Tablet do školy (120€)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Tablet do školy (120€)

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, priateľka si chce kúpiť tablet primárne na prezeranie a občas editáciu textových dokumentov. Nevyznám sa v tabletoch ale podľa možnosti nech má dosť RAM (2gb?), pekný displej a baterku čo aspoň pár hodín vydrží.

Je to za tých 120€ reálne? Nevadí jej aj používaný. Prinajhoršom by som jej niečo doplatil aby bola spokojná. Díky :)

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2015, 21:59)
Čo tak lenovo miix 3 8?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Tablet do školy (120€)

Príspevok od používateľa hojko »

Skusala uz pracovat s textovymi dokumentami na mobile alebo tablete??? To je bez mysky a klavesnice tak krkolomne riesenie, ze je to az nezmyselne na nieco taketo pouzivat. Takze pokial tam pripoji klavesnicu, okej, je to pouzitelne.

To Lenovo co si uviedol, tak na normalne veci postaci, avsak ma to displej s biednym rozlisenim, je o nieco tazsi a vydrz baterie nic moc. Ale v tejto cene asi clovek nema moc na vyber a musi niekde z poziadaviek upustit.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tento konkretny miix 8 mam a je to za tu cenu naozaj asi najlepsia volba, frcim na nom v praci kde sa mi nechce nosit notebook, pripadne na chatu ci do postele na surfovanie, s windows 10 je zas o nieco lepsie na tom :) s 64gb kartou v podstate plnohodnotne male pc
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nechce to skor na surfovanie a facebookovanie? lebo tablet do skoly (bez klavesnice) je blbost
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Dokumenty ako také si plánuje robiť cez PC a potom to prezerať cez tablet s minimom ďalších úprav. Ja sa jej do toho nestarám keď je rozhodnutá že chce tablet nech si ho kúpi. Ja som jej nevýhody povedal a že jej nič z toho nevadí.

Pozeral som ešte ďalšie tablety ale tento lenovo vychádza asi najlepšie pretože šetrí na správnych miestach. Zatial to teda vidíme na ten :) dám vedieť či je spokojná.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

guess - Pripoji usb klavesnicu k tomu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vsak ano, preto som dal zatvorky

chodi este na strednu ci na vysku? neviem si predstavit situacie v skole na hodine/prednaske/cviku kde by sa mi hodil viac tablet ako netbook
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

stredná maturitný ročník, máme väčšinu maturitných materiálov v elektronickej podobe a ona si to nechce tlačiť aby to nemala doškrtané keď tam bude niečo dopisovať/editovať. Plus sa jej často nechce kvôli drobnostiam vyťahovať netbook ktorý má.

Ako ale vravím, ja sa jej do toho nestarám tak ma nehatujte za jej rozhodnutie. Osobne by som tiež peniaze na tablet nevyhodil keď mám notebook a smartfón tak mi nič stredné nechýba :) jedine že by som cestoval alebo potreboval byť stále online, vtedy si viem predstaviť ho používať efektívne. Inak je to podľa mňa len ďalšia strašne potrebná elektronika ktorú operátory tlačia každému zákazníkovy, tak sa potom všeobecne berie že kto nemá tablet žije za opicami.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja som na strednej používal notebook (15,6), myslím že úplne by jej stačil ten netbook, ale tak ženy sú ženy. Poznám to :mrgreen:
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

To pozná asi každý, a to nehovorím že jej netbook ma ešte aj touchscreen, nie je ale odnímateľná ani preklápateľná klávesnica takže treba tablet. Netreba sa rozčulovať :) trochu tu ale vznikol off-topic "Všetci sme mizogýni" tak ak niekto má skúsenosť s tým lenovom alebo iný návrh rád si ho prečítam. Aj tak sa bude tablet objednávať až cez víkend.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla toho co pises chce silou mocou tablet. Takze asi nie je o com a v tejto cene asi nic podobne nenajde, takze nech si to kludne objedna.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tablet kúpený, spokojnosť veľká. Moje pocity sú také že tablet má prijemné spracovanie. Vytkol by som jedine trošku tmavší displej a vyššiu hmotnosť, to sú ale veci ktoré sa pri tej cenovke dajú prehliadnuť. Skúšal som na tom aj "pracovať" a nie je to až také nepohodlné ako by som čakal, na občasnú robotu alebo časté prenášanie je to šikovná vecička. Tak či tak by som tých 120euro radčej prepil ako dal za tablet :)

btw najlepšia veta priateľky keď ho zapla: "veď to vyzerá rovnako ako môj počítač, to mi načo bude??" *facepalm* čo by sme ale bez tých žien robili..
Napísať odpoveď