Aka graficka karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
lukacenko
Light Expert
Light Expert

Aka graficka karta

Príspevok od používateľa lukacenko »

ahojte chcel by som sa spytat ci mi viete poradit aku graficku kartu potrebujem kupit pre tuto zostavu http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/publ ... =c01845611, nech ma aspon 1 GB, a myslite ze by to stacilo potom pre tuto hru ? http://www.abcgames.sk/?p=hry_zobraz&id=16763, lebo teraz to ide onicom uplne seka a to mam 6gm ram, a zas na novy comp nemam... dikiii
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka graficka karta

Príspevok od používateľa Gothar »

S tymto vela vody nenamutis...
Procesor je iba 2 jadrovy a v minimalnych poziadavkach na hru je i5, ktory je sice tiez 2 jadrovy, ale ma 4 thready. To moze byt problem aj ked vymenis graficku kartu.
Dalej tam mas iba DDR2 RAM, co tiez spomaluje cely system.
A ak chces vymenit graficku, tak budes musiet vymenit aj zdroj, pretoze tam je iba 300 W. Takze by to chcelo aspon 400 W ak by si bral nejaku menej vykonnu kartu.
Mohla by pomoct napriklad GTX 750 alebo nieco vykonovo podobne, ta je na tom vykonovo medzi minimalnymi a odporucanymi poziadavakami hry.
Pojde to urcite lepsie ako teraz, ale tazko povedat o kolko. Skus pozriet nejake videa kde to ludia hraju na takom procesore ako mas ty ale s lepsou GPU.
lukacenko
Light Expert
Light Expert

niekto mi nieco ale spominal ze musim kupit low profile grafiku, s hentou by nebol problem keby vymenim zdroj ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nevidim na to dovod, doska je standardna a bedna je dost velka. Ale 750ky sa robia aj v malej podobe, potom by mala byt vhodna tato: https://www.alza.sk/gainward-gtx750-2gb ... 889445.htm
lukacenko
Light Expert
Light Expert

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mas tam slabucky procesor, len 4gb ram a biedny zdroj. Toto HP bola kancelarska zostava na Office a internet, nie na hranie. A ani z toho herny PC neurobis. Ani by som do toho neinvestoval, pretoze je to neefektivne, nezmyselne, nelogicke. Heroes boli dost narocne podla mna a ist na to s minimalnymi poziadavky bude na zaplakanie.
lukacenko
Light Expert
Light Expert

ramku mam 6gb, ved hey neni to bohvie co ale ak by som kupil zdroj a grafiku bolo by to o nieco dobre ci ten cpu by nestihal ? diki za odpovede inac
Gothar
Moderátor
Moderátor

Urcite by to pomohlo, ale neviem ci by si bol spokojny. Pozeral som nejake testy a tvoj CPU ma podobny vykon ako CPU, ktory je pre tu hru ako minimum. Ciastocne preto som ti odporucil trochu drahsiu graficku kartu, ked budes potom upgradovat PC, tak ju budes moct pouzit.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Podľa popisu dosky môžeš vymeniť pomerne lacno aj procesor. Napr. Intel Q6600 sa dá kúpiť za 30-35 eur. To nie je až tak moc. Je to 4-jadro a dá sa solídne taktovať. (ak ho je čím chladiť).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stale je to vsak z kaluze do blata.
lukacenko
Light Expert
Light Expert

teoreticky keby vymenim CPU a tu grafiku + zdroj bolo by to o nieco lepsie alebo ani velmi nie ? .... pozeral som new pc ale tam je cena uplne inde :( a ten cpu za 30 ecok nevies poslat link prosim ? diki za rady
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zmena na Q6600 by citit bola, ale dnes je to na hry uz slaby procesor. Je na urovni procesora z dnesnych 400-eurovych notebookov. Aky hry chces na tom vlastne hrat, len ten M&M???
lukacenko
Light Expert
Light Expert

ved hlavne heroes VII a bol by som velmi spokojny :) a este jedna otazocka aky zdroj by ste dali ? kolko wat ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nejde az tak o watty, ale hlavne o kvalitu a ucinnost zdroja. Ak je kvalitny zdroj, tak 400W postaci aj s rezervou.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Lukacenko - linky som ti poslal v ss.
lukacenko
Light Expert
Light Expert

oki dakujem Vam

//autoeditácia príspevku (13 Okt 2015, 8:15)
no uz mi prislo zatial zdroj a CPU, zdroj ide bez problemov ale ten procesor intel q6600 stale nejde :(, vzdy ked ho tam dam tak 3 krat pipne rychlo a 1 krat dlho a to stale do kola, a napojeny je dosku assus ipibl-lb, bios som aktualizoval na najnovsi ale stale nic
Gothar
Moderátor
Moderátor

3 kratke a 1 dlhe pipnutie pri Asus doskach znamenaju, ze nevie najst graficku kartu. Mas ju dobre zalozenu? A mas dobre zapojene napajanie?
http://superuser.com/questions/783082/b ... otherboard
lukacenko
Light Expert
Light Expert

jj jasne vsetko mam dobre podla mna lebo ked prehodim naspat ten stary CPU tak vsetko ide ako ma ale ked dam tento novy tak len to pipanie, a cpu bol testovany ze funguje
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Síce pípa ako pri nededikovanej vga, ale tak ešte môžeš skúsiť nahodiť novší bios. Tie 4-jadrové procesory prišli na trh o dosť neskôr ako dvojadra a pri niektorých doskách trebalo dávať novší bios. Za pokus to stojí.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Caute, ak mozem pridam sa k teme. Rad by som po dlhych rokoch, kedy ma to bavilo a nahanal som sa za benchmarkmi upgreaadoval svoju graficku kartu. Ide mi len o pracu s videom, nejake to renderovanie a celkovo sledovanie videii v HD. Kartu budem kupovat najskor z inzeratov. Doteraz som mal AMD, tak by som teraz chcel skusit Nvidiu. Rozpocet len nejakych cca 70 eur :)

Motherboard: Asus P5E64 WS Pro
CPU: Intel Core 2 Extreme QX9650, 3000 MHz
RAM: Asus 4GB (kit 4x1GB) DDR3
PSU: Chieftec 650w
VGA: ATI Radeon HD 3870, mal som este jednu v crossfire, ale ta mi mi odisla, tak nejaku dobu ficim len na jednej.
Napísať odpoveď