Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:v com prosim ta viera(nabozenstvo) klame ... ??? je len lahsie pochopitelna a prijatelna pre iektorych ako tazke uvahy...
Napriklad uz iba v tom, ze tvrdi, ze pozna receprt na moralku. Ze lepsie vie ako ostatni ako sa mame spravat a co mame robit.
strapaty napísal:az na to ze viera nesposobuje ISIS krizacke vypravy ani inkviziciu ... pomylene nabozenstvo je ina vec...
Nie je to taka ista viere ako mas ty. A s kde beries istotu, ze aj tvoje naboznetvo nie je pomylene, alebo sa nezklada na klamstvach?
strapaty napísal:suhlasim ak prekracuju nejake statne zakny nech sa zodpovedaju .... ohladom nacizmu to tak nie je ... skor to ber tak ako firmu ak kazdy ma zodpvednost za svoj usek ... to ze tvoj sef (aj ked v cirkvi taka analogia neeexistuje ... neexistuju sefovia..okrem boha) spreneveri majetok firmi tak za to nemozes niest zodpovednst...
Presne o tom to je, zodpovednost niest mozes ak si mu pomahal, alebo ak si o tom vedel a nic si proti tomu neurobil.
Aj v cirkvi su "sefovia" je v nej prisna hierachicka struktura, alebo mi chces povedat, ze farar z hornej dolnej ma rovnake moznosti menit veci, ako byskupy, alebo papez?
strapaty napísal:"To myslis vazne?" ja nie Kristus... no narozdiel od stromu moez zazelelnat ... ak by v nom zacal opat cirkulovat zivot-kristus...
Ja som reagoval na to, ze tvoj argument , sa neda nazvat argumentom.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

mLuks

základe svojej "slobodnej vôle" a povolania(cize za knaza ludia nechodia preto ze chcu ale preto ze citia od boha povolanie k tomuto povolaniu .. ) cize boh si ich vyvoli .. "Lebo su ludia neschopni manzelstva, pretoze sa taki narodili zo zivota matky, inych takymi urobili ludia a ini sa takymi urobili sami pre nebeske kralovstvo. MT 19,12-12 " cize nie kazdy je povolany k manzelstvu a tym aj k sexu ...

"sú jednoducho nezmyselné." pre neveriaceho mozno... pre mna nie ... je to v systeme hodnot .. zivot s bohom je najvyssia hodnota ... osobne tuzby a pocity ciele su az druhorade.....

..sexualitu si clovek nevybera... ale moze si vybrat sexualne uspokojenie... pozri si len vazanie ... kolky heterosexuali sa tam prihreju ... ak niekoho poznas co bol v base ti to urcite potvrdi aj ked na toto tvrdenie nemam po ruke ziaden vyskum...

"pretože spochybňuješ na základe svojej pýchy"...??? kde som nieco take spochybnoval??? to ked dam recnicku otazku do zatvorky (ak su spolu statni) je skor podnet na zamyslenie ako spochybnovanie ich pocitov... nehovoriac o tom ze docasny obchvat vobec nehovori o kvalite jeho zivota ...cize jeho stasti nie ako aktualneho pocitu ale stavu a sposobu zivota... aj po jointe mozes sa citit stastny ale THC vyprecha a je tu realita... prazdnota a beznadej (tymto ale netvrdim ze vsetci hulici su prazdny a beznadeje... ) treba rozlisovat pri stasti ci sa jedna o pocitove splanutie (stav tela, hormonov, chemickych latok ) alebo o stave ducha ... (sposob zivota, bozia pritomnost... )

neviem preco by som ti mal sto krat nieco opakovat a presviedcat ta o zjavnej pravde... ale ak si mysliz ze v tej uvahe o niecom klamem sem s tym ... zaujimave ze ma usvedcujes z klamania ale nemas o tom ziaden dokaz... si dost IT gramotny ak klameme najdi ten clanok na webe... alebo ma neosocuj...

"teda teba nezaujíma prečo to robí, tebe stačí, že to takto je a s tým sa treba zmieriť " ... mas pravdu v podstate ma to nezaujima preco to robi, ale ani sa neda pvedat ze sa s tym musim zmierit ... jednoducho sa ma to netyka ... nepotrebujem to vobec riesit... ale ak sa niekto pyta na postoj cirkvi tak ho prezentujem... keby osm bol homosexual tak to riesim,,... a hladam pravdu...

"náboženstvo je len náuka o bohu, podľa teba - nič to však nemení na fakt, že ak by nebolo viery(náboženstva) tak nie je ani ISIS, ani inkvizícia, ani križiacke výpravy - tzn. viera spôsobuje aj krvi preliatie, či sa ti to páči alebo nie" cize chces povedat ze keby nebolo nabozenstiev ludia by sa uz nezabijali a neublizovali si ??? ja si myslim ze kto sa chce bit palicu si najde .. ci uz je tou palicou feminizmus nabozenstvo poeniaze ropa atd... no s duchonym zivotom cloveka to nema nic spoílocne..

"Bajerovčanov v ňom pokarhali" toto je jasny priklad toho ako to dopadne ked sa ludia nestaraju o to co maju ... 1. farar nema co opravovat kostol, stavat ploty atd .... na to je farska rada ktora zastupuje veriacich ktory su veriacimi voleni .... farar je len spravca cize ak to farska rada schvali on sa moze spolupodielat na realizacii ...ale jeho hlavnou ulohou je starat sa o ovecky... a nie o kosiare... 2. zjavne si veriaci neplnili svoje povinosti voci farnosti a jej majetku (kedze podla zakona je za majetok a skody sposobene majetkom zodpovedny prave farar) a mozno bol plot v takom dezolatnom stave ze ohrozoval ludi na zivote... to co sa vyzbiera do zvnonceka ide na chod farnosti (ak nie je vyhlasena zbierka) ...cize elektrina v kostole sviecky plyn atd... ak su zvonceky nizke farar ma dve moznosti ... bud nebude svietit alebo poziada veriacich aby prispievali viac... dalsia blbost je on ich neziada ale prosi ... tak isto dava riesenie ak nechcu knaza a kostol nech o to poziadaju biskupa... a je po probleme... u nas v kostole sa pravidelen vyzbiera niekolko gombikov.... zas na druhej strane, ked niektora rodina chyba je to cictit to aj na zvonceku ... myslis ze je vporiadku ked fakt chod celeho kostola taha 5 rodin a zvysok sa len vezie... na tom liste nevidim nic cudne .... adresuje ho ludom ktory sluzby kostola vyuzivaju a dava realnu ciastku ktoru treba prispiet.. lebo mnohi stale prispievaju 1Kcs ako ich torodicia naucili pred 30 timi rokmi... nevsimli si ze ceny idu hore...

"Čiže z dobrovoľného zvončeka je mesačný paušálny poplatok a na opravu kostola je vypísaná povinná zbierka s predom stanovenou sumou, namiesto dobrovoľnej zbierky." tak je to velmi smutne ked to tak je .... kazdy rok su v kostole citane verejne vsetky naklady na kostol... kazdy tyzden kolko sa vyzbieralo ... ako to moze niektorym ludom nedochadzat ze same sa to nezaplati... ci ma si farar pytat od statu na udrzbu kulturnej pamiatky... ??

"Pamätáš, keď sme sa bavili dávnejšie o tom, že sviatosti sú zadarmo a farár musí. Asi takto to funguje" to je len dalsi dokaz ze konkretny farar nechape celkom svoje povolanie a miesto v farnosti.... vysluhovat sviatosti je ejho knazka povinnost ak su splnene vsetky podmienky... a to bezplatne ... ak sa nieco dava knazovi je to milodar...

harrison314

"Napriklad uz iba v tom, ze tvrdi, ze pozna receprt na moralku" kde to tvrdi.... ??

"Nie je to taka ista viere ako mas ty. A s kde beries istotu, ze aj tvoje naboznetvo nie je pomylene, alebo sa nezklada na klamstvach? " podla ovocia.... dobre stromy davaju dobre ovocie a zle stromy davaju zle ovocie... ak je nabozenstvo zalozene na klamstve bude aj jeho ovocie zle...

"...ze farar z hornej dolnej ma rovnake moznosti menit veci, ako byskupy, alebo papez?"... vacsiu ... zober si napriklad mariana kuffu... cirkev ma svoju strukturu .... dokonca aj podraidenych a nadriadenych ... ale ludia sa podriaduju v laske a dobrovolne... cize knazi reholnici su podriadeny biskupovi.... ale zodpovedaju sa bohu...

neviem si celkom dobre predstavit ako by som mohol ja bit ucasny nejakeho schvalovania biskupa ci papeza ... jednak nemam na to vzdelanie cize nemam moznost to posudit ci je to tak alebo onak... a ani prilezitost... skus uviest priklad...

hovori ti nieco schizma... schizma je rozkol v uceni s ucenim rima.... svati otec ma zo svojho postavenia urcite pravomoci ... cize keby zajtra zrusil celibat knazov (cize knazom by sa mohol stat aj zenaty muz ) je to jeho pravomoc... a kazdy kto by s tym nesuhlasil by bol v schizme z svatou stolicou ... a je ucenei ktore je dane od jezisa krista .... ktore nemoze zmenit ani papez...

to nie je argument ale ucenie cirkvi...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:nejde o abrahav´movo nabozenstvo ale o kristovo .. cize samotneho boha ..ktory nas spasil..
Ak si ten odsek nepochopil, prečítať ešte raz.
strapaty napísal:ale ja tiez nekradnem preto lebo by som inym ublizil... len k tomuto poznaniu som sa dostal cez vieru ... vobec prvotny podnet zamysliet sa nad tym aj nad vsetkymi dosledkami ... a potlacenie vlastneho egoizmu...
Ty si na to potreboval vieru. To znamená vonkajší podnet, z ktorého si usúdil, že je to zlé. Ja na to vôbec nepotrebujem Bibliu ani vieru aby som mojím vlastným rozmýšľaním dospel, k názoru, že kradnutím danému človeku uškodím a vice versa, on by kradol, ja by som mal škodu.
strapaty napísal:plne suhlasim .. v zivote stacia dve prikazania ... miluj boha nadovsetko .. a miluj blizneho svojho ako seba sameho... zvysok je len pre tych co hladaju odbocky keby toto dodrziavali ludia do bodky mozeme zrusit vsetky nabozenstva a spalit vsetky bibllie ... lebo lekara potrebuje chory a nie zdravy... a kto miluje bezvyhradne je priamo spojeny s bohom ... nikdy nezhresi .. kazdy hriech je len nedostatok lasky cize boha..
Ako podávanie daňového priznania riešia prvé dve prikázania?

1. Otáznik na konci. Dve jednoduché otázky, dve jednoznačné odpovede.
Zmysel pre niekoho môže mať, pretože žijeme v právnom štáte, kde manželstvo daným ľuďom poskytuje niektoré právne výhody, ktoré by inak nemohli získať. Znova ako najrýchlejší príklad dedičstvo. Nie každý sa na manželstvo pozerá cez kresťanské okuliare ako ty.
strapaty napísal:... "ja osobne by som to ovela tvrdsie financne postihoval... " to iste by si mohol povedat o rozvedenych ...
Na toto od teba poprosím odkaz na príspevok, kde som niečo také tvrdil.

K tomu "tvojmu" textu ti už napísali ostatní. Ak si odmyslíme, že tu píšeš ako 10-ročný a nedá sa to po tebe čítať, tie argumenty by si mal mať podložené zdrojmi. Ak nemáš, tak si si to vymyslel.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:"Napriklad uz iba v tom, ze tvrdi, ze pozna receprt na moralku" kde to tvrdi.... ??
Ty to tvrdis. Dookola nam podsuvas, ze jedine cirkev a krestvo vie co je dobre a zle, ze bez neho by nebola moralka....
strapaty napísal: podla ovocia.... dobre stromy davaju dobre ovocie a zle stromy davaju zle ovocie... ak je nabozenstvo zalozene na klamstve bude aj jeho ovocie zle...
To mozu povedat aj clenovia ISIS, ked vyhraju nejaku bytku, odpalia vela nevriacich, tak si mozu povedat, ze ich viera prinasa ovocie a preto veria jedine v toho spravneho boha.
Takisto si hinduista moze povedat, ze jeho viera mu prinasa duchovne ovocie a citi sa uzasne.
strapaty napísal:... vacsiu ... zober si napriklad mariana kuffu... cirkev ma svoju strukturu .... dokonca aj podraidenych a nadriadenych ... ale ludia sa podriaduju v laske a dobrovolne... cize knazi reholnici su podriadeny biskupovi.... ale zodpovedaju sa bohu...
Manipulovat masy dokaze aj televizia JOJ :D
Ludia sa podriaduju v laske a dovere, ok ale potom neplati ten tvoj priklad s prenevernim, oni doveruju podvodnikom a zlodejom?
Je jedno komu sa zodpovedaju, alebo nezodpovedaju, spravat by sa mali cestne alebo aspon tak ako kazu nam.
strapaty napísal:neviem si celkom dobre predstavit ako by som mohol ja bit ucasny nejakeho schvalovania biskupa ci papeza ... jednak nemam na to vzdelanie cize nemam moznost to posudit ci je to tak alebo onak... a ani prilezitost... skus uviest priklad...
Tak mi nevrav ze vsteci v Cirkvi su si rovni a rovnopravni.
strapaty napísal:to nie je argument ale ucenie cirkvi...
Ale ked chces diskutovat, nemozes sem hadzat colkolvek co ta napadne, skus argumenty.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Páni, z tých pár sto strán čo som s Vami strávil som dospel k jedinému poznaniu. Ak človeka niekto nechce pochopiť, nájde si milión prečo. Naďalej zotrvávať v tejto diskusii (aj keď to ťažko nazývať diskusiou, je to skôr moje oponovanie Vám všetkým) je pre mňa plytvaním času. Preto som sa rozhodol túto diskusiu na neurčitú dobu opustiť. Želám Vám krásny a spokojne prežitý život, naplnený pravdou a poznaním. °;)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

strapaty napísal:Páni, z tých pár sto strán čo som s Vami strávil som dospel k jedinému poznaniu. Ak človeka niekto nechce pochopiť, nájde si milión prečo. Naďalej zotrvávať v tejto diskusii (aj keď to ťažko nazývať diskusiou, je to skôr moje oponovanie Vám všetkým) je pre mňa plytvaním času. Preto som sa rozhodol túto diskusiu na neurčitú dobu opustiť. Želám Vám krásny a spokojne prežitý život, naplnený pravdou a poznaním. °;)
vies ale co je najvacsi vtip, ze druha veta presne pasuje na teba...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Prosím, než odídeš. Stačí mi jedna odpoveď. Kde som povedal toto.
strapaty napísal:... "ja osobne by som to ovela tvrdsie financne postihoval... " to iste by si mohol povedat o rozvedenych ...
Kedže si to dal do úvodzoviek, tak je to jasná citácia. Ja som niekde nič také nepísal. Predpokladám teda, že si zámerne klamal, vymyslel si si tvrdenie, ktoré som vraj niekde napísal a teraz odchádzaš z diskusie s pocitom nejakého víťaza ako najväčší egoista. A to ty si ten, čo tu vyzýval ku konštruktívnej debate. Ak si takto vymýšľaš tvrdenia iných, tak si pre mňa obyčajný klamár, s ktorým nemá význam viesť žiadnu, nie len konštruktívnu, diskusiu. Ak si to bral ako cvičenie a zlepšovanie sa ako si tu pár krát písal, tak si pohorel na plnej čiare.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

strapaty: Ak človek nechce niečo pochopiť, nič sa nepýta a nič nespochybňuje. Na jeho život mu stačia klišé, dogmy a pravidlá, ktoré určila nejaká autorita, na ktorú on sám nemá žiaden dosah, no napriek tomu jej bezbreho verí. Otázky nekladie, pretože verí odpovediam, ktoré mu predostrel niekto iný. Ty a tebe podobní pravdu spoznajú až po smrti, tak ako my všetci ostatní, s jedným rozdielom - my neveriaci akceptujeme, že nevieme, čo bude, no vy veriaci veríte, že viete, čo bude. Nič zlé ti želať nebudem, možno z teba raz vyrastie otec slušnej famílie.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty
V prvom rade ďakujem, že si to konečne pochopil...ale aj tak zareagujem..ber to už len ako na zamyslenie...
cize boh si ich vyvoli
tvoj ničím nepodložený názor - ak to premietneme do roviny, že boh neexistuje, tak si to povolanie volia oni sami.
pre neveriaceho mozno... pre mna nie ... je to v systeme hodnot .. zivot s bohom je najvyssia hodnota ... osobne tuzby a pocity ciele su az druhorade.....
ja som však nehovoril o nejakých hodnotách. Ja som hovoril o tom, že nie si schopný sa kriticky pozrieť na svoju vieru a usúdiť, že niektoré veci, proste fakt logiku nemajú, že sú pritiahnuté za vlasy a podobne
..sexualitu si clovek nevybera... ale moze si vybrat sexualne uspokojenie... pozri si len vazanie ... kolky heterosexuali sa tam prihreju ... ak niekoho poznas co bol v base ti to urcite potvrdi aj ked na toto tvrdenie nemam po ruke ziaden vyskum...
ale ak je raz niekto homosexuál, tak predsa nebude vyhľadávať heterosexuálne uspokojenie - a o to ide, stále nechceš pochopiť, že vytvoriť homosexuála a potom od neho žiadať aby sa nespráva homosexuálne, aby sa neuspokojoval homosexuálne je nelogické a nezmyselné - a to je to čo boh robí. Na toto sa máš pozrieť zdravým rozumom a nad týmto sa máš zamyslieť.

Zjavne to nedokážeš, resp. skôr by som povedal, že nechceš.
kde som nieco take spochybnoval??? to ked dam recnicku otazku do zatvorky (ak su spolu statni) je skor podnet na zamyslenie ako spochybnovanie ich pocitov... nehovoriac o tom ze docasny obchvat vobec nehovori o kvalite jeho zivota ...cize jeho stasti nie ako aktualneho pocitu ale stavu a sposobu zivota... aj po jointe mozes sa citit stastny ale THC vyprecha a je tu realita... prazdnota a beznadej (tymto ale netvrdim ze vsetci hulici su prazdny a beznadeje... ) treba rozlisovat pri stasti ci sa jedna o pocitove splanutie (stav tela, hormonov, chemickych latok ) alebo o stave ducha ... (sposob zivota, bozia pritomnost... )
Na začiatku sa opýtaš, kde si niečo také spochybňoval a v ďalších riadkoch spochybňuješ opäť to, že homosexuáli sú schopní rovnakých citov k sebe, ako ty k tvojej žene. Načo ty sa chceš zamýšľať či sú oni spolu šťastní? Ak oni povedia, že sú, tak sú, a ty to ďalej nemáš čo riešiť - to je opäť tá tvoja pýcha, že len to šťastie čo cítiš ty a čo vnímaš ty je to skutočné šťastie, pravé a pri ostatných je to len dočasné, či hrané.
Šťastie je len stav tela, hormónov a chemických látok, šťastie ako stav ducha je irelenavtné, keďže nevieme či vôbec nejakého ducha obsahujeme.
neviem preco by som ti mal sto krat nieco opakovat a presviedcat ta o zjavnej pravde... ale ak si mysliz ze v tej uvahe o niecom klamem sem s tym ... zaujimave ze ma usvedcujes z klamania ale nemas o tom ziaden dokaz... si dost IT gramotny ak klameme najdi ten clanok na webe... alebo ma neosocuj...
Dôkazné bremeno ti niečo hovorí?
Ty si prišiel s tým,že je to tvoj článok - ja vravím, že nie je (lebo viem ako píšeš a vyjadruješ sa a že niečo také je nad tvoje sily) a ak je, tak ťa žiadam aby si to doložil zdrojmi odkiaľ si čerpal - ty zdroje nedoložích, naďalej článok vyhlasuješ za svoj - klameš
V článku "píšeš", že v nemeckých mš si deti môžu ohmatávať genitálie, že na to majú aj vytvorené kútiky - opäť žiadam ťa aby si to doložil, nejakými zdrojmi - opäť si k tomu nič nedoložil - klameš

Odkazuješ ma aby som si to dohľadal ja. Ale ja nie som povinný v diskusii overovať tvoje tvrdenia, naopak ty si povinný svoje tvrdenia podložiť zdrojmi. Hovoríš, že jeá ťa uvečujem z klamania a nemám na to žiaden dôkaz - ty článok vyhlasuješ za svoj a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš to o nemeckých mš a nemáš na to žiaden dôkaz, ty hovoríš o celej nemeckej sexuálnej výchove a nemáš na tie svoje tvrdenia žiaden dôkaz.

Ty si máš svoje tvrdenia vedieť obhájiť, rovnako ako si musia svoje práce obhajovať ľudia na VŠ ak chcú titul, ak vedec urobí výskum, rovnako si ho musí vedieť obhájiť.
mas pravdu v podstate ma to nezaujima preco to robi, ale ani sa neda pvedat ze sa s tym musim zmierit ... jednoducho sa ma to netyka ... nepotrebujem to vobec riesit...
Ale to či bude homo pár vychovávať deti sa ťa týka, že? To, že sa dvaja homosexuáli majú radi a sú spolu šťastní sa ťa tiež týka? To ako sa správajú (či homosexuálne alebo heterosexuálne sa ťa tiež týka, že? Viac ako to čo robia homosexuáli sa ťa týka to, že si tvoja viera odporuje v takýchto veciach a že je plná nelogických a nezmyselných vecí. Nad tým sa zamýšľaj a nie nad tým, či sú dvaja homoľudia spolu naozaj šťastní.
cize chces povedat ze keby nebolo nabozenstiev ludia by sa uz nezabijali a neublizovali si ???
nikde som nič také nenapísal, napísal som, že aj viera môže za smrť miliónov ľudí.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:pekny blog na tuto temu: http://droba.blog.sme.sk/c/388224/boh-n ... ualov.html
K tomu sa hodi: Vino kaze, vodu pije.
Vyzivat inych k sexualnej zdrzanlivosti, a pritom si sam uziva, kedy sa mu zachce....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

harrison: Vodu kaze, vino pije - nie naopak ako to mas ty ;)

Len jedna chybicka v uvahe. Uvaha implicitne predpoklada, ze nedodrziavanie celibatu knazom "je v poriadku" kedze nik nechodi s transparentom "Boh nenavidi nedodrziavanie celibatu" (co moze byt dobry napad na transparent na dalsi podobny pochod).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:harrison: Vodu kaze, vino pije - nie naopak ako to mas ty
A fakt :D
javatar napísal:ze nedodrziavanie celibatu knazom "je v poriadku"
Som trochu strateny, bolo to v tom clanku?

//autoeditácia príspevku (11 Okt 2015, 14:50)
Alex Malarkey, autor bestselleru „The Boy Who Came Back from Heaven“, pred 5 rokmi v knihe opísal svoje zážitky, keď sa po autohavárii - na pomedzi života a smrti - na chvíľu dostal do neba, stretol anjelov a priamo počul hlas Boha. Tento týždeň priznal, že si všetky tieto zážitky vymyslel, lebo chcel získať pozornosť a myslel si že ľudia potrebujú túto lož. Vydavateľ prisľúbil, že stiahne knihu z predajní a zastaví medzitým široko rozmohnuté akcie na školách a vo verejnosti, ktoré túto knihu používali ako dôkaz. Neočakáva sa, že by odhalenie podvodu nejako ovplyvnilo tých, ktorí tej knihe veria.
http://www.npr.org/sections/thetwo-way/ ... -pull-book
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Nikdy by som si nepomyslel, že to budem ja, kto znova roztočí tento nekonečný kolotoč hádok o tom, čo sa nedá dokázat ani vyvrátit...

Nedávno som bol svedkom dosť ostrej náboženskej roztržky, ohladne vecí, ktoré údajne boh zakazuje. Som sice agnostik zo sklonmi k liberálnemu budhizmu, ale otvoril som si bibliu a nestačil som sa čudovať. Bol som odkázaný na citáty z biblie na jednej internetovej stránke. Áno, internet je plný hovadín, čo by nebolo až také hrozné, ale horšie je to, že tie citáty na tej stránke nie sú príčina ale následok problému, na ktorý som narazil. Skrátka, herézy.

V knihe Levicius, kapitola 19, verš 28 sa píše:
Mojžiš napísal:Kvôli mŕtvym si nerobte na tele zárezy ani tetovné znaky
. Heréza, ktorú šíri nie malá časť cirkvi na slovensku hovorí že tetovanie je proti bohu, pretože telo patrí aj jemu a tetovaním ho človek poškodzuje.... Vtip je v tom, že to boh ani ježiš ani žiadny z ich prorokov nikdy nepovedal :)

ďalej, čo sa týka smilstva definovaného ako sex pred svadbou.... to je niečo hrozné. V evanieliu podla matúša, kapitola 5, verš 32:
Matúš napísal:Ale ja vám hovorím, že ktokoľvek prepustí manželku, okrem príčiny smilstva, vystavuje ju cudzoložstvu, a kto si vezme prepustenú cudzoloží
Čiže sex pred svadbou z manželkou, ktorú som si vzal je hriech.... teda, podla toho, ako to definuje nie malá časť predstvitelov cirkvi na SVK. Kedže toto je úplný nezmysel, tak som sa začal prehrabávat v rôznych prekladoch a zistil som, že slovo, ktoré sa v biblii prekladá ako smilstvo je grécke slovo "porneia", čiže prostitúcia, nevera atd, do slovenčiný preložené "pohlavná nemorálnosť". Tohoto som sa chytil a dostal som sa ku starému zákonu, Levicius, kapitola 18, verše 6-24. Toto už nebudem opisovat, narýchlo som našiel českú verziu na nete.
Mojžiš napísal: Nikdo nesmí pohlavně obcovat s žádnou svou pokrevní příbuznou. Já jsem Hospodin. 7 Nezostuzuj svého otce tím, že bys obcoval se svou matkou. Je to tvá matka, nesmíš s ní obcovat! 8 Neobcuj ani s jinou manželkou svého otce. Zostudil bys tím svého otce! 9 Neobcuj se svou sestrou. Ať je to dcera tvého otce nebo tvé matky, ať je zplozená ve tvé rodině nebo mimo ni, nesmíš s ní obcovat! 10 Neobcuj se svou vnučkou. Je to dcera tvého syna nebo tvé dcery, nesmíš s ní obcovat. Zostudil bys sám sebe! 11 Neobcuj s dcerou manželky svého otce. Je jako zplozená tvým otcem, je tvojí sestrou, nesmíš s ní obcovat! 12 Neobcuj se sestrou svého otce. Je pokrevní příbuznou tvého otce! 13 Neobcuj se sestrou své matky. Je přece pokrevní příbuznou tvé matky! 14 Nezostuzuj bratra svého otce tím, že bys obcoval s jeho manželkou. Je to tvá teta! 15 Neobcuj se svou snachou. Je to manželka tvého syna, nesmíš s ní obcovat! 16 Neobcuj s manželkou svého bratra. Zostudil bys svého bratra! 17 Neobcuj se ženou a její dcerou. Neber si ani její vnučku, abys s ní obcoval, ať už je to dcera jejího syna nebo její dcery. Jsou si pokrevně příbuzné, je to zvrhlost! 18 Neber si ženu i s její sestrou. Trápil bys jednu, když bys za jejího života obcoval s tou druhou. 19 Nesmíš pohlavně obcovat se ženou během nečistoty jejího krvácení. 20 Nesmíš obcovat s manželkou svého bližního, a tak se s ní poskvrňovat. 21 Nedovol, aby někdo z tvých potomků byl obětován Molochovi – znesvětil bys tak jméno svého Boha. Já jsem Hospodin. 22 Nesmíš obcovat s mužem jako se ženou, je to ohavnost! 23 Nesmíš obcovat se žádným zvířetem, a tak se jím poskvrňovat. Ani žena se nepoddá zvířeti, aby se s ní pářilo. Je to zvrácenost!
Toto sú iba 2 oblasti, s ktorými som bol konfrontovaný, stavím sa , že v kostoloch sa toho hovorí ovela viac ale nie som nijaký bojovník boží aby som vyhladával heretikov a bojoval proti nim. Veria tu ludia v boha alebo v cirkev a z pohladu veriaceho "veria vo falošných kňazov, ktorí tvrdia, že do bodky plnia vôľu božiu?" :smt059 Pre doplnenie, internetové zdroje týchto citátov sem nebudem dávať, pretože je toho plná riť.

Dúfam, že som vám dal dobrý námet na rozmýšlanie a teším sa na dalších 200 strán diskusie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Solo_Kamen
co sa tyka tetovania tu je to celkom dobre vysvetlene...
http://www.vojtechkodet.cz/dulezite-ota ... tazku.html

nie je to hereza ...lebo pismo je jeden z pravmenov viery(nieco o pramenoch https://sk.wikibooks.org/wiki/Dogmatika ... A9_pramene)...nie jediny...

smilstvo a cudzolozstvo su dva rozne pojmy ... smilstvo su dvaja nezosobaseny .. cudzolozstvo je aspon jeden platne zosobaseny... oboje je hriech ... dokonca tazky v desatoro... aj sedem hlavnych hriechov... aby si sa aspon trochu priblizil dovodom preco je to hreich skus si precitat telologia tela od J.P.2 http://www.teologiatela.sk/teologia-tel ... ogia-tela/
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

PResne toto vidím ako problém. Tvoje zdroje a ty tvrdíte niečo iné, než sa jednoznačne v písme píše, teda prekrucuješ to, čo sa píše v biblii. Úplne si odignoroval moje argumenty podoprené tvrdými faktami. Neveríš v boha ale v cirkev ;).

Tetovanie sa tam spomína iba v prípade že si ho dotyčný dá spravit kvoli zosnulej osobe. A to z tým smilstvom som ti vyvrátil ešte skôr ako si ten nezmysel začal písať.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Strapaty: ten prvy odkaz jasne hovori, ako to s veriacimi byva. Paci sa mi ako sa tam spomina LaVey aj to, ze je autorom Satanskej biblie. Najlepsi je vsak jeho citat:
„každé tetování je vždy výrazem satanismu, ať je to jakékoli znamení.“
Tu musim povedat, ze cirkev si satanizmus definovala davno pred LaVeyovym narodenim. Definicia ktoru pouzil LaVey je uplne odlisna nez cirkevna, z coho vyplyva, ze satanizmu != satanizmu :) Popravde podla LaVeyovej definicie je satanistom velka cast populacie, dokonca by som povedal, ze aj mnozstvo cirkevnych hodnostarov a dalsich veriacich.
Ak sa k tomu budes vyjadrovat, tak si prosim ta, daj tu namahu a najprv si od LaVeya nieco precitaj(odporucam zacat satanskou bibliou), alebo inak nastuduj. Inak predpokladam, ze tvoja reakcie bude uplne zbytocna a bude sa zhodovat s tym co si v teme pisal uz XY krat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Toto je velmi velmi zle, ja som to nedokazal precitat ani do polky Co hovori Biblia o Ateistoch - http://www.slovo-pravdy.cz/2015/10/27/b ... ateistech/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

argumentacia rozpravkovou knizkou, skoda namahy
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:argumentacia rozpravkovou knizkou, skoda namahy
Ja som ani neriesil, cim argumentuju ale ako argumentuju. V podstate som sa dozvedel, ze nexistujem.
Napísať odpoveď