sekanie trhanie win
Re: sekanie trhanie win
nepotrebujem vôbec takúto kapacitu, v čom to bude iná káva? áno ide o notebook
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To sa vazne pytas?tomas147 napísal:v čom to bude iná káva?
pls môžte mi tu linknúť niekto z alzy alebo iného obchodu ten ssd ktorý by mi určite sedel do nb? neviem či sú niektoré väčšie menšie alebo nemajú iné konektory a nechcem aby tu tu prišla blbosť bol by som vám vďačný, stači mi úplne niečo 120GB. vďaka
dík
ešte jedna otázka ak ten tu je SSD disk tak ten starý čo odchádza je aký? dík
ešte jedna otázka ak ten tu je SSD disk tak ten starý čo odchádza je aký? dík
To je HDD, cize klasicke mechanicke platne, hlava a i. SSD je nieco na sposob USB kluca, tak laicky povedane.
toto je screen z hdtune z môjho externého harddisku, to akože aj on už odchádza? alebo zatiaľ o nič nejde? dík
Uz ms vadny sektor. Externy by ss mohol dat este zachranit. Keby si si ho zalohoval a potom spravil low level format. Pri LLF by ten chybny sektor malo vyradit a dat tam nahradny, ktory je na disku. Ak je disk v zaruke, tak reklamacia.
Myslel som ze je to fyzická chýba kde formát nepomôže alebo? Ok no skúsim to dik
Aby sme si to ujasnili. Ano, je to da sa povedat fyzicka chyba, teda zrejme male poskodenie na platni alebo co, pretoze je tam 1 vadny stvorcek. Ale je len jeden. Disk ma v rezerve urcity poces sektorov, ktore nahradi, ak su chybne. U teba je jeden stvorcek v HD Tune 763MB, pretoze je to 2GB disk. Disk by mal mat 100 sektorov na opravu. Treba tam spravit low level format, mozno to pomoze, mozno nie. Treba to skusit. Ak mas disk v zaruke, tak ho mozes rovno dat reklamovat, reklamaciu uznaju.
ok nikdy som ho neformátoval tak to spravím, ináč môže častý formát disku poškodiť harddisk? alebo čo konkrétne halvne ho môže poškodzovať keďže viem že sme mali doma osobný pc tam tiež odišiel a v mojom starom nb čo som mal tak tiež som ho tam musel meniť, alebo je to iba tým že to nieje na večnosť? trebars tento mením po 2.5 roku používania nb..
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2015, 17:57)
ináč akurát mi došiel ten nový disk a mám k nemu aj nejaké cd, postup je taký že musím najprv vložiť cd pripojiť harddisk pomocou nejakého káblu (s čím som samozrejme nepočítal a nemám ho) a až potom vložiť disk do notebooku, je to potrebné? ak áno ako sa volá ten káble čo mám kupiť? ďakujem
//autoeditácia príspevku (06 Okt 2015, 17:57)
ináč akurát mi došiel ten nový disk a mám k nemu aj nejaké cd, postup je taký že musím najprv vložiť cd pripojiť harddisk pomocou nejakého káblu (s čím som samozrejme nepočítal a nemám ho) a až potom vložiť disk do notebooku, je to potrebné? ak áno ako sa volá ten káble čo mám kupiť? ďakujem
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak si chces zalohovat OS a preniest ho na novy SSD, tak budes potrebovat redukciu zo SATA na USB. Ak nie, tak tam len strc novy disk a nainstaluj si nanovo windows (bud z CD alebo USB).
-
hojko
Site Admin
Bud kabel alebo v horsom pripade odpojit mechaniku a zapojit miesto toho disk. A dalsia moznost je taka, ze odpojit disk z notebook, zapojit stary aj novy disk do normalneho pocitaca cez SATA kabel a spravit to na pocitaci. Ak nemas pocitac, tak myslim, ze niekto z tvojich kamaratov urcite doma pocitac ma.