Adobe Lightroom vs Zoner Photo Studio

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Adobe Lightroom vs Zoner Photo Studio

Príspevok od používateľa heker »

Urcite niekto z vas pri grafike a upravach pouziva programy na to urcene. Najznamejsi je asi Lightroom od Adobu, pripadne v nasich koncinach celkom oblubeny Photo Studio od firmy Zoner. Co pouzivate vy, co je lepsie a preco?
brm
Darca
Darca

Re: Adobe Lightroom vs Zoner Photo Studio

Príspevok od používateľa brm »

Za mňa Zoner.. neviem, či je lepší alebo horší, ale zvykol som si na prácu s ním a keď som chcel vyskúšať Lightroom, spravil som pár klikov a radšej som to rýchlo šiel spraviť do Zonera. Čiže za mňa kvôli zvyku Zoner, funkcie mi postačujú na moje potreby úpravy fotiek.

//presne to, spomenul som si, že ten import fotiek ma stále odradil od Lightroomu a rýchlo som šiel nazad do Zoneru..
Merick
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Merick »

Za mňa Lightroom. Používam oboje, ale Zoner menej. Príde mi to tak, že Zoner je len nelogicky okopírovaný lightroom. Ak si raz zvykneš na úpravy v Lightroom, nebudeš chcieť iné, pretože výstup a celkovo úpravy sa mi zdajú o dosť kvalitnejšie ako v Zoneri. A to sa rozprávame o identických funkciách.

Nevýhoda Lightroomu je šialená správa fotiek a súborov, na to som si nezvykol. Fotky treba importovať, exportovať atď. Čo sa týka úprav, tak s tým som spokojný, dajú sa s tým robiť zázraky. Ak sa v tom naučíš a pridáš aj photoshop, možnosti budeš mať neobmedzené. Inak Lightroom je v podstate photoshop v inom balení, pričom jeden krok v lightroome je vlatne viac spojených krokov vo photoshope. Na lightroom máš na nete more, ale fakt more tutoriálov, takže naučiť sa s tým nie je problém. Zoner je ošemetný.

:)
heker
Redeemer
Redeemer

Ja pouzivam Lightroom, ale vadi mi to o com pisas, teda ted debilny import a export fotiek, cele je to zlozite, neprehladne, neviem, uplne ma to vytaca. Skusil som si nainstalovat zo zvedavosti Zoner verziu 18, to je posledna verzia. Bol som prekvapeny ked som to videl, citil som sa ako v Lightroome a musel som sa pozriet, ze ci som omylom nezapol Lightroom. Mozno to schvalne tak robia, aby bolo uzivatelske rozhranie velmi podobne a clovek sa nemusel urcit niecomu novemu, kto vie. U Zoneru sa mi pacilo nacitanie fotiek, otvorenie a hned ulozenie, nemusel som to vyklikavat cez export. Hlavne, ak mam 800 fotiek v albume, tak u Lightroomu musim kazdu upravenu oznacit flagom a tie exportovat. Kedysi to islo tak, ze som dal exportovat len upravene fotky, posledne verzie mi tak nejdu. Alebo robim nieco ja zle?

Tutorialov je vela, ale nevyhladavam ich. Ja len take bezne veci, teda orezanie pri zachovani ratia, auto tune, niekedy saturaciou trosku spravim farby. Nic zlozite, len take zakladne funkcie. Lightroom mal chybu, ze neuchovaval ratio pri zmensovani, verzia 6 to uz ma tusim opravene, takze to netreba preklikavat typu 4:3, 16:9 ci aspect ratio, ale hned to defaultne ostane na povodnom ratiu. Uz len ten export doladit, aby som nemusel flagovat.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Zoner som neskusal. Dlllho pouzivam Lightroom a nevedel by som bez toho fungovat a hlavne spravovat mojich 25tisic fotiek :D
heker
Redeemer
Redeemer

Cize tvojim prispevkom si chcel co vlastne napisat?
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

To iste co brm. Ale rypni si

Budu to tie iste programy, ale LR bude asi viac "profi"
Napísať odpoveď