motivujú ťa žiť atd"aj veraici maju rovnake motivacie stavaju domi.. lebo clovek stavia dom pre rodinu nie pre seba... a vsetko ostatne co som napisal... co sa tyka kradnutia ... ak clovek skutocne veri v boha a chce zit podla jeho prikazani tak kradnutie je pre neho totalna blbost ... lebo ak spravi clovek hriech tak aby mu bol odpusteny musi ho uprimne olutovat vyznat a vykonat napravu ... cize ak ukradne musi vratit aj s pokutou ...ak to vratit nejde musi to nahradit v skutkoch milosrdenstva ... cize da tu sumu na charitu pripadne an iny uslachtily umysel... aj s pokutou (bezne 50%)... neviem ako su na tom neveriaci ale maju oni nieco take co ich takto striktne drzi... ??? nehovorim konktetne o tebe ale celkovo... jedine co je tak su zakony a policajti ... ak nemaju pozitivnu motivaciu (chcu bit dobry a moralny) nemaju ziadnu ...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
podľa kresťanskej definície nám to boh daroval, takže o žiadnej krádeži tu nie je možné hovoriť. Navyše kým nie je dokázaná existencia boha, to že nám ich dal on je len nepodložené tvrdeniestrapaty napísal:audiotrack
ked su vedci taky uzasny nech si stvoria vlastny material a nekradnu ho bohu ...
navyše, vedci si stvorili nejeden vlastný materiál. Kopec prvkov v periodickej tabuľke bolo vytvorených umelo, a v prírode sa vôbec nenechádzajú. Rovnako tak materialy. Stačí sa pozreť na uhlíkové nanotrubice čo je revolučný materiál a v prírode ho určite nenájdeš. Z tých bežných ich ale v prírode tiež veľa nenájdeš. Alebo máš pocit že plasty sú úplne bežné materiály čo sa v prírode nachádzajú (teraz už hej, hlavne v tej slovenskej, ale pred príchodom ľudí istotne nie
tvoj ničím nepodložený názor (?) ..alebo ho dolož niečim, čo má aj relevantvú výpovednú hodnotu - ja môžem tvrdiť opakstrapaty napísal:sexualita a vyznam sexuality sa v zivote precenuje...
nie je úplne normálna, pretože potreba sexu je základná pudová vlastnosť človeka, stare dobré hormóny a chemciké procesy, vychádza z ľudskej prirodzenosti, a preto brániť sa sexu nie je prirodzené či normálnestrapaty napísal:sexualna absencia je uplne normalna... nie len u hmomosexualov ale aj u heterosexualov...
ty si spal pred referendom? mám citovať pastierský list? vážne to chceš? a vôbec všeobecne sedíš si naušiach? nepočuješ ako sú všade homo odsudzovaní? dokonca aj veriacimi..strapaty napísal:mas pocit ze niekto zatvara homosexualov... alebo ich nejak za to prenasleduje ... ??? kazdy homosexual sa moze rozhodnut ci bude zit podla evanielia alebo podla seba ako kazdy iny..
homosexual, žiť podľa evanielia? ..opäť sa ťa to opýtam, to má ten homosexual zaprieť sám seba, teakého akého ho boh stvoril? a chcem počuť jasné ano/nie
a však opäť si mi neodpovedal priamo na moje otázky...vidíš ich tam? môžeš odpovedať priamo na to na čo sa ťa pýtam a nie takýmito odbočkami? ä
predstav si, že prečítal...a presne na túto analógiu narážam...tvrdíš, že ak je niekto veriaci, tak automaticky má menšiu tendenciu klamať, podvádzať atď lebo viera...poznáš to keď ťa v škole učia teóriu, ty prides do práce a prax je úplne iná? Tak toto je presne ten prípad. To čo tu ty píšeš je síce pekné, ale to je tak všetko. Realita, ktorú vidím všade kam sa pozriem je úplne iná. Preto aj tieto tvoje omáčky nemajú v diskusii význam, lebo odrážajú dosť malé percento ľudí. Keby to čo píšeš bola prvda, tak pri 70% veriacich by slovensko bolo rájom na zemi.
-
harrison314
Hardcore addict
Hovoril si o zivote a dusy, a podla tvojej defincie sa nenrodene dieta neodlisuje od bakterie, alebo rastliny. Pretoze su zive a maju dusu.strapaty napísal:"V tom pripade sa nenarodene dieta neodlisuje"... to hadam nemyslis vazne kde si nasiel taku paralelu... podla tvojej uvahy je aj zabitie kazdeho zvierata vrazda ...co nie je pravda ... vrazda sa tyka len ludi.. ako si z toho vyvdil ale to zatretenie nechapem???
ZABITIE - je take konanie, ktore keby nebolo by zivot pokracoval dalej do prirodzenej smrti...
vrazda - je umyselne zabijanie cloveka...
Nie nie je, je rozdiel ked si niekto veri v boha, a ked na zakalde svojej viery popira evoluciu, alebo sa snazi presadit zakon, ze si musim dat piersing do bradaviek, lebo si to tvoj boh ziada. A je to podla teba moralne.strapaty napísal:"Nebojuju proti viere"... nezda sa ti to to iste... ??? nebojeujem proti obezite ale proti zlemu stravovaniu ... nejaku logiku to ma ale ale aj obezita je sucast zleho stravovania ako aj bulimia...
nehovoriac o tom ze "dokazatelne nezmysly"(zle dokazovacie metody zle vysledky... ) su dokazovane nespravnou metodou ... to je ako dokazovat teoriou zlateho rezu krasu vsetkeho umenia .... jednoducho basen co nema proporcie zlateho rezu je dokazatelne zla...
To nepiream, ale akeolvek moralne spolocentvo, by tich zlych ludi okamzite zo svojich radov vyradilo.strapaty napísal:samozrejme ze tie veci spolu suvisia ale nemozes ich miesat ako hrusky s jablkami ... jednoducho nemozes povedat ze veriaci upalovali bosorky ale mozes povedat ze ludia ktory sa hlasili k cirkvi rozhodovali ci nietko je bosorka alebo nie co bol vtedy hrdelny zlocin... cize ich v podstate popravili... (ale nie len cirkev verila ze mala doba ladova je dielom zlych sil... len mali tu smolu ze boli vtedy pri moci .... co bol nasledok expanzie rima... a v tom case to bolo rimske statne nabozenstvo... )... viera je osobiny vstah k bohu .. clovek ktory sa riadi bohom ... ale nie kazdy v cirkvi (alebo ten co sa hlasa k cirkvi je veriaci ... nevynimajuc biskupov a knazou ... ich svatenie im nezarucuje neomylnost ani vieru ... sviatost knaztva sa da urovnovo prirovnat k sviatosti manzelstva ... sice plynu z toho urcite mylosti a sila .. ale clovek musi ich prijat... ako su ludia ktory sa manzelstvom nezemnia tak su aj knazi ... ) nabozenstvo je nauka o bohu ... cize je to sposob ako sa dostat k bohu ... samozerejme moze ich byt viac... to ci je prave sa dozvies len tak ci ta k bohu dovedie alebo nie...
Alebo ak su pri moci ty nemorany, tak by sa od nich ostatni distancovali, no to sa neudialo. (poznaka, na toto mi odpises nico, na co mozem poukazat, ze cirkev je tatlitny rezim).
nabozenstvo je je moralka, a cirkev sa nestara iba do vlastnej viery...strapaty napísal:"Dalej Hlava cirkvi je zastupcom boha na zemi" v otazkach vysvetlovania nabozenstva.. cize otazky viery a moralky... inac boh nepotrebuje zastupcu posobi na ludi priamo .. ta osoba boha sa nazyva duch svaty... papez riesi len schizmy.. cize racionalny vyklad ucenia krista...
Istym ludom ano, no nie spolocnosti. Dokonca s nabozenstva a cirvy im plynu dost velke vyhody.strapaty napísal:...skutocne si myslis ze je to len tradicia ??? ze to ludom nic neprinasa??
Na dedine je to bezne, ked neprides do kostala, ludia si uz zacnu suskat aky si zly a nevychovany.strapaty napísal:ze veria alebo chodia do kostola len zo strachu pred spolocnostou ???
A mi ti tickrat hovorime, ze bolo.strapaty napísal:"Kde si bol pocas februaroveho refenda ?" ..je velmi smutne ak niekto uroci na ludi z akeho kolvek dovodu ... ale opakujem uz asi po 100x referendum nebolo zamerane proti homosexualom ... ale proti LGBTI ideologii... a presadzovaniu v zivote...
V tomto pripade cirkev ubera slobodu ludom, klame a zavadza.strapaty napísal: boh respektuje slobodu ludi preco by sme mi nemali ... ale cirkev ma povinnost hlasat pravdu a ak niekto klame a zavadza
pohladamstrapaty napísal:k videu ..zabudol si mi dat ten utok papeza.. ?? ci skutocne hovoril o ateistoch alebo o ateizme... ?? ja mam radsej orginal ako sprostredkovane slova
audiotrack
prirodzene ten "novy material " vytvorili z vercajgom od boha ... (mozok, ruky, zmysly, prirodne zakony, ako aj samotny material ktory pretvorili a nevynimajuc energiu ktoru pouzili.... )
samozrejme za predpokladu ze Boh je ... je vsemohusi a vsetko stvoril... ak nie tak su ti vedci skutocne uzasni...
vytvorili prvok na niekolko nanosekund... a citai sa ze je jediny ... no mozno ho boh uz pred nikolkymi milionmi rokov uz tiezstvoril a mozno je tam dodnes len inej galaxii. ale vedci tvrdia ze nieje ... lebo na zemi nieje .. niekedy mi volanie po dokazani boha pripada velmi smiesne... je to ako by chcel virus dokazat existunciu alfacentauri od druheho virusu...(samozrejme otazka je ako sa ten virus o alfacentauri dozvedel... ?) zaujimave je ze ludia tolko vela skumaju a stale si neuvedomuju svoju malost a bezvyznamnost vo svete galalxii vesmire... jedine kto im priklada vyznam a dolezitost je boh ...lebo sme jeho deti ... on po nas tuzi ... len mi ho stale odmitame...
mLuks
staci ti dokaz v statisicochtisicoch ludoch ktory prezili svoj zivot v uplnej sexualnej absencii a prezili plnohodnotne a naplnene zivoty??? od knazov reholnikov laikov... cez manzelske pary neschopne sexu pre zdravone problemi alebo ine skusky... ako hovoris ak je sex len pud je nenormalne sa ho vzdavat ...ak ma pre cloveka aj inu pridanu hodnotu ... ak je to prejavom vzajomneho odovzdania sa a uplneho podriadenia sa ... najvysim prejavom vzajomnej lasky ... tak presne z tej istej lasky clovek nema problem sa sexu vzdat obmedzit... lebo sex sa stava v zivote nie cielom ale prostriedkom... ako jedlo sa nestava cielom ale prostriedkom .. nezijeme preto aby sme jedni ... ale jeme preto aby sme zili ... co bez jedla sa neda zit bez sexu ano ... lebo sex nie je primarna potreba pre jednotlivca... ale ako jednotlivec bez problemov prezije bez sexu, manzelstvo len velmi tazko ... ale to je zas ina kapitola... ci aky dokaz si predstavujes..... ??? poznam ludi ktory su panici a maju cez 60 rokov ...je heterosexual a je uplne normalny a nie je ziaden duchovny. ... absencia sexu nemala na jeho zivot absolutne ziaden vplyv co sa tyka fyzickeho a dusevneho zdravia..
co ti mam na to povedat ... asi len tolko MK 8, 34-37 „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. 35 Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho. 36 Veď čo osoží človeku, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! 37 Lebo za čo vymení človek svoju dušu?!
"predstav si, že prečítal...a presne na túto analógiu narážam...tvrdíš, že ak je niekto veriaci, tak automaticky má menšiu tendenciu klamať, podvádzať atď lebo viera...poznáš to keď ťa v škole učia teóriu, ty prides do práce a prax je úplne iná? Tak toto je presne ten prípad. To čo tu ty píšeš je síce pekné, ale to je tak všetko. Realita, ktorú vidím všade kam sa pozriem je úplne iná. Preto aj tieto tvoje omáčky nemajú v diskusii význam, lebo odrážajú dosť malé percento ľudí. Keby to čo píšeš bola prvda, tak pri 70% veriacich by slovensko bolo rájom na zemi."" SUHLASIM do bodky... a toto je presne odkaz nabozenstva ... kralovstvo nebeske ... bohuzial ludia ho odmietaju a uprednostnuju seba a svoju momonu ziadostivosti a poklesky... kalmu ako seba tak aj inych ... kdekolvek na svete by boo 70% krestanov ktory ziju podla evanielia je tam raj na zemi nezavysly od vlady ci vladneho zriadenia... a toto je odkaz krista a kto ho uprimne nasleduje je krestanom... bohuzial aj dnes zije vela farizejom mitnikov a zakonikov co davaju na ludi bremena ktore nie je mozen uniest ale sami sa nicoho nechitia...
harrison314
ale clovek ma omnoho viac ... ma v sebe obraz bozi ... slobodnu volu .... a nesmrtelnu dusu ... (ako som pisal o onych nevieme ci ich dusa je nesmrtelna ci nie ...ale vieme o cloveku ze jeho je nesmrtelna... )
presadzovanie zakonov ako aj popieranie vedeckych teorii je uplne ina liga.... zakony sa u nas tvoria na zaklade demokratickeho principu cize .... poslanci maju mandat a ti uzakonujuzakony ... koho si zvolime take azkony mame... vemli vela zakonov je nemoralnych ale mali mandat ludi.. (v pripade komunizmu ani to...) co sa tyka vedeckych teorii mali by sa k nim vyjadrovat hlavne vedci na zaklade vedeckych poznatkov nezavislen akom kolvek nabozenstve a jedine na zaklade preukazatelnych dokazov... spochybnovanie evolucnej teorie duchovnym na zaklade pisma je rovnaka blbost ako pochybnovanie tohe ze svet svtoril boh na zaklade evolucnej teorie... su to uplne ine sporty ... a ako nemozno balet hodnotit golmi tak nemozno vykon futbalistov hodnotit krasov skokov a umeleckym dojmom... (co mozno v pripade slovenskeho futbalu by sme sa mozno dostali ovela vyssie... )
"Alebo ak su pri moci ty nemorany" ono je to trochu inak... cirkev je zivy organizmus... ale kazdy ud ma svoju funkciu zodpoveda sa za svoje konanie jedine bohu .. ja som otec rodiny manzel a syn ... a za toto sa budem raz zodpovedat... neviem posudit knaza albo biskupa ani nemam na to cas a prostriedky... oni maju svoju zodpovednost a svojich nadriadenych ... ciez ked sv.otec zajtra povie ze mozu ist za knazov aj zenyty muzi ako je to napr u grekokatolikov ... tak od zajtra budu v aktolickej cirkvi zenati knazi (ktory budu chciet...) ale dopad toho rozhodnutia si nezodpoviem ja ale konkretny svaty otec ..je to v jeho kompetencii takto rozhodnut... ako ja moízem rozhodnut kde dam svoje deti do skoly a ako a co ich budem ucit dopad toho konania si zodpoviem ja a moja manzelka... a tak isto biskupi nemozu zasahovat do rodin manzelov... mozu len podat stanovisko cirkvi a vyklad kristovho ucenia...
cirkev je asi taky totalitny rezim ze sa mozes rozhodnut ci vnej budes a budes zit podla jej pravidiel .. ak nie aj tak ti nic nespravi .. len bude z teba sucha ratolest .. budes sucastou cirkvi ale nebudes zivi ... ako such konar na strome... ... cize ak komunizmus bol totalitny rezim tak keby fungoval na principe cirkvi by to vyzeralo asi takto ... mohol by si sa rozhodnut ci budes komunista alebo nie ... ci budes sa spravat ako komunista alebo nie ... ci budes halsat co komunisti alebo nie .. a ked aj budes komunista a nebudes sa spravat ako komunista tak ta prehlasia ako odpadlika z komunizmu a nebudes moct chodit na ich schodze a dostavat odznaky komunistov ktore maju hodnotu len pre komunistov.... inde sa pouzit nedaju ... to je dnesna cirkev... je ci nie je totalitna???
"nabozenstvo je je moralka, a cirkev sa nestara iba do vlastnej viery..." trochu by som to upravil ... nabozenstvo vedie k viere ... viera meni ludi a ich moralku a ti menia okolity svet.... ale menia ho ako ludia a obcania ... nie ako veriaci ...to je zasadna vec...
jedina vyhoda z nabozenstva a cirkvi je vecny zivot a kralovstvo nebeske ... kto hlada (nie ma ...mat ich moze su niekedy prirodzenym privilegiom) ine vyhody v cirkvi porusuje druhe bozie prikazanie ... nevezmes meno bozie nadarmo...
neviem na akej dedine si to ty ale to mozno bolo pred 20-timi rokmi .. dnes je realita ina skor poukazuju na teba ked chodis dokostola...
prestuduj si materialy aliacnie za rodinu ... iniciatorov referenda... oni by mohli vediet z akym cielom referendum iniciovali... to ze media z toho spravili nenavystny boj... lebo niecijej politike to tak vyhovuje... je ina vec...
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2015, 14:03)
moj nazor k referendu Prečo referendum, čo sa tým v štáte zmení?
Všetky referendové otázky sú v súlade s dnes platnými zákonmi. Referendum žiaden zákon nemení, ale ak bude platné, nik nebude môcť zmeniť zákony, proti referendovým otázkam, po dobu minimálne 3 rokov. Všetky prijaté zákony budu musieť byť v súlade s referendovými otázkami.
Prečo potom taký odpor proti referendu, keď nič nemení?
Lebo sú veľké snahy tieto platné zákony zmeniť.
1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
Štát vytvoril inštitút manželstva muža a ženy, ktorého ovocím sú malé, nesebestačné deti o ktoré sa treba starať.
Aby túto povinnosť rodičia mohli plniť, štát im zabezpečuje benefity, osobitné práva a ochranu (materská dov., rodinné prídavky, poznať zdravotný stav členov rodiny,vyživovaciu povinnosť, povinná školská dochádzka....)
Iné zväzky žiadajú všetky tieto práva, benefity a ochranu, ale nič rovnako hodnotné ako deti neprinášajú.
Zneužívanie inštitútu manželstva na akceptáciu iných skupín obyvateľstva je nebezpečné a bezúčelné.
Po vstupe do EU sa Slovensko zaviazalo mnohými medzinárodnými dohodami, ktoré obmedzujú našu suverenitu a zaväzujú nás k dodržiavaniu určitých rozhodnutí: napr. rozhodnutie medzinárodného EU súdu ohľadom homo manželstiev a partnerstiev: Každý štat si môže určiť či bude mať uzákonené homo manželstvá, ale ak ich uzákoní musí im priznať všetky práva a benefity ako manželstvu jedného muža a jednej ženy.
2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
Najlepším prostredím pre život detí je rodina-milujúci otec a mama.
Ľudia, ktorí zastávajú osvojenie (adopcie) osobami rovnakého pohlavia, alebo inými skupinami, tvrdia, že dieťaťu je lepšie v milujúcej skupine ako v detskom domove.
Faktom je, že v detských domovoch na Slovensku je cca 4500 detí a z toho všetky deti do 6 rokov musia žiť v profesionálnych náhradných rodinách (čo je zhruba 1/3). Tendencia je tento vek neustále zvyšovať. V poradovníku na adopciu dnes čaká 2500 manželských párov. Adaptovateľných a právne voľných detí je zhruba 300 ročne. To znamená, že 2200 párov ročne nedostane dieťa na adopciu. Z toho vyplýva, že deti v detských domovoch nie sú problémom nedostatku záujmu heterosexuálnych párov. Zvyšné deti z DD je možné umiestniť do náhradnej rodinnej starostlivosti.
Finančné náklady štátu na jedno dieťa v DD sú cca 800 €/mes.
ÚPSVaR evidujú 350 000 nezamestnaných a určite by sa medzi nimi našlo 2000 milujúcich rodičov ktorí, by boli ochotní, za priaznivých podmienok, sa o tieto deti postarať.
3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?
Hovorí o tom, aby rodič mohol mať vždy posledné slovo v oblasti výchovy dieťaťa, aj čo sa týka sexuálnej oblasti. Keďže je zodpovedný za celkovú výchovu a vývin dieťaťa, musí mať aj podmienky na jeho realizáciu . Čo znamená, že sexuálna výchova, ako každá iná výchova, musí byť v kooperácii rodič + škola. Teda referendová otázka nie je za zákaz sexuálnej výchovy v školách, ale hovorí o tom, že rodič má pravo zvoliť si obsah, formu, metódu a vek s oboznamovaním sa dieťaťa z jeho sexualitou. Táto otázka je dôležitá preto, že je bežnou praxou v štátoch EU, že sexuálna výchova na školách je povinná. Rodič môže dieťa z tejto výchovy oslobodiť len na odporúčanie psychológa. Psychológ by však šiel proti štátnej ideológii a takého je veľmi ťažké nájsť.
Napr.: v Nemecku je sexuálna výchova zavádzaná do MŠ od 5 rokov veku dieťaťa. V MŠ majú vytvorené kútiky, kde sa deti môžu navzájom dotýkať pohlavných orgánov.
Učiteľky s nimi praktizujú sexuálny tréning, kde sa snažia zbavovať ich vzájomnej hanblivosti.(povzbudzujú ich k vzájomnému dotýkaniu).
Od 11 rokov sa učia techniky masturbácie a o tom, aká je masturbácia zdraviu prospešná.
Od 14-15 rokov sa robia v ZŠ workshopy, kde sa učia, že ich sexualita nie je daná pohlavím, ale rodom, ktorý si sami môžu zvoliť(pohlavne je chlapec, ale jeho sexuálny rod môže byť žena, bisexuál, transsexuál alebo iný z 32 rodov).
Nehovoriac o pomôckach na sexuálnu výchovu, za ktorú by sa nemusel hanbiť nie jeden sexshop. (drevenné penisi, na tréning navliekania prezervatívov, plyšové vagíny, kreslené sexuálne polohy). Tieto pomôcky evokujú skôr sexuálny tréning ako výchovu.
prirodzene ten "novy material " vytvorili z vercajgom od boha ... (mozok, ruky, zmysly, prirodne zakony, ako aj samotny material ktory pretvorili a nevynimajuc energiu ktoru pouzili.... )
mLuks
staci ti dokaz v statisicochtisicoch ludoch ktory prezili svoj zivot v uplnej sexualnej absencii a prezili plnohodnotne a naplnene zivoty??? od knazov reholnikov laikov... cez manzelske pary neschopne sexu pre zdravone problemi alebo ine skusky... ako hovoris ak je sex len pud je nenormalne sa ho vzdavat ...ak ma pre cloveka aj inu pridanu hodnotu ... ak je to prejavom vzajomneho odovzdania sa a uplneho podriadenia sa ... najvysim prejavom vzajomnej lasky ... tak presne z tej istej lasky clovek nema problem sa sexu vzdat obmedzit... lebo sex sa stava v zivote nie cielom ale prostriedkom... ako jedlo sa nestava cielom ale prostriedkom .. nezijeme preto aby sme jedni ... ale jeme preto aby sme zili ... co bez jedla sa neda zit bez sexu ano ... lebo sex nie je primarna potreba pre jednotlivca... ale ako jednotlivec bez problemov prezije bez sexu, manzelstvo len velmi tazko ... ale to je zas ina kapitola... ci aky dokaz si predstavujes..... ??? poznam ludi ktory su panici a maju cez 60 rokov ...je heterosexual a je uplne normalny a nie je ziaden duchovny. ... absencia sexu nemala na jeho zivot absolutne ziaden vplyv co sa tyka fyzickeho a dusevneho zdravia..
co ti mam na to povedat ... asi len tolko MK 8, 34-37 „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. 35 Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho. 36 Veď čo osoží človeku, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! 37 Lebo za čo vymení človek svoju dušu?!
"predstav si, že prečítal...a presne na túto analógiu narážam...tvrdíš, že ak je niekto veriaci, tak automaticky má menšiu tendenciu klamať, podvádzať atď lebo viera...poznáš to keď ťa v škole učia teóriu, ty prides do práce a prax je úplne iná? Tak toto je presne ten prípad. To čo tu ty píšeš je síce pekné, ale to je tak všetko. Realita, ktorú vidím všade kam sa pozriem je úplne iná. Preto aj tieto tvoje omáčky nemajú v diskusii význam, lebo odrážajú dosť malé percento ľudí. Keby to čo píšeš bola prvda, tak pri 70% veriacich by slovensko bolo rájom na zemi."" SUHLASIM do bodky... a toto je presne odkaz nabozenstva ... kralovstvo nebeske ... bohuzial ludia ho odmietaju a uprednostnuju seba a svoju momonu ziadostivosti a poklesky... kalmu ako seba tak aj inych ... kdekolvek na svete by boo 70% krestanov ktory ziju podla evanielia je tam raj na zemi nezavysly od vlady ci vladneho zriadenia... a toto je odkaz krista a kto ho uprimne nasleduje je krestanom... bohuzial aj dnes zije vela farizejom mitnikov a zakonikov co davaju na ludi bremena ktore nie je mozen uniest ale sami sa nicoho nechitia...
harrison314
ale clovek ma omnoho viac ... ma v sebe obraz bozi ... slobodnu volu .... a nesmrtelnu dusu ... (ako som pisal o onych nevieme ci ich dusa je nesmrtelna ci nie ...ale vieme o cloveku ze jeho je nesmrtelna... )
presadzovanie zakonov ako aj popieranie vedeckych teorii je uplne ina liga.... zakony sa u nas tvoria na zaklade demokratickeho principu cize .... poslanci maju mandat a ti uzakonujuzakony ... koho si zvolime take azkony mame... vemli vela zakonov je nemoralnych ale mali mandat ludi.. (v pripade komunizmu ani to...) co sa tyka vedeckych teorii mali by sa k nim vyjadrovat hlavne vedci na zaklade vedeckych poznatkov nezavislen akom kolvek nabozenstve a jedine na zaklade preukazatelnych dokazov... spochybnovanie evolucnej teorie duchovnym na zaklade pisma je rovnaka blbost ako pochybnovanie tohe ze svet svtoril boh na zaklade evolucnej teorie... su to uplne ine sporty ... a ako nemozno balet hodnotit golmi tak nemozno vykon futbalistov hodnotit krasov skokov a umeleckym dojmom... (co mozno v pripade slovenskeho futbalu by sme sa mozno dostali ovela vyssie... )
"Alebo ak su pri moci ty nemorany" ono je to trochu inak... cirkev je zivy organizmus... ale kazdy ud ma svoju funkciu zodpoveda sa za svoje konanie jedine bohu .. ja som otec rodiny manzel a syn ... a za toto sa budem raz zodpovedat... neviem posudit knaza albo biskupa ani nemam na to cas a prostriedky... oni maju svoju zodpovednost a svojich nadriadenych ... ciez ked sv.otec zajtra povie ze mozu ist za knazov aj zenyty muzi ako je to napr u grekokatolikov ... tak od zajtra budu v aktolickej cirkvi zenati knazi (ktory budu chciet...) ale dopad toho rozhodnutia si nezodpoviem ja ale konkretny svaty otec ..je to v jeho kompetencii takto rozhodnut... ako ja moízem rozhodnut kde dam svoje deti do skoly a ako a co ich budem ucit dopad toho konania si zodpoviem ja a moja manzelka... a tak isto biskupi nemozu zasahovat do rodin manzelov... mozu len podat stanovisko cirkvi a vyklad kristovho ucenia...
cirkev je asi taky totalitny rezim ze sa mozes rozhodnut ci vnej budes a budes zit podla jej pravidiel .. ak nie aj tak ti nic nespravi .. len bude z teba sucha ratolest .. budes sucastou cirkvi ale nebudes zivi ... ako such konar na strome... ... cize ak komunizmus bol totalitny rezim tak keby fungoval na principe cirkvi by to vyzeralo asi takto ... mohol by si sa rozhodnut ci budes komunista alebo nie ... ci budes sa spravat ako komunista alebo nie ... ci budes halsat co komunisti alebo nie .. a ked aj budes komunista a nebudes sa spravat ako komunista tak ta prehlasia ako odpadlika z komunizmu a nebudes moct chodit na ich schodze a dostavat odznaky komunistov ktore maju hodnotu len pre komunistov.... inde sa pouzit nedaju ... to je dnesna cirkev... je ci nie je totalitna???
"nabozenstvo je je moralka, a cirkev sa nestara iba do vlastnej viery..." trochu by som to upravil ... nabozenstvo vedie k viere ... viera meni ludi a ich moralku a ti menia okolity svet.... ale menia ho ako ludia a obcania ... nie ako veriaci ...to je zasadna vec...
jedina vyhoda z nabozenstva a cirkvi je vecny zivot a kralovstvo nebeske ... kto hlada (nie ma ...mat ich moze su niekedy prirodzenym privilegiom) ine vyhody v cirkvi porusuje druhe bozie prikazanie ... nevezmes meno bozie nadarmo...
neviem na akej dedine si to ty ale to mozno bolo pred 20-timi rokmi .. dnes je realita ina skor poukazuju na teba ked chodis dokostola...
prestuduj si materialy aliacnie za rodinu ... iniciatorov referenda... oni by mohli vediet z akym cielom referendum iniciovali... to ze media z toho spravili nenavystny boj... lebo niecijej politike to tak vyhovuje... je ina vec...
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2015, 14:03)
moj nazor k referendu Prečo referendum, čo sa tým v štáte zmení?
Všetky referendové otázky sú v súlade s dnes platnými zákonmi. Referendum žiaden zákon nemení, ale ak bude platné, nik nebude môcť zmeniť zákony, proti referendovým otázkam, po dobu minimálne 3 rokov. Všetky prijaté zákony budu musieť byť v súlade s referendovými otázkami.
Prečo potom taký odpor proti referendu, keď nič nemení?
Lebo sú veľké snahy tieto platné zákony zmeniť.
1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?
Štát vytvoril inštitút manželstva muža a ženy, ktorého ovocím sú malé, nesebestačné deti o ktoré sa treba starať.
Aby túto povinnosť rodičia mohli plniť, štát im zabezpečuje benefity, osobitné práva a ochranu (materská dov., rodinné prídavky, poznať zdravotný stav členov rodiny,vyživovaciu povinnosť, povinná školská dochádzka....)
Iné zväzky žiadajú všetky tieto práva, benefity a ochranu, ale nič rovnako hodnotné ako deti neprinášajú.
Zneužívanie inštitútu manželstva na akceptáciu iných skupín obyvateľstva je nebezpečné a bezúčelné.
Po vstupe do EU sa Slovensko zaviazalo mnohými medzinárodnými dohodami, ktoré obmedzujú našu suverenitu a zaväzujú nás k dodržiavaniu určitých rozhodnutí: napr. rozhodnutie medzinárodného EU súdu ohľadom homo manželstiev a partnerstiev: Každý štat si môže určiť či bude mať uzákonené homo manželstvá, ale ak ich uzákoní musí im priznať všetky práva a benefity ako manželstvu jedného muža a jednej ženy.
2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?
Najlepším prostredím pre život detí je rodina-milujúci otec a mama.
Ľudia, ktorí zastávajú osvojenie (adopcie) osobami rovnakého pohlavia, alebo inými skupinami, tvrdia, že dieťaťu je lepšie v milujúcej skupine ako v detskom domove.
Faktom je, že v detských domovoch na Slovensku je cca 4500 detí a z toho všetky deti do 6 rokov musia žiť v profesionálnych náhradných rodinách (čo je zhruba 1/3). Tendencia je tento vek neustále zvyšovať. V poradovníku na adopciu dnes čaká 2500 manželských párov. Adaptovateľných a právne voľných detí je zhruba 300 ročne. To znamená, že 2200 párov ročne nedostane dieťa na adopciu. Z toho vyplýva, že deti v detských domovoch nie sú problémom nedostatku záujmu heterosexuálnych párov. Zvyšné deti z DD je možné umiestniť do náhradnej rodinnej starostlivosti.
Finančné náklady štátu na jedno dieťa v DD sú cca 800 €/mes.
ÚPSVaR evidujú 350 000 nezamestnaných a určite by sa medzi nimi našlo 2000 milujúcich rodičov ktorí, by boli ochotní, za priaznivých podmienok, sa o tieto deti postarať.
3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovat účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?
Hovorí o tom, aby rodič mohol mať vždy posledné slovo v oblasti výchovy dieťaťa, aj čo sa týka sexuálnej oblasti. Keďže je zodpovedný za celkovú výchovu a vývin dieťaťa, musí mať aj podmienky na jeho realizáciu . Čo znamená, že sexuálna výchova, ako každá iná výchova, musí byť v kooperácii rodič + škola. Teda referendová otázka nie je za zákaz sexuálnej výchovy v školách, ale hovorí o tom, že rodič má pravo zvoliť si obsah, formu, metódu a vek s oboznamovaním sa dieťaťa z jeho sexualitou. Táto otázka je dôležitá preto, že je bežnou praxou v štátoch EU, že sexuálna výchova na školách je povinná. Rodič môže dieťa z tejto výchovy oslobodiť len na odporúčanie psychológa. Psychológ by však šiel proti štátnej ideológii a takého je veľmi ťažké nájsť.
Napr.: v Nemecku je sexuálna výchova zavádzaná do MŠ od 5 rokov veku dieťaťa. V MŠ majú vytvorené kútiky, kde sa deti môžu navzájom dotýkať pohlavných orgánov.
Učiteľky s nimi praktizujú sexuálny tréning, kde sa snažia zbavovať ich vzájomnej hanblivosti.(povzbudzujú ich k vzájomnému dotýkaniu).
Od 11 rokov sa učia techniky masturbácie a o tom, aká je masturbácia zdraviu prospešná.
Od 14-15 rokov sa robia v ZŠ workshopy, kde sa učia, že ich sexualita nie je daná pohlavím, ale rodom, ktorý si sami môžu zvoliť(pohlavne je chlapec, ale jeho sexuálny rod môže byť žena, bisexuál, transsexuál alebo iný z 32 rodov).
Nehovoriac o pomôckach na sexuálnu výchovu, za ktorú by sa nemusel hanbiť nie jeden sexshop. (drevenné penisi, na tréning navliekania prezervatívov, plyšové vagíny, kreslené sexuálne polohy). Tieto pomôcky evokujú skôr sexuálny tréning ako výchovu.
ak to doložíš v nejakej štúdii, tak áno - ak tých niekoľko stotisíc ľudí nevieš doložiť, tak nie lebo je to len tvoja domienka, nie fakt - nakoniec to aj znamená slovo relevantný..staci ti dokaz v statisicochtisicoch ludoch ktory prezili svoj zivot v uplnej sexualnej absencii a prezili plnohodnotne a naplnene zivoty???
toto je už len "poľudštený" sex, pridávať mu inú hodnotu, si vymysleli ľudia - príroda sexu inú hodnotu nepridáva. Je len o uspokojení pudoch a rozmnožovaní sa.ak ma pre cloveka aj inu pridanu hodnotu ... ak je to prejavom vzajomneho odovzdania sa a uplneho podriadenia sa ... najvysim prejavom vzajomnej lasky ... tak presne z tej istej lasky clovek nema problem sa sexu vzdat obmedzit... lebo sex sa stava v zivote nie cielom ale prostriedkom... ako jedlo sa nestava cielom ale prostriedkom ..
si psychológ? že vieš odhadnúť jeho duševný stav? a vieš čo ja všetko poznám? ...takéto argumenty do debaty nepatria, pretože sa môžme dookola točiť v tom čo kto pozná..poznam ludi ktory su panici a maju cez 60 rokov ...je heterosexual a je uplne normalny a nie je ziaden duchovny. ... absencia sexu nemala na jeho zivot absolutne ziaden vplyv co sa tyka fyzickeho a dusevneho zdravia..
to vážne? Ty by si zaprel vlastnú mamu, keby sa to písalo v písme? a presne toto je demagogia...teda boh vytvorí homosexuála a zároveň aj boh chce aby sa ten homosexuál nesprával homosexuálne, teda boh ho posiela samého proti sebe, tak načo ho teda boh vytvoril ako homosexuála? (chcem odpoveď) ...to je to čo je nelogické, to je to čo je nezmyselné, to je dôvod prečo nechcem veriť, lebo buď je ten boh chorý alebo neexistuje....co ti mam na to povedat ... asi len tolko MK 8, 34-37 „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma. 35 Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa a pre evanjelium, zachráni si ho. 36 Veď čo osoží človeku, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! 37 Lebo za čo vymení človek svoju dušu?!
problémom je že ľudia vedia byť dobrí aj bez náboženstva, nejakých výmyslov či nelogických vecí (viď vyššie)..len si to sami nechcú pripustiť, že to dokážu aj sami a nepotrebujú na to nejaké kresťanstvo vymyslené inými ľudmi...ľudia boli dobrí aj pred tým než nejaké kresťanstvo vzniklo...ak niekto (napr. ty) siilou mocou potrebuje náboženstvo aby bol "dobrí" (z jeho uhla pohľadu), tak bby sa mal sám nad sebou zamyslieť, lebo ja to nepotrebujem a niesom o nič horší ako ty..SUHLASIM do bodky... a toto je presne odkaz nabozenstva ... kralovstvo nebeske ... bohuzial ludia ho odmietaju a uprednostnuju seba a svoju momonu ziadostivosti a poklesky... kalmu ako seba tak aj inych ... kdekolvek na svete by boo 70% krestanov ktory ziju podla evanielia je tam raj na zemi nezavysly od vlady ci vladneho zriadenia... a toto je odkaz krista a kto ho uprimne nasleduje je krestanom... bohuzial aj dnes zije vela farizejom mitnikov a zakonikov co davaju na ludi bremena ktore nie je mozen uniest ale sami sa nicoho nechitia...
ten "tvoj" názor na referendum skopírovaný z nejakej kresťanskej stránky si nechej pre seba, píšu sa tam len lži a klamstvá, účelné veci, zavádzanie a keci ako pred referendom (prosím uveď zdroj toho článku, odkiaľ si ho sem prekopíroval)
napíš nazov tej dediny nech sa tam idem pozrieť, lebo ja ti viem dať aspoň 10 dedín, kde na teba prstom ukážu ak do kostola nepôjdešneviem na akej dedine si to ty ale to mozno bolo pred 20-timi rokmi .. dnes je realita ina skor poukazuju na teba ked chodis dokostola...
mLuks
toho cloveka poznam dobre 15 rokov a 2 roky sme spolu robili denno denne...
tak aj nieco o tych matkach tam je ... Lk 12, 51-53 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel! 50 Ale krstom mám byť pokrstený a zviera ma nedočkavosť, kým nebude vykonaný. 51 Myslíte si, že som priniesol mier na zem? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. 52 Lebo odteraz piati v jednom dome budú rozdelení; traja proti dvom a dvaja proti trom: rozdelia sa 53 otec proti synovi a syn proti otcovi; matka proti dcére a dcéra proti otcovi; svokra proti neveste a nevesta proti svokre.
"tak načo ho teda boh vytvoril ako homosexuála?" to neviem ako ani neviem preco sa nietko rodi slepi ..alebo hluchy ... ale viem ze ak clovek prime svoj kriz a nasleduje krista stane sa mu kriz pozehnanim .. "Mt 11, 29-30 Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom, a nájdete odpočinutie pre svoje duše. 30 Veď moje jarmo je príjemné a bremeno ľahké. " sex a jedlo nie je jedinym naplnenim zivota cloveka .. a mozno je to aj odpoved na tvoju otazku .. je vela abstinujucich homosexualov veriacich .. oni by ti skor vedeli dat odpoved na tuto otazku ... mnohi ludia si uvedomuju ze nie su len zivocichy a zvierata ale su nieco hodnotnejsie... mozno preto ..
nie som odkazany na kopirovanie textov a vydavanie ich za svoje .. ci myslis ze nei som schopny sformulovat jednu A4 na tri elementarne otazky ..
tak aj neviem pochadzam z oravy .. kde sa to bralo dost vazne .. 10 rokoév som nechodil do kostola a zil som na dedine nik ma za to nekamenoval ani na mna nepoukazoval... ked obcas pridem domov aj tam pocet navstevnikov kostola rapidne klesa ... uz 15 rokov zijem na dolniakoch ... a tu je situacia este drastickejsia... co u nas byvalo cez tyzden tu je v nedelu .. takze ked z cca 600 obyvatelov dediny chodi do kostola 100 tak asi tazko bude niekto poukazovat na niekoho ... ked z kazdej rodiny niekto nechodi... lebo vekovy priemer je dost vysoky.... co je pre cirkev aj dobre ... aspon sa ocisti pretvarka a pokrytectvo ... lepsi dvaja pravoverny ktory davaju svojim zivotom dobri priklad ako 200 pokrytcov co hlasaju boha len jazykom...
toho cloveka poznam dobre 15 rokov a 2 roky sme spolu robili denno denne...
tak aj nieco o tych matkach tam je ... Lk 12, 51-53 Oheň som prišiel hodiť na zem. A čo chcem? Kiež by už horel! 50 Ale krstom mám byť pokrstený a zviera ma nedočkavosť, kým nebude vykonaný. 51 Myslíte si, že som priniesol mier na zem? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. 52 Lebo odteraz piati v jednom dome budú rozdelení; traja proti dvom a dvaja proti trom: rozdelia sa 53 otec proti synovi a syn proti otcovi; matka proti dcére a dcéra proti otcovi; svokra proti neveste a nevesta proti svokre.
"tak načo ho teda boh vytvoril ako homosexuála?" to neviem ako ani neviem preco sa nietko rodi slepi ..alebo hluchy ... ale viem ze ak clovek prime svoj kriz a nasleduje krista stane sa mu kriz pozehnanim .. "Mt 11, 29-30 Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom, a nájdete odpočinutie pre svoje duše. 30 Veď moje jarmo je príjemné a bremeno ľahké. " sex a jedlo nie je jedinym naplnenim zivota cloveka .. a mozno je to aj odpoved na tvoju otazku .. je vela abstinujucich homosexualov veriacich .. oni by ti skor vedeli dat odpoved na tuto otazku ... mnohi ludia si uvedomuju ze nie su len zivocichy a zvierata ale su nieco hodnotnejsie... mozno preto ..
nie som odkazany na kopirovanie textov a vydavanie ich za svoje .. ci myslis ze nei som schopny sformulovat jednu A4 na tri elementarne otazky ..
tak aj neviem pochadzam z oravy .. kde sa to bralo dost vazne .. 10 rokoév som nechodil do kostola a zil som na dedine nik ma za to nekamenoval ani na mna nepoukazoval... ked obcas pridem domov aj tam pocet navstevnikov kostola rapidne klesa ... uz 15 rokov zijem na dolniakoch ... a tu je situacia este drastickejsia... co u nas byvalo cez tyzden tu je v nedelu .. takze ked z cca 600 obyvatelov dediny chodi do kostola 100 tak asi tazko bude niekto poukazovat na niekoho ... ked z kazdej rodiny niekto nechodi... lebo vekovy priemer je dost vysoky.... co je pre cirkev aj dobre ... aspon sa ocisti pretvarka a pokrytectvo ... lepsi dvaja pravoverny ktory davaju svojim zivotom dobri priklad ako 200 pokrytcov co hlasaju boha len jazykom...
-
94jakub
Guru wannabe
Na to ti odpoviem tvojim citátom.strapaty napísal:... clovek urcite dokaze spoznavat pravdu aj bez krestanstva aj ked ovela narocnejsie ... bozi obraz je predsa v kazdom z nas..
Ako vieš, že nejaký kmeň v južnej amerike nemá k spoznaniu tej tvojej pravdy oveľa bližšie a darí sa mu to jednoduchšie ako kresťanstvu? Čo ak tá pravda je, že "nadprirodzeno" existuje ale neexistuje boh v zmysle abrahámovských náboženstiev? Všetko je to len tvoj názor ničím nepodložený je to len vplyv okolitej kultúry a indoktrinácia.strapaty napísal:je to dost povrchny pohlad... a je to hlavne tvoj osobni pohlad ...
Toto sa mi páči s akou jednoznačnosťou to tu tvrdíš, no niekoľko krát tu viacerí hovorili o ateistických režimoch Stalinovi, Mao Ce-tungovi a ešte neviem o kom. Zrazu sa to nedá posudzovať skupinu podľa jednotlivcov ale vtedy bol ten argument dobrý.strapaty napísal:ak nieco taketo nieco robi tak su to ludia ..cize cirkev ... a ludia su rozny aj v cirkvi aj co sa tyka intelektu aj viery ... je to ako posudzovat narod podla zopar jedincov ... nemcov podla hitlera alebo rusov podla stalina.. ale aj Einstein bol nemec ako ako aj tolstoy, cajkovsky boli rusi.. v niekolko miliardovom dave za 2000 rokov roznehoho vyvoja spolocnosti vedy a vedomosti najdes vzdy niekoho kto pochybi.... to ale nezanmena ze chyby jednotlivcov pripadne dobove omyly dokazuju zlo celeho systemu...
Ty teda nekradneš preto, že chceš žiť podľa prikázaní a chceš sa dostať do neba a nie do pekla. Ja nekradnem preto, že viem, že tým danému človeku ublížim a moje abstraktné myslenie mi dovoľuje zamyslieť sa nad: "Ako by som sa cítil, keby som bol na jeho mieste." Z toho celého vychádza aj "Nerob iným to, čo nechceš aby robili oni tebe."strapaty napísal: ... ak clovek skutocne veri v boha a chce zit podla jeho prikazani tak kradnutie je pre neho totalna blbost ... lebo ak spravi clovek hriech tak aby mu bol odpusteny musi ho uprimne olutovat vyznat a vykonat napravu ... cize ak ukradne musi vratit aj s pokutou ...ak to vratit nejde musi to nahradit v skutkoch milosrdenstva ... cize da tu sumu na charitu pripadne an iny uslachtily umysel... aj s pokutou (bezne 50%)... neviem ako su na tom neveriaci ale maju oni nieco take co ich takto striktne drzi... ??? nehovorim konktetne o tebe ale celkovo... jedine co je tak su zakony a policajti ... ak nemaju pozitivnu motivaciu (chcu bit dobry a moralny) nemaju ziadnu ...
Keby na Slovensku 70% ľudí dodržovalo zákony, tak nepotrebujeme ani tie evanjeliá. Mám pocit, že ty si stále predstavuješ nejakú útopiu ale v reále ľudia nedodržujú tak zákony ako Bibliu. Biblické zákony by sa tiež do určitej miery dali nazvať predchodcom dnešnej podoby zákonov. Akurát v tej dobe bolo jednoduchšie niekoho postrašiť peklom ako mu vysvetľovať zložitý legislatívny proces, súdy a podobne.strapaty napísal:... kdekolvek na svete by boo 70% krestanov ktory ziju podla evanielia je tam raj na zemi nezavysly od vlady ci vladneho zriadenia... a toto je odkaz krista a kto ho uprimne nasleduje je krestanom... bohuzial aj dnes zije vela farizejom mitnikov a zakonikov co davaju na ludi bremena ktore nie je mozen uniest ale sami sa nicoho nechitia...
ad populum? Vytiahneme aj tých, ktorý ten život plnohodnotne neprežili? Žili v depresiách a spáchali samovraždy?Ale tak kľudne tu môžeš teda dať nejaké zdroje tých čísel odkiaľ si čerpal. Veď chceš predsa viesť konštruktívnu diskusiu.strapaty napísal:staci ti dokaz v statisicochtisicoch ludoch ktory prezili svoj zivot v uplnej sexualnej absencii a prezili plnohodnotne a naplnene zivoty???
Treba sa ísť pozrieť aj do "pravej" dediny a nie len na vzdialenejšie sídliská rodinných domov okolo veľkých miest.strapaty napísal:neviem na akej dedine si to ty ale to mozno bolo pred 20-timi rokmi .. dnes je realita ina skor poukazuju na teba ked chodis dokostola...
A ešte k tým otázkam. BTW, zabudol si dať odkaz na zdroj odkiaľ si to skopíroval, lebo sám si to určite nepísal.
1. To znamená, že všetky bezdetné manželstvá je potrebné zrušiť? Párom, ktoré sa berú s vedomím, že nebudú(nechcú/nemôžu) mať deti, štát manželstvo neumožní?
2. Prečo referendovou otázkou nebolo zjednodušenie adopčného procesu? Tiež, malo byť teda podľa toho umožnené vziať dieťa rodičovi, ktorý sa oň stará sám a dať ho do plnohodnotnej rodiny, kde bude mať otca a mamu?
3. Aj nejaký zdroj k všetkým tým veciam, čo sa údajne stále robia vždy v inej krajine? Ja by som tiež zakázal rozdávanie akýchkoľvek letáčikov na prvom stupni ako napríklad kresťansky ladené 3xÁno niekde z okolia Čadce(?) vraj pre rodičov.
Súhlasím, že má byť vedená diskusia medzi školou, psychológmi, rodičmi a neviem ešte kým o osnovách. Nič také sa ale v otázke nepíše. Tam sa píše o nesúhlase a jednoduchom odmietnutí sa zúčastňovať na učebnom procese.
94jakub
nejde o abrahav´movo nabozenstvo ale o kristovo .. cize samotneho boha ..ktory nas spasil..
ked hovorim o ateistoch myslim tym konkretnych jednotlivcov... ked o ateizme ideologiu ako taku ... urcite sa tym nesnazim zovseobecnovat...
ale ja tiez nekradnem preto lebo by som inym ublizil... len k tomuto poznaniu som sa dostal cez vieru ... vobec prvotny podnet zamysliet sa nad tym aj nad vsetkymi dosledkami ... a potlacenie vlastneho egoizmu... (preco ovoris chces sa dostat.... vsak kralovstvo nebeske je uz tu na zemi ... nebo je medzi nami ... posmrtny zivot plynulym pokracovanim pozemskeho ale bez nedokonaleho ludskeho tela... ktore zakryva pravdu ... )
"Keby na Slovensku 70% ľudí dodržovalo zákony, tak nepotrebujeme ani tie evanjeliá" plne suhlasim .. v zivote stacia dve prikazania ... miluj boha nadovsetko .. a miluj blizneho svojho ako seba sameho... zvysok je len pre tych co hladaju odbocky keby toto dodrziavali ludia do bodky mozeme zrusit vsetky nabozenstva a spalit vsetky bibllie ... lebo lekara potrebuje chory a nie zdravy... a kto miluje bezvyhradne je priamo spojeny s bohom ... nikdy nezhresi .. kazdy hriech je len nedostatok lasky cize boha..
ad populum? ano je to ad popupum ... ja som ale hovoril o tych cotak zili dobrovolne... nie co tak zili ... a len stastny clovek dokaze zit dobrovolne v sexualnej absencii ... lebo ho naplna boh ... chapem ze pre neveriaceho clovkeka ktory nema skusenosti s bohom je to tazko pochopitelne...
"A ešte k tým otázkam. BTW, zabudol si dať odkaz na zdroj odkiaľ si to skopíroval, lebo sám si to určite nepísal." ..co ktomu dodat ..dakujem za poklonu
... ale mas pravdu ked to znovu citam uvedomujem si ze bez ducha svateho by osm to nezvladol..
1. nechcu a nemozu je rozdiel... aky ma ale zmysel manzelstvo bez deti ... uspokojenie romatnickej predstavi ... alebo aky ...je to ako spravit si vodicky ale nikdy nejazdit na aute ... alebo nemoct jazdit na aute... dal by si vodicak slepemu ... ???
2. tak toto je toalna blbost... proces je nastaveny dobre ale nie su pravne vone deti..a co sa tyka deti vychovavane jednym rodicom .. oni ale maju dvoch rodicou (vacsinou ... ) len jeden sa nestara... "ja osobne by som to ovela tvrdsie financne postihoval... " to iste by si mohol povedat o rozvedenych ... ale tu nejde o to zabezpecit dietatu 100% starostlivost .. ale zabezbecit mu najlepsiu moznu.. preco by malo ist do neuplnych rodin ked cakaju stovky uplnych rodin na volne dieta ... a keby aj taketo rodiny neboli ... je vela rodin ktore su ochotne o tie deti sa postarat ale nie ich adoptovat .. existuje na slovensku vela virtualnych deckych domovov... co znamena ze nemaju ustavnu starostlivost ale vsetci zamestnanci domova vychovavaju deti dola ... len legislativne a administrativne veci robia zakladatelia domova... maju aj hniezda zachrany ... cize deti ktore su pravne volne hned po narodeni aby sa nedostali do dojcaku a nedoslo k socialnym naruseniam maju rodicia ktory sa on staraju do adopcie... cize dieta prechadza plynulo z jednej starostlivosti do druhej... atd dalo by sa o tom vela pisat... dalej profesionalne rodiny.. pestunska starostlivost... cize nei je dovod aby existovali domovy klasickeho typu ... samozrejme asi to niekomu vyhovuje... jedno dieta stoji stat okolo 800€ co je uz celkom pekny balik... a plus dodavatelia stravy hraciek oblecenia atd...
opise sa tam len o tom ze aby rodicovi ostalo ustavne pravo na vychovu dietata .. nic viac a nic menej ...
nejde o abrahav´movo nabozenstvo ale o kristovo .. cize samotneho boha ..ktory nas spasil..
ked hovorim o ateistoch myslim tym konkretnych jednotlivcov... ked o ateizme ideologiu ako taku ... urcite sa tym nesnazim zovseobecnovat...
ale ja tiez nekradnem preto lebo by som inym ublizil... len k tomuto poznaniu som sa dostal cez vieru ... vobec prvotny podnet zamysliet sa nad tym aj nad vsetkymi dosledkami ... a potlacenie vlastneho egoizmu... (preco ovoris chces sa dostat.... vsak kralovstvo nebeske je uz tu na zemi ... nebo je medzi nami ... posmrtny zivot plynulym pokracovanim pozemskeho ale bez nedokonaleho ludskeho tela... ktore zakryva pravdu ... )
"Keby na Slovensku 70% ľudí dodržovalo zákony, tak nepotrebujeme ani tie evanjeliá" plne suhlasim .. v zivote stacia dve prikazania ... miluj boha nadovsetko .. a miluj blizneho svojho ako seba sameho... zvysok je len pre tych co hladaju odbocky keby toto dodrziavali ludia do bodky mozeme zrusit vsetky nabozenstva a spalit vsetky bibllie ... lebo lekara potrebuje chory a nie zdravy... a kto miluje bezvyhradne je priamo spojeny s bohom ... nikdy nezhresi .. kazdy hriech je len nedostatok lasky cize boha..
ad populum? ano je to ad popupum ... ja som ale hovoril o tych cotak zili dobrovolne... nie co tak zili ... a len stastny clovek dokaze zit dobrovolne v sexualnej absencii ... lebo ho naplna boh ... chapem ze pre neveriaceho clovkeka ktory nema skusenosti s bohom je to tazko pochopitelne...
"A ešte k tým otázkam. BTW, zabudol si dať odkaz na zdroj odkiaľ si to skopíroval, lebo sám si to určite nepísal." ..co ktomu dodat ..dakujem za poklonu
1. nechcu a nemozu je rozdiel... aky ma ale zmysel manzelstvo bez deti ... uspokojenie romatnickej predstavi ... alebo aky ...je to ako spravit si vodicky ale nikdy nejazdit na aute ... alebo nemoct jazdit na aute... dal by si vodicak slepemu ... ???
2. tak toto je toalna blbost... proces je nastaveny dobre ale nie su pravne vone deti..a co sa tyka deti vychovavane jednym rodicom .. oni ale maju dvoch rodicou (vacsinou ... ) len jeden sa nestara... "ja osobne by som to ovela tvrdsie financne postihoval... " to iste by si mohol povedat o rozvedenych ... ale tu nejde o to zabezpecit dietatu 100% starostlivost .. ale zabezbecit mu najlepsiu moznu.. preco by malo ist do neuplnych rodin ked cakaju stovky uplnych rodin na volne dieta ... a keby aj taketo rodiny neboli ... je vela rodin ktore su ochotne o tie deti sa postarat ale nie ich adoptovat .. existuje na slovensku vela virtualnych deckych domovov... co znamena ze nemaju ustavnu starostlivost ale vsetci zamestnanci domova vychovavaju deti dola ... len legislativne a administrativne veci robia zakladatelia domova... maju aj hniezda zachrany ... cize deti ktore su pravne volne hned po narodeni aby sa nedostali do dojcaku a nedoslo k socialnym naruseniam maju rodicia ktory sa on staraju do adopcie... cize dieta prechadza plynulo z jednej starostlivosti do druhej... atd dalo by sa o tom vela pisat... dalej profesionalne rodiny.. pestunska starostlivost... cize nei je dovod aby existovali domovy klasickeho typu ... samozrejme asi to niekomu vyhovuje... jedno dieta stoji stat okolo 800€ co je uz celkom pekny balik... a plus dodavatelia stravy hraciek oblecenia atd...
opise sa tam len o tom ze aby rodicovi ostalo ustavne pravo na vychovu dietata .. nic viac a nic menej ...
-
audiotrack
VIP
vidno aké máš obmedzené chápanie sveta okolo seba. Veď o vede vôbec nič nevieš. Už len v týchto pár riadkoch si napísal toľko blbostí, že to až bolí. Nikto z vedcov nikdy nikde netvrdil, že tie prvky nikde neexistujú. Len sa nevyskytujú prirodzene na zemi. To že existujú a existovali dávno pred nami je všetkým jasné, preto ich objavujú lebo nám pomôžu pochopiť veľký tresk a javy ktoré pri ňom vznikali.strapaty napísal:audiotrack
prirodzene ten "novy material " vytvorili z vercajgom od boha ... (mozok, ruky, zmysly, prirodne zakony, ako aj samotny material ktory pretvorili a nevynimajuc energiu ktoru pouzili.... )samozrejme za predpokladu ze Boh je ... je vsemohusi a vsetko stvoril... ak nie tak su ti vedci skutocne uzasni...
vytvorili prvok na niekolko nanosekund... a citai sa ze je jediny ... no mozno ho boh uz pred nikolkymi milionmi rokov uz tiezstvoril a mozno je tam dodnes len inej galaxii. ale vedci tvrdia ze nieje ... lebo na zemi nieje .. niekedy mi volanie po dokazani boha pripada velmi smiesne... je to ako by chcel virus dokazat existunciu alfacentauri od druheho virusu...(samozrejme otazka je ako sa ten virus o alfacentauri dozvedel... ?) zaujimave je ze ludia tolko vela skumaju a stale si neuvedomuju svoju malost a bezvyznamnost vo svete galalxii vesmire... jedine kto im priklada vyznam a dolezitost je boh ...lebo sme jeho deti ... on po nas tuzi ... len mi ho stale odmitame...
Tebe pripadá smiešne volanie po dokázaní boha, mne príde smiešne veriť v niečo čo nie je ničím ani náznakom podložené. Prečo neveríš v jednorožce, yetiho, lochneskú príšeru, ufónov a podobne? V čom je to iné?
Svoju malosť a bezvýznamnosť si uvedomujeme. Keby sme si nemysleli že sme bezvýznamní a malí, nemali by sme dôvod hladať iné formy života. Väčšina vedcov je presvedčená o tom, že nie sme vo vesmíre sami. Práve preto, že vedia aký je veľký a aká je malá pravdepodobnosť že by sa nikde inde za tých niekoľko miliard rokov nevyvinula aj iná forma života. To vy ale neprispustíte, lebo "boh nás strašne miluje a bla bla bla" a nezmierite sa s tým, že sme iba jedna z mnohých jeho hračiek.
Tvoje názory mi občas pripomínajú tohto. Zase tak ďaleko od neho nemáš, veď korán a biblia sú vraj na 70% rovnaké a tieto dve náboženstva vychádzajú z rovnakého učenia: https://www.facebook.com/47806090564391 ... 119862552/
audiotrack
ospravedlunujem sa za svoj sarkazmus ... niekedy sa jednoducho neodolam...
veda a viera si nijak neprotirecia ani nemozu ... kazda sa zaobera inou disciplinou ...kazda je zalozena na inej postate...
existuje mala vzajomna kooleracia ... ale je zanedbatelna... lebo aj ciele su diametrane odlisne...
ospravedlunujem sa za svoj sarkazmus ... niekedy sa jednoducho neodolam...
veda a viera si nijak neprotirecia ani nemozu ... kazda sa zaobera inou disciplinou ...kazda je zalozena na inej postate...
existuje mala vzajomna kooleracia ... ale je zanedbatelna... lebo aj ciele su diametrane odlisne...
strapaty
a keď si to písal ty, tak poprosím uveď zdroje odkiaľ si čerpal informácie o sexuálnej výchove v nemecku, dúfam, že priamo z učebných osnov pre nemecké zš, rovnako tak na všetky čísla, ktoré sú tam uvedené - bez zdrojov to nemá hodnotu
v starších postoch si hovoril, že kresťanstvo prinieslo morálku a bez kresťanstva by sme to boli ako opice. No ja mám presne ten pocit, že kresťania by boli bez kresťanstva ako opice, lebo neveriaci ľudia sú dôkazom toho, že človek môže byť dobrý a konať dobro aj bez kresťanstva, či akéhokoľvek iného náboženstva.
aj ja mám kamoša čo poznám od 2.roč ZŠ a do teraz ťaháme spolu...a aj tak nevidím do jeho hlavy...rovanko ako ty nevidíš do hlavy svojho človekatoho cloveka poznam dobre 15 rokov a 2 roky sme spolu robili denno denne...
veď vravím...demagogiatak aj nieco o tych matkach tam je
čiže proste homosexual má byť rád, že je homosexual, ale nemá to prejavovať ani preciťovať...logika nechýba? ...ale veď nevadí, veď to boh to tak chce, tak je to asi dobré, nemá zmysel sa tým zaoberať, že? ...proste je to absurdné, a nedáva to žiadny zmysel.to neviem ako ani neviem preco sa nietko rodi slepi ..alebo hluchy ... ale viem ze ak clovek prime svoj kriz a nasleduje krista stane sa mu kriz pozehnanim ..
neuraz sa, ale myslím, že nie...prezentuješ sa tu už vyše roka, i/y ti nehovorí nič, jednotné a množné číslo tak isto. (nehovorím, môže sa človek pomýliť, aj mne sa stane ale ty sa mýliš v každom treťom príspevku). A dokonca v slove ako je "byť". Intrepunkčné znamienka nepoužívaš, v tom článku sú všade, tvoj príspevok na hojku s interpunkicou som ešte nevidel. Jedine, že si to písal vo worde cez autocorrect.nie som odkazany na kopirovanie textov a vydavanie ich za svoje .. ci myslis ze nei som schopny sformulovat jednu A4 na tri elementarne otazky ..
a keď si to písal ty, tak poprosím uveď zdroje odkiaľ si čerpal informácie o sexuálnej výchove v nemecku, dúfam, že priamo z učebných osnov pre nemecké zš, rovnako tak na všetky čísla, ktoré sú tam uvedené - bez zdrojov to nemá hodnotu
tieto tvoje argumenty..."dosť ľudí", "vela homosexuálov", "státisice" ...napísal ti to jakub a napíšem aj ja...vyzývaš ku konštruktívnej debate, ale sám ju nevedieš, lebo trieskaš počty ako pride, tresneš info a definícia aká ťa napadne...potom keď ti napíšem, že si cucáš čísla a info z dudlíka, tak sa urážašje vela abstinujucich homosexualov veriacich
ja by som to napísal inak, mnoho veriaci si myslí, že sú nejaký nadľudia lebo uverili v boha a preto sa cítia byť hodnotnejší ako v skutočnosti sú... každopádne sú to len tvoje domienky, rovnako ako táto mojamnohi ludia si uvedomuju ze nie su len zivocichy a zvierata ale su nieco hodnotnejsie...mozno preto
to je skôr smutné, že si na to potreboval vieru...ja som na to prišiel bez viery...vravím, každý kto potrebuje vieru na to aby bol dobrý, aby nepáchal zlé veci, kto potrebuje vyhrážky peklom a utrpením by sa mal zamyslieť sám nad sebou....ale ja tiez nekradnem preto lebo by som inym ublizil... len k tomuto poznaniu som sa dostal cez vieru ... vobec prvotny podnet zamysliet sa nad tym aj nad vsetkymi dosledkami ... a potlacenie vlastneho egoizmu..
v starších postoch si hovoril, že kresťanstvo prinieslo morálku a bez kresťanstva by sme to boli ako opice. No ja mám presne ten pocit, že kresťania by boli bez kresťanstva ako opice, lebo neveriaci ľudia sú dôkazom toho, že človek môže byť dobrý a konať dobro aj bez kresťanstva, či akéhokoľvek iného náboženstva.
káže ti niekto čítať túto tému? Ak sa ti nepáči, čo sa tu rieši , tak ju nečítaj. Buď prispej niečim do diskusie, alebo si svoje fundované názory na to čo tu riešime nechaj pre seba.korenisko napísal:Same bludy tu riešite. Filozofujete a točité stále dookola...
mLuks
nieje to demagogia ...len to dokazuje to ze sa neda pismo citat bez kontextu
ja nikde nepisem aky ma byt homosexual ... ja len pisem ze ak chce zit homosexual podla pisma a podla bozieho planu moze mat sex len zo zenou a to v manzelstve ... ako kazdy iny ... je na nom ako sa rozhodne... vela muzov je od prirodzenosti polygamnych a predsa su verni...
to ze nepouzivam gramatiku a totalne ju ignorujem.. lebo je podla mna zbytocnym tyranim deti ... pravidla ktore maju viac vinimiek ako same v sebe zahrnuju je jedna vec to ze som maturoval za 1 zo slovenciny je vec druha...
ten text som pisal s diakritikou a gramaticky spravne (aspon dufam ) len preto ze ma to nebavilo 1000x prepisovat na kazdom fore .. ale samozrejme mozes vysusat ci je to copyright .. su na to programi alebo daj do googlu cast textu ... ak na tych forach bude podpisany iny ako strapaty (na jednom som myslim jozko mrkvicka ) tak si to snim vybavim
...
"dosť ľudí", "vela homosexuálov", "státisice" ... bavime sa predsa o vseobecne znamych faktoch .. neni potrebne na kazde tvrdenie vyskum (nehovoriac o doverihodnosti vyskumov).... prave anopak ak mas pochybnosti ze krestanov je vela ... (podla odhadou miliarda co si myslim ze je vela ale neviem presne kolko ich je preto pouzijem radsej vela) .... nemas pocit ze je to trochu tak slovickarcenie .. ??? tu sa nebavime o nejakej vedeckej discipline kde sa da vsetko exaktne zmerat... a vedu sa o tom vyskumi ... vo svete je vela vseobecnych faktov (ktore vsak nemusia byt pravdive ...(samozrejme ze ani bit ich nikto nemusi
)).. ale bezne sa v diskusii pouzivaju .. neviem co ti na tom strasne tak vadi ... myslis ze ty by si si v svojich prispevkoch take nenasiel???
myslim ze nam tu nejde si silomocou oponovat ... ale niekde sa osobne posunut (netvrdim ze zo sebou suhlasit o tom som nikdy nesnival) ale aspon sa naucit navzajom komunikovat ... respektovat... tolerovat a chapat dovody vzajomneho spravania... mas pocit ze tu vysedavam stovky hodin s tym ze vas vsetkych chcem presvedcit o svojej pravde a vtiahnut vas do kosiara a spravit si vo velkej knihe fajku ... ???
ja by som to napísal inak, mnoho veriaci si myslí, že sú nejaký nadľudia " suhalsim ..prvy hriech a najvacsi je pycha... matka vsetkych hriechov ale nie je to len otazka veriacich ... ateizmus maju takeho boha rozum a poznanie ...
"to je skôr smutné, že si na to potreboval vieru" tak to je ... este pochybujes o potrebe viery??? nemozes si mysliet ze vsetci su rovnaky ako ty ... bohuzial nie su ... (vyhrazky peklom funguju tak asi do 6 rokov... aj ked som to nikdy nepochopil .. ani som sa nikdy nemusel nikomu vyhrazat... )potom by sa ludia uz skutocne mali zacat and sebou zamyslat
" že kresťania by boli bez kresťanstva ako opice, lebo neveriaci ľudia sú dôkazom toho, že človek môže byť dobrý a konať dobro aj bez kresťanstva" chcel by si zit medzi opicami ?? aj ked zas zovseobecnujes a polarizujes... nie neveriaci ludia ale ty si mozno toho dokazom ... co som nikdy nevyvracal... ja som vzdy tvrdil ze s vierov moze byt clovek lepsi ... nie ze bez viery nemoze clovek konat dobro ..ako ty hovoris byt dobry(nominativ jed. cisla
) ...je mnoho neveraicich ktory konaju zle ... ako aj mnoho veriacich ... otazka je ako by to vyzeralo bez cirkvi... ??? rozmyslal si niekedy na tom zemozno ti pambickari vdaka tej viere nekradnu az tolko ako by kradli bez nej... ??? ze by bolo mozno ovela viac ludi ktory by kaslali na nejaku moralku ... cize aj tvoji susedia..
mozno mas pravdu cirkev je zbytocna ...viera je zbytocna ... nabozenstvo je zbytocne... ale co zmeni k lepsiemu len jedineho cloveka ma vyznam
nieje to demagogia ...len to dokazuje to ze sa neda pismo citat bez kontextu
ja nikde nepisem aky ma byt homosexual ... ja len pisem ze ak chce zit homosexual podla pisma a podla bozieho planu moze mat sex len zo zenou a to v manzelstve ... ako kazdy iny ... je na nom ako sa rozhodne... vela muzov je od prirodzenosti polygamnych a predsa su verni...
to ze nepouzivam gramatiku a totalne ju ignorujem.. lebo je podla mna zbytocnym tyranim deti ... pravidla ktore maju viac vinimiek ako same v sebe zahrnuju je jedna vec to ze som maturoval za 1 zo slovenciny je vec druha...
ten text som pisal s diakritikou a gramaticky spravne (aspon dufam ) len preto ze ma to nebavilo 1000x prepisovat na kazdom fore .. ale samozrejme mozes vysusat ci je to copyright .. su na to programi alebo daj do googlu cast textu ... ak na tych forach bude podpisany iny ako strapaty (na jednom som myslim jozko mrkvicka ) tak si to snim vybavim
"dosť ľudí", "vela homosexuálov", "státisice" ... bavime sa predsa o vseobecne znamych faktoch .. neni potrebne na kazde tvrdenie vyskum (nehovoriac o doverihodnosti vyskumov).... prave anopak ak mas pochybnosti ze krestanov je vela ... (podla odhadou miliarda co si myslim ze je vela ale neviem presne kolko ich je preto pouzijem radsej vela) .... nemas pocit ze je to trochu tak slovickarcenie .. ??? tu sa nebavime o nejakej vedeckej discipline kde sa da vsetko exaktne zmerat... a vedu sa o tom vyskumi ... vo svete je vela vseobecnych faktov (ktore vsak nemusia byt pravdive ...(samozrejme ze ani bit ich nikto nemusi
myslim ze nam tu nejde si silomocou oponovat ... ale niekde sa osobne posunut (netvrdim ze zo sebou suhlasit o tom som nikdy nesnival) ale aspon sa naucit navzajom komunikovat ... respektovat... tolerovat a chapat dovody vzajomneho spravania... mas pocit ze tu vysedavam stovky hodin s tym ze vas vsetkych chcem presvedcit o svojej pravde a vtiahnut vas do kosiara a spravit si vo velkej knihe fajku ... ???
ja by som to napísal inak, mnoho veriaci si myslí, že sú nejaký nadľudia " suhalsim ..prvy hriech a najvacsi je pycha... matka vsetkych hriechov ale nie je to len otazka veriacich ... ateizmus maju takeho boha rozum a poznanie ...
"to je skôr smutné, že si na to potreboval vieru" tak to je ... este pochybujes o potrebe viery??? nemozes si mysliet ze vsetci su rovnaky ako ty ... bohuzial nie su ... (vyhrazky peklom funguju tak asi do 6 rokov... aj ked som to nikdy nepochopil .. ani som sa nikdy nemusel nikomu vyhrazat... )potom by sa ludia uz skutocne mali zacat and sebou zamyslat
" že kresťania by boli bez kresťanstva ako opice, lebo neveriaci ľudia sú dôkazom toho, že človek môže byť dobrý a konať dobro aj bez kresťanstva" chcel by si zit medzi opicami ?? aj ked zas zovseobecnujes a polarizujes... nie neveriaci ludia ale ty si mozno toho dokazom ... co som nikdy nevyvracal... ja som vzdy tvrdil ze s vierov moze byt clovek lepsi ... nie ze bez viery nemoze clovek konat dobro ..ako ty hovoris byt dobry(nominativ jed. cisla
mozno mas pravdu cirkev je zbytocna ...viera je zbytocna ... nabozenstvo je zbytocne... ale co zmeni k lepsiemu len jedineho cloveka ma vyznam
Ty povazujes gramatiku za tyranie deti tak ju ignorujes. Aj napriek tomu ze vacsina s nou suhlasi a pouziva ju. A pri tom vsetkom ako sa tu ohanas demokraciou a argumentom poctu tak zrazu neplati.
"ja nikde nepisem aky ma byt homosexual ... ja len pisem ze ak chce zit homosexual podla pisma a podla bozieho planu moze mat sex len zo zenou a to v manzelstve ... ako kazdy iny " ako kazdy iny? ...vazne?
"ja nikde nepisem aky ma byt homosexual ... ja len pisem ze ak chce zit homosexual podla pisma a podla bozieho planu moze mat sex len zo zenou a to v manzelstve ... ako kazdy iny " ako kazdy iny? ...vazne?
-
skjerp-deg
Medium Star
Dúfam že si uvedomuješ, že nie každý človek chce žiť podľa biblie. Dokonca do tej skupiny patrí aj "zopár" homosexuálovstrapaty napísal:mLuks
Človek čo zmaturoval zo slovenčiny poctivo na 1 takto nepíše. Sorry, neverím ti. Tiež veľmi neuznávam tie hrátky s príponami, čiarkami a podobne, ale hlboko pochybujem, že by niekoho nechali prejsť na 1 s hrúbkami. Not possible.strapaty napísal: to ze nepouzivam gramatiku a totalne ju ignorujem.. lebo je podla mna zbytocnym tyranim deti ... pravidla ktore maju viac vinimiek ako same v sebe zahrnuju je jedna vec to ze som maturoval za 1 zo slovenciny je vec druha...
Zjavne nevieš, čo to znamená copyright. Ale žiadne emócie. Nebolo by to prvé slovo, ktoré by si nevedel správne použiť, že?strapaty napísal: ten text som pisal s diakritikou a gramaticky spravne (aspon dufam ) len preto ze ma to nebavilo 1000x prepisovat na kazdom fore .. ale samozrejme mozes vysusat ci je to copyright .. su na to programi alebo daj do googlu cast textu ... ak na tych forach bude podpisany iny ako strapaty (na jednom som myslim jozko mrkvicka ) tak si to snim vybavim...
To čo ty nazývaš "slovíčkarenie" mnohí nazvú "exaktnejšie vyjadrovanie". Samozrejme, možno si na vágne frázy podobného typu zvyknutý, ale sú ľudia, ktorí ti to vytknú. Najmä ak sa týmito vágnymi frázami snažíš argumentovať. A tí ľudia konajú správne.strapaty napísal: "dosť ľudí", "vela homosexuálov", "státisice" ... bavime sa predsa o vseobecne znamych faktoch .. neni potrebne na kazde tvrdenie vyskum (nehovoriac o doverihodnosti vyskumov).... prave anopak ak mas pochybnosti ze krestanov je vela ... (podla odhadou miliarda co si myslim ze je vela ale neviem presne kolko ich je preto pouzijem radsej vela) .... nemas pocit ze je to trochu tak slovickarcenie .. ???
Nehovoriac o tom, že ty tu hovoríš o počte kresťanov (čo je vzhľadom na pravdu úplne irelevantné), pričom pôvodne sa vravelo o, citujem
Čiže niečo rozličné. Nehovoriac o tom, že si sa tu vyťahoval že máš dôkaz, ktorý si nakoniec neposkytol. A pri výzve na jeho predloženie si odpísalstrapaty napísal:staci ti dokaz v statisicochtisicoch ludoch ktory prezili svoj zivot v uplnej sexualnej absencii a prezili plnohodnotne a naplnene zivoty???
Takže buď sa nabudúce neoháňaj faktami keď ich nemáš, alebo ich poskytni. Ináč je to nekonštruktívne.strapaty napísal: tu sa nebavime o nejakej vedeckej discipline kde sa da vsetko exaktne zmerat... a vedu sa o tom vyskumi ... vo svete je vela vseobecnych faktov (ktore vsak nemusia byt pravdive ...(samozrejme ze ani bit ich nikto nemusi)).. ale bezne sa v diskusii pouzivaju .. neviem co ti na tom strasne tak vadi ... myslis ze ty by si si v svojich prispevkoch take nenasiel???
Neviem ako to naozaj je, ale veľmi by ma to ani neprekvapilo ak by to tak bolo.strapaty napísal: myslim ze nam tu nejde si silomocou oponovat ... ale niekde sa osobne posunut (netvrdim ze zo sebou suhlasit o tom som nikdy nesnival) ale aspon sa naucit navzajom komunikovat ... respektovat... tolerovat a chapat dovody vzajomneho spravania... mas pocit ze tu vysedavam stovky hodin s tym ze vas vsetkych chcem presvedcit o svojej pravde a vtiahnut vas do kosiara a spravit si vo velkej knihe fajku ... ???
Ateizmus nemá žiadneho boha. Ateizmus sa nerovná vede (napriek tomu, že mnohí vedci sú ateisti). Prestaň miešať dva rôzne významy dvoch rôznych slov.strapaty napísal: ja by som to napísal inak, mnoho veriaci si myslí, že sú nejaký nadľudia " suhalsim ..prvy hriech a najvacsi je pycha... matka vsetkych hriechov ale nie je to len otazka veriacich ... ateizmus maju takeho boha rozum a poznanie ...
Čo sa vedy týka, tá prvá povedala, že Slnko sa netočí okolo Zeme. Tá prvá povedala, že Slnečná sústava ani Mliečna cesta nie sú stredom vesmíru. Tá prvá povedala, že nie sme nič iné, než inteligentné zvieratá a blízki príbuzní s opicami. Tá už teraz tvrdí, že nemusíme nutne byť (a pravdepodobne ani nie sme) najinteligentnejší druh vo vesmíre. Uvedomujúc si egocentrizmus kresťanstva, (ľudia sú viac než zvierat a celý vesmír je stvorený len pre nich) mi príde trápne, keď hocijaký kresťan obviňuje ateizmus či ateistov z pýchy. Treba si totiž najprv uvedomiť, že nie sme špeciálni, neexistuje dôvod, prečo by sme mali mať hore nejakého otecka so strážnou rukou nad nami.
Napríklad ja o potrebe viery nepochybujem. Viera má schopnosť manipulovať ľudí do úžasných rozmerov a ani sa neodvážim pochybovať, že existuje mnoho ľudí, čo potrebujú manipulovať, či dokonca byť manipulovaní. To však ešte neznamená, že to tým ľuďom máme dovoliť. Už len z toho dôvodu, že nie je správne účelovo zavádzať, napriek tomu, že to môže mať pozitívne účinky (zvyčajne ale najviac tomu, kto zavádza).strapaty napísal: "to je skôr smutné, že si na to potreboval vieru" tak to je ... este pochybujes o potrebe viery??? nemozes si mysliet ze vsetci su rovnaky ako ty ... bohuzial nie su ... (vyhrazky peklom funguju tak asi do 6 rokov... aj ked som to nikdy nepochopil .. ani som sa nikdy nemusel nikomu vyhrazat... )potom by sa ludia uz skutocne mali zacat and sebou zamyslat
Rozmýšľal si, aké by to bolo, keby boli veriaci všetci? Ak by sme neboli aspoň natoľko sekulárni ako sme teraz? Vlastne, ani nemusíš. Už sme to raz tu mali. A nik to nechce späť (dúfam).strapaty napísal: " že kresťania by boli bez kresťanstva ako opice, lebo neveriaci ľudia sú dôkazom toho, že človek môže byť dobrý a konať dobro aj bez kresťanstva" chcel by si zit medzi opicami ?? aj ked zas zovseobecnujes a polarizujes... nie neveriaci ludia ale ty si mozno toho dokazom ... co som nikdy nevyvracal... ja som vzdy tvrdil ze s vierov moze byt clovek lepsi ... nie ze bez viery nemoze clovek konat dobro ..ako ty hovoris byt dobry(nominativ jed. cisla) ...je mnoho neveraicich ktory konaju zle ... ako aj mnoho veriacich ... otazka je ako by to vyzeralo bez cirkvi... ??? rozmyslal si niekedy na tom zemozno ti pambickari vdaka tej viere nekradnu az tolko ako by kradli bez nej... ??? ze by bolo mozno ovela viac ludi ktory by kaslali na nejaku moralku ... cize aj tvoji susedia..
Význam života pre jedného človeka - čo si myslíš, stojí to za všetky tie nábožensky orientované vraždy či masovraždy? (dokonca aj dnes, príkladom je ISIS)strapaty napísal: mozno mas pravdu cirkev je zbytocna ...viera je zbytocna ... nabozenstvo je zbytocne... ale co zmeni k lepsiemu len jedineho cloveka ma vyznam
strapaty
ok, písal si to ty? tak ťa opäť vyzývam aby si uviedol zdroje informácií a čísel odkiaľ si čerpal - predpokladám, že zdroje neuvedieš, lebo ich nevieš.
pretože toto: " v Nemecku je sexuálna výchova zavádzaná do MŠ od 5 rokov veku dieťaťa. V MŠ majú vytvorené kútiky, kde sa deti môžu navzájom dotýkať pohlavných orgánov." - je holý nezmysel. (uveď čo i len jednu mš, kde to funguje, dolož to osnovami a podobne).
A ak si to písal ty, tak úmyselne klameš a zavádzaš ľudí - a to je hriech. Pretože ten text, ktorý si sem skopíroval je nepravdivý a zavádzajúci.
a ďalej ty môžeš používať všeobecné "veľa, dosť atď" a ak ja napíšem, že všeobecne "neveriaci ľudia", tak to odmietneš, zkonkretizuješ na mňa a ešte moje tvrdenie o mne samom spochybnuješ slovom "možno"? ...kde zas berieš tú drzosť?
nebolo by lepšie viesť ľudí k tomu aby si sami uvedomili, že nemajú kradnúť preto lebo je to zlé, lebo to ubližuje iným a nie preto, lebo ich nejaký boh potrestá, či ich čaká večené zatratenie? že nemjú zabíjať preto, lebo vziať niekomu život je zlé, ubližujeto, je to nemorálne a nie preto, že ich nejaký boh potrestá a čaká ich nejaké zatratenie? atď...
ani ty svoje deti nevychovávaš klamstvom (prepokladám, teda okrem viery). Nepovieš svojim deťom, že ak budú dobré tak ich vezmeš na zmrzlinu, ony sú dobré a potom ich nikam nevezmeš - tzn. pri výchove detí nevyužívaš klamstvo, zavádzanie, manipulovanie na to aby si dosiahol poslušnosť a dobré správanie svojich detí - tak prečo by sme mali používať klamstvo, zavádzanie, manipulovanie na to aby sme dosiahli dobré a morálne správanie ľudí na planéte? prečo?
dokazuje to maximálne to, že ak ideš čítať písmo tak už dopredu vieš, čo v ňom chceš nájsť...lebo inak je to len, kôpka demagógií, odporujúcich si vecí a nezmyselných textovnieje to demagogia ...len to dokazuje to ze sa neda pismo citat bez kontextu
a ja sa ťa už tretí krát pýtam či ti príde logické, že boh vytvára homosexuálov aj keď homosexuálne správanie je proti bohu/písmu? Je to podľa teba logické? ano/nieja nikde nepisem aky ma byt homosexual ... ja len pisem ze ak chce zit homosexual podla pisma a podla bozieho planu moze mat sex len zo zenou a to v manzelstve
gramatika je zbytočné týranie detí ale nútiť deti chodiť do kostola nie je týranie?to ze nepouzivam gramatiku a totalne ju ignorujem.. lebo je podla mna zbytocnym tyranim deti ... pravidla ktore maju viac vinimiek ako same v sebe zahrnuju je jedna vec to ze som maturoval za 1 zo slovenciny je vec druha...
ok, písal si to ty? tak ťa opäť vyzývam aby si uviedol zdroje informácií a čísel odkiaľ si čerpal - predpokladám, že zdroje neuvedieš, lebo ich nevieš.
pretože toto: " v Nemecku je sexuálna výchova zavádzaná do MŠ od 5 rokov veku dieťaťa. V MŠ majú vytvorené kútiky, kde sa deti môžu navzájom dotýkať pohlavných orgánov." - je holý nezmysel. (uveď čo i len jednu mš, kde to funguje, dolož to osnovami a podobne).
A ak si to písal ty, tak úmyselne klameš a zavádzaš ľudí - a to je hriech. Pretože ten text, ktorý si sem skopíroval je nepravdivý a zavádzajúci.
dovolím si tvrdiť, že každý výskum je dôveryhodneší ako celé kresťanstvo, biblia a bohbavime sa predsa o vseobecne znamych faktoch .. neni potrebne na kazde tvrdenie vyskum (nehovoriac o doverihodnosti vyskumov) ---- nie neveriaci ludia ale ty si mozno toho dokazom
a ďalej ty môžeš používať všeobecné "veľa, dosť atď" a ak ja napíšem, že všeobecne "neveriaci ľudia", tak to odmietneš, zkonkretizuješ na mňa a ešte moje tvrdenie o mne samom spochybnuješ slovom "možno"? ...kde zas berieš tú drzosť?
takže aj ty si hriešnik, pretože kvôli tvojej pýche spochybňuješ to či sú homosexuáli spolu šťastní, vyššie si spochybnil aj moje tvrdenie o samom sebe, spochybňuješ či by dvaja ľudia rovnakého pohlavia boli dobrými rodičmi pre dieťa, vravíš, že bez kresťanstva by sme boli nemorálne opice - tzn. spochybňuješ schopnosti človeka ako takého, že nepotrebuje vieru k šťastného a spokojnému životu atď.suhalsim ..prvy hriech a najvacsi je pycha... matka vsetkych hriechov ale nie je to len otazka veriacich ... ateizmus maju takeho boha rozum a poznanie ...
čiže podľa teba je správne klamať, zavádzať, oblbovať, manipulovať ľudí - ak to bude mať za následok ich lepšie správanie? ...to akože úplne vážne?este pochybujes o potrebe viery??? nemozes si mysliet ze vsetci su rovnaky ako ty ... bohuzial nie su ... (vyhrazky peklom funguju tak asi do 6 rokov... aj ked som to nikdy nepochopil .. ani som sa nikdy nemusel nikomu vyhrazat... )potom by sa ludia uz skutocne mali zacat and sebou zamysla
tazka je ako by to vyzeralo bez cirkvi... ??? rozmyslal si niekedy na tom zemozno ti pambickari vdaka tej viere nekradnu az tolko ako by kradli bez nej... ??? ze by bolo mozno ovela viac ludi ktory by kaslali na nejaku moralku ... cize aj tvoji susedia..
nebolo by lepšie viesť ľudí k tomu aby si sami uvedomili, že nemajú kradnúť preto lebo je to zlé, lebo to ubližuje iným a nie preto, lebo ich nejaký boh potrestá, či ich čaká večené zatratenie? že nemjú zabíjať preto, lebo vziať niekomu život je zlé, ubližujeto, je to nemorálne a nie preto, že ich nejaký boh potrestá a čaká ich nejaké zatratenie? atď...
ani ty svoje deti nevychovávaš klamstvom (prepokladám, teda okrem viery). Nepovieš svojim deťom, že ak budú dobré tak ich vezmeš na zmrzlinu, ony sú dobré a potom ich nikam nevezmeš - tzn. pri výchove detí nevyužívaš klamstvo, zavádzanie, manipulovanie na to aby si dosiahol poslušnosť a dobré správanie svojich detí - tak prečo by sme mali používať klamstvo, zavádzanie, manipulovanie na to aby sme dosiahli dobré a morálne správanie ľudí na planéte? prečo?
teraz ja použijem argument ad populum (tvoj obľúbený) - ak viera(náboženstvo) zmení správanie jediného človeka k lepšiemu, ale piatim zničí život (trápenie homosexuálov), spôsobí smrť (ISIS/križiacke výpravy/inkvizícia), tak má význam živiť takúto vieru? ak spôsobí viac škody ako úžitku?ale co zmeni k lepsiemu len jedineho cloveka ma vyznam
-
harrison314
Hardcore addict
Len ani jedno s toho nejde dokazat.strapaty napísal:ale clovek ma omnoho viac ... ma v sebe obraz bozi ... slobodnu volu .... a nesmrtelnu dusu ... (ako som pisal o onych nevieme ci ich dusa je nesmrtelna ci nie ...ale vieme o cloveku ze jeho je nesmrtelna... )
Lenze mnohe prirodne zakony maju dosah na nase spravanie. jestvuju vedecke vyskumy o spravani, o tom co je v danej situacii dobre a co nie.strapaty napísal: presadzovanie zakonov ako aj popieranie vedeckych teorii je uplne ina liga.... zakony sa u nas tvoria na zaklade demokratickeho principu cize .... poslanci maju mandat a ti uzakonujuzakony ... koho si zvolime take azkony mame... vemli vela zakonov je nemoralnych ale mali mandat ludi.. (v pripade komunizmu ani to...) co sa tyka vedeckych teorii mali by sa k nim vyjadrovat hlavne vedci na zaklade vedeckych poznatkov nezavislen akom kolvek nabozenstve a jedine na zaklade preukazatelnych dokazov...
Okstrapaty napísal: spochybnovanie evolucnej teorie duchovnym na zaklade pisma je rovnaka blbost ako pochybnovanie tohe ze svet svtoril boh na zaklade evolucnej teorie... su to uplne ine sporty ... a ako nemozno balet hodnotit golmi tak nemozno vykon futbalistov hodnotit krasov skokov a umeleckym dojmom... (co mozno v pripade slovenskeho futbalu by sme sa mozno dostali ovela vyssie... )
V prvom rade by sa mali zodpovedat, skutocnym zakonom.strapaty napísal: "Alebo ak su pri moci ty nemorany" ono je to trochu inak... cirkev je zivy organizmus... ale kazdy ud ma svoju funkciu zodpoveda sa za svoje konanie jedine bohu .. ja som otec rodiny manzel a syn ... a za toto sa budem raz zodpovedat... neviem posudit knaza albo biskupa ani nemam na to cas a prostriedky... oni maju svoju zodpovednost a svojich nadriadenych ... ciez ked sv.otec zajtra povie ze mozu ist za knazov aj zenyty muzi ako je to napr u grekokatolikov ... tak od zajtra budu v aktolickej cirkvi zenati knazi (ktory budu chciet...) ale dopad toho rozhodnutia si nezodpoviem ja ale konkretny svaty otec ..je to v jeho kompetencii takto rozhodnut... ako ja moízem rozhodnut kde dam svoje deti do skoly a ako a co ich budem ucit dopad toho konania si zodpoviem ja a moja manzelka... a tak isto biskupi nemozu zasahovat do rodin manzelov... mozu len podat stanovisko cirkvi a vyklad kristovho ucenia...
Vies, ze ich obhjujes rovnako ako sa obhajovali nacisticky zlocincy? "Ja iba poslucham rozkazy."
To neplatilo vzdy, a dokonca ani teraz, cirkev ma dost v zuboch vstekych co s nou nesuhlasia.strapaty napísal: cirkev je asi taky totalitny rezim ze sa mozes rozhodnut ci vnej budes a budes zit podla jej pravidiel .. ak nie aj tak ti nic nespravi ..
To myslis vazne?strapaty napísal: len bude z teba sucha ratolest .. budes sucastou cirkvi ale nebudes zivi ... ako such konar na strome...
Precitaj si znovu co som o tom napisl, na jednej s predhazjucich stran, je to tam v bodoch.strapaty napísal: ... cize ak komunizmus bol totalitny rezim tak keby fungoval na principe cirkvi by to vyzeralo asi takto ... mohol by si sa rozhodnut ci budes komunista alebo nie ... ci budes sa spravat ako komunista alebo nie ... ci budes halsat co komunisti alebo nie .. a ked aj budes komunista a nebudes sa spravat ako komunista tak ta prehlasia ako odpadlika z komunizmu a nebudes moct chodit na ich schodze a dostavat odznaky komunistov ktore maju hodnotu len pre komunistov.... inde sa pouzit nedaju ... to je dnesna cirkev... je ci nie je totalitna???
Zial toto nevie dokazat, je to ako pribeh o Henriho prdeli.strapaty napísal: jedina vyhoda z nabozenstva a cirkvi je vecny zivot a kralovstvo nebeske ... kto hlada (nie ma ...mat ich moze su niekedy prirodzenym privilegiom) ine vyhody v cirkvi porusuje druhe bozie prikazanie ... nevezmes meno bozie nadarmo...
ja ich poznam 3 a ked som prestal chodit do kostola, co bolo cca 3-4 roky dozadu, tak vtedy som to pocuval. A dnes to este pocuvam o inych, a najme poznamky, typu: "musel to byt on, ved ani do skostola nechodi".strapaty napísal: neviem na akej dedine si to ty ale to mozno bolo pred 20-timi rokmi .. dnes je realita ina skor poukazuju na teba ked chodis dokostola...
nahodou vo februari som tym mal zaspomovany celi FB, a obcas som cital. Ich ciele boli jasne, dostat sa do polityky pomocou krestnov a klamstiev.strapaty napísal: prestuduj si materialy aliacnie za rodinu ... iniciatorov referenda... oni by mohli vediet z akym cielom referendum iniciovali... to ze media z toho spravili nenavystny boj... lebo niecijej politike to tak vyhovuje... je ina vec...
Preco krestanom nevadi civilny sobas? tiez to predsa uplne nesplna ich definiciu manzelstva
mLuks
.... "logické, že boh vytvára homosexuálov aj keď homosexuálne" ..ano je .. tak isto ako vytvara heterosexualov ktory ziju v celibate .. rovnako ako sa rodia postihnuti o ktorých sa treba starat ... stradani ema v zivote velky zmysel .... ukazuje prave odnoty zivota...
sexualizacia spolocnosti ..
co ma spochybnovanie spolocne s pychou ??
v com prosim ta viera(nabozenstvo) klame ... ??? je len lahsie pochopitelna a prijatelna pre iektorych ako tazke uvahy...
az na to ze viera nesposobuje ISIS krizacke vypravy ani inkviziciu ... pomylene nabozenstvo je ina vec...
suhlasim ak prekracuju nejake statne zakny nech sa zodpovedaju .... ohladom nacizmu to tak nie je ... skor to ber tak ako firmu ak kazdy ma zodpvednost za svoj usek ... to ze tvoj sef (aj ked v cirkvi taka analogia neeexistuje ... neexistuju sefovia..okrem boha) spreneveri majetok firmi tak za to nemozes niest zodpovednst...
"To myslis vazne?" ja nie Kristus... no narozdiel od stromu moez zazelelnat ... ak by v nom zacal opat cirkulovat zivot-kristus...
blackky
krestanstvo nieco ako civilny sobas nepozna ... je to to iste ako ked ziju spolu dvaja ludia nezosobaseny...
.... "logické, že boh vytvára homosexuálov aj keď homosexuálne" ..ano je .. tak isto ako vytvara heterosexualov ktory ziju v celibate .. rovnako ako sa rodia postihnuti o ktorých sa treba starat ... stradani ema v zivote velky zmysel .... ukazuje prave odnoty zivota...
sexualizacia spolocnosti ..
co ma spochybnovanie spolocne s pychou ??
v com prosim ta viera(nabozenstvo) klame ... ??? je len lahsie pochopitelna a prijatelna pre iektorych ako tazke uvahy...
az na to ze viera nesposobuje ISIS krizacke vypravy ani inkviziciu ... pomylene nabozenstvo je ina vec...
suhlasim ak prekracuju nejake statne zakny nech sa zodpovedaju .... ohladom nacizmu to tak nie je ... skor to ber tak ako firmu ak kazdy ma zodpvednost za svoj usek ... to ze tvoj sef (aj ked v cirkvi taka analogia neeexistuje ... neexistuju sefovia..okrem boha) spreneveri majetok firmi tak za to nemozes niest zodpovednst...
"To myslis vazne?" ja nie Kristus... no narozdiel od stromu moez zazelelnat ... ak by v nom zacal opat cirkulovat zivot-kristus...
blackky
krestanstvo nieco ako civilny sobas nepozna ... je to to iste ako ked ziju spolu dvaja ludia nezosobaseny...
strapaty
tak najskôr:
niekedy je lepšie mlčať,ak nemáš čo povedať, pretože takto stále len sám seba zhovaďuješ - znovu si si len povyberal to na čo vieš aspoň trochu šlechnúť, zdrojov na "tvoj" údajný článok, ktorý si ty údajne písal som sa opäť nedočkal.
Fakt ak proste nemáš v tejto témš čo dodať, tak ju radšej nechaj zapadnúť prachom. Ešte niekedy dávnejšie si hovoril, že táto téma je pre teba argumentačné cvičenie (či niečo podobné), každopádne, toto cvičenie nezvládaš, vyzývaš ku konštruktívnej diskusii (bez urážok a podobných vecí) ale sám nemáš konštruktívne argumenty (viď, že stále nevieme zdroje, odkiaľ si čerpal pri tom údajnom písaní, toho údajne tvojho článku), vymýšľaš si jedno cez druhé, výklady a definície používaš tak ako sa ti to hodí (dokonca som raz robil aj výcuc tvojich protirečení si a neraz si ukázal, že si dokážeš protirečiť v dvoch po sebe idúcich vetách). Opakuješ ako argumenty to, čo ti už niekto vyvrátil/vysvetlil 30 strán dozadu. Takto sa diskusia nevedie a ak nie si schopný si obhájiť svoje tvrdenia, doložiť ich zdrojmi - tak radšej priznaj, že si si ich vymyslel. (ale to už by si priznal hriech, čiže radšej budeš zatĺkať)....skús sa zamyslieť nad sebou, čo tu predvádzaš a tento raz kriticky.
no a teraz tvoj posledný post:
heterosexuál si dobrovoľne zvolí život v celibáte, homosexuál si dobrovoľne nezvolí život v homosexualite. Celibát je podmienka k vykonávaniu povolania kňaz(pre katolíkov), heterosexuál je s týmto podmienkami oboznámený je si ich vedomí a aj napriek tomu sa rozhodne pre toto povolanie, tzn. dobrovoľne vstupuje do celibátu. Teda boh nevytvára heterosexuálov, žijúcich v celibáte, lebo celibát sí ľudia sami volia na základe svojej "slobodnej vôle"
Homosexuál sa homosexuálom narodí (teda boh ho tak vytvorí), on si sú homosexualitu nevybral dobrovoľne na základe nejakého povolania. Teda boh vyvtvorí homosexuála a potom od neho vyžaduje aby sa nesprával homosexuálne - ty si povedal, že je to logické - dalo sa to čakať, lebo ak by si priznal, že je to nelogické, tak by si išiel proti tomu v čo veríš, musel by si ísť sám proti sebe, tak ako boh núti homosexuálov aby išli sami proti sebe, ak od nich žiada aby sa zriekli homosexuálneho správania. A to je problém, nie si schopný kritického myslenia voči svojej viere, priznať, že niektoré veci fakt presahujú zdravý rozum a sú jednoducho nezmyselné.
Či si stále myslíš, že sexualita sa dá vyberať? Ako, že dnes budem heterák, pozajtra homoš, na ďalší týždeň trans, v decembri zoofil a na ďalší rok možno aj nejakého malého chlapca prefiknem?
Toto si fakt myslíš, že si niekto len tak zrozmaru vyberá sexualitu, kvôli tomu lebo je to teraz in/cool/trendy? Alebo, že niekto riskuje vlastnú slobodu a teda pobyt za mrežami, kvôli nejakému rozmaru, ktorý mu napadol ráno keď vstal?
A keď si už spomenul rodenie postihnutých - ty povieš, že postihnuté dieťa je pre teba dar od boha atď (veď to sme už čítali). Možno tak dar pre teba. Ale pre to samotné dieťa, to postihnutie/choroba darom určite nie je - pre neho je to niečo, čo mu nedovoľuje žiť plnohodnotný život, pre neho je to niečo, čo mu nedovolí prežiť život tak dlhý, ako bežne ľudia žijú. A takéto niečo nikdy nemôže byť darom.
A keď som trošku googlil tvoj článok čo si ty nepísal a používal som rôzne vety z neho na googlenie, tak mi našlo len v jednej diskusii na sme len tretiu otázku, nic víc, nic míň
viď
Na špičku nosa si nevidíš a o tom svete, ktorý sa nechádza za tvojím nosom ani netušíš. Na nose máš len vieru, slepú viery.
pozri sa na seba, klameš že si písal ten článok o referendových otázkach (a ak sa nebodaj mýlim ja a ty si ho fakt napísal, tak potom klameš, zavádzaš a manipuluješ tým textom) a ak klame, zavádza a manipuluje veriaci človek, prečo by nemela klamať, zavádzať a manipuluvať aj viera? Náboženstvo ( ty si povedal, že je to náuka o bohu) minimálne zavádza a manipuluje, keďže pracuje s neoverenými údajmi - v konečnom dôsledku opäť klame, keďže svoje neoveriteľné údaje považuje za fakty.
je len ľahšie pochopiteľná a prijateľná ako ťažké úvahy? - tým chceš ako povedať, že ak si na nejakú zásadnú otázku odpovieme "lebo boh" tak je to v poriadku, bez ohľadnu na to, či tá odpoveď "lebo boh" je pravdivá alebo nie?
Pýtam sa ťa prečo boh vytvára homosexuálov, aj keď je homosexuálne správanie proti bohu. Odpovedal si, že nevieš prečo to robí a už si k tomu spostil svoje omáčky - teda teba nezaujíma prečo to robí, tebe stačí, že to takto je a s tým sa treba zmieriť - je to to "ľahšie pochopiteľná a prijateľná"
a inak bavili sme sa o vplyve cirkvi na dedinách páru postov dozadu, dnes na mňa vykukol takýto článok:
Čudné praktiky fary v Bajerovciach: Farárov list zaskočil veriacich!
A že vraj morálne hodnoty...
tak najskôr:
niekedy je lepšie mlčať,ak nemáš čo povedať, pretože takto stále len sám seba zhovaďuješ - znovu si si len povyberal to na čo vieš aspoň trochu šlechnúť, zdrojov na "tvoj" údajný článok, ktorý si ty údajne písal som sa opäť nedočkal.
Fakt ak proste nemáš v tejto témš čo dodať, tak ju radšej nechaj zapadnúť prachom. Ešte niekedy dávnejšie si hovoril, že táto téma je pre teba argumentačné cvičenie (či niečo podobné), každopádne, toto cvičenie nezvládaš, vyzývaš ku konštruktívnej diskusii (bez urážok a podobných vecí) ale sám nemáš konštruktívne argumenty (viď, že stále nevieme zdroje, odkiaľ si čerpal pri tom údajnom písaní, toho údajne tvojho článku), vymýšľaš si jedno cez druhé, výklady a definície používaš tak ako sa ti to hodí (dokonca som raz robil aj výcuc tvojich protirečení si a neraz si ukázal, že si dokážeš protirečiť v dvoch po sebe idúcich vetách). Opakuješ ako argumenty to, čo ti už niekto vyvrátil/vysvetlil 30 strán dozadu. Takto sa diskusia nevedie a ak nie si schopný si obhájiť svoje tvrdenia, doložiť ich zdrojmi - tak radšej priznaj, že si si ich vymyslel. (ale to už by si priznal hriech, čiže radšej budeš zatĺkať)....skús sa zamyslieť nad sebou, čo tu predvádzaš a tento raz kriticky.
no a teraz tvoj posledný post:
tak zaprvé: medzi celibátom a homosexualitou je rozdielano je .. tak isto ako vytvara heterosexualov ktory ziju v celibate .. rovnako ako sa rodia postihnuti o ktorých sa treba starat ... stradani ema v zivote velky zmysel .... ukazuje prave odnoty zivota...
heterosexuál si dobrovoľne zvolí život v celibáte, homosexuál si dobrovoľne nezvolí život v homosexualite. Celibát je podmienka k vykonávaniu povolania kňaz(pre katolíkov), heterosexuál je s týmto podmienkami oboznámený je si ich vedomí a aj napriek tomu sa rozhodne pre toto povolanie, tzn. dobrovoľne vstupuje do celibátu. Teda boh nevytvára heterosexuálov, žijúcich v celibáte, lebo celibát sí ľudia sami volia na základe svojej "slobodnej vôle"
Homosexuál sa homosexuálom narodí (teda boh ho tak vytvorí), on si sú homosexualitu nevybral dobrovoľne na základe nejakého povolania. Teda boh vyvtvorí homosexuála a potom od neho vyžaduje aby sa nesprával homosexuálne - ty si povedal, že je to logické - dalo sa to čakať, lebo ak by si priznal, že je to nelogické, tak by si išiel proti tomu v čo veríš, musel by si ísť sám proti sebe, tak ako boh núti homosexuálov aby išli sami proti sebe, ak od nich žiada aby sa zriekli homosexuálneho správania. A to je problém, nie si schopný kritického myslenia voči svojej viere, priznať, že niektoré veci fakt presahujú zdravý rozum a sú jednoducho nezmyselné.
Či si stále myslíš, že sexualita sa dá vyberať? Ako, že dnes budem heterák, pozajtra homoš, na ďalší týždeň trans, v decembri zoofil a na ďalší rok možno aj nejakého malého chlapca prefiknem?
Toto si fakt myslíš, že si niekto len tak zrozmaru vyberá sexualitu, kvôli tomu lebo je to teraz in/cool/trendy? Alebo, že niekto riskuje vlastnú slobodu a teda pobyt za mrežami, kvôli nejakému rozmaru, ktorý mu napadol ráno keď vstal?
A keď si už spomenul rodenie postihnutých - ty povieš, že postihnuté dieťa je pre teba dar od boha atď (veď to sme už čítali). Možno tak dar pre teba. Ale pre to samotné dieťa, to postihnutie/choroba darom určite nie je - pre neho je to niečo, čo mu nedovoľuje žiť plnohodnotný život, pre neho je to niečo, čo mu nedovolí prežiť život tak dlhý, ako bežne ľudia žijú. A takéto niečo nikdy nemôže byť darom.
ty nemáš ochotu uviesť zdroje k údajne svojmu článku, ja nemienim stráviť hodinu svojho času pozeraním nejakého videa - prepokladám, že to video bude odzrkadľovať tvoj názor.sexualizacia spolocnosti ..
A keď som trošku googlil tvoj článok čo si ty nepísal a používal som rôzne vety z neho na googlenie, tak mi našlo len v jednej diskusii na sme len tretiu otázku, nic víc, nic míň
viď
pretože spochybňuješ na základe svojej pýchy. Si tak pyšný na svoju viere a svoje náboženstvo, na seba samého ako veriaceho, že nechceš ani len prispustiť, že ľudia vedia byť šťastní aj bez viery, že ľudia vedia prežiť život na plano a zo všetkým čo k tomu patrí aj bez boha. Že ľudia dokážu milovať bez boha (dávnejšie si ty vypisoval, že boh je láska a kde nie je boh, nie je ani láska), že dokážu byť šťastní aj v inej forme páru ako len v tej, ktorú ty preferuješ.co ma spochybnovanie spolocne s pychou ??
Na špičku nosa si nevidíš a o tom svete, ktorý sa nechádza za tvojím nosom ani netušíš. Na nose máš len vieru, slepú viery.
je len ľahšie pochopiteľná a prijateľná ako ťažké úvahy? - tým chceš ako povedať, že ak si na nejakú zásadnú otázku odpovieme "lebo boh" tak je to v poriadku, bez ohľadnu na to, či tá odpoveď "lebo boh" je pravdivá alebo nie?
Pýtam sa ťa prečo boh vytvára homosexuálov, aj keď je homosexuálne správanie proti bohu. Odpovedal si, že nevieš prečo to robí a už si k tomu spostil svoje omáčky - teda teba nezaujíma prečo to robí, tebe stačí, že to takto je a s tým sa treba zmieriť - je to to "ľahšie pochopiteľná a prijateľná"
náboženstvo je len náuka o bohu, podľa teba - nič to však nemení na fakt, že ak by nebolo viery(náboženstva) tak nie je ani ISIS, ani inkvizícia, ani križiacke výpravy - tzn. viera spôsobuje aj krvi preliatie, či sa ti to páči alebo nieaz na to ze viera nesposobuje ISIS krizacke vypravy ani inkviziciu ... pomylene nabozenstvo je ina vec...
a inak bavili sme sa o vplyve cirkvi na dedinách páru postov dozadu, dnes na mňa vykukol takýto článok:
Čudné praktiky fary v Bajerovciach: Farárov list zaskočil veriacich!
Čiže z dobrovoľného zvončeka je mesačný paušálny poplatok a na opravu kostola je vypísaná povinná zbierka s predom stanovenou sumou, namiesto dobrovoľnej zbierky.Bajerovčanov v ňom pokarhali, že neprispievajú na kostol sumou 5 € mesačne, ktorú majú všetci odvádzať na základe nepísanej dohody. Navyše je každá rodina podľa listu povinná prispieť po 100 € na oplotenie kostola. Mnoho ľudí je pobúrených, nahlas to však zo strachu nepovie nik. Bajerovce sú malá dedinka na severovýchode Slovenska s prevažne rusínskym obyvateľstvom.
Pamätáš, keď sme sa bavili dávnejšie o tom, že sviatosti sú zadarmo a farár musí. Asi takto to funguje.„Farár svojvoľne rozhodol o rekonštrukcii plota. Napriek tomu, že neboli vyzbierané financie, zadal práce stavebnej firme a teraz požaduje od veriacich vyplatenie peňazí. Ak nebudú prostriedky vyplatené, chystá sa odrieknuť pokrstiť dieťa, sobášiť, alebo pochovať zosnulého,“
A teda ako to je na dedinách? Že keď som neveriaci a nepôjdem do kostola, tak ma nikto neodsúdi? ty si tvrdil presný opak toho čo sa píše v tom článku aj vo veciach okolo peňazí.So svojím názorom nie je sám. „Mnohým sa to nepáči, ale nemajú odvahu vystúpiť verejne. Potom by sa asi museli odsťahovať,“ pripustil jeden z miestnych.
A že vraj morálne hodnoty...