Zdravím,
keďže sem tam si vypijem a v 90% prípadoch stratím mobil tak som sa rozhodol nainštalovať Android device manager. Viem, že existujú aj iné appky proti krádeži atď., ale chcel som začať zľahka.
V správcovi zariadení som povolil ADM no a teraz by som sa chcel opýtať čo všetko potrebujem k tomu aby som vedel mobil diaľkovo lokalizovať, teda pomocou PC. Musím mať na mobile zapnuté wifi(teda prístup k internetu) aj GPS alebo to funguje napríklad iba s GPSkom, teda že stačí mať na mobile zapnuté GPS a mobil vyhľadam.
Prípadne môžete mi poslať návrhy na nejaké iné appky, s ktorými dokážem lokalizovať mobil iba pomocou GPS.
Z predbežných testov sa mi podarilo lokalizovať mobil ak boli GPS a WIFI zapnuté.
Za odpovede vopred dík.
Android device manager
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Android device manager
Ako chces mobil lokalizovat bez nejakeho internetu alebo nieco podobne??? V prvom rade potrebujes poslat na mobil poziadavku, ktoru mobil spracuje. To je mozne SMS spravou, pripadne datovym prenosom cez internet. Neviem ake su programy na toto a co umoznuju, predpokladam vsak, ze vacsina bude fungovat formou internetu. V takom pripade bude potrebne, aby boli na mobile zapnute data, pripadne wifi. Mobil tym padom dostane poziadavku a spracuje ju, spatne odosle lokalizaciu. Lokalizacia by mala prebiehat tromi sposobmi - mobilna siet na zaklade BTS, druha moznost je GPS a tretia je wifi. Uplne najpresnejsie je asistovane GPS.
Skor sa mi zda, ze vymyslas a spekulujes, aby si bol zaujimavy. Ja ti poradim jednu vec - bud si nechaj mobil doma alebo sa ovladaj s alkoholom. Chcem by som fakt vediet, ze kolkokrat si stratil mobil, ze je pre teba takto neuveritelne potrebna lokalizacia.
Skor sa mi zda, ze vymyslas a spekulujes, aby si bol zaujimavy. Ja ti poradim jednu vec - bud si nechaj mobil doma alebo sa ovladaj s alkoholom. Chcem by som fakt vediet, ze kolkokrat si stratil mobil, ze je pre teba takto neuveritelne potrebna lokalizacia.
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Vôbec sa nesnažím byť zaujímavý, len ten systém nepoznám a preto som sa tu prišiel poradiť aké sú možnosti. Tú teóriu som si takto nejako predstavoval, konkrétne tak, že odošlem sms na svoj stratený mobil pomocou ktorej sa aktivuje GPS a následne sa GPS súradnice odošlú späť.
Chcel by som, aby sa niekto vyjadril, kto takéto appky používa a má skúsenosti.
Btw. mobil som stratil 6krát. Samozrejme mobily sa strácajú a kradnú na dennom poriadku a preto si myslím, že táto téma môže byť prínosom aj pre iných. Peace.
Chcel by som, aby sa niekto vyjadril, kto takéto appky používa a má skúsenosti.
Btw. mobil som stratil 6krát. Samozrejme mobily sa strácajú a kradnú na dennom poriadku a preto si myslím, že táto téma môže byť prínosom aj pre iných. Peace.
Android Device Manager funguje vďaka Internetu.. ak nemáš na mobile zapnuté dáta/wifi, môžeš zabudnúť na lokalizáciu mobilu. Ak budeš mať vypnuté aj GPS, nájde Ti ho len podľa GSM siete, čiže s presnosťou na niekoľko kilometrov. Ale aj tak, ak budeš mať mobil stratený niekde v budove, GPS Ti nepomôže a budeš to mať lokalizované len cez GSM.
Pozri sa po programe Cerberus, síce je platený, ale máš tam myslím týždeň alebo mesiac zadarmo na vyskúšanie. Má nejaké featuritky navyše ako posielanie fotiek, ovládanie cez SMS a podobne. Pokiaľ strácaš mobily denne, určite sa Ti oplatí investovať, licencia vraj platí doživotne a môžeš ju používať na všetkých strácaných mobiloch...
Pozri sa po programe Cerberus, síce je platený, ale máš tam myslím týždeň alebo mesiac zadarmo na vyskúšanie. Má nejaké featuritky navyše ako posielanie fotiek, ovládanie cez SMS a podobne. Pokiaľ strácaš mobily denne, určite sa Ti oplatí investovať, licencia vraj platí doživotne a môžeš ju používať na všetkých strácaných mobiloch...